Vitorlázás

Idén is remekül sikerült a Nádas Kupa sorozat
Idén is remekül sikerült a Nádas Kupa sorozat
November 5-ig lehet szavazni az Év Vitorlázója jelöltjeire

Mi sem bizonyítja jobban a szezon zárását és az év végének közeledtét, mint az, hogy a mai naptól kezdődően, ismét lehet szavazni az Év Vitorlázója díj jelöltjeire. A tagszervezetek ajánlása alapján a nőknél Érdi Mária, valamint Fehér Boróka a két jelölt, míg a férfiaknál Berecz Zsomborra, Vadnai Jonatánra, Németh Domonkosra és Siklósi Mórra érkeztek jelölések. […]

Hatalmas örömöt szerezett a ritka halfaj kifogása Szántódnál
Ötödik alkalommal fogtak menyhalat a Balatonban az októberi hosszú hétvégén. Az egykor őshonos halfaj egy sikeres betelepítési programnak köszönhetően újra él és virul a magyar tengerben. Most Szántódon bukkantak egy szép mintázatú egyedre, amelyet a szabályoknak megfelelően azonnal vissza is engedtek.
Döntőben a Haszkovó szobrai

Döntőbe került ’Az arc, a medence, két torony és egy rom’ kiállítás, amelyet tavaly installáltak a veszprémi Jutasi úti – a köznyelvben csak Haszkovó – lakótelepre. Az szoboregyüttes a Média Építészeti Díja közönségdíj kategóriájában szerepel. Két veszprémi érdekeltségű alkotás is versenyben van idén az Média Építészeti Díja közönségdíjáért. Ebből az egyik a tavalyi Veszprém Design […]

Reklám
Ezek a Kádár-kor Balatonjának túlélő márkái

Sokuk lett az enyészeté azóta, némelyikük már csak a szülők vagy nagyszülők nosztalgikus történetei közül sejlik fel, de akad köztük jónéhány, amelyet még az idő vasfoga sem tudott elrágni. A szocialista Balaton márkáinak igazi túlélőit szedtük most össze. Piros Mogyorós A ’70-es és a ’80-as évek gyermekei közt a legnépszerűbb csokoládé volt. Nemrég, sokunk örömére […]

Borzasztó! 14 év körüli kislány maradványait találták meg a Balatonnál
Megdöbbentő felfedezést tett egy gombászó házaspár Szántódpuszta közelében, amikor a turistaútvonaltól nem messze egy bokros-fás területen egy nejlonzacskóra bukkantak, és emberi csontokra.
2020.10.23-25. Modellvitorlás regatta hétvége Orfűn
A mezőnynek a gyenge, állandóan forgolódó széllel, szélcsatornákkal és szélcsend foltokkal kellett megküzdeniük.
Mikulás SUP kaland a Hévíz-patakon
None
CNB Yacht Builders – Hajóépítés szenvedéllyel

A CNB Yacht Builders 1987 óta épít 18–60 méter közötti vitorlás és motoros jachtokat alumínium-, illetve kompozit alapokra. Ez idő alatt több mint száz hajót szállított le a legmagasabb technológia színvonalon, ami jó néhány nemzetközi díjat is eredményezett. A márka alapvető értéke a szenvedély, a szakértelem és az odaadás, amely a kezdetektől vezérelte a tervezést

Váratlanul elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkusz két elefántja
A 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, a porond csillagaként lépett fel évtizedeken át társával, a 35 éves Bettyvel.
Milyen lesz idén a Somlói bor?
A 2020-as év csapadék szempontjából nagyon kiegyenlítetlen, hőmérséklet szempontjából viszont rendkívül kiegyensúlyozott volt. Lesznek szép borok, különösen a korábban érő fajták között - mondta Barcza Bálint borász.
A Csobánc-hegy éke: a régmúltat idéző várrom

Nem csoda, hogy a Balaton-felvidék egyik tanúhegye, a Csobánc, illetve vára több költőt és írót is megihletett.

