Vitorlázás

Szüreti Mulatság és Halászléfőző-verseny 2022 Balatongyörök

2022. augusztus 27-én rendezik meg Balatongyörök hagyományos nyár végi programját, a Szüreti Mulatság és Halászléfőző-versenyt.

Hévíz, amely januárban is változatos programokat kínál

Nincs olyan hónapja az évnek, amely ne kínálna érdekes programokat Hévízen, az egyedülálló gyógytó városában.

Ezt olvastátok nálunk legtöbben 2021-ben #1
A jövőben is mi hozzuk nektek elsőként a legfrissebb és legizgalmasabb híreket a Balatonról. Köszönjük, hogy bennünket olvastok!
A felhős-napos időszakok mellett hószállingózás is várható

Pénteken ragyogóan napos időre készülhetünk, a szél legyengül, mérséklődik. Hajnalban -12, -3 fokig süllyed a hőmérséklet, napközben pedig mindössze -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk. Szombaton  változóan felhős-napos idő lesz jellemző. Gyenge lesz a légmozgás. Ismét fagyos reggel jön, -11 és -2 fok közé hűl le a levegő, napközben pedig -1, +3 fokra készülhetünk. Vasárnap felhős […]

Reklám
Göcsejből a Balaton mellé - lebontották, átköltöztették, majd darabokból újraépítették a 170 éves pincét
Pince, mely nem a föld alatt van, és egy zalai szőlőhegyről, darabokban érkezett a Balaton mellé. Egy különleges történet - egy újjászülető épületről.
Keszthely nem alszik téli álmot
Bár a strandon most csak a hattyúk fürdenek, és korcsolyázni sem lehet a tavon, azért Keszthelyen télen sem unatkozol. Gyere, mutatjuk, milyen koncertek, kiállítások, kirándulások várnak rád.
Véget ért a tyúkól-háború Balatonfüreden: 1-0 az őslakosoknak

A Képviselő-testület elé terjesztette a Helyi Építési Szabályzat módosítására benyújtott határozati javaslatát dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, aki egy Ófalu nevű Facebook csoport kérelmének tett eleget ezzel. A javaslat szavatolná az ól- és állatkifutó általános tilalmának feloldását a város bizonyos területein – olvasható a hirbalaton.hu cikkében. Az ügy előzménye, melyről a hírportál ebben a cikkben […]

Méltó volt a híréhez – Rolex Sydney Hobart 2021 regatta

A Solveig célba futásával véget ért a 2021-es tengeri klasszikus vitorlásverseny, amin volt vihar, rengeteg kieső és óvás után megnyert első hely. December 26-án 88 hajó sorakozott a rajtvonalon (köztük 16 négykezes egység – azaz olyan, ahol mindössze ketten voltak a fedélzeten), hogy aztán december 31-éig harmincnyolcan kénytelenek legyenek feladni a küzdelmet. Elsőként a Black

Kivirágzott a repce Zala megyében

A szokásosnál lényegesebben enyhébb időjárás a zalai Hahót határában, a 74-es főút mellett húzódó repceföldet sárgába borította a hét elején.

Megdermedt robogás
Ilyen az, amikor az idő ráfagy a tájra.
A közösség ereje – avagy egy hajómentés történetének kezdete
A történet korábbra nyúlik, mint az elmúlt napok, nem csak hetekkel, de hónapokkal. És ez a cikk talán kicsit többet is mutat a kialakult helyzetről, mint egy hajó megmentéséről, egy hajózási veszélyhelyzet közösségi erőből történő megszüntetéséről.
A török séf fotójával dekorálták ki az közutas sószóró járművet Fonyódon
Már járják az utakat a Magyar Közút sószórói, a hét második felétől ugyanis megérkezik az igazi tél. A fonyódiak járművén maga a furán sózó török séf, Salt Bae hinti az anyagot egy poénosan elhelyezett fotó segítségével.
Kilencedik alkalommal hirdetnek Újdonság Pályázatot a Budapest Boat Show-n

Folytatódik a kilenc évvel ezelőtt indított Újdonság Pályázat elnevezésű program, amellyel a hajózáshoz kapcsolódó hazai és külföldi újdonságok, fejlesztések bemutatását kívánják segíteni. Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye, a Budapest Boat Show elkötelezett az innovációk támogatásában. Annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítsanak mindenkinek, aki szeretne termékével vagy szolgáltatásával pályázni a Budapest

