Vitorlázás

Tűzgömböt fotóztak a Balaton felett

Bámulatos égi jelenséget kapott lencsevégre az időkép kamerája Fonyódon. A tűzgömb csak egy röpke pillanatra világította meg az éjszakai Balaton víztükrét, de az egész országból érzékelni lehetett. Az északnyugati égbolton volt megfigyelhető a tűzgömb egy pillanatra hajnali 4:37-kor. Az ország különböző pontjairól lehetett látni és az Időkép több kamerájának képén szépen látszik a felettünk elhúzott […]

Nem szabad kihagyni! Csodás panoráma vár a déli part kilátóiban
A Balaton mindenhonnan gyönyörű. Magasból láttad már? Rengeteg kilátó vár a tó körül, hogy megcsodáld! Most a déli partról gyűjtöttük össze a legjobbakat, ahol például az egyetlen olyan kilátóba is felmászhatsz, ahonnan teljes hosszában láthatod a Balatont.
Csütörtöktől főszerepben a fiatalok
Csütörtöktől főszerepben a fiatalok
A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot
A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot
Reklám
Hatalmas siker volt az első Veszprém-Balaton Filmpiknik
Teltházas szabadtéri vetítésekkel, igazi vidám, balatoni hangulatban zajlott Veszprémben és Balatonfüreden az első Veszprém-Balaton Filmpiknik. Szeptember 3-5 között két városban, öt helyszínen közel negyven magyar filmet - négy tévéfilm, nyolc nagyjátékfilm, hét dokumentumfilm, négy kisjátékfilm, a teljes Alvilág sorozat, hat magyar filmklasszikus, hét animációs film és egy gyermekfilm válogatás – vetítettek, a közönség huszonhárom film alkotóival találkozhatott is.
Német hadihajót találtak Norvégia partjainál

Egy második világháborús ütközetben elsüllyedt német hadihajó roncsait találták meg Norvégia partjainál. A szakembereknek a hajótestről készített képek és hanglokátoros felvételek, valamint olyan részletek, mint a lövegtornyok elhelyezkedése alapján sikerült azonosítaniuk a Karlsruhe könnyűcirkálót, amelynek roncsait 2017-ben észlelték először, mindössze 15 méterre egy 1977 óta működő víz alatti elektromos kábeltől. Az 1920-as években épített hajóra

Udvardi Erzsébet festőművész hagyatéka
Udvardi Erzsébet egyike a Balaton legnagyobb festőművészeinek. Unokahúga, Udvardi Anna álma, hogy a festőnő egykori alkotóműhelyében emlékház nyílhasson. Udvardi Annával terveiről, az értékes hagyaték kezeléséről, a nagy életmű gondozásáról Kovács Emőke beszélgetett.
Országos rekordkísérletre készülnek a Hévízi Veterán Találkozón

2020. szeptember 12-én harmadik alkalommal rendezik meg Hévízen a veterán autók találkozóját, melyen országos rekordkísérletre is készülnek.

Országos rekordkísérletre készülnek Hévízen

2020. szeptember 12-én harmadik alkalommal rendezik meg Hévízen a veterán autók találkozóját, melyen országos rekordkísérletre is készülnek.

Beetetés okosan - Szigorúan amatőr, kezdő horgászoknak!
Hirdetés - Bizonyára mindannyian egyetértünk abban, hogy a horgászat nem egy egzakt tudomány, ami tegnap bevált, az holnap akár csúfos betlit is okozhat.
Két héttel hosszabb lesz a balatoni utószezoni menetrend
None
Két héttel meghosszabbította nyári balatoni menetrendjét a MÁV

Szeptember 27-ig a nyáron megszokott rend szerint közlekednek tovább a vonatok a Balatonh északi és déli partján.

Két héttel meghosszabbította balatoni menetrendjét a MÁV

Szeptember 27-ig a nyáron megszokott rend szerint közlekednek tovább a vonatok a Balatonh északi és déli partján.

Reklám
Erőt, lendületet és harmóniát sugároznak Gáspár Gábor fesztiválfotói
A Tánc fesztiválja kiemelkedő pillanatait megörökítő fotókból nyílt kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban vasárnap.
Motrosok süllyedtek el a politikai parádén

Ha rovatot indítanánk a hajós hülyeségekről, ez az eset akár sorozatindítónak is méltó lenne

Nagy Táncválasztó 2020 Hévíz

2020. szeptember 20-án egész napos ingyenes tánc workshop-ra várják az érdeklődőket Hévízre, ahol az érdeklődők 6 tánckurzus közül választhatnak.

8 apró balatoni település, amit mindenképp látnod kell

A strandszezon vége nem azt jelenti, hogy bezár a Balaton, sőt, eljött az idő, hogy hátizsákot öltve barangoljunk a nagy tó környékén.

