Vitorlázás

Bor- és Csemegeszőlő fesztivál
None
Szent Mihály-dombi Zenei Esték
None
40 halász emléknap- a balatoni halászok napja
None
Vonyarci Boros Forgatag
None
Reklám
Új lakók érkeztek a Veszprémi Állatkertbe
Két hím ázsiai elefánt érkezett a napokban a Veszprémi Állatkertbe Hollandiából. A hétéves Kyan, és a hatesztendős Thuya az Európai Fajmegmentő Program keretében került új otthonába.
A természetben, biztonságban - kirándulás a Balaton körül
Tudjuk, hogy a koronavírus miatt sok programot törölnek, de a rendezvényeken túl is van élet a Balaton körül. Csodás kilátók, tanösvények és könnyű fokozatú túrák várnak, ahová gyerkőcökkel is bátran mehettek, s közben friss levegőn, a természetben tudtok töltődni. Mutatjuk, hogyan kapcsolódjatok ki, szívjátok magatokba a természet éltető erejét úgy, hogy közben ne kelljen aggódnotok a tömeg vagy a vírus miatt.
Dunai hajóbaleset: nem ismerte el bűnösségét a kapitány

Május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak, amely elsüllyedt.

Szent Iván éji tűzgyújtás
None
Vonyarci nyargalás
None
Strand rögbi nemzetközi torna Vonyarcvashegyen
None
MAPEI Tour de Zalakaros
None
Drónfotókon örökítettük meg Balatonboglár tavaszi szépségét

Madártávlatból tekintettünk le Balatonboglárra, amely nemcsak káprázatos fekvéséről, épített és természeti értékeiről, hanem szőlőműveléséről is híres.

Concours d'Elegance - Balatonfüred
None
Reklám
Húsvéti irodalmi geocaching Kővágóörsön
None
Művészbejáró - KreaTúra
None
Húsvéti Libegőzés a Kaland-hegyen
None
Dingik paradicsoma – kiállítás Londonban

Londonban megnyilt az egyik legjelentősebb kishajós kiállítás a RYA Dinghy Show

Péntektől 40 percenként indulnak a kompok

A tavasz egyik csalhatatlan jele, hogy sűrűbben és hosszabb ideig közlekednek a balatoni kompok. Március 13-tól 40 percenként indulnak az átkelőhajók. Március 13-tól Szántódrévből 6:40 és 18:40 óra között, Tihanyrévből 7:00 és 19:00 óra között 40 percenként indulnak kompjáratok, melyeket szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrít az üzemeltető Balatoni Hajózási Zrt. A kora tavaszi menetrend április 9-ig tart. További

Ünnepség nem, véradás igen

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos óvintézkedéseket betartva, és egyúttal elkerülve a felesleges kockázatokat, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) nem rendezi meg a Siófok Fő terére 2020. március 23-ra meghirdetett víz világnapi, központi rendezvényét. Megtartják azonban a véradást. Fentieken túl továbbra is várják a megfejtéseket az online kvízre, valamint az alkotásokat a gyerekeknek meghirdetett rajzpályázatra. A 23 helyszínre ígért

Marha-Jó gasztrofesztivállal köszönti a tavaszt a déli part
Első alkalommal rendeznek a marha ételek szerelmeseinek fesztivált a déli parton, melyet a szervező 3B Turisztikai Egyesület kifejezetten a marha alapanyagra fókuszálva álmodott meg. Az egynapos Marha-Jó elnevezésű gasztrofesztivál március 14-én startol Balatonmáriafürdő Központi strandján, ahol a környék közönségkedvenc éttermei képviseltetik magukat, ki street food, ki magyaros ízek vonalán, főszerepben a marhahússal. Pincészetek, sörház, gyerekprogramok […]
Veszélybe kerülhet Gyapjasék olimpiai kvótaversenye
Veszélybe kerülhet Gyapjasék olimpiai kvótaversenye
Balatoni virágszüret 176 ezer tulipánnal
A Kőröshegyi Levendulás idei “szüretén” a tavalyi virágmennyiség több mint másfélszeresével várják az érdeklődőket. Negyedik alkalommal kerül a figyelem középpontjába a Balaton déli partján a tulipán: a Kőröshegyi Levendulásban 2020-ban is megrendezik az ország ismert tulipánszüretét. Mivel évről évre egyre többen kíváncsiak a tulipánokra, az idén a tavalyi virágmennyiség több mint másfélszeresét, azaz körülbelül 176 […]
Reklám
Veszprémben is elmarad a március 15-i városi megemlékezés
Veszprémben is törölték a nemzeti ünnephez kapcsolódó önkormányzati tömegrendezvényeket. Hétfő délután juttatta el a sajtóhoz a törlés hírét Porga Gyula polgármester.
Megkezdődött a gallyazás - ha a tulaj nem lép, az E.ON megoldja helyette is
A családi ház- és nyaralótulajdonosoknak fel kell készülniük arra, hogy a területi áramszolgáltató emberei már megkezdték a közterületeken (és az elektromos hálózatot veszélyeztető, ám magánterületen álló) fák gallyazását. Aki félti a fáit, és maga intézné a visszavágásokat, annak gyorsan kell lépnie.
Itt a tavasz, március 13-tól 40 percenként indulnak a balatoni kompok