A Balaton felé tekintő Szent Donát-kápolna a Csobánc lábánál

Szinte megszólalnak az ősz színei ezer árnyalatú dallamot dúdolva a Balaton-felvidéken.

Reklám
A fiatal futó meditációs győzelme az Ultrabalatonon
Újabb nagy sikert aratott a Felvidéken élő Patrik Milata, aki már az elején meglépett az Ultrabalaton Trailen, és nagyjából egy órával előzte meg Csécsei Zoltánt.
Halottak napja 2020 Balatonfüred

Halottak napja 2020 Balatonfüred

Életmentő akció a Balatonnál: közben túszul ejtették Győrfi Pált! - VIDEÓ!
Nagyon mókás, ugyanakkor rendkívül hasznos is ez a celebekkel megtűzdelt videó, melyet a Balatonnál forgattak. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjával az a cél, hogy tovább javuljon az újraélesztési tudás Magyarországon.
Így eresztett gyökeret a tihanyi levendula

Herman Ottó pályatársaként, ornitológusként indult a karrierje. Később Tihanyban nemesített levendulát és gyárat alapított Kaposváron, ami nagyban hozzájárult a magyar illóolajipar felemelkedéséhez. 50 éve hunyt el Bittera Gyula. Bittera Gyula már a 1920-as évek elején felismerte az illóolaj növények hazai termesztésének és feldolgozásának jelentőségét, a magyar klíma-, valamint a talajviszonyok alkalmasságát erre – írja az […]

Vastag Csaba és a Balaton: kapálás, csajok, gyerekkor - exkluzív fotókkal!
Vastag Csaba rengeteget dolgozott a földeken gyerekkorában a Balatonnál, de csajozott is jócskán. Mesélt arról, milyen volt a tónál felnőni és imádnivaló gyerekkori fotókat is mutatott. Kamaszként táncolt, erről is vannak exkluzív fotóink és sztorijaink!
Népszavazás dönt a Budapest-Balaton kerékpárút további sorsáról

Felülírta a biatorbágyi választási bizottság elutasító döntését a Budapest Környéki Törvényszék, így az épülő Budapest-Balaton bicikliút biatorbágyi szakaszának sorsát népszavazás fogja majd eldönteni. A 24.hu írt arról, hogy a kerékpárút-beruházással kapcsolatban kiújultak a viták a településen, és az építés előtti utolsó pillanatban több csoport is szervezkedni kezdtek a polgármester által támogatott tervek ellen. Az ellenzők szerint […]

Kettős olasz győzelem az Optimist Eb-n

Nyolc futamot teljesítettek a fiúk és a lányok is, a sorozat végén pedig új Európa-bajnokokat üdvözölhettünk. Olaszország nyerte a nemzetek csatáját. Az időjárás támogatta annyira a versenyt, hogy az utolsó napon, október 24-én végül nem rendeztek futamot, mert addigra bőven eleget teljesített a mezőny. Zárásként így is belefért két-két menet az arany és ezüst csoportnak,

Yacht formájú luxusapartman épült Balatonszemesen

52 lakásos luxus lakóház épült Balatonszemesen, amely ráadásul egy óriási yacht alakjával emelkedik elő a víkendházak közül. A futurisztikus épület kialakítását azonban a telek formája és építési szabályok is befolyásolták. A Balaton-part és kikötői – e két dolog hallatán mindenkinek eszébe jutnak a vitorlások, így a helyszínen magától értetődő volt, hogy egy hajó alakú épület […]

