Vitorlázás

Lélegzetelállító! Ilyen látványt nyújt a Balaton 400 kilométer magasból - Fotó
A lenyűgöző felvételeket a francia Thomas Pesquet űrhajós készítette a Nemzetközi Űrállomás kupolamoduljából.
Kékszalag: csütörtökön rajtol el az 53. Balaton-kerülő verseny mezőnye

Több mint ötszázan neveztek a 2021. évi Kékszalagra, melynek légvonalban mért távja 155 kilométer.

A hajók biztonsága a legfontosabb az idei Kékszalagon – tanácsok a verseny vezetőjétől

Több mint ötszázan neveztek már a Kékszalagra
Szélcsendes versenyre számíthatunk a csütörtök reggel 9-kor rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon.
Reklám
Rauschenberger Miklósék nyerték a Luka 30 Európa-bajnokságot

A szervezők tájékoztatása szerint nyolc ország 14 hajója vett részt a hajóosztály harmadik kontinensviadalán Balatonföldváron.

Bábelőadások fesztiválja Veszprémben
None
Keszthely legszebb kincsei között futhatsz a szeptemberi ISKKM-en
A keszthelyi futóversenyen profiknak és amatőröknek is kínálnak versenyszámokat: a 2,5 kilométertől a maratonig, egyéniben és váltóban, a kis és nagy gyermekek pedig a Zalai Hírlap Gyermek Futamokon indulhatnak.
Koncert a Festetics-kastélyban 2021 Keszthely

2021. július 26-án 19 órától Fülep Márk fuvolaművész ad ingyenes koncertet a keszthelyi Festetics-kastély ódon falai között.

Több mint 400 hajó nevezett már az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra!

Csaknem ötven szabadstrand van a Balatonnál
Néhol még a házi kedvencünket is magunkkal vihetjük.
Felhők és záporok hétvégéje közeleg Copy

Pénteken a megnövekvő fátyol és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az északira, északkeletire forduló szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A délutáni maximumok 26-32 fok között várható. Szombaton ismét többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. Akár kiadósabb csapadék is hullhat. Az északkeleti szél többfelé, élénk és erős lehet. Napközben 25-32 fok valószínű.  Vasárnapra is […]

Lefülelték az Aranypart szarkáját
Volt olyan strandoló, akit 350 ezer forinttól szabadított meg.
Lessünk be a Festetics-kastély 100 évvel ezelőtti életébe! # 1.rész
Nemes István bácsi nem volt nemes, ám szinte kastélyban élt. Hol huszár volt, hol szalonos, máskor erdész, vagy éppen amolyan korabeli asszisztens féle... Tar Ferenc történész készített vele interjút, immár 35 esztendővel ezelőtt. Aztán még 26 másik, a Festeticsek életében fontos vagy kevésbé fontos szerepet betöltő emberrel, bérestől a molnárig, szobalányig. Az izgalmas történetekből pedig egy különleges könyv született.
Reklám
Nyárbúcsúztató – Vendégmarasztaló Napok 2021 Alsóörs

2021. augusztus 18-22. között rendezik meg Alsóörsön, a Sirály parkban a Nyárbúcsúztató - Vendégmarasztaló Napokat.

Minden készen áll, kezdődhet a Vitorlázás Ünnepe!

Sokan tesznek nagyon sokat azért, hogy az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj előkészületei, nevezése és majd  a verseny is tökéletesen sikerüljön. A készülődés pillanatait Ladányi János örökítette meg.

16 portán 30 program a Zala-völgyében, a Balatontól néhány kilométerre

2021. július 30-augusztus 1. között helyi termelők és az agroturisztikai szolgáltatók kínálnak csemegéket és programokat az érdeklődőknek.

Vegyes csapatokkal a Kékszalagon

Két ismert hajóval népszerűsíti a női vitorlázókat és a vegyes csapatokat a Women On Water Hungary (WOW) a július 22-én Balatonfüredről rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. Az egyik legismertebb balatoni cirkáló, a 75-ös cirkáló Sirocco és a Soponyai Géza építette Nautic 44 CR típusú vitorlás, az Avatar egyaránt nőkkel a fedélzeten vág neki Európa legrégebbi

Az első nyári hónapban 630 ezren utaztak vonattal a Balatonhoz
A nyári szezon első hónapjában 630 ezren utaztak a Balatonhoz vagy onnan, illetve a balatoni állomások között - tájékoztatta a MÁV-Start Zrt. az MTI-t.
Paloznaki Jazzpiknik a fenntarthatóság jegyében
A Paloznaki Jazzpiknik szervezői fontosnak tartják a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását.
Így juthatnak el nyaralni a hátrányos helyzetű családok is
None
NYOMKÖVETÉS: ÍGY MŰKÖDIK!

