Vitorlázás

Keszthely felpörög – nézd meg a videót!
Világbajnok kajakos, óriáskerék, kutyák és bivalyok is szerepelnek a keszthelyi turisztikai kampányfilmben, mellyel a városba csábítják a vendégeket.
4Ladies Cup Hungary: Fókuszban a női csapatok
4Ladies Cup Hungary: Fókuszban a női csapatok
Horváth Tamás koncert
None
THE Olympic Regatta: három nap négy futam nagy csaták!
THE Olympic Regatta: három nap négy futam nagy csaták!
Reklám
Remekül szerepeltek a Vadnai testvérek Horvátországban
Remekül szerepeltek a Vadnai testvérek Horvátországban
Nemzetközi verklifesztivál
None
Vonyarci boros forgatag
None
A héten már forog az almádi óriáskerék

Az északi part egyik legsűrűbb pontján, Balatonalmádiban egy új turista attrakciót helyeznek üzembe a héten, méghozzá egy 45 méter átmérőjű óriáskerék formájában. Az elmúlt években egyre több településen tűntek fel az óriáskerekek, mint turisztikai attrakciók. Jelenleg a Balatonnál Keszthelyen és Siófokon is működik egy-egy óriáskerék. S ezekben a napokban már épül a legújabb szerkezet is, […]

5+1 balatoni sétány, ahol téged is magával ragad majd a pillanat

Megérkezett végre a jó idő és a Balaton környéke is megtelt élettel, ahogy ez ilyenkor lenni szokott vagy talán még egy kicsit jobban is. Egy csokorba szedtük nektek a környék legszebb sétahelyeit, amelyek tökéletes kikapcsolódást nyújthatnak egy romantikus kirándulás vagy akár csak egy lusta délután alkalmával is, egyébként nem csak nyáron. 1. Pisky sétány, Tihany […]

Egy verseny tanulságai

Július 4-én rajtolt el a sebtében kitalált és összehozott Vendée-Arctique-Les Sables D’Olonne szólóvitorlás regatta, mely a koronavírus járvány miatt törölt eseményeket próbálta meg pótolni, a Vendé Globe-ra való felkészülés jegyében. Július 14-én, esti háromnegyed kilences befutásával Jérémie Beyou (Charal) nyert, 10 nap, 5 óra, 14 perc és 8 másodperc alatt teljesítve a 2807 tengeri mérföldes

Weisz Fanni barátnőjével a Balatonnál vigasztalódik
Weisz Fanni a barátnőjével a Balatonon vigasztalódik. Ugyan házasságának vége, a gyűrűjét még nem vette le.
Felújítják a Koloska-völgyet

A Bakonytól a Balatonig pályázat keretein belül újulnak meg a Koloska-völgy rönkpadjai és asztalai a Bakonyerdő Zrt. jóvoltából. Valamint a veszélyesnek ítélt fákat is megritkítják és az erdei tornapálya is új külsőt kap majd. A tervek szerint július végéig megtörténik a népszerű kirándulóhelyen a rönkpadok és rönkasztalok cseréje, a tűzrakóhelyek korszerűsítése, a tanösvényen található információs […]

Láncfűrésszel simogatja az állatokat, mégis imádni fogod a mestert!
Különleges erdei lényeket, baglyokat, medvéket, őzeket és turulmadarat is szabadított már ki a fák fogságából láncfűrésszel Bálint József, fafaragó mester.
Reklám
Szomszédos túrahelyek
Magunk mögött hagyjuk Szigligetet. Viszont nem kötelező, hogy túránk minden szakaszán félmedencényi utat tegyünk meg. Pláne, ha nincs szél. Most is ezzel a helyzettel állunk szemben. Leheletnyi fuvallattal csúszunk be az öböl közepéig – egészen a műszeres cölöpig – ahol némi délies légmozgást lelünk. Ennek jóvoltából, ebédidőre elkecmergünk Badacsonyig. Pedig csak a szomszédban leledzik.
Kékszalag az Alsóörs Marinában és a Fenyves Yacht Clubban
A rendhagyó szezonkezdet után beindultak a versenyek a Balatonon, július 30-án pedig elrajtol az 52. Kékszalag Raiffiesen Nagydíj is. A sűrű vízi programok után és alatt a parton sem áll meg az élet: az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club számos programmal, szolgáltatással, kezdeményezéssel várja a vitorlázókat és a Balatont a partközelből élvezőket egyaránt.
Zivataros estére számíthatunk
A Balaton környékén is számíthatunk zivatarokra a meterológiai előrejelzés szerint. Egyes helyeken a szél is megélénkült.
Beneteau Figaro 3

