Vitorlázás

Szüreti felvonulás és folkkocsma
None
Balatonboglári Halászléfőző Verseny
None
Láthatatlan jelenlét - kiállítás és program
None
Elmaradnak az őszi nagyrendezvények Siófokon, a téli programok is kétségesek

Nem rendezik meg Siófokon a szeptemberi Sör és Csülök Fesztivált, az októberi Halfesztivált, és a novemberi Libadalom is elmarad.

Reklám
Magyar Bajnokság és Grand Prix – felelős döntések és összhang a csapatmunkában
Magyar Bajnokság és Grand Prix – felelős döntések és összhang a csapatmunkában
A vadregényes balatonberényi Csicsergő-sziget

Mesés szigetecske emelkedik ki a Balatonból a nagy tó nyugati csücskénél, Balatonberényben.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területi egységei

A hat, eltérő adottságokkal rendelkező tájegységet 1997-ben sikerült egységes nemzeti parkká nyilvánítani.

A déli part nyerte az idei szezont
Hétköznap és hétvégén alig volt különbség a vendégforgalomban idén a Balatonnál. Az éjszakai foglalások alapján Siófok, Balatonfüred és Keszthely a dobogós, kirándulni, legtöbben Tihanyban voltak.
Nagyjából 1,6 millióan jártak a Balatonnál idén nyáron
Siófok volt a legnépszerűbb, a többség pedig a déli partot részesítette előnyben az északival szemben.
Széllel jön a hidegfront a hétvégén

Péntekre mindenhová megérkezik a lehűlés, viszont emellett napsütéses időre van kilátás. 6-14 fokos minimumokra, 18-23 fokos maximumokra számíthatunk. Élénk, erős lesz az északias szél. Hétvégén sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Helyenként még élénk lehet az északi-északkeleti szél. A hajnalok már meglehetősen hűvösek lesznek. Szombaton 19-23, vasárnap 21-25 fok között alakulhatnak a maximumok.

Nem keresik tovább a túlélőket

Japán felfüggesztette a Maysak tájfunban elsüllyedt élőállat-szállító túlélőinek felkutatását. A Gulf Livestock 1 Új-Zélandról szállított 5800 szarvasmarhát Kínába, amikor szeptember 2-án, kora reggel, Japán déli partjainál vészjelzést adott le. A hajón ekkor 43-an tartózkodtak, amiből 39 fő legénység volt, négyen pedig az állatok szállítását felügyelték. A japán Parti Őrség megkezdte a célzott keresést, és délután

Megúsztuk az idei algavirágzást a szakértő szerint

“Idén nyáron megúsztuk az algavirágzást, és a vártnál kedvezőbben alakult a Balatonnál a szúnyoghelyzet is” – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t Lombár Gábor a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke. Lombár Gábor a Balatonban tavaly nyár végén és idén nyár elején tapasztalt algásodással kapcsolatban kifejtette, az okokról és a teendőkről eltérő a tudósaink álláspontja, ami mögött valójában egy hiányzó […]

Mégsem valósul meg a fonyódi üvegfödémes kilátó

Jövőre tervezték a fonyódi magasparton egy üvegfödémes kilátó megépítését. Ezek a tervek azonban dugába dőltek a legutóbbi testületi ülésről szóló beszámoló szerint. A kilátótervekkel kapcsolatban szakmai aggályok is megfogalmazódtak a költségek mellett.  “Én ennyire nem mernék szembe menni a természettel” – fogalmazott Timár Gábor tanszékvezető, az ELTE TTK Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének docense az atlatszo.hu-nak a […]

Reklám
A héten új elnökség az MVSZ-ben
Hatalmas küzdelem a jelöltek között! A kampány a finisébe érkezett. Lenyűgöző vállalások, személyekhez köthető programok! Itt minden szavazat számít! Az egyesületek csak kapkodják a fejüket. Kire szavazzanak? A vitorlázó társadalom izgatottan várja a csütörtöki közgyűlést. Most majd minden eldől. Ja nem.
Olimpiai színvonal Németországban

