Vitorlázás

Kultkikötő: Csalóka Péter – mesejáték
None
A mindszentkállai istenháza, a Mindenszentek-templom

1829-ben klasszicista stílusban emelték Mindszentkálla, a Káli-medencében, a Kopasz-hegy keleti lábánál fekvő település templomát.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus egy hajón szexizik - Fotó
Hevesi Kriszta rendszeresen bebizonyítja, hogy bizony túl a negyvenen is lehetnek a nők szexik és dögösek.
Kultkikötő: Hoztam valamit a hegyekből – Tóth Auguszta estje
None
Reklám
Kultkikötő: Azt meséld el, Pista! – Mácsai Pál előadóestje
None
Kultkikötő: Operett műsor Oszvald Marikával
None
Vakrepülés - Hajóteszt a Kékszalagon
Utoljára 2 éve vettem részt a Kékszalagon, versenyen kívül egy Kalózzal. Akkor 33 óra alatt értünk körbe, ezzel teljesült egy bakancslistás tervünk, egyúttal bizonyítottuk, hogy a Kalóz mint YS III. hajótípus méltó ellenfele az előnyszámához sorolt osztálytársaknak.
52. Kékszalag – kaleidoszkóp – 2. rész : Liberák párviadala

Mára ketten maradtak a sok szép Liberából. A Király Zsolt vezette Raffica és a Principessa Oroszlán Péterrel a kormánynál. A párviadaluk végén az idei Kékszalagon is mindketten beértek a potenciálisan gyorsabb többtestűek közé.

Kultkikötő: A kellékes - Orlai Produkció
None
Holnap kezdődik a Nagyhajós Bajnokság
Az év legnagyobb versenye, az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj után, máris a hajóosztályok számára talán legfontosabb verseny következik. Annak a kilenc hajóosztálynak biztos, amely részt vesz a Nagyhajós Országos Bajnokságon, ami csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart. A Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében lebonyolításra kerülő ob-n a 15-ös jolle, a 25-ös jolle, a Scholtz 22, a 33-as, a Sudár Sport, a Regina, a 11mOD, a Nautic és az X35 Hungary osztályok hajói indulhatnak és versenyezhetnek a magyar bajnoki címekért.
Középkori kézműves piac nyílt Sümegen

Megújult a sümegi belvárosi piac, és a Tarisznyavárnál egy új középkori stílusú kézműves piacot is kialakítottak.

Kultkikötő: Ember a falvédőről – L’art pour l’art Társulat
None
Kultkikötő: Megyek utánad – Orlai Produkció
None
Reklám
Mire figyelj, ha SUP deszkán evezel a Balatonon?
Nincs mentőmellényem, ittam egy fröccsöt evezés előtt, igazoltathat a vízirendőr, evezhetek sötétedés után? Ha SUP-pal szállsz vízre a Balatonon, biztos felmerültek benned is ezek a kérdések. Megkérdeztük a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságot, mire kell figyelnünk, milyen szabályok vonatkoznak ránk az állva evezés során.
Hétvégi balatoni programajánló - a Balatonnál most is minden van, és lesz is!
Más ez a nyár, de így is rengeteg program vár! Lesz itt koncert, sportverseny, kirándulás, bringa és kulturális esemény is, úgyhogy nehogy otthon maradj!
Meglepően tiszta a Balaton vize

A Balaton-átúszás térségében (Révfülöp és Balatonboglár között) valamint további hét helyen vett vízminták arra engedték következtetni a kutatókat, hogy a néhol zavaró algásodás ellenére a Balaton vize a legtöbb helyen kiváló minőségű. A kutatók nemcsak a tó közepén, hanem partközelben is vettek vízmintákat: a legkritikusabbnak számító Keszthelyi-medencében a vízben a megengedhető, literenként 50 mikrogrammnyi algamennyiségnek […]

Hatalmasat fejlődtek a balatoni fürdőhelyek

A Balatoni Szövetség (BSZ) titkára, Fabacsovicsné Kovács Krisztina több éves strandminősítő impulzusait foglalta össze: “Az utóbbi években óriásit fejlődtek a strandok, amelyek ma már komplex szórakozási lehetőséget nyújtanak, mindegyik rá jellemző, egyedi hangulattal, ezért érdemes körbestrandolni a Balatont” – nyilatkozta a hirbalaton.hu-nak. Egy évtizede csak álmodhatott ilyenről a fürdővendég “Idén a Kék Hullám Zászló strandminősítés során […]

Jön a hajóosztályok legfontosabb versenye

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a nagyhajós bajnokság, a hajóosztályok számára talán a legfontosabb verseny. A megmérettetésen a 15-ös jolle, a 25-ös jolle, a Scholtz 22, a 33-as, a Sudár Sport, a Regina, a 11mOD, a Nautic és az X35 Hungary osztály hajói versenyezhetnek. Az MVSZ által rendezett verseny kiírása szerint a helyezések tíz futam

3+1 balatoni pizzéria, ami előtted is feltárja Itáliát

A Balaton népszerűsége talán még sosem állt ennyire magasan a különleges körülményeknek köszönhetően. A parti települések zsúfolásig teltek nyaraló családokkal és ez megannyi éhes szájat is jelent ilyenkor. Ki ne dobna be egy finom pizzát egy egész napos strandolás után? Összeraktunk egy kis listát a legjobb pizzériákból, amelyek a magyar tenger környékén fellelhetők. 1. Giuseppe […]

Százakat mentenek ki a Balatonból, négyen azonban életüket vesztették a tóban
Elszabadult hajó kutatása a vaksötétben, matracon sodródó gyerekek kimenekítése, viharban pánikba esett vitorlázók segítése. Csak néhány azon esetek közül, amelyek az idei szezonban feladták a leckét a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság szakembereinek. Ezek szerencsés kimenetelűek voltak, idén azonban négy alkalommal megtörtént a tragédia.
Black Sheep Trail - terepfutóverseny Ságváron
None
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjátadó ünnepség - VIDEÓ