2020. március 13. pénteki naptól kezdve megváltozott menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok Tihany és Szántód között!

Fonyódi Kulinária 2020

2020. április 12-én, húsvét vasárnap harmadik alkalommal rendezik meg a Fonyódi Kulinária gasztronómiai rendezvényt a Dísztéren.

VBR regatták
A 6 fordulós versenysorozaton 22-en vettek rész.
Grand Opening a Zobori Élményparkban 2020

Ha közeledik a tavaszi szünet az több mindent jelez előre, mint például, hogy itt a jó idő, jön a húsvéti nyuszi és hogy április 4-én vár mindenkit a Zobori Élménypark!

Hűvös Adria, kemény csajok – Vis PMS Regatta 2020

Csak nőkből álló csapatok, sorsolás útján „kiutalt”, egyforma vitorlás hajók és egy szerelemből megszervezett verseny. Ami – időpontját tekintve – a lehető legközelebb van a Nemzetközi Nőnaphoz. A mezőny jó része a csütörtök esti komppal érkezik, minden csapatot külön kísérő vezet a szállására, majd közös vacsora és egy rövid megbeszélés a program. Megbeszélés címszó alatt

Futók a Tónál 3. – 4 nap futás, 4 nap tudás
None
Húsvéti tulipánszüret Kőröshegyen
None
Jövőre Balatonfüred rendezi a SUP-világbajnokságot
A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) Balatonfürednek ítélte a 2021-es SUP-világbajnokság rendezési jogát.
Március közepétől újra fizetős a parkolás Balatonfüreden
Lassan elindul a jó idős szezon a Balaton mellett, így Balatonfüreden március 15-től október közepéig újra fizetni kell a parkolásért. A parkolóórákról lekerülnek a takaró fóliák, a parkolási területek, díjak és időszakok a tavalyihoz képest változatlanok maradnak.
Ördög Nóra megszólalt a koronavírusról
Ördög Nóra és családja legközelebb ősszel tervez nagyobb külföldi utazást, addig csak a Balatonra ruccannak le.
Tulipánszüret a bálványosi Kincsek Völgyében – 2.
None
Tulipánszüret a bálványosi Kincsek Völgyében – 1.
None
Tavaszi fotókon a Balaton-felvidék ékköve, Kapolcs

Kapolcsot említve mindenkinek elsőre a Művészetek Völgye ugrik be, de érdemes az összművészeti dzsemborin kívüli időszakban is ellátogatni a településre.

Művészetek Völgye Fesztivál 2020

Idén 30. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, a Művészetek Völgye programsorozatot 2020. július 17. és 26. között.

Lassan már bezárulhatna a bringakör
A Balaton keleti medencéjében, Örvényes és Balatonlelle között tavaly decemberben lezárultak a nem engedélyköteles kerékpárút-fejlesztési munkák, a tó nyugati medencéjében viszont még lobbiznia kell a Kerékpáros Magyarország Szövetségnek és az érintett önkormányzatoknak, hogy a teendők ne rekedjenek meg tervszinten. Úgy vélik, a Budapest–Balaton bicikliút építését csak a balatoni bringakör elkészültével tekinthetjük befejezettnek.
Borvacsora a Dobosi Pincészetben
None
Medvehagyma hétvégék a Kaland-hegyen
None
Csopak túra - 20 km
None
Húsvéti Dekor
None
Mandulavirágzás - Tavaszköszöntő túra
None
Balatoni évadnyitó
None
Tavaszváró - Húsvéti Veszprém séta
None
Reklám