Vitorlázás

Borbarangolás a Hableányban
None
Mamacita - RnB, hiphop, reggaeton, trap party
None
DELTA Előszilveszter Tapolcán
None
Road 15 éves születésnapi koncert
None
Reklám
Utolsó napjai a fürdőidénynek - ilyen volt a balatoni élet 150 éve
1873 szeptember végén járunk, vége a balatoni fürdőzéseknek, a nap ereje is gyengül, a vendégek indulnak haza. Egy ifjú lány legényt ver és elítélik, poloskák rajzanak, no és persze a garda. A közel 150 évvel ezelőtti őszi balatoni napot Jókai Mór mutatja be.
Hableány Szilveszter 2019 - Csobbanás az új évbe
None
Francis Joyon új Mauritán rekordja
Tegnap befutott az Idec trimarán Mauritius-ra.   Míg négy másik Ultim trimarán egymást gyepálva dél felé halad a Brest Atlantiqe versenyen, addig Francis Joyon azt az utat választotta, hogy megdönti a rekordot az Port-Louis (Bretagne)- Port Louis (Mauritius) távon. Ez sikerült is neki. Hat nappal rövidebb időt futott, mint a rekord. Az őj rekord 19 […]
Kertész Imre: Kaddis // Lukács Sándor estje
None
Kikelet - A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye
None
Megvannak az M32 European Series 2020 – as versenyállomásai
Megvannak az M32 European Series 2020 – as versenyállomásai
Hadházi László önálló estje
None
Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban előadás
None
Hair - musical
None
Reklám
Magic Show III. - Bűvész és Illúzió Show
None
A L'art pour l'art Társulat előadása
None
Hair - musical
None
Füred Gastro – 15 borászat és étterem kínálja különlegességeit hétvégén

Kiváló Balaton-környéki éttermek, a legjobb balatoni borászatok és sokszínű kulturális program várja az érdeklődőket a 2019-es Füred Gastro fesztiválon.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Hévíz és környéke

Balatoni Barangoló – Hévíz és környéke   Itt a november és sajnos már az időjárás sem idézi a nyarat, ám így is tengernyi élmény vár még rátok a Balaton körül, amik akár esős időben is tökéletesen kiélvezhetők! Hévíz nem csak a mi egyik kedvenc településünk ebben az időszakban, hanem európai szinten is kedvelt úticél! Nincs […]

Kvadráns, oktáns, szextáns
avagy a Seaman’s Secrets (1594) című könyvtől a Jachtnavigátorig (2019)   I. Erzsébet angol királynő egyik főnavigátora volt John Davis. Az ő találmánya a róla elnevezett Davis-kvadráns. Ennek 1594-es első verzióját a Seaman’s Secrets című munkájában írta le.     A műszer azonban még csak 45° szögmagasság mérésére volt alkalmas. Száz évvel később a Halley-üstökös […]
Érdi Tamás 40 - komolyzenei hangverseny
None
"Bachtól Carmenig" - komolyzenei hangverseny
None
Egyeztetést sürgetnek a balatoni önkormányzatok a partvonal-tervekről
A testületek több helyen is ellentmondásosnak tartják a beépítetlenül megőrzendő parti területsáv határait, a nádasok ábrázolása több helyen nem felel meg a valóságos állapotnak, a kerékpárutak ábrázolása pedig nem minden esetben tükrözi a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel egyeztetett utolsó állapotot.
Reklám
Díjazták a magyarok kedvenc nyaralóhelyét

Rangos elismerést kapott a horvát Krk-sziget a látványos fejlődéséért és a turisztikai kiválóságáért. A díjat az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett svájci nemzetközi kiállítás részeként hoztak nyilvánosságra. Az elismerés odaítélésekor figyelembe vették, hogy a térség fenntartható, folytonos fejlődést produkál, sőt a jövőre nézve is ígéretes terveik vannak a turizmus továbbfejlesztésére. Emellett a terület természeti és kulturális