A Beneteau Figaro 3 a piacon az első sorozatgyártású, egytestű foileres sportvitorlás. Ez a merész vállalkozás egyszersmind előhírnöke lett annak, hogy a foilerek hamarosan megjelenjenek a túravitorlásokon is. A francia VPLP által tervezett versenyhajó technológiailag kevésbé újdonság, bár a korábbi Figaro 1-hez és 2-höz képest hatalmas ugrás. Úttörő szerepe leginkább abban van, hogy a foliertechnológiát

Kékszalag Reggeli 2020
None
Kékszalag Rajt & Reggeli
None
Kékszalag – Nemzetek reggelije
None
Idén is lesz OperaFüred ingyenes koncertekkel
Bár az Anna-bál elmarad, az Opera idén is megtartja OperaFüred elnevezésű ingyenes programsorozatát 2020. július 23-án és 24-én a balatonfüredi Gyógy téren. A Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara 20 órakor kezdődő koncertjein népszerű operaslágerek, kuriózumok és az Opera új évadának bemutatóiból vett részletek egyaránt szerepelnek.
Nyári salsa partyk - Alsóörs
None
Reklám
Alsóörsi Piknik - borkóstolóval
None
Szokatlan románc az állatkertben, avagy a szerelem olykor tényleg vak
Egy rózsás gödény, más néven rózsás pelikán és egy fekete gólya különös kapcsolata jó néhány évvel ezelőtt kezdődött a Veszprémi Állatkertben. Úgy tűnt a két állat szerelembe esett egymással, és egyáltalán nem zavarta őket, hogy más fajhoz tartoznak.
Magenta zászlókat felvonni
Egész nyáron át tartó akciókkal hívja fel a figyelmet a lány és nő vitorlázók jelenlétére és teljesítményére a hazai női vitorlázókat tömörítő Women On Water Hungary. A WOW KÜLDETÉS program keretében a Magyar Vitorlás Szövetséggel együttműködésben díjazzák a legaktívabb és legeredményesebb versenyzőket: a legsikeresebb felnőtt és ifjúsági vitorlázó lányok értékes különdíjakban és elismerésekben részesülnek a szezon végén. Emellett a női taggal, tagokkal versenyző nagyhajós vitorlás csapatokat arra bíztatják, hogy tűzzék ki a magenta színű WOW zászlót a hajójukra, ezzel is kiemelve a nők részvételét a vitorlázásban!
Megújul a balatonfüredi Koloska-völgy, lezárásokra is számíthatunk

A népszerű kirándulóhelyen felújítják a rönkpadokat és asztalokat, a tűzrakóhelyeket, és az erdei tornapálya állomásait is.

A Mayflower II. ismét útra kelhet

Befejeződött a híres replika három éven át tartó 11 millió dolláros felújítása

Három nap alatt 21 ittas vezetőt fogtak a Balaton-parti régióban
A zéró tolerancia ellenére 33 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök a hétvégén, közülük két sofőr balesetet okozott. A közlekedés nem játék, nincs helye ittas járművezetőnek a forgalomban!
Bővült az elektromos kerékpárok kínálata Hévízen

Hévíz dimbes-dombos utcáin, az egyedülálló gyógytó körül, a környék látványos településein felüdülés kerékpározni.

Titokzatossá varázsolta a reggeli ködfátyol a Tapolcai-medencét

A Tapolcai-medence Magyarország egyik legszebb vidéke: a Balatonra kacsintó tanúhegyek gyöngysora festői látványt nyújt.

Augusztusban kortárs képzőművészeti fesztivál lesz a Balatonon
None
Vonat gázolt el egy kerékpárost Balatonszemesen
7 óra 40 perc körül elgázolt a vonat egy kerékpárost egy balatonszemesi kereszteződésben. A biciklis életben maradt, de súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínelés már befejeződött, a közlekedés helyreáll, de a dél-balatoni vonalon meghosszabbodhat a vonatok menetideje.
A Balaton forró csókja - málna egy kis csilis csavarral
A „Balaton forró csókja” elnevezésű fagylalttal nyert különdíjat az év balatoni fagylaltja versenyen a nagykanizsai Buzsics Viktor. A fiatal a balatonboglári Tejvirág Fagylaltozót vezeti.
52.Kékszalag Raiffeisen Nagydíj: a legfontosabb dokumentum a versenyutasítás
52.Kékszalag Raiffeisen Nagydíj: a legfontosabb dokumentum a versenyutasítás
A karantén alatt felpörgött a nyaralók piaca
A városiak szemében a legkisebb telek is felértékelődött, a válság miatt viszont sokan szabadulnának az ingatlanjuktól.
PETRÁNYI ZOLTÁN GYŐZNI SZERETNE, DE A BIZTONSÁGOT TARTJA A LEGFONTOSABBNAK!


