Vitorlázás

Filmforgatás miatt zárva lesz a keszthelyi kastély főépülete
Az egész évben nyitva tartó Helikon Kastélymúzeum főépülete néhány hétig egy filmforgatás miatt a nagyközönség számára zárva lesz, de a komplexum további öt kiállítása ebben az időszakban is látogatható.
Top 5 látnivaló a Balatonnál november közepére
Ha hűvös, esős az idő, akkor is érdemes a Balatonhoz utazni, rengeteg látnivaló van amit ősszel, télen is élvezhetünk. A föld alatt például ilyenkor is kellemes a klíma.
F5-10 Országos Bajnokság
5 értékelhető futamot teljesítettek a kapitányok.
Átmenetileg bezár a keszthelyi Festetics-kastély főépülete

A Festetics-kastély falai között számos filmet forgattak már, 2019. november 25 - december 13. között ismét forog majd a kamera az impozáns épületben.

Reklám
Charlie-val és Odettel jön a siófoki Libadalom
A tavalyi népszerűségre tekintettel idén is megrendezik Siófok új őszi fesztiválját. A siófoki Libadalom három napja alatt a gasztroélmények mellett ingyenes koncertek és gyerekprogramok várják a látogatókat a Fő téren november 15-17. között.
10 millió fa lesz Veszprémben - ültess egyet te is!
Az országos kezdeményezéshez csatlakozva Veszprémben is elindult a 10 millió Fa mozgalom. Olyan megyei lakókat, közösségeket és cégeket is várnak, akik valóban tenni szeretnének a klímavédelemért a faültetésekkel.
Clipper földkerülő: Fokvárosba érkeznek a hajók

15 nappal ezelőtt rajtoltak Uruguayból a 3555 tengeri mérföldes, Fokvárosba vezető harmadik futamra és végig szoros versenyt vívtak az amatőr földkerülő csapatai

Clipper földkerülő: Fokvárosba érkeznek a hajók

15 nappal ezelőtt rajtoltak Uruguayból a 3555 tengeri mérföldes, Fokvárosba vezető harmadik futamra és végig szoros versenyt vívtak az amatőr földkerülő csapatai

Balatoni értékek mentén
A Balaton-felvidék sajátos társadalmi-gazdasági folyamatairól, a helyiek és a nyaralók viszonyrendszerének történeti hátteréről, az akali értéktárról és a XXI. századi balatoni értékmentésről beszélgetett Törő Balázs néprajzkutatóval Kovács Emőke.
Eiffel szerkezet a keszthelyi Pálmaházban
Festetics-kastély, fekete hattyúk, hottentotta récék, hibiszkusz, kávécserje, Tahiti, Eiffel, szanatórium és ehető teknősbékák. Hogy kerül mindez egy felsorolásba? Gyere velünk a különleges keszthelyi Pálmaházba, és mindent elárulunk!
Elkezdődött az észak-balatoni vasútvonal villamosítása
Elkezdődött az észak-balatoni vasútvonal villamosítása Szabadbattyán és Balatonfüred között. Az érintett szakaszon emellett több állomás is átépül. Mutatjuk a részleteket azzal kapcsolatban is, hogy milyen változásokat idéz elő mindez a hétköznapok közlekedésében.
PizsiParty az Expresszóban
None
Fish! és Fatal Error koncert
None
Reklám
Parlagi sasokat mentettek Somogyvámos közelében

Természetvédelmi együttműködés eredményeként egy öreg és egy fiatal Somogyvámos környékéről mentett parlagi sast engedtek szabadon november 6-án a Jászberényi Sasközpontból – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az MTI-vel.   A fiatal sast lakossági bejelentés alapján találták Somogyvámos közelében, és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósághoz (BFNPI) került. A madáron nem volt nyoma sérülésnek, […]