Az év egyik legnagyobb vitorlás sporteseménye, sőt, 2020-ban majdnem az egyetlen. Mindenféle hajóosztályok, magas színvonal. Százharminckilencedik évébe lépett a Kieler Woche. Nyolc napba 278 futam fért bele a 19 osztály számára, ami azt jelenti, hogy szinte a komplett tervezett programot le tudták hozni – csak a Laser és a 29er ezüst csoportjaiban maradt el néhány

Sikerült a hévízi rekordkísérlet!
Felállították a legtöbb, egy időben, egy helyen lévő muzeális értékű jármű magyar rekordját a fürdővárosban rendezett veterántalálkozón. A csúcs hitelesítője egy híján száz OT-rendszámú autót és motort jegyzőkönyvezett.
7 balatoni település kínálata a Kulturális Örökség Napjaira

2020. szeptember 19-20-án ismét országos programsorozat keretében ünnepli hazánk a Kulturális Örökség Napjait.

Több mint felével csökkent Hévízen a vendégéjszakák száma
Idén nyáron csak a vendégek negyede volt külföldi Hévízen. A hazai vendégek viszont annyival többen voltak, hogy a magánszállások olyan szezont zártak, mint tavaly. A szállodák és a város viszont sokat bukott.
Kulturális Örökség Napjai 2020 Rezi

2020. szeptember 20-án Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese tart idegenvezetést a Rezi várban a Kulturális Örökség Napjai alkalmából.

Kulturális Örökség Napjai 2020 Vörs

A Kulturális Örökség Napjai alkalmával ingyenes látogatható 2020. szeptember 19-20-án a Tájház Vörsön.

Kulturális Örökség napjai 2020 Balatonfüred

2020. szeptember 19-20-án történeti sétát és ingyenes műemlék látogatást rendeznek Balatonfüreden a Kulturális Örökség Napjai alkalmával.

Kulturális Örökség Napjai 2020 Bakonybél

A Kulturális Örökség Napjai alkalmával tematikus sétákat rendeznek Bakonybélen 2020. szeptember 19-20-án.

Reklám
Kulturális Örökség Napjai 2020 Siófok

2019. szeptember 18-20. között, a Kulturális Örökség Napjai alkalmával izgalmas programokkal készül a siófoki Kálmán Imre Emlékház.

Komédiák, musical és dráma - Érzelmi hullámvasút lesz a Pannon Várszínház új évada
A koronavírus-járvány ugyan derékba törte az előző évadot, ősztől megújult erővel kezdenek bele a játékba a társulat tagjai. Komédiák, musical és dráma is szerepel a Pannon Várszínház új évadának műsorán.
Gázolás miatt nem közlekednek a vonatok Balatonfüred és Alsóörs között
Alsóörs és Balatonfüred között egy vasúti átjárónál a Déli pályaudvarról Tapolcára tartó 19794-es számú Kék Hullám sebesvonat elgázolt egy embert.
Rengeteg gyógyszert vásároltak nyáron a Balatonnál
a gyógyszerforgalom annak ellenére növekszik, hogy a háziorvosokhoz még mindig nehezebb bejutni, mint a koronavírus előtt.
Katonák lepik el az M7 autópályát ma
Katonai autók konvojra kell számítani a mai nap folyamán az M7 autópályán és a 8-as főúton a Balaton térségében.
Eltörött egy hajó kormánylapátja, többen bajba kerültek a Balatonon
Többen egy hajó fedélzetén rekedtek kedd délután, amikor eltört a hajó kormánylapátja. A rendőr segítettek nekik partra jutni.
Szent Mihály-napi búcsú
None
Tizenegy turisztikai térségről döntött a kormány – Kiemelt szerephez jut a Balaton
Elkezdődött a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 felülvizsgálata, és hétfőn már meg is jelent az új kormányrendelet, amely tizenegy turisztikai térséget és több mint tucatnyi kiemelt állami beruházást határoz meg.
Mőcsényi-centenárium – Poszterkiállítás 24 tablóban
None
Épített örökségünk és a Balaton - fotókiállítás
None
Fotókiállítás táncos előadásokról
None
Szabadtéri táncház
None
Kulturális Örökség Napjai Keszthelyen
None
Az Anna nyerte a 70 - es cirkáló bajnokságot
Az Anna nyerte a 70 - es cirkáló bajnokságot
Az Anna nyerte a 70 - es cirkáló bajnokságot
Az Anna nyerte a 70 - es cirkáló bajnokságot
Ezekben a megyékben vették a legtöbb gyógyszert
Sokan nyaraltak a Balaton környékén idén nyáron, ez pedig a patikák forgalmán is meglátszik. A legtöbb gyógyszert Veszprém és Somogy megyében adták el, miközben Budapesten gyógyszerforgalmi csökkenés mutatkozott - írja szerdán a Világgazdaság.
Északi vagy déli part? A kilátók mindkét helyen csodás panorámát kínálnak! #3
A Balaton mindenhonnan gyönyörű. Magasból láttad már? Rengeteg kilátó vár a tó körül, hogy megcsodáld! Most az északi part Veszprém megyei részéről gyűjtöttük össze a legjobbakat!
Quasimodo költőverseny – Irodalmi fesztivál Balatonfüreden

