Vitorlázás

Gyorsan fejlődik a balatoni hajózás
Tízéves csúcsot döntött a balatoni hajókkal utazók száma az idén – derült ki a BAHART Zrt. tájékoztatójából. Nem csak többen utaztak a személyhajókon: a szolgáltatás megítélése is javult.
Kőszívek, díszsírhelyek, különleges síremlékek
A tó környéki temetőkben számos orvos, tudós, fürdőigazgató, egyetemi tanár, pedagógus, újságíró, színész, sportoló találta meg örök nyugalmát, s több helyütt láthatunk 1848-as honvédsíremléket, világháborús mementókat. Sokan nem is e föld szülöttei voltak, mégis – a tájhoz való szoros kötődésük miatt – végső megnyugvást e tó mellett találtak.
Új ponty tórekord a Balatonon!
Soha nem történt még akkora, hitelesített pontyfogás a Balatonon, mint ami október utolsó napján délelőtt akadt horogra az északi parton.
Elképesztő dolgok, amiket a szállodában hagyunk
Megszokott dolog, hogy időnként otthon felejtünk valamit, de a nyaralóhelyeken, szállodákban hagyott tárgyak listája finoman szólva is megdöbbentő. Listánk nemzetközi és persze Balaton-parti hotelek szobáiban maradt dolgok összeállítása.
Reklám
Október 31-én leáll a viharjelzők működése

A 2018-as viharjelzési szezonban a viharjelzéseket a sokéves átlagához képest (2005–2017) rövidebb ideig kellett fenntartani.

Quimby: Az érzékek vonalán haladunk
Teátrum turnéval indítja az őszt a Quimby. A koncertsorozat egyik állomása november 10-én, Balatonbogláron lesz. Arról, hogy mit is jelent, ha a rock and roll a színházba költözik, Kiss Tibivel beszélgettünk.
Megválasztották az Év Vitorlázóit
A Saratosában rendezett World Sailing konferencia végén kiosztották a díjakat az év női és férfi vitorlázóinak és megnevezték az év hajóját is.
Kifogták az idei legnagyobb pontyot a Balatonból
Dávid 40 percig fárasztotta a kapitális példányt.
Átadták a Rolex World Sailors of the Year díjakat
Átadták a Rolex World Sailors of the Year díjakat
Megoldások a vitorlázás népszerűsítésére
Kulcsfontosságú a vitorlázás jövője szempontjából, hogy minél többen ismerjék meg és kezdjék el ezt a sportot. A Magyar Vitorlás Szövetség szerint erre több megoldás is van.
BAHART: Tízéves rekord dőlt
Tízéves csúcsot döntött a balatoni hajókkal utazók száma az idén – derült ki a BAHART Zrt. tájékoztatójából. Nem csak többen utaztak a személyhajókon: a szolgáltatás megítélése is javult.
29. Trafik Kupa beharangozó
Trafik kupa idén is, november 18-án, Budakalászon. Mindenkinek, aki elbír az Optimisttel - és akit az Optimist elbír!
Szia mia haramia!
Dicsőítették, átkozták és üldözték őket; a legendákkal ellentétben nem voltak mesebeli alakok, sokan közülük nyomorúságos életet éltek. Az utókor mégis egyfajta hősként tartja számon a kalózokat, falábbal, szemtakaróval és vállukon papagájjal képzelik el őket.
Reklám
Hétvégén itt a szezon “rájátszása”
Szeretne még hajózni a gyönyörű őszi Balatonon? Akkor ne hagyja ki a hétvégére ígért tavaszias időt! Ez lehet az idény utolsó "rájátszása".
IOM Bajnokság: A kétszeres VB - második megvédte bajnoki címét
IOM Bajnokság: A kétszeres VB - második megvédte bajnoki címét
Ki is valójában a “Veszélyember”?
Elég öltönyben parádézni és veszélyes kaszkadőrmutatványokat előadni egy vitorlás hajón ahhoz, hogy valaki híres legyen? Alex Thomson kétség kívül ezeknek a szponzori szerződésekkel alátámasztott showelemeknek köszönheti hírnevét – de a szerződéseket eredményeinek köszönheti. Legfrissebb lapszámunkban bemutatjuk a világ egyik leghíresebb, egyszersmind leginkább megosztó vitorlázóját.
Napos, meleg idő lesz a hosszú hétvégén
Akár melegrekordok is dőlhetnek a hosszú hétvégén, igaz a napsütés nem lesz zavartalan, némi csapadék is várható.
Fontos az utasok véleménye, ha a Balatoni Hajózásról van szó!
Fontos az utasok véleménye, ha a Balatoni Hajózásról van szó!
Ősszel kettesben és 3 napra utazunk
Egyre több magyar egyre hosszabb utazásokat választ ősszel, az idén ebben az időszakban a legtöbben kettesben, belföldre, három napra utaznak – derül ki az online kuponos kereskedelemmel foglalkozó Bónusz Brigád felmérése szerint.
Véget ért a hajózási szezon
Hivatalosan lezárult a 172. hajózási szezon, a személyhajókon utazók száma idén meghaladta a 750 ezer főt, erre utoljára 10 évvel korábban volt példa. Az idei elégedettségfelmérés eredményeiből kiderült, hogy az utasok milyennek ítélték a Bahart menetrendi- és sétahajóit, valamint a kompszolgáltatásokat. Az idei hajózási szezonban a személyhajók utasainak száma meghaladta a 750 ezer főt, a
Díjat kapott az alsóörsi marina
Az Év Balatoni Háza pályázat középület kategória nyertese az alsóörsi Marina kikötőépület és hotel lett. Egy megtartásra szánt „üzemi” építmény mellé, egy igen szűkös építési helyre kellett megálmodni a többfunkciós kikötőépületet, amely nem volt könnyű feladat az alkotók számára. A szándék egy part felé erősen kinyíló, környezetével, minden funkciójával és a meglévő műhellyel is egy
Elégedettek a Balatoni Hajózási Zrt. szolgáltatásaival az utasok

