Vitorlázás

Pély Barna koncert @Csukás Színház
None
Bereczki Zoltán – Akusztik @Csukás Színház
None
Gourmet & Sörfesztivál – Zamárdi
None
Zöldszalag regatta 2020
None
Reklám
Július 2-tól ismét fizetni kell a parkolásért a Balatonnál

2020. április 6-tól a kormány díjmentessé tette a parkolást, azonban július 1. éjféltől ismét díjköteles a közterületi parkírozás.

Balaton Piknik 2020
None
Jazza Fiesta Balatongyörök - Nyitónap
None
Játsszon velünk és nyerjen balatoni hajózást!
None
Dream Beach strandszezon záró
None
VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató
None
Szent István Ünnepe Gyenesdiáson
None
Festetics-vágta
None
Amatőr autocross futam
None
Reklám
Éjszaka a Disási Játékstrandon
None
Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!
Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!
Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!
Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!
Gyenesdiási Boros Sétány
None
Újra GyenesdiásON: zenés esték a Piacon
None
Újra miénk a tér! 2020 Balatonfüred

2020. július 5-én 18 órától a Kisfaludy Színpadon a balatonfüredi és az ajkai fúvósok szórakoztatják majd a szabadtéri koncert közönségét.

Remeteként élt lélekvesztőjében a Balatonon is vitorlázó férfi - VIDEÓ!
Egy apró vitorlással szelte az óceánokat, s mindvégig egyedül volt a végtelen vizeken. Tavaly tíz éve, hogy hazaérkezett Föld körüli útjáról. A magyar vitorlások szerint Méder Áron teljesítménye elképesztő. A vitorlázó természetesen a Balatont is szereti: gyakran tölti itt a teljes szezont.
Keszthelyi Sörnapok 2020

2020. július 15-19. között rendezik meg a Keszthelyi Sörnapokat a Balaton egyik legszebb parti részén, a Móló melletti sétányon.

Alsóörsi Sörnapok 2020

2020. július 8-12. között várják nem csak a malátarajongókat Alsóörsre, a Sörfesztiválra, ahol több mint 100 féle sört kóstolhatnak a fesztiválozók.

Reklám
Szelíd Balaton tematikus túrák - Balatonfüred
None
Szelíd Balaton tematikus túrák - Riviéra
None
Szelíd Balaton tematikus túrák - Balatonalmádi
None
Lövölde tér – Kern András estje
None
Varsói Melódia / Kisfaludy Színházi Esték
None
Községházi esték 2020 Gyenesdiás

Neves előadók könnyed nyári ingyenes koncertjei várják a zeneszerető közönséget a gyenesdiási Községházán 2020 nyarán is.

Kedves, néhol inkább vicces - Mutatjuk, mit is írt a CNN a Balatonról
Szinte minden magyar médium lehozta, hogy lám, még a CNN utazás rovatában is jó hosszú cikket szántak a Balaton felmagasztalására. Valljuk be, azért fantasztikus érzés a mi magyar tengerünkről olvasni egy külföldi oldalon, ráadásul átfogóan és pozitívan, amiből átsüt a cikk írójának alapossága és bizony a tó iránti tisztelete is. Mutatjuk, hogyan is lett szerintük a Balaton kommunista riviérából Európa legnépszerűbb nyaralóhelye.
Tragikus buszbaleset Balatonszentgyörgynél, 20 halott – így látták a katasztrófavédők
Meglett férfiemberek, sokat látott, rutinos tűzoltók. Mégis a torkukat szorítja ma is, amikor a zarándokok szerencsétlenségéről beszélnek, amiben húszan haltak meg 2002. július elsején a Balatonnál.
Családi delikát nyílik Szigligeten!

Vincze Peti és édesanyja, Marcsi a balatoni vendéglátás híres anya-fia párosa, most úgy gondolták, betöltenek egy régóta tátongó űrt. Mégpedig azt, hogy a Keszthely-Balatonfüred tengelyen csak a vasárnapi tóti piac elégíti ki azok vágyát, akik helyben szeretnének minőségi hozzávalókat, fűszereket, termelői finomságokat vásárolni. A most nyíló szigligeti Kisbolt kötelező gasztro-megálló lesz a nyaralós beszerzőkörúton, de […]

Az óceánba veszett a paralimpikon

Angela Madsen hat Guinness-rekordot tartott, a hetedik az lett volna, hogy ő lesz az első, deréktól lefelé béna (egyben a legidősebb nő) sportoló, aki keresztülevez a Csendes-óceánon. Kísérlete fájdalmas kudarcba fulladt. Élettársa, Debra június 21-én, vasárnap vesztette el vele a kapcsolatot: „Amikor ránéztem a nyomkövetőre, az sokkal inkább sodródást, semmint haladást mutatott. Tudtam, hogy a