Reklám
Invictus GT280 – A dizájn új korszaka

A GT280 a legkeresettebb és legnagyobb számban eladott modell, amit a borgiai Aschenez hajógyár előállít Reggio Calabriában. Formabontó ívek, a színek az olasz Christian Grande Design Works stúdió munkája. Nézzük az összképet: anderalinszint-emelkedést érezni már a kikötőben az Invictus GT280-ast megtekintve. A különleges orrkiképzés új trend, egyedi, mégis sportos megjelenésű. A test metálfényezése csillog a

Ismét fizetni kell a parkolásért Hévízen
Augusztustól fizetős a parkolás, igaz, ezért „cserébe” új, korszerű rendszer és a korábbiaknál több hely szolgálja a vendégeket és a helyieket a zalai üdülővárosban.
Augusztus 1-től megváltozott Hévízen a parkolási rend

Két díjkategóriát alkalmazva piros és sárga várakozási övezetekbe sorolták a város parkolóit, melyeket táblával jelöltek ki.

Csopaki Művésztelep nyári tábor: még jelentkezhetsz!
Még lehet jelentkezni a 24. Csopaki Művésztelep nyári táborába, amelyet augusztus 8. és 17. között tartanak meg a képző- és társművészetek iránt érdeklődő fiatalok számára.
Zenei csemege Csopakon - Szirtes Edina Mókus és Pribojszki Mátyás koncert
None
Ezen a túrán egyszerre hódolhatnak a történelemnek és a madármegfigyelésnek
None
Csütörtökön kezdődik a Nagyhajós Országos Bajnokság
Csütörtökön kezdődik a Nagyhajós Országos Bajnokság
52. Kékszalag kaleidoszkóp – 1. rész: Pannónia 70-es Cirkáló

A klasszikus-modern Pauger 70-esek között a Jordán Balázs vezette Pannónia lett a győztes a Kékszalagon.

Kékszalag kaleidoszkóp – 1. rész: Pannónia 70-es Cirkáló

A klasszikus-modern Pauger 70-esek között a Jordán Balázs vezette Pannónia lett a győztes az 52. Kékszalagon.

Ő a Kékszalag idei győztese - Ismerd meg Vándor Róbertet!
Vándor Róbert, még emészti, hogy ő az idén a Kékszalag győztes kormányos és úgy érzi, hogy a nagy múltú verseny történetében elérkezett egy új korszak, a katamaránok kora.
Egy jeggyel hajózhatunk, vonatozhatunk, buszozhatunk a Dunakanyarban

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy a 24 órás jeggyel a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelye felkereshető szeptember végéig.

Jövőre már nem csak a Tisza-tónál élvezhetjük a Természet Operaházát
None
Vidám szalmabárányok fogadják a bicajosokat Paloznakon
Aki figyelmesen közlekedik autóval a 71-es úton vagy biciklivel a kerékpárúton, annak bizonyára feltűnt, hogy a négy évvel ezelőtt átadott paloznaki kerékpáros pihenő mellett szalmabálába bújtatott bárányok vannak.
Balatonfüredi Borhetek 2020
None
MÁV retro hétvége a Balatonnál: Nohab, Szergej, Csörgő, Púpos mozdonyokkal

A 60-as és 70-es éveket elevenítették meg azok a régi kocsik és mozdonyok, amelyek augusztus 1-2. között az észak-balatoni vonal állomásai felé suhantak.

A múltat idézték meg augusztus első napjain az észak-balatoni vasútvonalon

A 60-as és 70-es éveket elevenítették meg azok a régi kocsik és mozdonyok, amelyek augusztus 1-2. között az észak-balatoni vonal állomásai felé suhantak.

Ez a magyar vár még a NatGeo új dokumentumfilmjébe is bekerült
None
Idegenvezetés az apátsági templomban és múzeumban
None
A Kaláka Együttes koncertje
None
Bakancsos túrák esős nyári napokra a Balaton-felvidéken
Váltsuk túracipőre a strandpapucsot és irány a Balaton-felvidék, mutatjuk a legjobb útvonalakat és a legszebb helyeket.
Zivataros lesz a mai nap, de a Balatonnál most is találsz elfoglaltságot
Zivatarok érkeznek több hullámban. Keddre első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az OMSZ. Múzeum, kiállítás, kastélylátogatás - a Balaton ilyenkor is nyitva van!
Elrajtolt a 8. PET Kupa – több tonna hulladéktól szabadítják meg a Tiszát

Az összeszedett hulladékokat a kupa önkéntesei átválogatják és tömörítik, majd a még hasznosítható anyagok a hulladékfeldolgozókhoz kerülnek.

Egy titkos betyársír a Balatonnál
Nem messze a Hévíz-tótól található az ország egyik legrégibb betyárcsárdája, cikkünkből megismerheted a híres-hírhedt balatoni betyárokat, akik a környéken garázdálkodtak, sőt, egy eldugott síremléket is megmutatunk.
Keszthelyen van az északi part egyik legjobb kávézója

Keszthelyről mindenkinek a Festetics-kastély, azaz a Helikon Kastélymúzeum ugrik be elsőre. Kevesen tudják, hogy számos másik, patinás villa tarkítja a város arculatát. Egy ilyen épület, egészen pontosan a Geisl-villa lett az otthona Keszthely talán legszebb kávézójának, a Tulipánnak, amelyet a hellovidek.hu tesztelt a hétvégén. Keszthely felé menet már nagyon vágytunk egy jó kávéra, ezért úgy […]

Reklám