Vitorlázás

Badacsonyi Gasztrohegy Extra – Tapasok hétvégéje

2020. július 3-5. között rendezik meg a badacsonyi Gasztrohegy Extra, a tapasok hétvégéje gasztronómiai rendezvényt.

Kis-Balaton: a vízimadarak, a bivalyok (és a kíváncsi turisták) paradicsoma
A Kis-Balaton világviszonylatban is párját ritkító természeti érték, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park 15 bemutatóhelyének egyike.
Budapest Saxophone Quartet koncert 2020 Keszthely

A 25 éves Budapest Saxophone Quartet ad koncertet Keszthelyen, a Balaton-partján álló Zenepavilonnáé 2020. augusztus 28-án.

Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar koncertje 2020 Keszthely

2020. augusztus 27-én 20 órakor kezdődik Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar koncertje a keszthelyi Balaton-partján álló Zenepavilonban.

Reklám
Rév-Art Galéria kamara kiállításai 2020 Révfülöp

Három művész kiállítása tekinthető meg Révfülöpön a Rév-Art Galériában 2020. június 30. és augusztus 30. között.

Csukás István Emléknap 2020 Balatonszárszó

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas költő, íróra, Csukás Istvánra emlékeznek Balatonszárszón 2020. július 11-én.

Jobbak és biztonságosabbak lettek a fűzfői strand csúszdái
Átadták a felújított fövenyfürdői strand csúszdáit. A beruházáshoz a forrást a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közösen meghirdetett nyertes pályázatából biztosították.
Bakancslistás kirándulások#5 - Hegyesdi várrom
Monostorapáti és Zalahaláp között magasodik Hegyesd dombja, tetején az egykori hegyesdi vár romjaival, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balaton-felvidék eme szegletére, átlátni Csobánc várának domjára az egyik oldalon és a Káli-medencére a másikon. De csakis jó térdűek induljanak neki ennek a túrának.
Újra Gasztrohegy! – Ilyen a tapas a magyar tenger mellett

Forró tapas hétvégére készülnek Badacsonyban a hétvégén! A Gasztrohegyesek most megmutatják, hogyan képzelik a tapasokat a Balaton partján! Vulkanikus borok és tökéletes falatok, és egy igazán nyári hétvége vár mindenkit, aki körbejárja a Gasztohegy akár 10 vendéglátóhelyét!  A tavalyi nagy sikerű TAPASOK ÉJSZAKÁJA után most egy egész hétvégét szentelnek a mediterrán falatoknak, helyi megfogalmazásban: – Lesz pisztráng […]

Rekonstruálható a megtalált viking hajó

Viking hajó maradványainak feltárásába kezdenek Norvégiában, amelyre 2018-ban, Gjellestad közelében, egy temetkezési helyen bukkantak radarral. A húsz méter hosszú hajó a radarkép alapján egyben van, de valószínűleg nincs túl jó állapotban, mivel a hajó fa alapanyagának csak egy része maradhatott meg. A modern technológiának köszönhetően Knut Paasche, a Norvég Kulturális Örökség Kutatóintézetének szakértője szerint rekonstruálható

Füreden indul a szúnyoggyérítés

Holnap napnyugta után földi és légi kémiai irtás veszi kezdetét Balatonfüreden, amennyiben az időjárási körülmények ezt lehetővé teszik. Ellenkező esetben a gyérítés július 1-én vagy 2-án zajlik majd le. A kormány elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését, melyhez fedezetet is biztosít az önkormányzatoknak. A légi irtásokat június 30-ás 19 órától kezdik meg, és napnyugtáig […]

Tihanyban új rendelet kontrollálja a horgászást holnaptól

Tihany keleti partszakaszáról sok lakossági panasz érkezett az önkormányzat felé, amely a területet kisajátító horgászokról tesz említést. Július 1-étől azonban a horgászati lehetőségeket új rendelet fogja szabályozni. Elsősorban a Gödrösi strand és a Rév közötti területen jellemző a horgászok, esetenként akár többnapos kitelepülése is, ami nemcsak az arra sétálókat, turistákat, de alkalmanként a gépkocsi vezetőket […]