Szörfös olimpikonunk, Cholnoky Sára "Sasi" igazi Balatoni lány
Cholnoky Sára "Sasi" jelenleg a hazai szörf királynője, aki a férfiak között is kiemelkedően jól szerepel. Ő képviseli majd hazánkat az olimpián is, foil osztályban. Kérdeztük őt a gyerekkoráról, amelyet a Balatonnál töltött és félig most is ott lakik, a balatoni versenyekről, az olimpiáról és arról is, hogy milyen az utánpótlás hazánkban. A Balaton iránti tiszta szeretete és sport iránti őszinte rajongása minden szavában ott van.
Három futam után a 7 ARTS nyerte a Dragon flottabajnokságot a Kereked által szervezett Klasszikus Kupán

Bár a Dragon hajóosztály számára kiírt Johan Anker kupa már pénteken elkezdődött, mégis a dragonosok csatlakoztak szombaton a Klasszikus Kupa mezőnyéhez, így egy pályán, de természetesen külön rajtoltatva harcoltak egymással a Klasszikus Kupára és a Dragon osztály flottabajnokságára, a Johan Anker Kupára benevezett hajók. Nem volt könnyű dolga a Kereked Vitorlás Klub stábjának és Verebély

Még mindig emelkedik a balatoni vendégéjszakák száma

Dinamikus emelkedés figyelhető meg a hazai vendégéjszakák számát illetően a júniusi adatok szerint – állítja a Magyar Turisztikai Ügynökség. A külföldiek hiánya persze így is érződik, de az előző hónapokhoz képest a foglalások megötszöröződtek. A turisták az elmúlt egy hónapban alapvetően a Balatont keresték fel, a külföldi vendégek száma is jelentősen megnőtt. A budapesti repülőtér […]

Megtartják az OperaFüred programjait

A koronavírus féken tartására hozott újabb óvintézkedések veszélybe sodorták jó néhány nyári program zavartalan lebonyolítását, de szerencsére a csütörtökön és pénteken, július 23-án és 24-én tartandó OperaFüred nem tartozik ezek közé. Az ingyenes rendezvényt a balatonfüredi Gyógy téren tekinthetik meg az érdeklődők. A Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara este nyolc órakor kezdődő koncertjein népszerű […]

Megújult a 73-as füredi szakasza

Befejeződtek a 73-as út felújítási munkálatai a Lovast Balatonfüreddel összekötő, mintegy másfél kilométeres szakaszon. Az 237 millió forint uniós forrásból megvalósuló fejlesztés részeként kicserélték a burkolatot, helyenként pedig a teljes pályaszerkezetet. Dr. Bóka István balatonfüredi és Ambrus Tibor csopaki polgármesterek örömüket fejezték ki, hogy az új útszakasz által biztonságosabban lehet közlekedni a két település között. […]

Gasztrotúra a tó körül #6 - Ha Balaton, akkor halászlé!
Valahogy természetesnek tűnne, hogy vízpart mellett halat ehet az ember. Sült formában sok helyen fogyaszthatjuk is, ám a régi hagyományos leves, a halászlé kevesebb vendéglátóhelyen van a térségben. Mi most mutatunk néhányat, ahol szerepel a kínálatban.
Hatalmas rendőri razzia Siófokon - ezer embert ellenőriztek az éjszaka
A Készenléti Rendőrség is beszállt a szombat éjszakai ellenőrzésbe. A Petőfi sétányon este 10-től, reggel hatig több mint száz rendőr razziázott.
Klasszikus Kupa és Johan Anker Kupa volt hétvégén Csopakon
Noha az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, a hagyományokhoz hűen „klasszikusan” jó verseny volt a Kerekedben megrendezett Klasszikus Kupa és a Dragonok Johan Anker Kupája, amely idén– a Nemzet Színésze születésének századik évfordulója emlékére – egyben Zenthe Ferenc Emlékverseny is volt.
Vadnai bronzérem a horvát bajnokságon
A járvány miatt akár az olimpia is, a horvát bajnokság is halasztásra került, így a megszokott tavaszi időpont helyett a héten lett megrendezve. Hét nemzet 26 indulója mérte össze tudását, a mezőnyben akadt pár olimpiai érem és világbajnoki cím is.
Best of Omega Koncert
None
Reklám