Kérés a versenyzőkhöz: mindenki használja a 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon az Airmoniq által működtetett nyomkövetési rendszert. A cikkből kiderül, mik a legfontosabb tudnivalók.

600 ezernél is többen vonatoztak a Balatonhoz és a tó körül júniusban

A folyamatosan bővülő fejlesztéseknek is köszönhető, hogy 630 ezren választották a vasúti közlekedést a balatoni kikapcsolódáshoz.

Reklám
Milyen idő várható? - itt az előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az idei verseny - az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - előtt és alatt részletes tájékoztatást ad a versenyzőknek a várható időjárásról. 

Milyen idő várható? - itt az előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az idei verseny - az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - előtt és alatt részletes tájékoztatást ad a versenyzőknek a várható időjárásról. 

Legendás balatoni hajók #6 - Tramontana
A Balaton vizét számos nevezetes hajó szelte az idők során, és szeli a mai napig. A Balaton egyik legöregebb vitorlása, a Tramontana is beírta magát a hajózás történetébe, hiszen 1940 és 1989 között hétszer nyerte meg a Kékszalag tókerülő versenyt.
Ugorjon fejest a nosztalgiahullámba! – Retro fotókon éled fel a Balaton hőskora

Minden turisztikai elvárást felülmúlt az idei szezon a Balaton-parton. Már a tavalyi éven is csak ámult mindenki, de ezen a nyáron még az előző idény rekordjai is folyamatosan dőlnek meg. Furcsa módon, külső körülmények, elsősorban a járványhelyzet és annak szerteágazó következményei hozták el a balatoni vakációk második aranykorát, a következő képek – némi egészséges nosztalgia […]

Biztos, hogy meglepődsz, mit csinált a Balatonnál a gyönyörű színésznő, Gubás Gabi
Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő szenvedélyes bringás, a Balatont is körbetekerte már.
Itt bulizhatsz a Szent György-hegyen a következő hetekben

A Szent György-hegy ezen a nyáron is a maximális fordulatszámon pörög. Az alábbi programok is ennek ékes bizonyítékai. Kékszalag Páholy és Brunch a Laposa Borteraszonjúlius 23. péntek 9:00-13:00 Az idei Kékszalag második napjának reggelére ér remélhetőleg a mezőny nagy és látványos része a Badacsony alá, így az amúgy is csodás kilátást vitorlások tarkítják majd. A […]

Rengeteg a szabadstrand a Balatonnál
Félszáz szabadstrand várja a nyaralókat a Balatonnál, sok fizetős helyen is csak pár száz forint a belépő - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
Nehéz idők furcsa olimpiája – Tokyo 2020

2021. július 23-án kezdődik a 2020-as olimpia. Ez már önmagában is igen bizarrul hangzik, de a furcsaságoknak itt még nincs vége. Bár az egyéves halasztás miatt a világ elvileg fokozott izgalommal várja a játékokat, ennek egyelőre mintha nem látszanának a jelei, és ez valószínűleg több okra vezethető vissza. Hiszen ott volt a – szintén halasztott

A Balaton parti ingatlanárakat sem kímélte a járvány

A tavalyi évben megjelent koronavírus a mindennapi életünket, gazdaságunkat teljes mértékben átalakította és nem kímélte az ingatlanpiaci ágazatot sem. Az ingatlanok kínálati áraiban hol minimális csökkenés, hol eszeveszett drágulás eredményezte a vírus lefolyását. Az ingatlannet.hu legújabb elemzéséből megtudhatjuk, hogy a pandémia hosszas időszaka milyen hatással volt a Balaton parti települések kínálati áraira. A családi házak […]

A világjárvány lanyhulásával a fájdalom is a múlté? Tippek a fájdalom csökkentésére

Jelenleg még nem tudni, hogy 2021 nyara egy olyan enyhülés-e a vírusban és a korlátozásokban, mint 2020-é, vagy hosszabban tartó lesz. Míg reméljük az utóbbit, azért ne feledkezzünk el az óvatosságról és sajnos azt sem könnyű elfelejteni, ha a testünk nem 100%-osan funkcionál. Az idő előrehaladtával a fájdalom egyre gyakoribb (bár ismerjük a mondást, hogy […]

