Vitorlázás

Kortárs kertmozi és kulturális találkozópont nyílik Csopakon
2021 augusztusban új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton parton. A Pont Csopak kertmozi nem csupán egy vetítési helyszín, hanem egy találkozópont a kultúrára és kikapcsolódásra nyitott közönség számára. Egy művészeti és szórakoztató központ csopaki és környékbeli lakosoknak, az itt nyaralóknak és a szórakoztató programokra éhes idelátogatóknak.
Felpezsdült a Balaton - az Időkép radarfelvétele az idei Kékszalagról

A Kékszalag idején hatalmas a vízi forgalom a Balatonon. Az Időkép felvételén azonban, nem csak a hajók, hanem különböző természeti jelenségek is megfigyelhetőek. A videó végén a Siófoknál kissé beszoruló egységek, a feltámadó szél hatására tudtak megindulni a Tihanyi-szoros felé. 

Már 276 hajó kerülte a keszthelyi pályajelet

Teljes abszolút bójakerülési lista itt: http://mvszhirdetotabla.hu/53-kekszalag-2021/eredmenyek/absolute/99

200 hajó hivatalos eredménye Keszthelynél

Már 200 hajó átért Keszthelynél, a hivatalos eredmények itt találhatóak.

Reklám
Idén is a Káli-medencébe költözik a Kőfeszt, a nyugalom fesztiválja
Az immár hároméves Kőfeszt ebben az évben a a Káli-medence tíz településén várja a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat augusztus 4-8-ig. A nyugalom fesztiváljaként ismert ötnapos rendezvény célja a néphagyományok és a népművészet értékek megőrzése, amit színes programokkal ér el.
A Lillafüred a legelső klasszikus hajó

Az abszolút 18. helyen futott be a Lillafüred 75-ös cirkáló, Gál András Leventével a kormánynál. Évről évre külön csatát vív a Balaton három 75-öse, ezúttal is kemény volt a küzdelem, csak néhány perccel maradt le vetélytársától a Nemere II. , "a Balaton zászlóshajója". Még péntek délelőtt 10 óra előtt befutottak mindketten, a 18. és a 19. helyen.

Gyurcsány Ferenc leruccant a Balatonra, félmilliós számlát csinált
Nem olcsó a balatoni nyaralás a családoknak a DK elnöke szerint.
„A Plázs az egyik kedvenc nyári koncerthelyszínünk” – Halott Pénz koncerttel indul a hétvége Siófokon

A Plázson nincs megállás: július 23-án a Halott Pénz mutatja be új albumát a Balaton közönségének, míg szombaton a Kowalsky meg a Vega érkezik a Blahalouisiana társaságában. Folytatódik a habparty, Metzker Viktória Yaminával zenél, szombaton pedig négy helyszínen zajlik majd a Classic Festival, míg nappal a Just Clear Beach Fitness Fesztiválon különféle mozgásformát próbálhatnak ki […]

24 órája kezdődött az 53. Raiffesen Kékszalag Nagydíj

1 nappal ezelőtt reggel 9:00-kor eldördült a startpisztoly, és megkezdődött Magyarország legnagyobb tókerülő versenye. 24 órán belül 16 hajó teljesítette a légvonalban mért 155 kilométeres távot. Valamivel kevesebb, mint 23 és fél óra után a Quantum Sails Trentasette ért be a 16. helyen.

Történelmi küzdelem a Kékszalagon
Két perc döntött az RSM javára.
30 balatoni település 50 programja július 24-30. között

Programkavalkád jellemzi július utolsó hetét a Balatonnál, a tengernyi rendezvény közül félszázat választottunk ki listánkhoz.

Keszthelyi bójasorrend 119 hajóról
Az utolsó simítások zajlanak a magyar vitorláscsapatnál
Az előolimpia tapasztalatait hasznosítva, a megfelelő ütemben készül a tokiói ötkarikás játékokra a magyar vitorláscsapat. Közülük Érdi Mária (Larer Radial) és Vadnai Benjamin (Laser Standard) vasárnap kezdi meg szereplését.
Reklám
Friss időjárási helyzetkép és szél(?) előrejelzés

Pillanatnyilag ez a helyzet a Balatonon. Kihívást jelentenek a körülmények, a szélcsend is szemből fúj...

"Unokázós csalások" már a Balatonnál is
A Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén az idegenforgalmi szezonban jelentősen megnövekedett az úgynevezett „unokázós csalások” száma, ezért arra kérik a lakosokat és itt nyaralókat, hogy legyenek éberek az idegenekkel szemben.
A Sponsor Wanted a 15. helyezett.

Hétvégén piszok meleg lesz, aztán jön a vihar
Aki hajnalban didergett, a hétvégén fellélegezhet.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Malmok Völgye, Kapolcs

A múlt pénteken a kapolcsi Királykő volt terítéken a magyar tenger környékének látványosságait bemutató sorozatunkban, ám egy olvasónk jogosan hívta fel a figyelmünket, hogy talán méltatlanul felejtettük el említeni a szintén Kapolcson át vezető Malmok Völgye túrautat, így most ezen hiányosságunkat igyekszünk pótolni. A Malmok Völgye egy tavaly átadott túraútvonal, amely Hegyesd, Monostorapáti, Kapolcs, Taliándörögd […]

Modellvitorlás verseny a Kékszalagon - videó

Amíg a Balaton közepén a 23 méteres katamaránok szelték a vizet, Balatonfüreden a part mellett a modellvitorlások mérték össze tudásukat.

