Vitorlázás

Híd a Séd-patak felett a balatonföldvári Kvassay sétányon

A Külső-Somogyi dombság területén, a Kőröshegy-Pusztaszemesi völgy déli részén ered a kőröshegyi Séd-patak, amely Balatonföldvárnál éri el a Balatont.

Vízre bocsátották a 600 millió forintos Luppa kitűző nagyhajót

A Luppa méretes jármű: 24,86 m hosszú, 2 x 232 kW teljesítményű. A hajó orr-részét úgy alakították ki, hogy a legkomolyabb jégzajlásnak is ellenálljon.

Vízre bocsátották az 1,8 milliárd forintos Luppa kitűző nagyhajót

A Luppa méretes jármű: 24,86 m hosszú, 2 x 232 kW teljesítményű. A hajó orr-részét úgy alakították ki, hogy a legkomolyabb jégzajlásnak is ellenálljon.

Így még nem láttad Hévízt, hihetetlen képeken a kiürült Tófürdő

A nagyvárosok és a kedvelt turistaparadicsomok igazán apokaliptikus látványt nyújtanak az ürességtől kongó utcákkal.

Reklám
Képeken a turisták nélküli üres Balaton
None
HAJÓSPIACI KÖRKÉP Koronavírus idején
A koronavírus terjedésének megakadályozását célzó korlátozások és a gazdaság leállása sajnos nem hagyta érintetlenül a magyar hajós piacot sem. A Hajóipari Vállalkozók Egylete, a magyar hajós piac szolgáltatóinak, kereskedőinek jelentős részét tömörítő szervezet, felmérést végzett a tagok körében, melyből kiderül, hogyan érinti a piacot a kialakult helyzet.
Tökéletesen lehetett látni a Tejutat a Balaton mellől
Az extrém tiszta levegőnek hála, telefonnal is lenyűgöző felvételeket lehetett készíteni csütörtök hajnalban a Tejútról. Nézd meg a videót, nem hiszel a szemednek!
A Balatoni Hajózási Zrt-nek megszűnhet a vitorláskikötői, a szálloda és a kemping üzletága

Az állam tavaly 6,6 milliárd forinttal emelte meg a Bahart törzstőkéjét, így több mint 75 százalékos részesedést szerzett a hajózási társaságban.

Eladná a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát a Balatoni Hajózási Zrt.

Az állam tavaly 6,6 milliárd forinttal emelte meg a Bahart törzstőkéjét, így több mint 75 százalékos részesedést szerzett a hajózási társaságban.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy községe az északi part nyugati végén, a Keszthelyi-öbölben húzódik meg. Délről a Balaton határolja, északi utcái pedig a Keszthelyi-hegységbe torkollanak. A település ma közkedvelt üdülőhely. Nyaranta hekk és lángos illat száll a levegőben és nyüzsögnek a turisták, de hosszú út vezetett idáig az egykori szőlőhegy lankáiról. Vonyarcról a 14. században lehetett először olvasni egyházi […]

Júniusban már nyitnának a strandok

A fenntartók remélik, hogy júniustól vagy legkésőbb júliustól – ha óvintézkedések mellett is, de – fogadhatnak majd fürdőzőket. Ettől függetlenül tovább folytatódnak a fejlesztések. Az Aquaticum Debrecen Strand beruházási munkálatai jól haladnak. A komplexumban 5700 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építenek, 8 csúszdát helyeznek el, 12 méter magasan napozóteraszt alakítanak ki és külön gyerekvilágot hoznak létre.

