Vitorlázás

Baleset miatt késik az EZÜSTPART vonat a déli parton
A Fonyódról induló Ezüstpart Expressz vonat pillanatnyi késése 76 perc. A Balatonboglár közelében történt baleset miatt a vonat várakozásra kényszerül.
Prímásverseny Balatonfüreden
Kilencedik alkalommal rendezik meg az Anna-bál prímásversenyét július 27-én és 28-án a balatonfüredi Kisfaludy Galériában.
Interjú Vándor Róberttel

Ha akkor sikerül, most másmilyen Balatonunk van - vagy nincs is
A Balatonnal kapcsolatban minden korban nagy tervek születtek. Volt, aki nem szerette és kukoricaföldet vizionált helyére, más tervek szerint tengeralattjáróknak kellett volna cirkálni.
Reklám
Városi séta és hegymászás Balatonkenesén - kétnapos ajánló
A szőlőhegyekkel körülvett kisvárosban egy kellemes séta közben érdekes kincsekre bukkanhatunk, amelyeknek történeténél érdemes elidőzni egy kicsit. A városi és Balaton parti barangolás mellett még egy izgalmas turista ösvényt is bejárhatunk, amelynek végén a pazar kilátás megéri a hegymászást.
Mi történt az "új" Kékpántlikán?

Kezdetben 4-5 csomós, keleti szélben kezdődött az idei Kékpántlika, amely az előző évektől eltérően nem túra-, hanem pályaverseny volt a Balatonfüred előtti vízterületen. Több hajóosztályban, gyengülő szélben versenyeztek a fiatalok. 

Véget ért a Kékszalag, 343 hajó teljesítette a távot
A versenyre nevezett 556 hajóból 343 teljesítette idén az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyet még csütörtök este a Vándor Róbert vezette RSM nyert meg.
Befejeződött a Kékszalag
Az utolsó hajó szombat reggel futott be.
Imádják őket a Babelsoundon, de annyira multikultik, hogy nem tudják meghatározni zenéjük műfaját
A balatonboglári Babelsound világzenei fesztivál egyik legérdekesebb fellépője csütörtökön zenélt a közönségnek. A Miramundo együttes gárdája állandóan változik, a tagok a legkülönfélébb országokból verbuválódtak össze.
Legyen vége a svédasztalos pocsékolásnak!
Perverz dolog kidobni a kaja felét, amikor éhezik a fél világ.
250 lőerős motorcsónakot kapott a dunai vízirendészet

Ezt a típust kifejezetten rendészeti és katonai feladatokra használják, alacsony oldalmagassága és a kapaszkodók segítik a vízből mentést.

Csodás dolgot tettek a kékszalagos vitorlázók

A Magyar Vitorlás Szövetség évek óta együttműködik az Autisti Art Alapítvánnyal, amely autistáknak fenntartott lakóotthonokat támogat és ott speciális művészeti programot működtet. A mostani Kékszalagon szép eredmény született. 

A Szelíd és az RSM csapata a füredi célban - Hangulatvideó

Reklám
53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztó

53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztó

A kitartás diadala - újabb megható zárás a Kékszalagon
A Szelíd és az RSM csapata a füredi célban: ezúttal is megható pillanatokkal zárult az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj.
Az RSM nyerte az AUDI Speed Challenge-t
A Balaton leggyorsabb hajói vettek részt az AUDI Speed Challenge elnevezésű versenyen a balatonfüredi móló előtt. A két bója közötti sprinttávon mintegy 7-800 métert kellett a leggyorsabban megtennie a 7 vállalkozó katamaránnak.
343 - ennyien futottak be

Az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat a benevezett 556 csapatból 343 fejezte be a verseny a gyenge szél ellenére. Azaz az indulók 62 százaléka fejezte be érvényes eredménnyel Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyét. 

Menő ruhákat kap a győztes

Speciális, magyar fejlesztésű vitorlásruhát kap a 878Co-nak köszönhetően az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj győztese. 