Siófokon 480 forintra drágul egy óra parkolás
Néhány balatoni településen nem fognak örülni az autósok, emelkedik a parkolás tarifája a déli parton.
Reklám
Lopják ezerrel a balatoni óriáshalakat- egy "csodapontyot" Tolnából szereztek vissza
Idén eddig már több esetben tettek feljelentést a halőrök, mint tavaly összesen. A hétvégén éppen Tolnából tért haza egy kapitális példány a Balatonba…
Rekordot döntött tavaly az algacsúcs a Balatonon
A Balaton tavalyi algásodásában szerepet játszott a tartósan megemelt vízszint, ezért a tó vízszintszabályozásának teljes átalakítását javasolják - tájékoztatta Istvánovics Vera, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) vízgazdálkodási kutatócsoportjának tagja hétfőn az MTI-nek.
Augusztus 1-jén lesz a Balaton-átúszás

Az immár 38. alkalommal megrendezendő eseményen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők, akik a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg. A szervezők közleményükben úgy fogalmaznak, hogy „ha az időjárás is úgy akarja”, akkor augusztus első napján tartják a hagyományos viadalt, a melynek a szervezése folyamatos. Az 5200 méteres távra a jelentkezés Révfülöpön, a kikötő melletti labdarúgópályán, 7

Íme a lista a hévízi városnéző túrákról

Helyi idegenvezetőkkel tematikus hévízi városnéző sétákon, elektromos kerékpárral bejárható túrákon ismerhetjük Hévízt és történelmét.

Tudta-e, hogy a Balaton medrére merőleges széllökések akár két méteres hullámokat is képesek kelteni?
Tudta-e, hogy a Balaton az egykori Pannon-tenger “kiédesedett” maradványa?
Tudta-e, hogy hazánkban először a Tihanyi-félszigetet avatták tájvédelmi körzetté 1952-ben?
Tudta-e, hogy a napos órák száma a Balatonon körülbelül 2000, ami a Francia Riviérával is felveszi a versenyt?
Tudta-e, hogy a Balaton partján és közvetlen vonzáskörzetében 179 település található. Állandó lakosainak száma (155.000 fő) nyáron megduplázódik?
Reklám
Lopott kocsival fosztogattak a Balatonon
Ahhoz, hogy le tudjanak menni a Balatonra lopni, előbb egy autó kellett. Loptak azt is. A garázsodban és az udvarodon se hagyd a kulcsot a kocsiban...
Ingyenes vonatpótló hajójárat közlekedik Nagymaros és Zebegény között

Turisták lepték el az ingyenes vonatpótló hajót, miután a június közepén történt hatalmas esőzésekben megcsúszott a hegyoldal.

60. Fertő Bajnokság – Széchenyi Regatta 2020
60. Fertő Bajnokság – Széchenyi Regatta 2020
Válságos állapotban vannak a tengerek a túlhalászás és elhanyagolás miatt

A legtöbb tengeri faj egyedeiben nőtt a műanyagok és a műanyag kémiai maradékanyagok felhalmozódása.

Frissítő, zamatos nyári édességek a konyhából - imádjuk!
Diétás citromkrémes süti vagy epres joghurtfagyi? Lenn vagytok a nyaralóban, ennétek valami könnyű édességet, de nincs kedved sokáig a konyhában állni? Néhány hozzávalóból, pillanatok alatt: könnyű, gyors és még a gyomrodat sem terheled vele. Zöld teás-kókuszos keksz és egy finom rosélimonádé - villámgyorsan elkészítheted!
A Szent György-hegy bazaltorgonái, ahogy talán még sosem láttad

Talán Gullivernek lehetett hasonló érzése az óriások országában, mint azoknak, akik a Szent György-hegy bazaltorgonái mellett, között, rajta sétálnak.

Idén is versenyeznek a prímások Balatonfüreden
A versenyen a hagyományos magyar népzenét játszó 16 és 35 év közötti hegedűsök mérik össze a tudásukat. Július 6-ig lehet jelentkezni.
Több vidéki nagyvárosban és a Balatonnál folytatósik az 5G hálózat bővítése
Jellemzően a belváros frekentáltabb részein, egyetemek mellett és a Balaton körül indulnak az újabb fejlesztések.
Június 29. a Nemzetközi Duna Nap

A Nemzetközi Duna Nap ráirányítja a figyelmet a mintegy 81 millió embernek otthont, életet adó Duna vízgyűjtőre, annak megóvására, fejlesztésére.

