Vitorlázás

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A somogybabodi Szentkút
Magától a Balatontól ugyan 15 kilométerre fekszik Somogybabod, mégis szerves részét képezi a déli part életének. A községet manapság elsősorban a minden évben pünkösdkor sorra kerülő Nemzetközi Offroad Fesztivál kapcsán szokás emlegetni, de erdejében megbúvó Szentkútja is közkedvelt kirándulóhely. A 67-es főútról ágazik le a falu főutcája. A parkerdőt tábla jelzi, ahol mindjárt parkolási lehetőség […]
Gáz-riasztó pisztollyal lövöldözött, majd ittasan balesetet szenvedett a keszthelyi férfi
Egy kehidakustányi nő tett bejelentést a rendőrségre 2020. március 18-án a kora esti órákban, hogy megjelent nála volt barátja, aki többször arcon ütötte, és a veszekedés során egy lőfegyverrel vagy annak utánzatával a levegőbe lőtt.
Kijárási korlátozás lép életbe szombattól

Két hétig lép életbe, csak munka és alapvető szükségletek céljából hagyhatók el az otthonok.

Programok hétvégére #maradjotthon
A szokásostól kicsit eltérően, de a #maradjotthon kampányhoz csatlakozva hoztunk Nektek pár online programlehetőséget, hogy otthon is különlegessé tudjátok tenni a hétvégéteket zenei vagy éppen boros eseményekkel. A Balaton.hu ajánlja:Március 22.-Április 5.(vasárnap-vasárnap) – Maradj Otthon! fesztivál További programok – Március 28.(szombat)Laposa Live-Otthoni kóstolók Laposa ZsófivalTAKE A SEAT!-online Trafó estekI Love RETRO Online Fesztivál – Maradj […]
Reklám
Péntektől 300 Ft alatt a benzin ára
A Holtankoljak.hu információi szerint péntektől tovább csökken a benzin ára, így az átlépi a 300 Ft-os lélektani határt és átlagosan 298 Ft-ért tankolhatunk majd literenként a hétvégétől.A gázolaj ára várhatóan nem változik, annak átlagára marad 335 forint.
Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #2. – Tóth Balázs
Tóth Balázs, a Balatoni Kör elnökségi tagja próbálja egyben tartani a néhány napja bezárásra kényszerült BL YachtClub csapatát és igyekszik megnyugtatni környezetét, hogy a vírushelyzet után újra talpra tudnak állni azok, akik eddig is a vendégekért dolgoztak.
Most Keszthely felé lengett ki a Balaton
Az északkelet-délnyugat irányú viharos szél a napokban áttorlaszolta a vizet a Balaton keleti területéről a nyugatira. A kilengésnek köszönhetően a keszthelyi városi strand területének nagy része is víz alá került.
Rendkivüli hírek
Teljesen felborította a sportéletben az idei forgatókönyveket az egész világon, így Magyarországon is terjedő koronavírus-járvány. A vészhelyzet vitorlássportot érintő legfontosabb kérdéseit és az arra adandó válaszokat gyűjtötte egy csokorba a szövetség titkársága.
A koronavírus miatt törölték a 2020-as Bahart Regatta vitorlásverseny sorozatot

Tavaly a versenysorozatban 361 hajó nevezett, 1.411 versenyző rajtolt el az 5 túrafutam során, ami rangot és tekintélyt is adott az átszabott BAHART Regattának. 

Solis X Smartspot – Wifi, kamera powerbank, bárhol
Előbb utóbb visszajutunk a vízre, és akkor majd újra hasznát vesszük azoknak az eszközöknek, melyek kényelmessé teszik az életet a hajón. A Solis X Smartspot is egy ilyen eszköz.
ONLINE – Müpa - A lipcsei Tamás-templom Fiúkórusa
None
ONLINE – The First Hungarian Quarantine-Theatre – One minute stories
None
ONLINE – Mudfield - Live Stream koncert az A38-ról
None
Reklám
Kiöntött a Balaton, kacsák úszkálnak a parton, 136 cm a vízállás Keszthelyen

Elárasztotta a keszthelyi Balaton-parti sétányt és a zöldfelületeket az elmúlt napok viharos széllökései miatt kicsapódó hullámok.

Már irtják a szúnyogokat a Balatonnál
Az enyhe időjárás miatt március 30. és április 1. között lesz az idei első légi szúnyogirtás a Balatonnál. Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke szerint, mivel az unió betiltotta a szúnyogirtó szerek többségét, ezért az irtás várhatóan nem lesz olyan hatékony, mint eddig.
Az America’s Cup készülődés sem megy

Az Olaszországba tervezett első verseny, majd az angliai futamok is elmaradnak, de a csapatokat más módokon is sújtja a világjárvány

2200 hektárnyi területen indul a légi szúnyogirtás a Balatonnál

Az unióban betiltották a szúnyogirtó szerek többségét, ami előrevetíti, hogy az irtás várhatóan nem lesz olyan hatékony, mint eddig.