A válaszadók 80 - 90%-a válaszolta azt, hogy az ár összhangban van a kapott szolgáltatással és annak színvonalával.

Reklám
World Sailing Show – aktuális érdekességek

World Sailing Show - 2018. 10. szám

TIHANY – ékszerdoboz teli csodákkal
Aki már járt a Balatonnál, az egy pár órás séta erejéig biztos megállt Tihanyban. Pedig a település ennél sokkal többet ér: épített és természeti csodáit lehetetlen egy nap alatt végigjárni.
Tizenhárom mázsa süllő került a Balatonba
Közel 13 mázsa süllővel gazdagodott a balatoni halállomány, a ponty mellett ez a faj a legkedveltebb a horgászok körében, s ezek állománya a legmeghatározóbb. A balatoni halgazdálkodási cég ezekben a hetekben folyamatosan telepíti a halakat: Keszthelyen 12 ezer süllő csúszott a vízbe.
Mesélő szőlőhegyek Pető Piroskával
None
JÁTÉK! – Velünk hajózták körbe a Balatont és nyertek!
Odakint gyönyörűen süt a nap, úgyhogy a virtuális hajókázás után élvezzétek ki hétvégén tényleg a Balaton nyújtotta fantasztikus programokat. De először ellenőrizzétek, hátha nálatok landolt Fortuna jóvoltából valamelyik szuper nyereményünk!
Két szezon között – erről írunk a friss magazinban
Tartalmas és olvasmányos lapszámmal búcsúzunk el az idei szezontól - íme, többek között milyen témákról írunk a most megjelent 2018/6-os lapszámban!
Ahol minden eldől – kezdődik a World Sailing-konferencia
Szombaton indul a World Sailing-konferencia Floridában. Napirendre kerülnek a 2024-es olimpiai osztályok és eldől az is, hogy Budapest adhat-e helyet a 2020-as World Sailing-rendezvénynek.
Balatoni kör 20. rész – Gyerekkori álomból családi birtok Badacsonyban
Váli Péter Badacsonyörsi pincészete igazi családi birtok, gyermekei a borok névadói, felesége, Váli Bogi pedig a legnagyobb segítsége és támogatója. Saját öröme, a borkészítés szeretete, a következetesség, tanulás és munka mind-mind megjelenik a Váli borokban.
Európa legnagyobb buddhista szentélye
Zalaszántó negyedórányi autózásra fekszik Keszthelytől, egy őszi Balatonon töltött hétvégén érdemes felkeresnünk Európa legnagyobb buddhista szentélyét, a Béke Sztúpát.
Rekordlétszám a transzatlanti vitorlásversenyen
Rekordszámú, 123 skipper indul útnak vasárnap abban a reményben, hogy megnyeri a 11. Route du Rhumot, a legnagyobb transzatlanti vitorlásversenyt. A flotta Saint-Malóból indul, a versenytáv pedig 3510 tengeri mérföld, vagyis mintegy 6500 kilométer. Amikor kijutnak a Csatornára, a Vizcayai-öböl szeszélyeire vannak bízva, azután tovább az Azori-szigetek felé az ottani veszélyes anticiklonokkal, remélve, hogy elkerülik
7 remek vétel
Hajóvásárláson gondolkodik? Segítünk orientálódni: ajánlunk és bemutatunk néhány megfontolandó opciót.
Csak nőknek nyílik hotel Spanyolországban
Tavasszal nyílik az első olyan hotel Spanyolországban, amely kizárólag női vendégeket fogad majd. A szállodát a Som Hotels-lánc nyitja Mallorcán, a sziget nyugati partján. A Som Hotels elnöke, Joan Enric Capellá elmondta, felméréseket végeztek, amelyekből kiderült: a hölgyek nagyon lelkesedtek a női hotel ötletéért. Az elnök hozzátette: azt szeretnék, hogy – amennyire a törvények engedik
Szigorúan védik az egyik legszebb turistaparadicsomot
Írásos fogadalmat kell tenniük a tisztaság megőrzésére és a visszafogott viselkedésre azoknak a turistáknak, akik a fél évig tartó nagytakarítás után felkeresik a Fülöp-szigetek világhírű üdülőparadicsomát, az álomstrandjairól ismert aprócska Boracay-szigetet. Az üdülőparadicsom tisztaságának, szépségének és nyugalmának megőrzése céljából szigorúan korlátozzák a szigeten zajló tevékenységek számát, így például a turisták a búvárkodáson kívül semmiféle vízi
7700 milliárd forint lenne a Duna-Odera-Elba csatorna megépítése