Ipari szalagavató afterparty
None
Borbarangolás a Hableányban
None
Mamacita - RnB, hiphop, reggaeton, trap party
None
DELTA Előszilveszter Tapolcán
None
Road 15 éves születésnapi koncert
None
Téli varázs Zalakaroson
None
Utolsó napjai a fürdőidénynek - ilyen volt a balatoni élet 150 éve
1873 szeptember végén járunk, vége a balatoni fürdőzéseknek, a nap ereje is gyengül, a vendégek indulnak haza. Egy ifjú lány legényt ver és elítélik, poloskák rajzanak, no és persze a garda. A közel 150 évvel ezelőtti őszi balatoni napot Jókai Mór mutatja be.
Hableány Szilveszter 2019 - Csobbanás az új évbe
None
Reklám
Kertész Imre: Kaddis // Lukács Sándor estje
None
Kikelet - A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye
None
Megvannak az M32 European Series 2020 – as versenyállomásai
Megvannak az M32 European Series 2020 – as versenyállomásai
Hadházi László önálló estje
None
Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban előadás
None
Hair - musical
None
A pál utcai fiúk előadás
None
Magic Show III. - Bűvész és Illúzió Show
None
A L'art pour l'art Társulat előadása
None
Hair - musical
None
Füred Gastro – 15 borászat és étterem kínálja különlegességeit hétvégén

Kiváló Balaton-környéki éttermek, a legjobb balatoni borászatok és sokszínű kulturális program várja az érdeklődőket a 2019-es Füred Gastro fesztiválon.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Hévíz és környéke

Balatoni Barangoló – Hévíz és környéke   Itt a november és sajnos már az időjárás sem idézi a nyarat, ám így is tengernyi élmény vár még rátok a Balaton körül, amik akár esős időben is tökéletesen kiélvezhetők! Hévíz nem csak a mi egyik kedvenc településünk ebben az időszakban, hanem európai szinten is kedvelt úticél! Nincs […]

Kvadráns, oktáns, szextáns
avagy a Seaman’s Secrets (1594) című könyvtől a Jachtnavigátorig (2019)   I. Erzsébet angol királynő egyik főnavigátora volt John Davis. Az ő találmánya a róla elnevezett Davis-kvadráns. Ennek 1594-es első verzióját a Seaman’s Secrets című munkájában írta le.     A műszer azonban még csak 45° szögmagasság mérésére volt alkalmas. Száz évvel később a Halley-üstökös […]
Érdi Tamás 40 - komolyzenei hangverseny
None
"Bachtól Carmenig" - komolyzenei hangverseny
None
Egyeztetést sürgetnek a balatoni önkormányzatok a partvonal-tervekről
A testületek több helyen is ellentmondásosnak tartják a beépítetlenül megőrzendő parti területsáv határait, a nádasok ábrázolása több helyen nem felel meg a valóságos állapotnak, a kerékpárutak ábrázolása pedig nem minden esetben tükrözi a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel egyeztetett utolsó állapotot.
"Dráma és verőfény" - komolyzenei hangverseny
None
Díjazták a magyarok kedvenc nyaralóhelyét

Rangos elismerést kapott a horvát Krk-sziget a látványos fejlődéséért és a turisztikai kiválóságáért. A díjat az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett svájci nemzetközi kiállítás részeként hoztak nyilvánosságra. Az elismerés odaítélésekor figyelembe vették, hogy a térség fenntartható, folytonos fejlődést produkál, sőt a jövőre nézve is ígéretes terveik vannak a turizmus továbbfejlesztésére. Emellett a terület természeti és kulturális

Díjazták a budapesti karácsonyi vásárt

A European Best Destinations weboldal több mint 200 ezer szavazat alapján Budapestnek ítélte oda a második helyezést az európai karácsonyi vásárok szépségversenyében, amelyen az észt főváros, Tallinn lett az első. Az értékelők szerint Tallinn azzal nyert, hogy az advent ebben a régi Hanza-városban valóban emlékeztet a régi időkre. Az óváros és a hatalmas fenyőfa speciális

Hétvégi programajánló - novemberben is a Balatonnál
Szent Márton napján újborral szokás koccintani, és azt tartják, hogy aki ilyenkor libát nem eszik, egész évben éhezik. Gyere, mutatjuk, hol vár libalakoma és újbor a Balatonnál és hogy mi mindennel hívogat még a hétvége a tónál: evezés, gyerekprogramok és túrák is lesznek. Segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb programot!
5 látványos fasor a Balaton körül

Akár több száz éves fák övezte utakon barangolhatunk a Balaton körül, melyek minden évszakban más és más élményt nyújtanak.

Harcsa Veronika koncert Bogláron
None
Folkkocsma Balatonbogláron
None
Változott a ranglista díjkiosztó időpontja
Egy nappal korábban, azaz november 28-án lesz az idei ranglista díjkiosztó. A helyszín és a kezdés időpontja változatlan.
Reklám