Szeretne megjelenni a likeBalaton.hu-n?
Ahhoz, hogy az ön szolgáltatása, programja megjelenjen a likeBalaton.hu oldalon, ki sem kell lépni az irodájából. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot.
Grillpartyval veszi be a Balatont a Zing Burger

Ez a nyár bizony a grillezésről, és a Balatonon töltött hétvégékről fog szólni, tudja ezt jól a Zing Burger is, aki óriási nyilvános grillpartyval ünnepli a hetedik szülinapját!7 év után most újra a két alapító fogja nekünk sütni a hamburgert Aszófőn, és bárkit szívesen látnak a közös grillezésre, ahol amellett, hogy a sütögetés összes fortélyát […]

Losta – A “magyar Atlantisz” nyomában

Regék és legendák mellett több hiteles történelmi forrás is említést tesz egy balatoni szigetről Tihany szomszédságában. Nem kevés fejtörést okozott a történészek számára a Losta (néhány helyen Lustak) néven említett földnyelv. A feltételezett sziget egy római kori fürdő mellett állítólag még egy komplett halászfalu otthonául is szolgálhatott. Tihany környéki szigetekről 1024-ből származik az első feljegyzés, […]

Új mentőautót adományoztak a vízimentőknek

2020. június 25-én, a balatonfüredi Vitorlás téren tartott sajtótájékoztatót a Gattyán Alapítvány, valamint az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport, melynek keretében egy – a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt – mentőautót adományoztak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának. A támogatás célja, hogy a Balaton, mint kiemelt turisztikai régió rendelkezzen egy kizárólag a vízimentők munkáját segítő mentőautóval. A sajtótájékoztatón részt […]

Ezt tudtad? - Hemzsegnek a vérszívó piócák a Balatonban
Könnyen előfordulhat, hogy fürdőzés közben rád akaszkodik egy pióca. Ennek az élősködőnek több faja is él a Balatonban. Csak kellemetlenség, amúgy ártalmatlanok.
BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny
A Balatonfüredi Yacht Club szervezésében, szombaton (2020.07.04.) kerül megrendezésre a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny, amely hagyományos túraversenyként idén is kiváló felkészülési lehetőség a vitorlázóknak a közelgő Kékszalag (2020.07.30.) előtt. A versenyen nem csak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhatnak, akik egyszerűen csak szeretnék kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen.
Összehangolt ellenőrzéseket végeztek a Balaton északi partján
A balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területein hajtottak végre fokozott ellenőrzést a Veszprém megyei rendőrök és a Készenléti Rendőrség munkatársai.
Megdöbbentő! Talán ő volt eddig a legfiatalabb sofőr az M7 autópályán
Egy nap alatt négyen is belefutottak a siófoki rendőrökbe. Alig pár óra leforgása alatt egy körözött személyt, valamint három olyan férfit fogtak el, akiket már eltiltottak a járművezetéstől. Köztük egy fiatalt, akit már két másik megyében is lekapcsoltak.
Júniusi hírek a Garda-tóról
A Circolo Vela Gargnano elnöke, Lorenzo Tonini küldött friss híreket a járvány utáni olasz vitorlázás helyzetéről - többek közt a 70. Centomiglia megrendezésének lehetőségeiről.
Az év balatonfüredi borásza: Szabó Gergő
Szabó Gergő, a Szabó és Fia Borpince képviseletében nyerte el az év balatonfüredi borásza címet, derült ki a 29. borverseny díjátadón Balatonfüreden, a Danubius Hotel Annabellában vasárnap.
Hat hajóosztály mérte össze erejét a Balatonon

A F. W. Raiffeisen regattán, a One Design Trophy 2. fordulójában hat hajóosztály több mint 150 vitorlázója versenyzett a két pályán, így mindenkinek jutott hely a kibontakozásra. Szombaton négy gyenge szeles futamra került sor, majd a partra érkezést követően a támogató jóvoltából fogadást tartott a klub. Vasárnap azonban csak egy futamkísérletre futotta, mert teljesen elállt

Beköltözött Molnár Piroska a Víg matrózba - minden megváltozott
Számos szakmai díj, állami kitüntetések és díszpolgári cím tulajdonosa Molnár Piroska, a Nemzet Színésze. Talán nincs is olyan elismerés hazánkban, amelynek nem örülhetett még. Mégis azt éli meg az egyik legnagyobb jutalomnak, ha szakíthat egy kis időt pihenésre a balatoni nyaralójában.
BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Újabb felkészülési lehetőség a Kékszalagra
BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Újabb felkészülési lehetőség a Kékszalagra
Érdi Mária vezet az MVM Flottabajnokságon!
Érdi Mária vezet az MVM Flottabajnokságon!
Reklám