Vitorlázás

Óriási segítség az adókönnyítés a turizmusban ? sok munkahelyet sikerül megmenteni - videó
A járulékfizetési halasztás és az adókönnyítés rengeteget segít a turizmus szereplőinek, a szállodatulajdonosoknak és a vendéglátósoknak ? mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, aki egy szállodának és egy csárdának is a tulajdonosa. Szerinte az iparágban dolgozók eddig munkaerőhiánnyal küzdöttek, most pedig, aki csak tudja, nem engedi el a dolgozóit, hiszen az adókönnyítés miatt minimálisra csökkent a veszteség. Arra kérte az iparágban dolgozókat, hogy ne szabadítsák rá a dolgozókat az államra, hiszen most a kormánynak a védekezéssel és a további gazdasági intézkedésekkel rengeteg költsége van. A Balatonnál abban bíznak, hogy a járvány júniusig lecseng és utána beindul újra a szezon, sőt, azok, akik külföldre utaztak volna, talán inkább a belföldi utakat választják.
Római kori hajómaradványokat találtak Szerbiában

Mintegy 1600 éves, a Római Birodalomból származó hajómaradványokat tártak fel Szerbiában. Ez a terület Kostolac közelében, az ország délkeleti részén található, a Duna jobb partján fekszik, egykor római város és táborhely volt. A régészek a régi római város egy részét már feltárták, de még mindig lapulnak a föld alatt értékes maradványok. A most felszínre hozott

Mesébe illő, biztonságos világba vonulhatsz el Tagyonban
A Zánkához közeli Tagyon Birtokon most is béke és nyugalom honol. A Balatoni panorámával a háttérben reggeliznek a teraszon, minden háztáji és friss, jó a levegő és ha kell, be is vásárolnak az apartmanokban lakóknak. Igazi pozitív válságkommunikáció, ami a Balatonnak ebben a gyöngyszemében jelenleg történik. Irigylésre méltó és most te is a részese lehetsz ennek a biztonságos kis világnak. Olvass tovább!
Elhalasztják a vitorlás versenyszezon kezdetét, új időpontban lehet a Kékszalag

A koronavírus járvány okozta egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel határozatlan időre elnapolják a 2020-as versenyszezon kezdetét Magyarországon.

Reklám
Juhász Roland a Balatonon vonult karanténba
Távol Budapesttől, egy balatoni nyaralóban tölti a házi karantént családjával a Mol Fehérvár csapatkapitánya, Juhász Roland. Csak vásárolni járnak ki, azt is orvosi maszkban.
Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult
Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult
Tájékoztatás a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozásával összefüggő szabályozások vonatkozásában
Tájékoztatás a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozásával összefüggő szabályozások vonatkozásában
Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult
Érdi Mária önkéntes karanténba vonult! A vitorlásversenyző a közelmúltban a Trofeo Princesa Sofián ült volna hajóba, a szervezők azonban bejelentették, hogy a világjárvány miatt törlik a versenyt.
Elhalasztják az idei vitorlásszezont
Határozatlan időre elhalasztják a 2020. évi versenyszezon kezdetét – erről döntött a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén. A Balatoni Vízirendészti Kapitányság tájékoztatása szerint az egészségügyi vészhelyzetet kihirdető kormányrendelet értelmében egyetlen – korábban már engedélyezett – vízirendezvény sem tartható meg, hiszen ott sem szervező, sem résztvevő, sem pedig néző nem tartózkodhat.
Egy különleges hajót ünnepeltek Japánban

A japán tengeri önvédelmi erők hadrendbe állította első, továbbfejlesztett Aegis felderítő és rakétaelfogó rendszerrel felszerelt rombolóját. A Maya az első hadihajó, amelyet a legmodernebb, amerikai–japán közös fejlesztésű rakétavédelmi rendszerrel szereltek fel. Ez rövid és közepes hatótávolságú fenyegetéseket is képes kivédeni. A hajón található Standard Missile-3 Block IIA rakétát könnyebb irányítani, mint elődeit, és több helyzetben