Reklám
Tankerölő szuperyacht

Karácsony szenteste a Karib-tengeren JR Ridinger milliárdos szuperyachtja az Utopia IV. elsüllyessztett egy nála kisebb gázszállító tankert

Mi történt a hajóosztályokkal? Értékelés az Összevont Cirkáló hajóosztálytól
Folytatódik a 2021-es évet feldolgozó sorozat, most az Összevont Cirkáló osztálykapitánya ismerteti, mi történt velük a múlt évben.
Motoros betyárok csobbantak a Mikulással a Tapolca patakban
A bakonyi motoros betyárok pezsgőztek is a patakban fürdőzve.
Augusztusi BorKorzó 2022 Balatongyörök

2022. augusztus 12-14. között Balatongyörökön, a móló melletti sétányon rendezik meg az Augusztusi BorKorzót.

Nyitott Pincék Napja 2022 Balatongyörök

2022. június 11-én ismét kinyílnak Balatongyörök pincéi, hogy sorra járva azokat megízlelhessük a zamatos borokat a Nyitott Pincék Napján.

Pünkösdi Szezonnyitó Napok 2022 Balatongyörök

2022. június 4-6. között ismét Pünkösdi Szezonnyitó Napok Balatongyörökön.

Emlékházat alakítanak ki Herczeg Ferenc egykori badacsonytördemici birtokán

Az emlékház kiállítása méltó emléket állít majd Herczeg Ferencnek és felidézi a birtokon eltöltött évek hangulatát is.

Egyre több a vasúti átjárókban a baleset, de már tudják, hogy miért
Az útátjárós balesetek statisztikája a korábbi öt évben tapasztalt stagnáló értékek után 2021-ben jelentős emelkedést mutatott. A vasúti átjárókban történt baleseteket az oda behajtók figyelmetlensége és a KRESZ előírásainak megszegése okozza, évente 800-900 félsorompó rúdját törik le az autósok.
Salon Nautic de Paris – az utolsó nagy hajókiállítás?

A párizsi a legnagyobb európai hajókiállítások egyike, a düsseldorfi vagy a southamptoni eseményekhez hasonlítható, amelyet december közepén rendeztek.

Reklám
Az év elején is programkavalkád vár a Balatonnál
A Balaton a tél közepén is színes programkínálattal vár. Mutatjuk a legjobbakat.
5+1 balatoni jégpálya, ahol felcsattinthatjuk a korikat

Bár az idő megenyhült az új év kezdetére, de hamarosan ismét beköszöntenek a rideg téli napok. Sokan viszolyognak a hideg gondolatától is, de a komfortzónánkon kívül valójában egy varázslatos világ vár minket ilyenkor is. Hogy használhatnánk ki ezt a hűvös időszakot jobban, mint egy hatalmas Balaton-parti korizással esetleg egy pohár forralt bor vagy meleg tea […]

Mától több helyen kell fizetni a parkolásért Füreden

A mai nappal terjeszti ki a füredi önkormányzat a fizetős parkolási területeit a képviselő-testület döntése értelmében. Öt újabb parkolóban kell majd díjat fizetni a parkolásért, köztük a Vásárcsarnok illetve a buszállomás parkolóiban. Az első két óra ingyenes lesz, ám a parkolás megkezdésekor jegyet kell váltani. A fizetős rendszertől azt várják a döntéshozók, hogy megszűnik a […]

Megválasztották az év halát

A bodorka (Rutilus rutilus) kapta a legtöbb szavazatot a Magyar Haltani Társaság által meghirdetett és szilveszter napján lezárult év hala közönségszavazáson. A szervezet honlapján rendezett év hala közönségszavazásra december 31-én délig 4155 voks érkezett, ennek alapján alakult ki a végeredmény. A hazai álló és folyóvizekben egyaránt elterjedt bodorka 55 százalékos eredményével abszolút többséget szerzett. Az