Friss keszthelyi bójasorrend - az első 80 hajó
A Halott Pénz imád a siófoki Plázson koncertezni
Július 23-án a Halott Pénz mutatja be új albumát a Plázson, szombaton a Kowalsky meg a Vega érkezik, a Blahalouisiana társaságában.
Az 53. Kékszalagot a Vándor Róbert kormányozta RSM nyerte

Az élen végző hajó legénységének tagjai: Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Margitics Botond és Fekete András.

Reklám
Megszűnt a tűzgyújtási tilalom a Balaton környéki megyékben

A héten előforduló csapadékos időjárás miatt visszavonták a felelős hatóságok a tűzgyújtási tilalmat Budapesten és Magyarország tíz megyéjében – adta közre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Egyelőre véget ért a tűzgyújtási tilalom Budapesten, valamint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében. A Nébih közölte: változatlanul érvényben marad a fokozottan tűzveszélyes időszak […]

Sütemények segítségével ismerhetik meg a gyerekek a vitorlázás történetét

Ehető QR-kódokkal díszített süteményt kapnak azok a gyerekek, akik megígérik, hogy a jövőben többet fognak sportolni, esetleg kipróbálják a vitorlázást. A sütemény csak azoknak a lurkóknak jár, akik részt vesznek Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán és felfedezik Balatonfüred  rejtett kincseit, ahol számos hajózással kapcsolatos szobrot, épületet, stb. kell megtalálniuk a Kékszalag vitorlásverseny idején. A […]

Milliomos lesz a Bahart

Félmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) kompjain július közepéig Szántód és Tihany között, augusztus közepéig pedig meglehet az egymillió utas. A három nyári hónapban realizálódik a balatoni kompok éves forgalmának 70-75 százaléka, a legforgalmasabb hétvégeken folyamatosan közlekedő négy komp 15-20 ezer utast is átszállít naponta egyik partról a másikra, ami nagyságrendileg megegyezik a decemberi,

Egy híján 50

Már 49 hajó hivatalos eredménye érhető el a keszthelyi bójáktól online hirdetőtáblánkon: https://mvszhirdetotabla.hu/53-kekszalag-2021/eredmenyek/absolute/99

A reggel hűvös lesz, délutánra nyári meleg jön
None
Befutott az Avatar II. a 14. helyen

PP Pénteken 5 óra 29 perckor az első, nappali világosság mellett befutott hajó az Avatar II. volt, Soponyai Gézával a kormánynál. " Éjszaka hol innen fújt, hol onnan, vadásznunk kellett a szelet. Szerencsére egyszer sem álltunk meg a verseny alatt, időben átcsúsztunk a nyugati medencébe. Ellenfél nélkül vitorláztunk, ezúttal mi léptünk meg, nem más."- nyilatkozta kikötés közben Sopi. Egyelőre nem látszik a következő, tizenötödik befutó hajó a horizonton.

Megérkezett a 14. hajó is a célba

Ahogy az a nyomkövető alapján várható volt, az Avatar II. jött be a 14. pozícióban a célba.

Mai várható időjárás

Mai várható időjárás, jelenleg gyengül a szél

Napfelkelte előtt nézzük meg milyen volt a naplemente - GALÉRIA

Sűrű a forgalom a nyugati-medencében

Az Avatar II. hamarosan átszeli a Tihanyi-szorost

A Yardstick Open csoport első hajójaként az Avatar II. közeledik a balatonfüredi célhoz.

Közel 40 hajó keszthelyi eredménye elérhető már

Online hirdetőtáblánkon a legjobb 39 hajó keszthelyi hivatalos eredménye már megtekinthető: https://mvszhirdetotabla.hu/53-kekszalag-2021/eredmenyek/absolute/99

Videón az élmezőny párharca a nyugati-medencében

Hivatalos siófoki eredmények

Online hirdetőtáblánkon már elérhető a Balatonkenesét elérő 465 hajó hivatalos eredménye az alábbi linken: https://mvszhirdetotabla.hu/53-kekszalag-2021/eredmenyek/absolute/98

A T23 lett a 13. helyezett!

Pár másodperccel hajnali két óra előtt megérkezett a Kasuba István által kormányzott T23 katamarán is a balatonfüredi célba!

Hamarosan újabb érkező várható a célban

Elhárultak az akadályok Szigligetnél

Ahogy korábban írtuk fokozott veszély volt a szigligeti-öbölben, azonban a szervezők tájékoztatása szerint már ismét minden rendben működik ott.

A befutó utáni pillanatok - VIDEÓ

A Cofidis katamarán a 12. helyezett

Nem sokkal 0:45 előtt befutott a Cofidis hajó is Sárközy András kormányzásával, így megszerezve az összetett 12. helyét.

Minden idők egyik legizgalmasabb Kékszalagja volt az idei
Hatalmas csatát követően az RSM nyerte az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A második helyen mindössze bő két perces hátránnyal a Raiffeisen Fifty-Fifty érkezett meg a balatonfüredi célba. Az RSM megvédte címét, amely legutóbb Litkey Farkasnak sikerült 2017-ben.
A Cofidis már a Tihanyi-szorosnál

Még két katamarán van versenyben. Közülúk a Cofidis áll jobban, amely Sárközi András vezetésével épp a Csőben próbál meg a célegyenesre fordulni és beérni a 12. helyen. Őt követi a másik többtestű egység, a T23 - Kasuba István kormányzásával Balatonudvari magasságában, a 13. helyen.

A Nemere II. fordult elsőként Keszthelynél a klasszikus hajók közül

Még éjfél előtt elérte a keszthelyi bóját a Nemere II. Váradi Imre kormányzásával. A klasszikus hajók külön csatájában második helyen áll a Lillafüred, míg a harmadik a Sirocco.

Friss időjárás-előrejelzés az éjszakára

Reklám