Vitorlázás

2020-ban is megrendezik Balatonfüreden a Borheteket

A borvidék legjobb nedűi - harminc fajta mintegy háromszáz féle bora - kóstolhatók majd a délelőtt tíztől éjfélig nyitva tartó pavilonokban.

Legalább három hajó közelít a célhoz

A GPS nyomkövetőkkel rendelkező hajók közül hamarosan három is eléri a balatonfüredi célt. A Trentasette és a No1 fej-fej mellett halad, kicsivel lemaradva pedig a Nelson Flottalízing követi őket.

Van esély szélélénkülésre

Nagyon gyenge, változó irányú a légmozgás (2-10 km/h), szélcsíkokban lassan kezd felépülni a víz felől fújó szél. Gyengén felhős, vagy derült az ég a levegő és a víz egyaránt 26 fokos.

Keszthelyi eredmények

Bővült a keszthelyi eredmények listája, már az 1-140. helyezettek tájékoztató jellegű idejei is letölthetőek innen.

Reklám
Sportnap a Balaton-parton 2020 Keszthely

2020. augusztus 7-én Sportnapot rendeznek a keszthelyi Balaton-parton, ahol számtalan sportágat lehet kipróbálni, gyógytornásszal és dietetikussal konzultálni.

Sok hajó közelít a keszthelyi fordulóhoz

Aki a mai reggelt az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj hajóinak a nézésével szeretné kezdeni és Keszthely, valamint Balatongyörök térségében tartózkodik, biztos nem marad le róluk, ugyanis nagy a forgalom arrafele. Ráadásul az időjárás nem kedvez a versenyzőknek, ugyanis szélcsend van arrafele.

Az RSM2 az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2020 győztese!

Hajnali 2 óra 52 perc 57 másodperckor elsőként a Vándor Róbert által irányított RSM2 ért be a balatonfüredi célba! Elsőként a Vándor Róbert által kormányzott RSM2 haladt át a balatonfüredi célvonalon az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A győztes hajó 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot. A második helyen közel 45 perces […]

Az RSM2 nyerte az 52. Kékszalag Nagydíjat

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, melyet 1934-ben rendeztek meg először. 2020-ban a Vándor Róbert kormányozta RSM nyert.

Az RSM2 nyerte a Kékszalagot
Vándor Róbert vezette katamarán szélcsendes versenyen nyert a Balatonon.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Camino Benedictus: Nagyvázsony – Városlőd

Az előző héten a Szent Jakab zarándokút első szakaszán barangoltunk, de utunk még négy napig folytatódott, így tovább fűztük azt a Quechua bakancsot. Be a Bakonyba, át a Kab-hegyen és Úrkúton, Városlőd úticéllal. A második nap történéseivel ott folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk, Nagyvázsonyban… Párás, borongós reggelre ébredtünk, majd a kötelező reggeli kávé után ki is […]

50 százalékos vasúti kedvezmény a Balaton-átúszásra

Az augusztus 1-én tartandó, 38. Balaton-átúszás résztvevői féláron vehetik majd át menetjegyeiket Révfülöp állomásra és visszafelé is. A kedvezmény része az Ötpróba sorozatnak, így a jegyeket a helyszínen bélyegeztetni kell – közölte a MÁV-START Zrt. a közleményében. Az átúszásra érkezőknek a vasúttársaság javasolja az északi parton közlekedő, Déli pályaudvarról 7:05-kor (Kelenföldről 7:12-kor) induló Kék Hullám […]

Turisták teszik tönkre az olasz sziklákat

A Scala dei Turchi az egyik legkedveltebb instagramos hely Olaszországban, ám ki tudja, meddig, hiszen az ideérkező turisták elviszik az ott található köveket. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a Scala dei Trurchit lezárják, hogy megvédjék a további károktól. A terület körüli akadályok ellenére a turisták és a szomszédos városok lakói továbbra is özönlenek ide. A

Már 13 hajó a célban

Bővült az abszolút eredmények listája.  Újabb öt hajó érkezett már meg a balatonfüredi célba, köztük az első női kormányos is a The Red-del. 