Minden árkategóriában van lángos a Balatonnál
Drágább és olcsóbb lángos is kapható a Balatonnál. A több ezer forintos ár csak kacsa, de némi drágulást tapasztaltunk.
Nyáresti operett előadások 2020 Siófok

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvara ad otthont az ingyenesen látogatható Nyáresti operett előadások rendezvénysorozatnak.

KulTerasz 2020 Siófok

Az irodalom, a költészet kedvelőit várják Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központ galéria teraszán A KulTerasz rendezvényeire.

Gelencsér Dental fogászati klinika, Hévíz

A legújabb technológiák alkalmazásával, húsz fogorvosi rendelőben mintegy húsz szakorvos biztosítja a Gelencsér Dental fogászati klinikához forduló páciensek legmagasabb színvonalú ellátását.

Zene a zöldben 2020 Siófok

Neves előadóművészek adnak koncertet Siófok legszebb parkjában, a Jókai parkban a Zene a zöldben rendezvénysorozat keretén belül.

Vakációs Gyermek Koncertek 2020 Siófok

A Vakációs Gyermek Koncertek rendezvénysorozat tartalmas szórakozást kínál az apróságoknak Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarán.

Belvárosi Zenei Estek 2020 Siófok

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvara ad helyszínt a Belvárosi Zenei Estek változatos stílusú koncertjeinek.

Az ismert színész csak most árulta el, mennyire beteg volt - ő és családja is megküzdött a vírussal
Úgy tűnik, Szerednyey Béla márciusban a COVID-19-cel harcolt. Amint felépült, már ment is vitorlázni, mert annál semmi sem lehet fontosabb.
Péter Szabó Szilvi a Balatonnál fürdőzött: meg is mutatta - Fotó
Péter-Szabó Szilvia is ellátogatott a hétvégén a Balatonhoz. Kislányával élvezték az első igazi nyári napsugarakat.
Váradi Szabó János és csapata győzött a Fehér Szalagon

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat a Nanushka nyerte, a Classic Round győztese pedig a Lillafüred lett. Nem volt könnyű dolga a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round résztvevőinek. A rajtnál és a verseny első szakaszán, a Balatonfüred–Balatonkenese távon nagy különbségeket tapasztalhattak a mezőny tagjai az északi, valamint a vízközépi,

Műsorváltozás a STRAND Fesztiválon

Az idei évben sajnos több, nemzetközi turné elmarad. Ahogyan már korábban is sejteni lehetett, ez a STRAND Fesztivál programját is érinti. Az idei fellépők közül a SUM 41, Ellie Goulding és a Milky Chance lemondta a teljes turnéját, de már megállapodás született arról, hogy mindhárman a 2021-es STRANDon pótolják az elmaradt koncerteket. Negyedikként DJ Fresh […]

Heti programajánlónk 27. hét

….. A Balaton.hu ajánlja:Július 3-5. – Gasztrohegy Extra • Tapasok hétvégéje  – Badacsonytomaj Június 29.(Hétfő) Balatonfüred – Szelíd Balaton/Slow Balaton tematikus túrák Kővágóörs – Sivananda Jóga Balatonrendesen a Pálköve Strandon – Június 29- július 2. Június 30.(Kedd)Tihany – Szelíd Balaton/Slow Balaton tematikus túrák Július 1.(Szerda)Veszprém – Presszókert-Koncertsorozat a veszprémi várban! – Július 1-augusztus 15. Július […]

A Balatonról írt a CNN

A CNN hosszas cikket jelentetett meg, amiben a Balaton jelentőségét taglalja a régi, szocialista rezsim ideje alatt. A hírcsatorna szerint a koronavírus szituáció, a határzárak és a gazdasági válság is a magyar tenger turisztikai felemelkedésének kedvez. A Balaton és a magyar kommunista riviéra végtelen nyarai címmel írt egy hosszú történelmi áttekintőt és turisztikai helyzetképet Magyarország […]

Kvíz - Te mennyire ismered a Balatont? - Kerékpáros kalandok
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Megtelt hétvégére a Balaton
Az első igazi kánikulát hozó hétvégén megtelt a Balaton, zsúfoltak voltak a strandok és sorok kígyóztak a büfék előtt.
Reklám