A kitartás diadala: megható zárás az 53. Kékszalagon
A Szelíd és az RSM csapata a balatonfüredi célban: ezúttal is megható pillanatokkal zárult az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj.
Az első tókerülő macska újra útra kelt...
Golyó, két kerék és egy kör. Sorrendben: egy macska, egy bicikli és az út a Balaton körül. Akihez pedig mindez kötődik: Németh Andrea.
A kitartás diadala - újabb megható zárás a Kékszalagon

Ezúttal is megható pillanatokkal zárult az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. 

Reklám
Több mint 330 hajó ért célba az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!

Kékszalag Modellvitorlás Regatta F5-E/IOM 2021.
Egy év kihagyás után újból Balatonfüred, Balaton és a Kék szalag modellvitorlás regatta!
Baleset miatt lassú a haladás az M7 autópályán
A Balaton felé vezető oldalon anyagi kárral járó közlekedési baleset történt, ezért jelenleg lassan halad a forgalom a főváros irányából.
Elképszető képek jöttek - Balaton, Kékszalag, vitorlázók, Hold, Nap és a többiek

Az alábbi rendhagyó képregényhez teljesen felesleges kommentárt fűzni, pusztán végi kell nézni. 

Mindenki jöjjön szurkolni Füredre! - 10-kor rajtol a Kékpántlika

Az elmúlt években a gyerek "Kékszalagja", a Kékpántlika Füred és Tihany között zajlott, most azonban látványosabb mérkőzést vívnak a fiatalok. Szombaton 10-kor rajtol a Kékpántlika. 

A Nagyberek Zöld Kapujában találtunk rá a Két Kakas Gasztro- és Kézműves Piacra
A balatonfenyvesi kisvasút vonalbővítésének köszönhetően már Csisztapuszta felől is érkeznek az imremajori kézműves piac látogatói. Nemcsak a vásárlók, hanem a piacozók köre is változott az elmúlt évek során.
Reggel hét óráig 334-en értek célba!

Reggel hét óráig 334-en értek célba!

Illatmúzeum Pannonhalmán
None
Kékszalag – A tavalyi győztes RSM nyerte az 53. tókerülő versenyt

A tavaly is győztes, Vándor Róbert kormányozta RSM haladt át elsőként az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán csütörtök este. A gyenge szélben rajtoló verseny utolsó szakasza a címvédő és az időrekordot tartó Józsa Márton vezette Fifty-Fifty nagy küzdelmét hozta, melyből végül pár perccel az RSM került ki győztesen, 11 óra 42 perc 12 másodperc alatt teljesítve a […]

A Káli-medence tíz településén rendezik meg a Kőfesztet augusztus elején

A Káli-medence tíz településén több mint kétszáz ingyenes programmal rendezik meg a Kőfesztet augusztus 4. és 8. között – közölte a fesztivál alapító-főszervezője csütörtökön Kővágóörsön. Csúri Ákos a programokat bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a fesztivál három éve Kővágóörsről indult, tavaly már hét település vett részt benne, idén pedig a Káli-medencében tíz helyszínen – Kővágóörsön, Kékkúton, Balatonhenyén, Köveskálon, […]

Csatornahajózás Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában körülbelül 2200 mérföld, azaz 3500 kilométer vízi út van. Ezek egy része természetes vízfolyás, másik részüket csatornák alkotják. Az angol csatornák körüli táj változatos és vadregényes: a városi dzsungeltől a szinte tökéletes elcsendesülésig vezet. Az ország jelentős részét be lehet járni ezeken az útvonalakon anélkül, hogy akár csak egyszer is kitennénk a lábunkat a

Limitidő: reggel 9:00 óráig lehet érvényesen befutni

Igazi strandidő lesz ma
None
Limitidő: reggel 9:00 óráig lehet érvényesen befutni

A Paka'a a 300. befutó!


A Paka'a a 300. befutó!

PP

281!

Már 240 hajó ért célba!

PP

Díjakat is adtak át a Győztesek Vacsoráján!

A Kuruzsló  a kétszázadik befutó!


Díjakat is adtak át a Győztesek Vacsoráján!

A Kuruzsló  a kétszázadik befutó!

Folyamatosan érkeznek a hajók a balatonfüredi célba. A legfrissebb befutási sorrend már elérhető az online hirdetőtáblán, ahol az látható, hogy 205 hajó már biztos, hogy teljesítette az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. 

154 hajó ért már célba az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!

PP

Reklám