Száznegyvenkilenc alkotótól, köztük külföldön élő szerzőktől, közel háromszáz vers érkezett az idei Salvatore Quasimodo költőversenyre. Az Emlékdíjat Lövétei Lázár László a Melyik Nap alatt? című versével, a különdíjat Zsávolya Zoltán a Munkacímre című versével nyerte el. Debrecen város által felajánlott Térey-díjat pedig Garaczi László az In Cauda Venenum című versével érdemelte ki. A szeptember 17-19. […]

Takáts Gyula mellszobrát avatták Kaposváron

A költő után elnevezett, megújult téren adta át Takáts Gyula mellszobrát Kaposvár polgármestere – tudósított az MTI. Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere Gera Katalin szobrászművész bronzból készült alkotásánál Takáts Gyulát méltatva azt mondta: a Nyugat harmadik nemzedékéhez tartozó, Kossuth-, kétszer József Attila- és egyebek mellett Baumgarten-díjjal is kitüntetett költő, író, műfordító és tanár, Kaposvár […]

Sikeres volt az országos bajnokság

Bár a Rooster-Monautix Laser és 420 Nyílt Országos Bajnokság, valamint 29er Grand Prix utolsó versenynapján nem sikerült futamot rendezni, a bajnokság érvényes, még a legrosszabb futamot is kiejthették a versenyzők. A 420-as osztály bajnoka a Litkey Janka, Érdi Hanna (THE-YKA) egység lett, a Szűcs Benedek, Batiz Ábel (THE-YKA) kettős végzett a második helyen, míg a

Ezek a balatoni utószezon legolcsóbb és legdrágább szállásai

Már jócskán a nyakunkon a szeptember és sok szempontból egy igen különös nyár áll mögöttünk. Az viszont nem kétséges, hogy a belföldi (és elsősorban a balatoni) turizmus, bár többnyire külső tényezők hatására, de fénykorát élte. A strandok hirtelen dugig lettek, a szállásokért pedig megkezdődött az ölre menő harc. Ennek persze egyenes ági következménye volt az […]

A Balaton a pihenést jelenti neki, de most különleges feladata is van Risztov Éva olimpikonnak - interjú
Risztov Éva számára a Balaton jelenti a komoly úszókarrier kezdetét és éppen ezért különleges helye van a szívében. Kérdeztük az első Balatoni versenyéről, az olimpiáról és persze arról is, hogy mi hajtotta előre, valamint hogy hogyan motivál most ő másokat.
Tudtad-e, hogy a Balaton neve a szláv blato szóból ered, amely mocsarat, lápot jelent?
Tudtad-e, hogy a Balaton medrének kialakulása mintegy 15 ezer évvel ezelőtt vette kezdetét?
Reklám