Készülj Badacsonyra! – aktív háttérmunkával a szolgáltatókért

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület nem engedi el tagjai kezét a válság idején sem: tag önkormányzataival és a szolgáltatókkal közösen a turizmus újraindulására készül. Ezek a hétvégék nem a borkóstolókról és a virágzó mandulafák látványát élvező kirándulókról szólnak Badacsonyban sem. Ugyanakkor Badacsonyban is hangsúlyozzák: azért kérik most az előírások minél szigorúbb betartására az embereket – […]

Meghosszabbítják a korlátozásokat a Balatonnál
A legtöbb Balaton-parti településen nem bízzák a véletlenre a vírus elleni védekezést. A már korábban meghozott intézkedéseket meghosszabbítják.
Reklám
Napi pozitív gondolat#11 - Patocska Olivér (Oliver From Earth)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Patocska Olivért, az Oliver From Earth énekesét kérdeztük, akit sokan a Holnapi tali! sorozatból is ismerhetnek.
Katalogizálj horgonyokat!

Létezik egy adatbázis 2008 óta, amelybe bárki tölthet fel információkat. A szervezők pedig értékelik az elvégzett munkát. Maga a horgony egyidős a hajózással, bár kezdetben nem olyan alaposan tervezett darabokat használtak, mint manapság. Megtette egy kellően nehéz kő is. Aztán ahogy fejlődött a technika, megjelentek új anyagok, és a mindenféle formák, tervezési elvek alakulása a

Egy keszthelyi fiú megtáncoltatja a világot
Legényesezz otthon! címmel indított az internetes közösségi oldalon terjedő kihívást a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A kampány célja, hogy egy virtuóz kalotaszegi legényessel, a néptáncon keresztül hívják fel a figyelmet az otthon maradás fontosságára.
Elmarad a J – 24 es Világbajnokság is idén
Elmarad a J – 24 es Világbajnokság is idén
Gigabiznisz a Balatonnál: lepasszolja vitorláskikötőit az állami hajózási cég
Gigabiznisz a Balatonnál: lepasszolja vitorláskikötőit az állami hajózási cég
Több módszerrel csalt ki pénzt egy férfitól egy prostituált
Vádat emeltek az ellen a 20 éves nő ellen, aki kilenc társával együtt egy Balaton-parti településen élő férfitól 7 milliót csalt ki több részletben. A nő maga szervezte be a fiatal lányokat, akik még nem töltötték be a 18-ik évüket. Az anyja mellett a fiatalkorúak is segítettek neki.
Kattintással támogasd a bajban a siófoki kutyamenhelyet!
A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek a kutyamenhelyek is. Megcsappantak az adományok, pedig a gazdára váró hűséges ebeket most is etetni, gondozni kell. A Siófoki Állatvédő Alapítvány szakemberei most az online összefogásban bíznak. Csupán egy kattintást kérnek tőlünk.
Évekig fizetett a szexért egy család nőtagjainak egy balatoni férfi, aztán több milliót zsaroltak ki belőle
Két kiskorút is bevontak a prostitúcióba, végül emiatt csaltak ki belőle több mint 5 millió forintot.
Ha a lámpa zöldre vált, mi itt leszünk - üzeni Zalakaros a vendégeknek
A zalakarosi szálláshelyek és a térség szolgáltatói hűségutalványokkal köszönik meg, ha a vendégek a szállásfoglalásuk lemondása helyett átfoglalással segítik őket ebben a nehéz helyzetben.
Reklám
Szexuális erőszak az M7-es autópálya mellett
A Székesfehérvári Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2020. március 7-én az M7-es autópálya Veszprém megyei szakaszán a sértettet erőszakkal arra kényszerítette, hogy vele szexuális cselekményt végezzen.
Rákay Philip szerezte meg a badacsonytomaji villát, ami egyszer már Tiborcz Istváné is volt
A négyezer négyzetméteres telken álló klasszicista épület egykor a veszprémi püspök nyaralója volt.
A holokauszt áldozataiért gyújtottak gyertyát Balatonfüreden

A holokauszt emléknapján – a koronavírus helyzet dacára – megemlékezést tartottak Balatonfüreden is. A Maccabi nemzetközi zsidó sportegyesület sárga mécsesekkel fejezte ki együttérzését. Balatonfüreden dr. Bóka István és Olti Ferenc balatonfüredi holokauszt túlélők leszármazottja gyújtott közösen mécsest. Az eseményről a FüredTV is tudósított.