Szemet vetettek az egykori orosz táborra Balatonszemesen? Petíció indult

Az egykori, szovjet gyerekeket üdültető tábor ősfás területe két helyrajzi számon fekszik. A parcellákat egy keskeny sáv szeli ketté, az önkormányzat pedig a nyugati részt adná el – olvasható a Népszava hasábjain. Nagyon szívesen adnék érdemi választ a kérdéseikre, de még csak a gondolat fogalmazódott meg, hogy hasznosítsuk a hajdani orosz tábor területét – felelte […]

Újévi köszöntő Gerendy Zoltántól, az MVSZ elnökétől
"Az Óévvel lezárult a 2020 szeptemberében megválasztott új MVSZ elnökség első teljes éve, amely már kellően hosszú ahhoz, hogy beszélni lehessen a szerzett tapasztalatainkról, folyamatban lévő feladataink helyzetéről és jövő évi terveinkről. A 2022-es év elindulásával egyidejűleg az alábbi rövid újévi köszöntővel szeretném néhány ezzel kapcsolatos gondolatomat eljuttatni Felétek."
Vonyarci Boros Forgatag 2022 Vonyarcvashegy

 2022. július 27-31. között rendezik meg a Vonyarci Boros Forgatagot.

Keszthelyi városi karnevál 2022

A téli Keszthely egyik leglátványosabb programja a városi karnevál, melynek időpontja: 2022. február 19.

Paloznaki Jazzpiknik 2022

2022. augusztus 4-6. között rendezik meg a 10. jubileumi Paloznaki Jazzpikniket.

Művészetek Völgye Fesztivál 2022

2022. július 22-31. között újra Művészetek Völgye: színes programokkal várják az érdeklődőket  Kapolcson, Taliándörögdön, Vigántpetenden.

Ranglisták rejtélyes világa
Megjelent az MVSz egyik legolvasottabb közleménye az éves értékelő ranglista. Mint minden online információ ez sem nélkülözheti a képi rásegítést, hiszen ha nem lenne, senki rá nem nézne még a cikk címére sem.
Kilencedik alkalommal hirdetnek Újdonság Pályázatot a Budapest Boat Show-n!
Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvénye, a Budapest Boat Show elkötelezett az innovációk támogatásában
Györöki BorKorzó 2022 Balatongyörök

2021. július 21-24. között Balatongyörökön, a Györöki BorKorzón kóstolhatjuk meg a hűs balatoni borokat és az ízes ételeket.

Festetics Vágta 2022 Gyenesdiás

2022. augusztus 21-én kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta egyik előfutamaként a Festetics Vágta.

Gyenesdiási Burgonyanap 2022

A burgonya, több mint krumpli: burgonyás különlegességek, főzőverseny, szórakoztató műsorok - 2022-ben is megfűszerezik a Burgonyanapot Gyenesdiáson.

Gyenesdiási Szüreti Vigasságok 2022

2022. szeptember 3-án színes, jó hangulatú szüreti mulatságra várják a vendégeket Gyenesdiáson.

Korzó estek 2022 Gyenesdiás

2022. augusztus 11-13. között még forróbb lesz a nyár, hiszen szuper koncertekkel fokozzák a hangulatot Gyenesdiáson, a Kárpáti korzón.

Gyenesdiási Bornapok – Bormustra 2022

2022. július 14-17. között rendezik meg Gyenesdiási Bornapokat gasztronómiai, boros és kulturális programokkal.

Szilveszterkor fürdőzőkkel telt meg a Malom-tó

A szilveszteri Malom-tavi úszást ismét nagy érdeklődés mellett szervezték Tapolcán, ezúttal 127 bátor és jókedvű csobbanó mártózott meg a 17 fokos vízben. A levegő hőmérséklete ugyancsak kellemes volt, és a fürdésre a köd is felszállt, napos időben lubickolt a 92 férfi és 35 hölgy. A legidősebb ezúttal is a helyi, 82 éves Németh Károly és

Nem akármilyen bosszút állt egy féltékeny siófoki nő
Egy késsel esett neki párja autójának, mert látta, hogy egy másik nőhöz ment be.
Háromnapos lesz a Balaton-átevezés
A szabadidős események közül 2022-ben kiemelkedik a Balaton-átevezés, melyet idén háromnaposra terveznek. Az eseményt ezúttal is Zamárdiban tartják.
Füredi sztárparádé
None
Záró tárlatvezetés a Mese, mítosz, história kiállításon
None
Finisszázs-záró tárlatvezetés
None
Reklám