A hajózás még mindig tömegeket vonz a Balatonhoz
Beszámoló a hétvégén rekordokat döntött Balaton Boat Show-ról, a hajózás szerelmesei számára megannyi érdekes információval.
Csillagfényes túra a Badacsonyon
Jártál már sötét erdőben? Hallottad a macskabagoly hangját? Láttad a parti fényekkel megfestett Balatont? Mi a Badacsony tetejére vezető esti túrán átéltük ezeket a különleges élményeket.
Nagy népszerűségnek örvendett az új kutyás strand Keszthelyen

A Keszthelyi Kutyás Park, Strand és Piknikkert a belföldi kutyás turizmus egyik legfelkapottabb úti céljává vált a szezonban. Majdnem tízezer látogató fordult meg itt a nyár folyamán – írja közleményében a strandüzemeltető. Június elsején, közvetlenül a tavaszi járványügyi korlátozások lazítása után nyitott meg a Balaton, illetve az ország egyedülálló kutyás-kutyabarát közösségi tere Keszthelyen, ahol kutyás […]

Volt aki azt hitte ufót lát - tűzgömb világította meg a Balatont
Fantasztikus égi jelenséget videóztak a Balatonnál. A fonyódi Várhegyen lévő kilátón elhelyezett kamera rögzítette, amint egy tűzgömb húzott át az égen.
Sikeresen zárult a Filmpiknik, folytatás következik…

Több tucat magyar film vetítésével zajlott le az első Veszprém-Balaton filmpiknik több helyszín között a Tagore sétányon is. Mivel a rendezvényt nagy siker övezte, így a szervezők már most biztosak abban, hogy lesz folytatás. – Ez egy szökési kísérlet volt. Elhozni a legfrissebb magyar filmeket Budapestről, elszökni a fővárosból, ide vidékre, elhozni a filmeket, amelyek […]

Reklám
Itt a végső határidő az ötmillió forintos vitorlázó támogatásra

2020 júliusában a Kulcs-Soft társadalmi felelősségvállalásának keretén belül kampányt indított, amely során a hazai vitorlázó utánpótlás támogatását tűzte ki céljául. A cég vállalása volt, hogy minden, az idei Kékszalag versenyen elinduló hajó után 10.000 Ft-ot fordít a Kulcs-Esély Alapítványon keresztül a fiatal vitorlázók megsegítésére. Július 30-án 535 vitorlás állt rajthoz Balatonfüreden, így a Kulcs-Soft összesen […]

A HUBER-KISKA PÁROS (KEREKED, BYC) A 470-ES BAJNOK
A hosszú hétvégén rendezett földvári 470-es OB futamait kezdetben nyugatias, majd a szél nélküli szombat után vasárnap szép keleti szélben futotta a mezőny. Huber Péter Lél és Kiska László György két futamban is elsőként futott be, és harmadiknál rosszabb helyük nem volt a sorozaton, így szerezték meg a bajnoki aranyat. Az igazsághoz tartozik, hogy legjobb hazai 470-es párosunk, a Gyapjas testvérek csak a bajnokság utolsó három futamán indultak, azokat viszont meg is nyerték.
Így lesz nagyon drága a tengerparti nyaralás

Egy francia turistát rajtakaptak, hogy szardíniai homokot akart hazavinni emlékbe, és azonnal ezer euróra büntették. A helyi hatóságok két kiló homokot találtak a táskájában. A szicíliai fehér homok évek óta veszélyben van, mert a turisták lopják, ezért a helyi hatóságok különleges szabályokat hoztak a természeti kincs védelmében. Az elmúlt időszakban többen is lebuktak homoklopásért, egy

Fesztivál nélkül is szólt a verkli a keszthelyi Sétáló utcán
Csak néhány verkli jelezte a nagysikerű fesztivál emlékét Keszthelyen, idén ugyanis elmaradt a nemzetközi résztvevőket felvonultató, unikális zenei rendezvény. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne jó hangulat a városban.
Digitális Vándor: túrázd végig Magyarország okos-tanösvényeit

Az okos lány esete az okostelefonnal – mobilozzon is, meg ne is… applikációt készített az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ.

Sikersztori: több mint 15 ezer utas váltott balatoni napijegyet a nyár folyamán

Jövőre már az interneten és a jegyautomatákban is vásárolhatók a Máv-Start legsikeresebb nyári termékei, a balatoni napijegyek.

Fia tragikus halála után kezdett vidrákat menteni az anya
A Somogy megyei Petesmalmi Vidrapark minden cukiságmutatót maxra állít a mai napra: 40 vidrát nevel itt Márta, aki nekik szentelte az életét.
Az ősz is strandszezon Hévízen

Nem kell lemondani a strandolás élményéről, hiszen az utószezon Hévízen, olyan, mint egy ajándékba kapott nyaralás.

Az ősz is strandszezon a Hévízen

Nem kell lemondani a strandolás élményéről, hiszen az utószezon Hévízen, olyan, mint egy ajándékba kapott nyaralás.

Kikerült a harmadik miniszobor Veszprémben
Kihelyezték a harmadik Kolodko Mihály-alkotást a megyeszékhelyen.
F5-M OB és XIX. Pécsi tó Kupa
A vándor kupát a két hajóosztály összesített eredményei alapján osztották ki.
A végzetes szerelem mementója, a fonyódi Kripta-villa

Az épület neve, első hallásra, nem egy mindent átható szerelemre utal, pedig történetét átjárja a romantika.