Laposa live-online borkóstoló
None
Gyorssegély! / Véradás a Hableányban
None
Litkey Farkas az új TF35 szárnyas katamaránon

A tizenháromszoros Kékszalag győztes Spanyolországban részt vett a svájci D35 helyére szánt új katamarántípus egyik edzésnapján

Reklám
Ilyen a tavasz a Szent György-hegyen

Virágba borult fák köszöntik a csillagászati tavasz megérkezését a Balaton-felvidék csodaszép táján, a Szent György-hegyen.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A Szent György-hegy
A Badacsony szomszédságából, a Tapolcai-medence lápvidékéből emelkedik az illusztris “koporsó” alakú csonka kúp. A Szent György-hegy tomboló tűzhányók kialudt dédunokája. Figyelemre méltó földrajza mellett turisztikai és borászati szempontból is jelentős. Az emblematikus tanúhegy nevét a lábánál álló, egykori Szent György kápolnáról kapta, bár a népi emlékezetben élnek Szent György és a sárkány mítoszából táplálkozó mende-mondák […]
Balatonra várják a járvány után az egészségügyi dolgozókat
Amennyire nekünk szükségünk van a levegőre és tüdőnkre, úgy lesz ápolóinknak, orvosainknak is szükségük egy óriási lélegzetvételre, amikor túl vagyunk ezen a krízishelyzeten. Vidéki, köztük balatoni szálláshelyek ajánlanak fel pihenési lehetőséget a vírus lecsengése utáni időszakra az egészségügyben dolgozók számára.
Bort, burgert, békességet otthonra is a Laposa jóvoltából
Házhozszállítással, #borozzotthon kampánnyal és #LaposaLive videókkal reagál a Laposa Birtok a kialakult helyzetre. Legyél te is #kanapeborasz! “Több mint egy hete már biztosan tudjuk, hogy badacsonyi vendéglátóként, turisztikai célpontként, pincészetként a tavasz idén nem úgy fog beköszönteni, mint azt mindannyian vártuk. Persze az élet nem áll meg, mint ahogy egy nagy üzem és rendszer sem tud […]
A világ legnagyobb, 1000 ágyas korházhajóját New York mellé vezénylik

A USNS Comfort mintájára a Pentagon a legtöbb kórházhajót az amerikai partok mellé vezényli a koronavírus járvány miatti segítségnyújtás céljából.

Olimpia márpedig lesz!

Március 17-én a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közleményt adott ki, amelyben felvázolta a koronavírus miatt kialakult helyzetet és a jövőt illető terveket. Jelen állás szerint kitartanak az eredeti terv mellett, és határozott szándékuk megrendezni a 2020-as tokiói játékokat. A szervezet minden, a Tokió 2020 programban részt vevő féllel egyeztet, először a nyári olimpiai játékok nemzetközi sportszövetsége

Szünetel a személyforgalom a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton
A hévízi önkormányzat közleménye szerint határozatlan ideig szünetel a személyforgalom a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton.
Nem pánikolni kell a vírus miatt, hanem védekezni! Így!
Hogyan vásároljunk? Hogyan viselkedjünk a boltokban? Mit tehetünk a buszokon, vonatokon, irodaházakban, hogy ne kapjuk el a fertőzést? Kell-e gumikesztyűt használnunk, és hogyan használjuk azt biztonságosan? Ezekre a kérdésekre válaszolt Ócsai Lajos járványügyi szakértő, az ÁNTSZ járványügyi főosztályának korábbi vezetője.
Lengyel Róbert: ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba!
Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyílt levélben kérte a siófoki nyaralók tulajdonosait, maradjanak inkább otthon.
Reklám
Orvhalászt fogtak Fűzfőn
Orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tiltott módon akart halat fogni a Balatonból. A szabálysértő bírságra számíthat, és felszerelésének elkobzására.
Római rommező a Balatonnál – Fenékpusztán jártunk

A Balatonhoz közel, Keszthelytől délre fekvő Fenékpuszta 7500 éve lakott hely, de az első nagyobb mérvű fejlesztéseket a rómaiak vitték véghez.