Az Elba felé vezető hajóút kiépítése a magas beruházási költségek miatt viszont csökkenti az egész projekt hatékonyságát, növeli a kockázatokat.

Lebilincselő drónvideó a Dunából felbukkanó hajóroncsokról

Koszta Marcell összeállításban közelről és a magasból is megcsodálhatók a hatvan évnél is régebb óta a vízben pihenő, eddig soha nem látott hajókat.

Baji Balázs: Állatok gyógyítása edzésekkel
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutónk, a székesfehérvári edzőtáborban készült fel az atlétikai Európa-bajnokságra. A szezon után ismét visszatért állatorvosi hivatásához, de október közepe óta ismét az edzésekre összpontosít.
Nyakpánt, mint egyedi céges reklámajándék
Hirdetés - Egy vállalkozás számára rendkívül fontos, hogy könnyen megjegyezzék és, hogy minél nagyobb hírnevet szerezzen magának a saját tevékenységi területén.
Irodalmi kávéház a Nyugat pletykáival
Lesznai Anna raccsolt, de kedvenc szava a korrekt volt, Jékely Zoltán falta a nőket és Ady bizony elég nagyra tartotta magát. Az irodalmi kávéházak hangulatát idézte a hétvégi Lyukasóra Klub, ahol sok pletykát és szaftos történetet hallottam, de közben mégis többet tanultam és tudtam meg egy korszakról, mint a középiskolai oktatás egy fél éve alatt.
Interjú Jankovics Gábor és Diószegi Zoltán F18 katamarán versenyzőkkel
Nemrég ért véget az F18 világbajnokság a floridai Sarasotában, ahol bemutatkozott a Nacra Infusion legújabb generációja az MKIII-as és az új decksweeper nagyvitora. Ezzel az új fejlesztésű hajóval indult a hazai bajnokcsapat Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor is a versenyen. Velük beszélgettem az új technikáról, a versenyről és hogy milyen irányba halad jelenleg az F18 hajóosztály nemzetközi és hazai szinten.
Kopár István féltávnál jár a földkerülő versenyen

Október 25-i bejelentkezése alapján némi segítségre lenne szüksége rádiójának javításához

Singh Viki szíven lőtte szerelmét
Persze nem történt baj, hiszen aki hétről hétre drukkolt az énekesnőnek és párjának, Tominak a Legbátrabb páros című műsorban, az láthatta, hogy a veszélyes próbatételek mellett a szereplők biztonságára is vigyázott a stáb.
Ezt a sült húst te is meg akarod kóstolni!
Aki értékeli a különlegességet és a minőséget, az biztosan meglátogatja Siófokon a Déli Part BBQ-t. Baricza József Dzsozi pitmaster (hússütő mester) szerint a hely szentháromsága a marhaszegy, a sertésoldalas és a saját készítésű kolbász. Ugyanakkor isteniek a burger-variációk és az egyéb meglepetések, amelyekből lesz jó pár az elkövetkező hónapokban.
Kutyachip-leolvasók a Balaton körül
Itt az ősz, a kirándulások időszaka, ilyenkor sokszor visszük magunkkal kedvencüket túrázni, sétálni. A leggondosabb gazdival is megeshet, hogy kutyája eltűnik, ilyenkor jól jöhet a segítség. Magyarországon kb. 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók.
Tengeren kettesben
Utószezonban a kedvesünkkel a tengeren vitorlázni igazi bakancslistás történet. Gyönyörű őszi fények, csendes néptelen kikötők, lágy őszi szellők, gyertyafényes vacsora a kokpitban... ugye milyen jól hangzik?
Reklám