Történetek Veszprém egykori ütőeréről: a Jókai utcáról
Az egykori Hosszú utca Veszprémben a város főútjának, ütőerének számított, Esztergom és Buda felől Városlőd és Pápa irányába vezetett a vár alatt. Ma Jókai utcának hívják, és bár nincs olyan szerepe a közlekedésben és a kereskedelemben, mint hajdan, érdemes sétálni rajta, rácsodálkozni épületeire.
Megkezdődött a Tánc Fesztiválja – A Filmpiknik átadta a stafétát
Vasárnap kezdetét vette a huszonkettedik Tánc Fesztiválja, amelynek kezdése idén a járványügyi helyzet miatt csúszott a tervezett tavaszi időpontról szeptember 6-ra.
Hibrid oktatásra készül a Pannon Egyetem: A tanévkezdés idén is zökkenőmentes lesz

A Pannon Egyetem alapvetően a hagyományos, normál módú oktatásra készül szeptembertől, azonban a tavaszi félév tapasztalatait felhasználva egyes esetekben a hibrid rendszert is alkalmazza. Gál Balázs, a Pannon Egyetem oktatási igazgatója kifejtette, a 2020/2021 őszi félév tantárgyi tematikáit olyan formában alakították ki, hogy azok egy „áttérés” folyamán ne okozzanak fennakadást. Az egyetem rendes oktatási menetében […]

Ősszel még pöröghet a belföldi turizmus

Csaknem minden második válaszadó tervez őszre többnapos utazást a Szallas.hu friss felmérése szerint. Az őszi üdülésre akkor is sort kerítenek, ha ehhez szabadságot kell kivenni. Gyula, Hajdúszoboszló és Zalakaros a legnépszerűbb úti cél a következő hónapokban. A válaszadók csaknem fele megy szabadságra ősszel, és 43 százalékuk tervez üdülést. 16,5 százalékkal több aktív foglalás van a

Idegenhonos halfaj a Balaton vizein

Ha esetleg a képen látható halat fogná ki valaki a Balatonból, az azonnal értesítse a Magyar Haltani Társaság munkatársait – kéri a horgászokat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A szakemberek már évek óta tudják, hogy élnek egyes idegenhonos díszsügérfélék a Hévízi-kifolyó alatti meleg vizes csatornákban, de szeretnék nyomon követni az esetleges változásokat akár méret, akár […]

Kapolcs ékszerdoboza – A Völgyhétvégék mindenért kárpótol
Szeptember 3-án, csütörtökön kezdődött a Völgyhétvégék rendezvénysorozat, amelyet a szervezők az elmaradó születésnapi Művészetek Völgye helyett indítottak útjára.
Indul a szüreti szezon a Balatonnál

Ezen a héten a szüreti finomságoké és a borkóstolásé a főszerep. A Balaton.hu ajánlja:Szeptember 11-13. – Szüreti Napok – TihanySzeptember 11-13. – Szüreti hétvége – BadacsonySzeptember 12. – Őszköszöntő Mulatság – Balatonföldvár Szeptember 7. (Hétfő)Veszprém – TÁNC – „A létezés eufóriája”, XXII. ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI KORTÁRS TÁNC FESZTIVÁL – Szeptember 6-10. Szeptember 11. (Péntek)Keszthely- Táncpart: Coppélia/Koncert […]

NAU 370 RUN Országos bajnokság: Revolution, Kacor Király, Sleepwalker lett a sorrend
NAU 370 RUN Országos bajnokság: Revolution, Kacor Király, Sleepwalker lett a sorrend
Berecz Zsombor: 60 évesnek érzem magam, de nagyon boldog vagyok!
Fantasztikus teljesítményt nyújtva, nagyon kiegyensúlyozottan vitorlázva nyerte meg Berecz Zsombor a Finn dingi Európa-bajnokságot, így a világbajnoki címe mellett immáron Európa legjobbjának is mondhatja magát. Az olimpiai kvótás vitorlázó közvetlenül az utolsó futam után nyilatkozott a Magyar Vitorlás Szövetség oldalának, a hunsail.hu oldalnak.
Berecz Zsombor Európa Bajnok lett Lengyelországban!
Berecz Zsombor Európa Bajnok lett Lengyelországban!
Berecz Zsombor Európa-bajnok

Berecz Zsombor nyerte a lengyelországi Gdyniában megrendezett Finndingi Európa-bajnokságot, így a világbajnoki címe után immáron a kontinens legjobbjának is mondhatja magát. Huszonhét ország 70 finnese indult az osztály nyílt (a tengerentúli versenyzők számára is nyitott) kontinensviadalon, ahol külön értékelték az U23-asok és a negyven év feletti, Masters versenyzők teljesítményét is. Berecz Zsombor gyakorlatilag folyamatosan szállította

Instant emlékfutás is lesz ősszel a Balaton körül
A 2019 márciusában útjára indított Balathlon 208 kilométeres távját futva, kerékpározva és túrázva is teljesíthetjük. Az ingyenes instant esemény szervezőinek fontos célja Ujj Zoltán emlékének megőrzése.
Reklám