Még nyílnak a völgyben…
…a kerti virágok, Még zöldel a nyárfa az ablak előtt. De látod amottan a téli világot? Már hó takará el a bérci tetőt. Petőfi csodálatos gondolatai játszottak elmémben, amint terveztük a szokásos, szezont lezáró túránkat. Természetesen Badacsonyt kívántuk megcélozni. Az időjárás viszont másképpen döntött. Hideg szél, sűrű eső. Még a partra is keserves lemenni, nemhogy vízre szállni.
Reklám
Lékai-Kiss Ramóna férje, a veszprémi kézilabdázó is koronavírusos!
Nem utazott Veszprémbe a Dancing With The Stars műsorvezetője. Lékai-Kiss Ramóna férje, Lékai Máté több csapattársával együtt elkapta a koronavírust.
Csak semmi tészta! Édesanyja főztje várja itthon Valter Attilát, a Giro d'Italia hősét
A 22 éves kerékpárversenyzőnek köszönhetően magyar indulója is volt a Giro d’Italia országúti körversenynek. Nem is akármilyen! A pokolian nehéz háromhetes viadalon Valter Attila a CCC Team tagjaként az összetett verseny 27. helyén ért célba, a fehér trikóért folytatott küzdelemben pedig a 11. helyen végzett. A 20. szakaszon valami egészen káprázatos teljesítményt nyújtva kilencedikként zárt, megelőzve jó pár nemzetközi favoritot és ámulatba ejtve jó pár szakembert.
A kitartás versenye – Rolex Middle Sea Race 2020

Az idén a nevezők száma messze elmaradt a korábbi évekétől, de ettől még a verseny maradt, ami mindig is volt: 606 tengeri mérföldes Szicília-kerülés, Máltáról indulva, majd oda visszaérkezve. És a magyar csapat szép eredményt produkált. Negyvenegyedik alkalommal vágott neki a mezőny a Földközi-tenger őszi klasszikusának, a koronavírus-járvány miatt nehezített körülmények között. A szigeten meglehetősen

Világversenyre edzenek a válogatott vitorlázók Alsóörsön
Az SSL Gold Cup elnevezésű vitorlásverseny lényege, hogy az egyes nemzetek csapatai teljesen egyforma hajókkal, azonos feltételekkel indulnak el. Az első SSL Aranykupa jövőre lesz, ahol Magyarországot a Sámánok csapata fogja képviselni.
Geopolisz - Óvóhely bejárással
None
VII. Bakony Expo
None
Világszínvonalú európai kávé
Hirdetés - A szlovák Ebenica kávémárka nemcsak otthon, hanem külföldön is számos rajongót szerzett.
December 3-án kinyit Balatonfüreden a műjégpálya

A 900 négyzetméteres műjégpálya minden nap 10-20 óra között lesz nyitva. Az árak változatlanok, azaz 1000 forintba kerül egy felnőtt belépő, a diák jegy 700 forint lesz.

Siófoki séta Varga Imre szobrainak nyomában 2020

A 2020. október 30-án szervezett siófoki sétán Varga Imre szobrászművész, a település központjában elhelyezett alkotásait ismerhetik meg az érdeklődők.

Gáttal védik a nagybereki Fehérvízi ősláp természeti értékeit, növény és állatvilágát

A Fehérvízi ősláp vízimadarakban gazdag élőhely, ezért is tartják fontosnak a szabályozást, hogy ezzel is biztonságos költő- és táplálkozóhelyet biztosítsanak.

Csécsei Zoltán nyerte Balatonalmádiban a 24 órás futó OB-t
Vasárnap ért véget Balatonalmádiban a futók 24 órás Országos Bajnoksága, amelyet a férfiak mezőnyében Csécsei Zoltán nyert. Teljesítménye egészen elképesztő: 277.48 kilométert tett meg!
Fáklyás Tihany Séta idegenvezetéssel 2020

2020. október 31-én 16 órakor indul a séta, majd fáklyát gyújtva andalgunk a megüresedett, macskaköves tihanyi utcákon.

Holdfénytúra a Csobáncon 2020

Mesés panorámára számíthat az aki 2020. október 31-én, az esti túrán felgyalogol a Csobánc tetejére.

Köszönjük Magyarország! – Klubkoncertek Balatonbogláron 2020

2020. október 29-én és 30-án 20 órától a Köszönjük Magyarország! program keretében klubkoncerteket tartanak Balatonbogláron.