Elmarad a Nemzeti Regatta

A Balatoni Hajózási Zrt., a Nemzeti Regatta főszervezője a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel az eredeti tervek szerint június 6–7-én, Siófokon megtartandó rendezvényt törli. A Bahart teszi mindezt valamennyi résztvevő, kilátogató néző, valamint a szervezésben, lebonyolításban érintett munkatársuk egészségének védelme érdekében. A hajózási társaság valamennyi társszervezőnek, partnerének, támogatóinak köszöni a rendezvény eddigi előkészítésébe fektetett

Kinyitnak a balatoni vitorláskikötők, azonban a személyhajózási szolgáltatások szünetelnek

A szolgáltatást egyelőre – fokozott biztonsági intézkedések mellett – biztosítják, és felhívják a figyelmet, hogy aki teheti még maradjon otthon.

Nem indul el áprilisban a balatoni hajózási szezon
Elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon a koronavírus-járvány miatt - közölte a Balatoni Hajózási Zrt.
Izgalmas szuperjacht-koncepciók a nagyvilágból

A szuperjachtok tervezői minden létező méretben és formában próbálnak újat és egyedit alkotni. Ki kell találniuk a majdani vásárlók igényeit, az érkező technológiai újításokat és ki kell tűnniük a tömegből, néha meghökkentő dizájnelképzeléseikkel. Mutatunk most párat, és csak remélhetjük, hogy ebből legalább néhány merész terv megvalósul. Codecasa Jet 2020A Codecasa futurisztikus, 70 méteres, repülőgépek ihlette

Elmarad a Nemzeti Regatta, de nyithatnak a vitorlás kikötők
A Balatoni Hajózási Zrt. közleménye szerint idén elmarad a „Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja” a koronavírus miatt kialakult szituáció okán. Viszont a hajózási társaság arról is tájékoztatott hírlevelében, hogy a kezelésük alatt álló vitorláskikötők, jelenleg úgy tűnik, hogy kinyithatnak március 30-án. A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel nekünk is meg kellett […]
Reklám
Mi lesz a Kékszalaggal?

Tegnap döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság arról, hogy elmarad a tokiói olimpia, míg a Magyar Vitorlás Szövetség korábban határozott arról, hogy elhalasztja a hazai versenyszezon kezdetét. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) elnöksége egyúttal készített egy összefoglalót, amelyben a legaktuálisabb, legfontosabb, vitorlázást érintő kérdésekre ad választ. A szövetség elnöksége március 19-én arról döntött, hogy a 2020.

Időjárás a Balatonon – Március 27-29.
Pénteken csökken a felhőzet, az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk. Visszatér a kellemes tavaszi idő: délután 14-19 fok valószínű. Szombaton és vasárnap a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, de inkább csak vasárnap fordul elő zápor. Egyelőre marad a szép tavaszi idő 15 és 20 fok közötti maximumokkal. Forrás: koponyeg.hu
Nyitnak a balatoni vitorláskikötők, azonban a személyhajózási szolgáltatások szünetelnek

A szolgáltatást egyelőre – fokozott biztonsági intézkedések mellett – biztosítják, és felhívják a figyelmet, hogy aki teheti még maradjon otthon.

1000 dolgot csinálhatsz otthon - tippek, hogy NE őrülj meg
Mentálisan, szellemileg, érzelmileg és fizikálisan is tehetünk azért akár a négy fal között is, hogy átvészeljük ezt a nehéz időszakot. A likeBalaton.hu igyekszik minél színesebb skáláját felvonultatni azoknak a tevékenységeknek és lehetőségeknek, amelyek segítenek ebben. Szeretnénk bővíteni a listát, illetve rendszeresen friss ötletekkel előállni, ezért érdemes figyelni az oldalt!
A turizmusnak is nagy segítség az adókönnyítés - a Balatonnál bizakodóak
A Balatonnál abban bíznak, hogy a járvány júniusig lecseng, és utána beindul a szezon, sőt, azok, akik külföldre utaztak volna, talán inkább a belföldi utakat választják.
Láttam a jövőt!
Az egész úgy kezdődött, hogy a versenyszezon beindulása előtt még beterveztem 1-1 utazást lányaimmal, külön külön, csak úgy kettesben, apásan. Még februárban Lucával az Amalfi Coast-on jártunk, Nápolytól Salernóig élveztük a szezon előtti nyugodtságot a Tirrén tenger lenyűgöző szépségét. Akkor még alig sejtettük a közelgő veszélyt, a Kínából érkező nyomasztó híradások nem törték át az ingerküszöbömet. A hajókiállítás után néhány nappal Dóra volt soron, vele egy spártai túrát terveztem: a Portugál Caminót.
Hazautaztak a vendégek Hévízről
Egy hét leforgása alatt szinte teljesen kiürültek Hévíz utcái, terei és szálláshelyei.
"Ha adok, többet kapok vissza" - egy pszichológus gondolatai a járványról
Szorongás, félelemérzet, stressz? Nem kell, hogy így legyen! Milyen pozitív gondolatokkal, lépésekkel könnyíthetjük meg ezt az időszakot? Lázár Gergely pszichológussal beszélgettünk arról, hogy hogyan fordíthatjuk a hasznunkra a jelenlegi helyzetet, s jöhetünk ki belőle a saját életünkre vonatkozóan nyertesként.
17 nap elteltével találtak koronavírust egy kiürített óceánjáró hajón

A Diamond Princess óceánjárót 2020. február 5-én vonták vesztegzár alá Jokohamánál.