Díjazták a budapesti karácsonyi vásárt

A European Best Destinations weboldal több mint 200 ezer szavazat alapján Budapestnek ítélte oda a második helyezést az európai karácsonyi vásárok szépségversenyében, amelyen az észt főváros, Tallinn lett az első. Az értékelők szerint Tallinn azzal nyert, hogy az advent ebben a régi Hanza-városban valóban emlékeztet a régi időkre. Az óváros és a hatalmas fenyőfa speciális

Hétvégi programajánló - novemberben is a Balatonnál
Szent Márton napján újborral szokás koccintani, és azt tartják, hogy aki ilyenkor libát nem eszik, egész évben éhezik. Gyere, mutatjuk, hol vár libalakoma és újbor a Balatonnál és hogy mi mindennel hívogat még a hétvége a tónál: evezés, gyerekprogramok és túrák is lesznek. Segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb programot!
5 látványos fasor a Balaton körül

Akár több száz éves fák övezte utakon barangolhatunk a Balaton körül, melyek minden évszakban más és más élményt nyújtanak.

Harcsa Veronika koncert Bogláron
None
Folkkocsma Balatonbogláron
None
Változott a ranglista díjkiosztó időpontja
Egy nappal korábban, azaz november 28-án lesz az idei ranglista díjkiosztó. A helyszín és a kezdés időpontja változatlan.
CSAKNEM FÉLSZÁZ MAGYAR OPÉS ÉS KÉT FUTAM A PORTOROZSI EDZŐTÁBORBAN
Ismét népes gyerek csapat (48 fő) vett részt az Optimist Osztály Szövetség, és a MVSZ támogatásával megrendezett edzőtáboron Portorozsban október utolsó napjaiban.
Jégre Mindenki! Megnyit a balatonboglári jégpálya!
None
Forrongás Bogláron
None
A jazz hercege – zenés előadás Fonyódon
None
Fonyódi Kolbászfesztivál 2020
None
Kárpáti Rebeka közönségtalálkozója
None
Hogyan kell bánni a férfiakkal? – kabaré
None
Tudósok tiltakoznak a balatoni nádirtás ellen
A tó ökoszisztémájának teljes összeomlásától és vonzerejének drasztikus csökkenésétől tartanak.
Csapvíz kampánnyal támadnak a siófoki kézis lányok
A víz és a sport kapcsolata örök. Ezzel a szlogennel indított kampányt a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. és az EHF-kupagyőztes Siófok Kézilabda Club, akik a jelmondatot úgy folytatják, hogy szomjazzák a közös sikert.
Nem tetszenek az új partvonal-tervek a balatoni önkormányzatoknak
A nádasok ábrázolása például több helyen nem felel meg a valóságos állapotnak.
Gyermekjogi nap Siófokon
None
Időjárás a Balatonon – November 8-10.

Pénteken sokfelé ködösen indul a nap, tartósabban ködös tájakkal is találkozhatunk, napközben a Dunántúlon többórás napsütésre is számíthatunk. A hűvös, nyirkos hajnalt követően délután 12-17 fok közötti értékekre van kilátás.   A hétvégén is marad a változékony, időnként kissé szeles idő. A jelenlegi számítások szerint szombaton kevesebb, vasárnap több helyen fordulhat elő eső, zápor. A csúcshőmérsékletek sokfelé az átlag felett alakulhatnak, […]

Téli Balatoni Bringa Farsang 2020

2020. február 22-én a második Téli Balatoni Bringa Farsangot rendezik meg Balatonfüredről indulva és érkezve.

Hahó, Öcsi! – filmvetítés
None
Rövidül a menetidő a Balatonhoz: elkezdődött a villamosítás az észak-balatoni vasútvonalon

Az 55 kilométeres szakaszon, Szabadbattyán és Balatonfüred között, 2021 áprilisától válthatják föl a dízelvonatokat az elektromos szerelvények.

Szavazz az év halára!
Három jelölt közül választhatjuk ki idén, hogy melyik faj legyen az év hala 2020-ban. A csuka, a süllő és a német bucó versenyez egymással, december 31-ig lehet szavazni.
Star Wars-tól Indiana Jones-ig – népszerű filmzenék
None
Reklám