Elhalasztják az idei Ultrabalatont a koronavírus miatt
Május helyett októberben rendeznék a Balaton körüli futóversenyt.
Elmarad a Nemzeti Regatta Vitorlás Fesztivál

A 2020. június 6-7-én Siófokon megtartandó rendezvény törlésre kerül a koronavírus járványügyi helyzet miatt.

Márciusban youtube, nyáron Balaton - koncertre készül a Tankcsapda
Az ország legnépszerűbb rockzenekaraként a Tankcsapda is jócskán érdekelt a nyári balatoni fesztiválok kapcsán. Megkérdeztük SIDIT, a zenekar gitárosát, hogy mit gondol(nak) a koronavírusról és arról, hogy a jelenlegi helyzet hogyan befolyásolja az életüket és a hazai koncert- és fesztiválszínteret.
Kórházhajót vetnek be az amerikaiak

A US Navy Tengeri Szállítási Parancsnokságának kötelékébe tartozó USNS Comfort (T-AH 20) kórházhajó New York felé tart, ugyanis azt is felhasználják a koronavírus elleni küzdelem során. A 69 ezer tonna vízkiszorítású úszó kórház nem a koronavírus okozta megbetegedéstől szenvedők számára érkezik, hanem az egészségügyi rendszert tehermentesíti. Ide az egyéb kórral küzdők, sürgős beavatkozást igénylők kerülnek

TF35 foiler – az új genfi-tavi trónkövetelő

A Kékszalagon is már háromszoros győztes Décision 35 katamaránok dicsőséges genfi-tavi sorozatát az új szárnyas többtestűek szakíthatják majd meg. Az új TF35-öst Litkey Farkas is kipróbálta.

Elmarad a Balatonon a Nemzeti Regatta Vitorlás Fesztivál

A 2020. június 6-7-én Siófokon megtartandó rendezvény törölsre kerül a koronavírus járványügyi helyzet miatt.

A vírus előtt még közel volt a rekord

A külföldiek által Magyarországon töltött vendégéjszakák dinamikus bővülést mutattak tavaly, a januári adatok is szép növekedésről árulkodtak. A belföldi vendégek forgalmára sem lehetett panasz az év első hónapjában. Januárban, még bőven a vírus hazai megjelenése előtt a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 17, a belföldi vendégek által eltöltötteké 6,8 százalékkal nőtt

Vakáció helyett a karanténra bérelnél kertes házat?
Eszedbe jutott, milyen jó lenne, ha a nyaralás helyett inkább most mennél el pár hétre a nagyvárosból, és költöznél önkéntes karanténba a családoddal egy kertes nyaralóba? Összegyűjtöttük, mi mindent kell mérlegelned, mielőtt meghozod a döntést.
Még zárva maradnak a szezonális üzletek a Balaton-parton
A koronavírus fenekestül forgatja fel az egész világot. Ez alól természetesen a Balaton környéke sem kivétel. A kompok közlekedését illetően viszont eddig még nem született rendelet – olvasható a 24.hu-n. A koronavírus miatt több kora tavaszi rendezvény is elmaradt a Balatonnál: nem nyitották meg a hétvégén a 8. Füredi Tavaszi Fesztivál, s bár az egész […]
Amíg lehet, horgásszunk! - Tényleg ez a legvidámabb karantén?
A világ legjobb karanténjának nevezik viccesen a horgászok a vízpartot, ahol most a szokottnál is nagyobb nyugalomban és csendben hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. A tavaszi horgászszezon a Balatonnál is beindult, a koronavírus kapcsán azonban a pecások is fontosnak tartják a távolságtartást és a megfelelő higiéniát.
Szigorú intézkedések Zalaegerszeg közterein
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere hétfőn az MTI-vel azt közölte, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedésként a városban a közösségi tereken, közterületeken lévő utcabútorok, padok egy részét elszállítják, a rögzítetteket pedig fokozottan takarítják és fertőtlenítik. Ideiglenesen lezárták a Széchenyi téren lévő nyilvános illemhelyet is. Bezárják továbbá a kerítéssel körbevett, kapuval zárható játszótereket, a nyitott játszóterek esetében pedig felhívják a […]
Frauscher 650 Alassio – Luxushajó tavi kiránduláshoz