Reklám
Az RSM2 nyerte az 52. Kékszalagot

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, melyet 1934-ben rendeztek meg először. 2020-ban a Vándor Róbert kormányozta RSM nyert.

Elmaradnak a nagy nyár végi fesztiválok – köztük a Jazzpiknik és STRAND Fesztivál is

A nyár végére időzített fesztiválok sajnos elmaradnak Magyarországon a koronavírus elleni küzdelem jegyében, a zenészszakma azonban 5,3 milliárd forintos támogatásban részesül majd – jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. A miniszter arról beszélt, hogy a kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. A keretből egy úgynevezett garázskoncert-sorozat indul, a […]

Eldördült a Kékszalag rajtpisztolya

Az idén 52. alkalommal megrendezett tókerülő versenyre 27 osztályban 535 hajó nevezett. Tegnap elrajtolt az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 535 hajó nevezett a versenyre. A Kékszalagon induló hajók közül három legénysége csak külföldiekből áll, három női kormányos is nevezett valamint egy csak nőkből álló csapat is indult. A Kékszalag […]

Sűrű a forgalom Badacsony környékén

A GPS nyomkövetők adatai alapján mindkét irányba sűrű a forgalom a hajnali órákban Badacsony környékén.

Csak az RSM2 teljesített 18 órán belül

Elsőként a Vándor Róbert által kormányzott RSM2 haladt át a balatonfüredi célvonalon az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A győztes hajó 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot.

Fotók a célba érkezésről

Képgalériánk az élmezőny célba érkezéséről.

Frissített keszthelyi eredmények

Már elérhetőek az 1-39. helyezettek tájékoztató jellegű keszthelyi időeredményei a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján.

Újabb öt hajó a célban

4. Orange-Utan (Ralph Schatz)

Célban a második és harmadik helyezett is

Hajnali 3 óra 36 perc 25 másodperckor nagy hajrával a New Black Jack (Roland Gabler) érkezett meg másodikként a balatonfüredi célba. Nem sokkal utána pedig az MKB-Prospex (Kaiser Kristóf) futott be a harmadik helyen.

Reklám
VIDEÓ - Az RSM2 célba érkezése

Gratulálunk az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj győztesének!

Az RSM2 az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2020 győztese!

Hajnali 2 óra 52 perc 57 másodperckor elsőként a Vándor Róbert által irányított RSM2 ért be a balatonfüredi célba!

Az Orange-Utan is az élmezőnyben

A dobogósok nyomában halad jelenleg egymást szorosan követve a Racing Django, a Raiffeisen Ope Fifty-fifty, a Nanushka BMW Wallis és az Orange-Utan. Utóbbi hajónak nincs GPS nyomkövetője, de a kísérőhajótól kapott információk alapján a másik három hajóval együtt vannak a tihanyi kompkikötő után.

Az utóbbi 10 év leglassabb győztes ideje lesz, de 12 órát is verhet az 1936-os időre

Az utóbbi 10 év leglassabb Kékszalagja még mindig gyorsabb, mint az 1936-os győztes ideje.

Tömegnyomor Györöknél - VIDEOANIMÁCIÓN

Tömegnyomor Györöknél. Egy nagyobb csoport közelít Keszthely felé a középmezőnyből.

Újra megindult az RSM2

Hosszú állás után az éllovas RSM2 újra szelet talált, és elindult a füredi cél felé. Siófoknál már fúj egy keleti szél a met.hu szerint.

Az RSM2 az élen Tihanynál. Videoanimáción az elmúlt bő egy óra változásai!

Az RSM2 az élen Tihanynál. Videoanimáción az elmúlt bő egy óra változásai. Az RSM kísérőmotorosa szerint kettő körül várható a befutó.