Felhős és szeles lesz a szerda
None
Utolsónak lenni sem utolsó
A klasszikus bibliai idézet, mely szerint az utolsókból lesznek az elsők semmivel sem vigasztalóbb, mint a balul sikerült főpróbára jövendölt siker. Tény, hogy a Kékszalag főpróbájaként ismert Fehérszalagon a YSIII/1 osztályban utolsók lettünk. Végezhettünk volna még hátrább is, mert a YSIII/2 hajói is előttünk futottak be.
EUROSAF L30 Európa-bajnokság
Magyar arany és ezüstérem a balatonföldvári L30 Európa-bajnokságon
Fair Play díj is lesz az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!
Arra talán fel sem kellene hívni a figyelmet, hogy a fair play szellemében versenyezzenek a vitorlázók a vízen, bár nyilván mindig érdemes ezt megemlíteni. Pláne egy olyan valóban hosszútávú, fordulatokban, izgalmakban és változatos időjárásban bővelkedő verseny előtt, mint az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. Éppen ezért döntött úgy a KPMG, hogy díjat alapít és hagyományt teremtve adja majd át az elismerést a díjkiosztó ünnepségen az arra leginkább érdemes csapatnak, vagy versenyzőnek.
Strandok éjszakája a Zalakarosi Fürdőn

2021. július 31-én immár 12. alkalommal rendezik meg a Strandok Éjszakáját, melyhez a korábbiakhoz hasonlóan a Zalakarosi Fürdő is izgalmas programokkal csatlakozott.

Strandok éjszakája a Zalakarosi Fürdőn

2021. július 31-én immár 12. alkalommal rendezik meg a Strandok Éjszakáját, melyhez a korábbiakhoz hasonlóan a Zalakarosi Fürdő is izgalmas programokkal csatlakozott.

A Kékszalagon innen és túl is van élet
Tudjuk, hogy mindjárt kezdetét veszi a „Kékszalag-világbajnokság”. Tudjuk, hogy a visszaszámlálás már megkezdődött. Tudtuk már 1 évvel ezelőtt, hogy egy év múlva lesz és egy hónappal ezelőtt is, hogy egy hónap múlva lesz.
Az ausztrálok újra formába lendültek – Great Britain SailGP

A hazai csapat csalódást keltően kezdett, aztán szépített, a spanyolok pedig megkapták a SailGP történetének első fekete zászlós büntetését. Plymouthban az előrejelzés gyenge szelet jósolt, mégis az a döntés született, hogy az egységek teljes létszámmal (öt fő) szállnak vízre, és nem hárommal, mint Tarantóban. Ezzel együtt eseménydúsra sikerült az első versenynap, a Ben Ainslie-t helyettesítő

Retróbajusz, virágos törölköző és balatoni lángos a Carson Coma új klipjében
A Carson Coma zenekar új klipje a régi balatoni nyarakat idézi. Garantált nosztalgiafaktort tartalmaz.
Legjobb balatoni pillanatok: újabb hét, újabb nyertesek és kedvencek
Folytatódott a likeBalaton játéka, amelyben arra kértük olvasóinkat, küldjék el balatoni nyaralásuk legjobb pillanatait, és ismét szuper képeket kaptunk! Köszönjük! Te se maradj ki: küldd el nekünk fotódat, és nyerj!
TESZT: Mennyit tudsz a Balatonról?
A magyar tenger, az ország legnépszerűbb üdülőhelye, a nyári emlékek egyik kedves háttere. Ez csak a Balaton lehet, ami még azoknak is sokat jelent, akik valamilyen úton-módon még sose fürödtek benne.
Ismét menő laptopot kap a legjobb női kormányos - Gordon Evelyn emékére.

A győztes Magyarországon történő forgalomba kerüléssel szinte egyidőben veheti kézbe a Dell gépét.  

Csodaország- legóból
Mesebeli kastély, filmbéli lények, izgalmas jelenetek, életképek miniben - legóból. Számtalan érdekesség látható Tihany legújabb kiállításán, melynek egyébként létrejötte is érdekes volt.
„Örök lavírozás az életem”
A veszprémi Lélektől lélekig – Érzékenyítő fesztiválon lépett fel egy kortárs szerző regényéből készült drámában Péterfy Bori. A színésznő-énekesnő már nagyon várja, hogy folyamatos nyári munkák után nyaralhasson is a Balatonon.
Reklám