Időjárás a Balatonon – Április 24-26.

Hidegfront éri el hazánk területét a szombati napon, előtte még 18-23 fokig melegszik a levegő. A pár fokos lehűlés csak vasárnapra érkezik meg, ekkor már csak 12-18 fokos maximumokat mérhetünk. A fronttal járó időjárási események közül a szél lesz a legmeghatározóbb. Szombaton és vasárnap is átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, de alapvetően sok napsütésre lehet számítani.

A tó, amely több ezer hajóroncsot rejt

Tavasszal a Michigan-tavon jó időben rengeteg hajóroncs tűnik fel a kristálytiszta vízben. A sok, balsorsra jutott hajó közül eddig kettőt azonosítottak. Az egyik a James McBride nevű, 37 méter hosszú brigg, amely 1857. október 19-én süllyedt el egy viharban, és jelenleg 1,5-4,5 méter mélyen fekszik a part közelében, a vízszinttől függően. A másik a Rising

Hangulatos nyaralóház a festői szépségű Dörgicsén
A Balaton-felvidéki házikó berendezéséből sugárzik a gondosság és az odafigyelés. A fiatal pár célja az volt, hogy a vendégek a házba lépve azonnal érezzék a szeretetet, amellyel a tereket kialakították.
Időjárás a Balatonon – Április 17-19.

Csütörtökön még a délnyugati szelet kísérhetik élénk, erős lökések, majd pénteken egy hazánkat érintő hidegfront hatására északnyugatira fordul és ismét megélénkül a szél. A pár fokos, csekély lehűlés csak szombatra érkezik meg, ekkor 18-25 fokig emelkedik a hőmérséklet.A meleg periódus végét ezúttal a vasárnap hozza meg. Erős lesz az UV-sugárzás országszerte.

Itt a várva várt új Yardstick-rendszer
Elfogadta a túraversenyekre már idéntől érvényes, számításokon alapuló dinamikus Yardstick előnyszámítási szabályzatot legutóbbi ülésén a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége. A nemzetközi szövetség ajánlásain alapuló, matematikai alapokra helyezett rendszer a korábbinál sokkal átláthatóbbá teszi a nem osztályba sorolt hajók versenyzését.
A komfortos túrahajózáshoz elengedhetetlen – Dometic Turbo DTU monoblokk hajóklíma

Ma már a túrahajózásban is egyre több olyan kényelmet és otthoni körülményeket biztosító eszközt várunk el a hajónktól, amely 100 százalékos komfortot biztosít a pihenéshez. Az egyik ilyen a hajóklíma. Ahogyan a személyautók piacán, úgy a hajóknál is, a – korábban kiemelten drága extraként ismert – légkondicionáló berendezésekből mára szinte alapfelszereltség lett. A klímára már

Ilyen volt a Festetics konyha #1 -Teknősbékaleves, pezsgő a lovaknak
Sok finomság és érdekesség szóba kerül, ha a Festeticsek étkezésére tekintünk vissza. Gondoltad volna, hogy anno a kastély parkjában külön tóban nevelték az étkezési teknősöket? Korabeli recepteket is mutatunk, gyere velünk egy izgalmas gasztroutazásra!
Ma van a Föld napja, idén 50. alkalommal ünnepeljük

Április 22-én ünnepelik világszerte a Föld napját, az idén 50. évfordulójához érkező kezdeményezéshez Magyarország 30 éve csatlakozott.

Ma van a Föld napja, vigyázzunk a Balatonra

Magyarország 1990-ben csatlakozott az idén 50 éves Föld világnapjához, amely a Föld természeti környezetének megóvására hívja fel a figyelmet.