Kétszer akkora az RSM2 sebessége, mint a New Black Jacké

Kétszer akkora jelenleg az RSM2 sebessége, mint a New Black Jacké. Előbbi 4,7 csomóval, utóbbi 2,2 csomóval halad Tihany előtt.

Tihanyhoz közeledve észak felől előzhet a feljövő New Black Jack

Esti tihanyi hangulatképek a vízről

A Raffica megelőzte a Previtalt

A GPS-jeladók alapján a Prevital (a kép bal alsó sarkában) továbbra is lassabban halad az éllovasnál, úgy tűnik, a Raffica is megelőzte. Az RSM2 és a Racing Django Balatonszárszó magasságában jár.

Óriási csata az élen. Videoanimáció az RSM2 és a Racing Django legutóbbi bő egy órás taktikázásáról.

A siófoki frissített eredmények elérhetőek

501 hajó hagyta el Siófokot, a tájékoztató jellegű eredményeket frissítettük a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján.

Naplementés képek az élmezőnyről

Eddig 16 hajó jelezte, hogy feladta

22:30-ig 16 hajó jelezte a versenyrendezőség felé az 52. Készalag Raiffeisen Nagydíj feladását.

Naplementés képeink

A középmezőny Zamárdinál járt a Naplementében. 

Frissített időjárás-előrejelzés

Szilágyi Eszter, az OMSZ meteorológusa frissítette prognózisát.

4700 méterre nőtt a Prevital lemaradása - VIDEOANIMÁCIÓ

A Prevital Badacsony előtt más irányt választott, mint a vezető RSM2, és a déli part felé indult. A videón jól látszik, hogy nőtt azóta az Ábrahámhegynál járó éllovashoz képest 4700 méterre a lemaradása.

Helycsere az élen?

A GPS nyomkövetésből (a sötétedés miatt egyre inkább erre kell hagyatkoznunk...) úgy tűnik, az RSM2 beragadt Badacsony alatt a bizonytalankodó szélben. A Prevital Litkey Farkassal elhagyta a bolyt, húzott egy merész délies takkot, és pillanatnyilag 6 csomós sebességgel az első helyen látszik. Ismét egy bátor és intuitív Litkey húzás? Azért messze még a vége...

Milyen szélviszonyok várhatók a füredi befutóra?

Játsszunk el ezzel a gondolattal az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélre számolt szél előrejelzési térképe segítségével. Nos, az előrejelzés jellegzetes "Kékszalag mintát" követ. A vezető hajó(k) a Tihanyi szorosban lelassulnak, és azután is idegtépő várakozás lehet a jellemző, Füred fényei már látszanak, de szinte elérhetetlen távolságban... Majd egyszer csak bejön az északi (látszik a térképen is), és a vezető hajó, illetve ha szoros a küzdelem, akkor az, aki nem ragad be a Tihanyi hegy alá, szépen dőlve befut a célba. Láttunk már szóról szóra ilyet...

A verseny belülről - ez történt a Get The Reden
Eljött az este, ennek apropóján bemutatjuk, hogy amíg sütött a nap, hogyan versenyeztek a Get The Red Sailing Team tagjai.
A verseny belülről - ezt történt a Get The Reden
Eljött az este, ennek apropóján bemutatjuk, hogy amíg sütött a nap, hogyan versenyeztek a Get The Red Sailing Team tagjai.
A legjobb helyen haladó egytestű, a Raffica libera Györöknél

A Raffica az abszolút 9. helyen, pillanatnyilag 6 csomós sebességgel halad Györök előtt, a Tihanyi szoros felé. Érdekesség: a katamaránok közül az RSM2 majdnem 12 csomóval, a Prevital 10 csomóval halad.

VIDEÓ - a keszthelyi forduló. Részlet az M4 Sport élő közvetítéséből

Reklám