DOGtober Halloween Party 2020 Keszthely

2020. október 31-én 10 órától DOGtober Halloween Party-t rendeznek a Keszthelyi Kutyás Parkban.

Fenséges panoráma az őszi reggelen ébredező Balatonszőlősről

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park kapujában fekvő Balatonszőlőst ölelő lankákról parádés panoráma nyílik a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre.

Rolex Middle Sea Race – belülről Kelóval

A hatvanlábas magyar Wild Joe, Józsa Márton csapata nagyszerűen vitorlázott a 41. Rolex Middle Sea Race-en, bár egy balszerencsésen alakuló időjárási helyzet az utolsó ötven mérföldön elvette a győzelmi esélyeiket. Abszolútban 3., kategóriájukban 2. helyen végeztek. Kelemen Tamással a csapat egyik legfontosabb tagjával sikerült beszélgetni

Vándorkiállítást szerveznek az Év Balatoni Háza pályázathoz kapcsolódóan
A megmérettetés népszerűsítése érdekében vándorkiállítást is útjára indítottak, melyen a tavaly díjazott épületek láthatóak.
Láttad már a víz alatti Balatont? - Most megnézheted videón!
Nem is gondolnánk, mennyi minden rejtőzik a vízfelszín alatt! A videó egy kis víz alatti utazásra invitál minket vidám, szaxofonos zenei aláfestéssel.
Novemberi piknik? Ez Zalakaroson nem kérdés!
Második alkalommal rendezi meg a Balaton közeli üdülőváros a rendhagyó Márton-napi gasztronómiai fesztiválját. Szőlőhegyi piknikre invitálnak mindenkit, aki szeret enni, inni, kirándulni és fürdőzni!
Decemberben nyit a füredi koripálya

December 3-ától nyitja ki kapuit Balatonfüred műjégpályája. A nagy népszerűségnek örvendő sportlétesítmény a Zákonyi-parkban, a tavalyi árakon várja majd a korcsolyázni vágyókat. Ha az időjárás engedi, azaz nem lesz tartósan 10 foknál melegebb, december 3-án megnyílik a műjégpálya, amelynek kialakítását már november közepén megkezdik a Zákonyi-parkban. A tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított jégpályán idén már […]

Így hajózzunk át az Indiai-óceánon – 2. rész

A vörös-tengeri útvonal Az Európából induló földkerülő vitorlás jachtok a világ minden tájáról a thaiföldi Phuketben gyülekeznek, körutazásuk utolsó nagyobb szakasza előtt. Az európai utazók számára három lehetőség van arra, hogy hazatérjenek. Az első, hogy keresztülhajóznak az Indiai-óceánon, megkerülik a Jóreménység fokát, majd az Atlanti-óceánon, Afrika nyugati partjai mentén eljutnak Európáig. A második, hogy az

Turistákat menekítettek a rendőrök a Szent György-hegyen

Kirándulók kerültek slamasztikába a Szent György-hegyen a hétvégén, de a badacsonytomaji és a tapolcai rendőrség munkatársai szerencsésen kimenekítették a bajba jutott párt – számolt be a police.hu. Egy kaposvári férfi és egy nő Nemesgulács térségében megcsúszott a sziklafolyamnál, a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne zuhanjanak le a mélybe. Telefonon kértek segítséget, melynek nyomán a Badacsonytomaji Rendőrőrs […]

Jobbnál jobb Halloweeni programok a Balatonnál

Ezen a héten koncertek, séták és Halloweeni kikapcsolódás várja a kicsiket és házi kedvenceinket is! A Balaton.hu ajánlja:Október 31. – DOGtober Halloween Party – Keszthely Október 29-30. – Balatonboglár – “Köszönjük Magyarország!” -Klubkoncert – Balatonboglár Október 26. (Hétfő)Zalakaros – Halloween szauna programok – Október 26-November 1.Kerekei- Őszi iskolai szünet a Balatoni Madártkertben! – Október 26-November […]

Reklám