Drogszállító tengeralattjárók és parazita tárolók

A kábítószerrel üzletelők minden eszközt, tengeralattjárókat és parazita-tartályokat is bevetnek áruik terjesztéséhez

Már jönnének a turisták a Balatonra – beindult a foglalás!
A hazai turisták már készülnek a nyárra. Ezt bizonyítja a Magyar Turisztikai Ügynökség egyik vezetőjének nyilatkozata, amelyben azt mondta, hogy ebben a hónapban már több mint húszezer foglalást tettek a magyar tengernél. A szakmai szervezet adatait erősítik meg a piaci szereplők is. Az egyik szálloda szerint: a csehek és a szlovákok már levélben kérdezgetik, hogy mikorra várható a Balaton (újra) megnyitása. Ráadásul egyre többen örülnek annak, ha online utazási foglalásaikkal jótékonykodhatnak is.
Birtokba vették a kacsák a víz alá került keszthelyi Balaton-partot

Kisebb tavacskák, stílusosan akár mondhatnánk, hogy kis Balatonok alakultak ki a viharos szél miatt Keszthelynél.

Túrógombóc extrákkal
Hirdetés - A túrógombóc egy tradicionális, egyszerű desszert. Amilyen egyszerű étel, olyan könnyű pár jó trükkel feldobni. Íme néhány ötlet, amivel különleges, ám egyszerű túrógombóc desszertet tudsz készíteni!
Az is csoda, ha a balatoni vállalkozások a felszínen maradnak
Ha a korlátozások enyhülnek is nyárig, az igazi veszteségek még odébb vannak. A vásárlóerő zuhanása és a külföldiek kiesése nagyon aggasztó.
A járvány ellenére készülnek a szezonra
A vásárlóerő tekintetében még vannak kétségeik, de már készülnek a szezonra a vendéglátósok. Vegyes érzésekkel várják a nyarat azok, akik szezonálisan tartanak nyitva a Balatonnál.
Kilépett a Balaton a medréből
A keszthelyi Balaton-parton az erős szél következtében apró tavak alakultak ki az elmúlt napokban.
Az önkormányzat biztosítja a szájmaszkokat Balatonfüreden

A mosható, textil szájmaszkok keddtől hozzáférhetőek a lakosság számára a városvezetés jóvoltából. A szájmaszkok varrása és kiosztása folyamatos a városban. Önkéntesek, civil csoportok, szerveztek és a város képviselői is sokat dolgoznak azon, hogy a védőeszközt biztosítsák a fürediek számára. Emellett a város intézményeiben, mint például a rendelőintézetben és a szociális központban is folyamatosan hozzá lehet […]

Eladó a Morning Glory, Berlusconi 11 millió dolláros vitorlása

Eladósorba került a Morning Glory, Silvio Berlusconi 11 millió dolláros luxusvitorlása. A 158 lábas (48,17 méteres) szuperjachtot az olasz Perini Navi tervezte és építette a viareggiói gyárában, 1993-ban. A hajónak nem a korábbi olasz miniszterelnök volt az első tulajdonosa, hiszen a vitorlást eredetileg a médiamogul Rupert Murdochnak építették. Ő 1999-ben adta el a Morning Gloryt,

Májusban sem indulhat még a hajózási szezon

A Balatonnál a járvány miatt várhatóan májusban sem indulhat el a hagyományosan húsvétkor kezdődő hajózási szezon – közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel. Hozzátette: remélik, hogy júniusban egy “csökkentett üzemmód” beindításához már adottak lesznek a feltételek, de még ez is több tényezőtől függ.Nem indulnak el május 1-jén a Fonyód és Badacsony […]

Kérik a nyaralótulajdonosokat tartsák be az intézkedéseket

Nem lehet eltiltani a nyaralótulajdonosokat attól, hogy ingatlanjukat felkeressék a koronavírus-járvány idején, de arra kérik őket, hogy tartsák be a korlátozásokat – mondta például Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Elmondta, mind a kijárási korlátozásra, mind pedig a maszk és kesztyű használatára is figyelnie kell mindenkinek, a más településről érkezőknek legalább annyira, […]

Napi pozitív gondolat #10 - Kovács Nóri énekesnő
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Kovács Nóri énekesnőt kérdeztük.
Reklám