Van, hogy az ember nem vágyik másra, csak egy pohár borral a kezében a tó közepén gyönyörködni a naplementében. Ebben tökéletes társa lehet a Frauscher osztrák hajógyár legtöbbet eladott modellje, a 650 Alassio. A hajó kívülről sem mondható átlagosnak, sőt talán az egyik legszebb „ékszer” a Frauscher palettáján. Az orr teljes tíkfa borítást kapott, ügyesen

Ezért nem maradnak otthon az idősek
Attól hangos a média és a közösségi oldalak, hogy az idős emberek egy része - fittyet hányva a számukra akár halálos veszélyt hordozó vírusnak - semmiféle kérésre nem marad otthon. Megkérdeztük őket is, és Czégényi Margit pszichológust is, hogy mi az oka a jelenségnek, és mi lehet a megoldás.
A Siófok kézilabdaklub felajánlotta létesítményeit az egészségügynek
A Siófok KC női kézilabdacsapatának vezetősége a koronavírus-járvány miatt felajánlotta az üresen álló sportcsarnokot, valamint a konyhával felszerelt kollégiumot egészségügyi célokra.
Elmű, vízmű, bank, benzin, posta, szemétszállítás - Hogyan? Mindenről informálunk
A szolgáltatók mindent megtesznek azért, hogy az otthontartózkodásunk alatt is biztosítsák a megszokott feltételeket - csupán módosított körülmények között működnek. Nem kell megijedni, a szemétszállítás vagy a vízművek is ellátja a feladatait - mutatjuk, hogyan és hol tájékozódhatsz, ha kérdésed van.
A fák között rejtőző salföldi pálos kolostor a Balaton-felvidéken

A Balatontól északra, az Ábrahám-hegyen, Salföld falu határában találhatók az egykori pálos kolostor és templom meglepően jó állapotban lévő romjai.

A béke és a nyugalom szigete

Újra megnyílt a Little Palm Island Resort & Spa, az Egyesült Államok egyetlen magánszigetének üdülőhelye. Az újjáépítés nem sokkal azt követően kezdődött, hogy 2017 szeptemberében az Irma nevű hurrikán a földdel tette egyenlővé. A floridai Key Westtől mindössze 28,5 mérföldre északra található a félreeső, Little Torch Key nevű trópusi sziget, ahol csupa élmény várja a

A természetnek semmi sem szabhat határt
None
Kellemes tavaszi sétára csábít a Kis-Balaton
Ha valóban hallani akarod a csendet, a víz csobogását vagy a madarak rikoltozását, gyere velünk egy virtuális sétára!
Felborult egy 24 milliárdos jacht

A szaúdi herceg hajója egy Athén melletti dokkban várt javításra, amikor 45 fokkal eldőlt, és nagy része a víz alá került. A 70 méteres Nourah of Riyad, Turki bin-Mohammed bin-Fahd Al Szaud herceg luxushajója éppen javításra lett kiemelve egy athéni dokkban, amikor a vízbe zuhant, és a majdnem 45 fokos dőlés miatt jelentős része víz

A vágy nem öregszik
Ivan Menchell Sírpiknik című komédiáját Szilágyi Tibor rendezésében próbálta a Veszprémi Petőfi Színház. A Kossuth-díjas színművész hosszú évek óta jelen van a veszprémi társulatban, kötődik a városhoz és balatonkenesei nyaralójában szintén sok időt tölt.
Időjárás a Balatonon – Március 13-15.
Szombaton gyakran erősen felhős lesz az ég, délnyugaton lehetnek borult tájak is. Esetleg előfordulhat zápor. Reggel 1, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet. Eleinte az ÉNy-i, majd az ÉK-i szél élénkül meg. Gyenge hidegfronti hatás terheli a szervezetünket. Vasárnap, március 15-én, nemzeti ünnepünk napján ÉK felől kiderül az ég, sok napsütés ígérkezik. Csapadék nem lesz. Napközben gyengül […]
Reklám