A tavasz színei Csopakon, az olaszrizling fővárosában

A Veszprémet a Balatonnal összekötő Nosztori-völgy szájánál, a Balaton északi partján fekszik Csopak, a borkultúrájáról is ismert kedvelt üdülőhely.

ONLINE – Ákos – Karanténnapló
None
Lefoglalt balatoni szállás - lemondás, pénzvisszafizetés - mit kell tennem?
A járvány idején a hotelek, szállásadók a Balatonnál is bezárnak egy időre. Kérdés azonban, hogy mi lesz a lefoglalt szálláshelyekkel. Visszakapjuk a pénzünket? Mit tehetünk, ha nem fizetik vissza, vagy ha nem tudunk megegyezni a szállásadóval? Fogyasztóvédelmi kérdéseket jártunk körbe, hogy tudjátok, mit tegyetek és hová fordulhattok ilyen esetben.
KÉRDÉSEK, VÁLASZOK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT KIALAKULT HELYZETBEN
Teljesen felborította a sportéletben az idei forgatókönyveket az egész világon, így Magyarországon is terjedő koronavírus-járvány. A vészhelyzet vitorlássportot érintő legfontosabb kérdéseit és az arra adandó válaszokat gyűjtötte egy csokorba a szövetség titkársága.
ONLINE – Ákos – Karanténkoncertek
None
ONLINE – Coma & Chill – Digitális Carson Coma Koncert
None
ONLINE – Coma & Chill – Digitális Carson Coma Koncert
None
ONLINE – Ha hétfő, akkor Metallica!
None
Havazásra ébredtünk Siófokon, a hétvégére 20 fok várható
Sűrű hóesés lepte meg a siófokiakat március 25-én. A Somogy megyei Balaton-partot sok helyen tapadós hó lepte be, Siófokon reggel óta szakad, de gyorsan érkezik a radikális fordulat az időjárásban.
Vízre tették a legújabb expedíciós hajót

Az Ulstein vízre bocsátotta Sunstone Ships’ Infinity sorozatának harmadik darabját, Ocean Victory néven. A legújabb expedíciós hajót ünnepélyes keretek között március 16-án bocsátották vízre a CMHI Haimen hajógyárban. Ez a második expedíciós utasszállító hajó, ami ebben a gyárban készült. Az Ulstein Design & Solutions szállítja a projekthez a felszereléseket és a dizájnterveket. Noha – testvérek

Fel kell készülni a csalókra – Több helyen próbálkozott a vakcinát kínáló nő
Több vállalkozót is felhívott az a nő, akit az ügyészség indítványozására most letartóztattak. A 36 éves L. Zsuzsa a napokban koronavírus elleni vakcinát próbált eladni milliókért egy siófoki péküzem tulajdonosának, sőt az üzem bezárásával fenyegetőzött telefonon. A rendőrség figyelmeztet: csalók próbálnak hasznot húzni a koronavírus miatt kialakult helyzetből.
Újratervezésre készül az MVSZ

A sportolók és sportszakemberek egészségének védelme elsődleges fontosságú, ezért a Magyar Vitorlás Szövetség egyetért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntésével, amelynek értelmében legkésőbb 2021-ig elhalasztják az olimpiai játékokat.  Holczhauser András főtitkár kijelentette: nem erre készültünk, de ebben a rendkívüli helyzetben a NOB és Japán részéről ez a felelős döntés. Az első a sportolók, a szakemberek, a

Karanténkomplexummá alakítják a balatongyöröki Kastély Hotelt
Hat éve állt üresen a kastélyszálló Balatongyörökön, de egy hete intenzív munkálatok indultak meg az épületben. Az ingatlan karanténné alakításának hétfőig kellett volna befejeződnie, de a folyamat még javában zajlik. Többek között erről is nyilatkozott Biró Róbert polgármester a hirbalaton.hu-nak. Balatongyörök pár éve állami segítséget kért a helyi védettséget élvező volt kormányüdülő, a Kastély Hotel […]
Tévhit, hogy a jó idő eltünteti a koronavírust
Roberto Burioni olasz virológus arról számolt be, hogy a népszerű hiedelemmel ellentétben a koronavírus nem fog eltűnni a nyári felmelegedéssel. A klímaaktivisták állítását cáfolva pedig hozzátette, a szmog nem járul hozzá a terjedéséhez.
Önvezető hajó fogja átszelni az Atlanti-óceánt, emléket állítva a Mayflower vitorlásnak

A legénység nélküli hajó a 400 éve Angliából Amerikába útnak indult vitorlásnak állít emléket.

Reklám