Vitorlázás

Gumimatrac, vízibicikli, bombák... - nem várt strandélmények
Tudtad, hogy a Balaton mélyén még mindig rejtőzhetnek bombák, robbanóeszközök? Legtöbbjük a második világháborúban került a tóba, vagy éppen a tó körüli területre. Az elmúlt évtizedek során sokat megtaláltak belőlük, ezek egy részét a helyszínen felrobbantották, más részüket biztonságosan elszállították.
Balatonfűzfőn nyíltvízi úszósorozat indul profiknak és amatőröknek
Három magyar tájegységen, három szabadtéri víztípusban kerül sor az open water tournament (OWT) elnevezésű versenyre július 11. és augusztus 22. között. Balatonfűzfő az egyik állomás, mutatjuk a részleteket.
Vizsgálják a tengerek élővilágának változását

A tengeri élővilág rendkívül sokszínű. Folyamatosan változik, ezért nem elég egyszerűen megfigyelni a változásokat. Meg kell érteni a mögöttük zajló folyamatokat, hogy azokból hosszú távú előrejelzéseket tudjanak készíteni a kutatók. Az Egyesült Államok Tengeri Biodiverzitás Megfigyelő Hálózata (U.S. Marine Biodiversity Observation Network, MBON) erre a feladatra jött létre. Céljuk, hogy a kutatók ne csak az

Fehér szirmok, sárga csodák, fekete bárkák, bordó nádasok... - Takáts Gyula hagyatéka
Takáts Gyula költő-író élete szorosan kapcsolódik a Balatonhoz. Fonyódon Helikont teremtett, Becén idilli környezetben élt présházában. Lírai és prózai művei nagy részében megjelenik a tavi táj, de ott találjuk rajzain, grafikáin is. A rendkívül sokoldalú – balatoni – alkotó életművéről Parill Orsolyával, a művész unokahúgával és jogutódjával Kovács Emőke beszélgetett.
Reklám
Ria a rinolány - Megszavazták a Veszprémi Állatkert kis jövevényének a nevét
A nagyközönség segítségét kérte a Veszprémi Állatkert a kis orrszarvúbébi nevének kiválasztásában. Legifjabb lakójuknak afrikai eredetű vagy hangzású, R betűvel kezdődő nevet szerettek volna adni, így lett végül Ria a kis szélesszájú.
Augusztus 20-i ünnepi megemlékezés 2020 Balatongyörök

2020. augusztus 20-án 9 órakor kezdődik a Szent István napi megemlékezés Balatongyörökön.

Bevadult a Balaton - nézd, hogy járt ez a szerencsétlen kutya!
Révfülöpön a sokadik vaddisznótámadás történt a napokban. Egy kisebb konda esett neki a család kedvenc kutyájának. Épphogy túlélte.
Tiéd a színpad! 2020 Vonyarcvashegy

2020. június 27-én sok szeretettel várják a Vonyarcvashegyen üdülők vagy helyi tehetségek színpadképes, zenés, táncos, vagy prózai produkcióit.

Ünnepi fényjáték a Szigligeti várban 2020

2020. augusztus 20-án, Szent István napján ünnepi fényjátékot rendeznek a Szigligeti várban.

Badacsonyi tapas-tálakat tapasztalhatunk meg a Hableányban
None
Újra GyenesdiásON 2020

2020. július 4-5-én vidám zenés hétvégére várják az érdeklődőket Gyenesdiásra, az Első Balatoni Hal-és Termelői Piacra.

Grand Tour múzeumi séta 2020 Keszthely

Ezen a rendhagyó múzeumi sétán az elmúlt évszázadok utazási történelmének néhány érdekes pillanata elevenedik meg Keszthelyen.

Elmarad a lányok beavatása idén a Balatonnál
Idén elmarad az Anna-bál, de az Anna fesztivál nagyszabású szabadtéri rendezvényeit megtartja a város. Lesz prímásverseny, operagála, kórusok koncertje és újdonságként operett műsor.
Reklám
Tündéri közös képet posztolt Lilu a kis Félixszel - a kisfiú most először látta a Balatont - Fotó
Lilu második kisfia, Félix áprilisban ünnepelte első születésnapját. A karantén vége óta a műsorvezető igyekszik minél több mindent megmutatni neki a világból.
Elmarad a 195. balatonfüredi Anna-bál

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották meg Balatonfüreden. Az idei bál elmarad, de kísérőrendezvényét, az Anna Fesztivált megrendezik.

Klassz a parton fesztivál 2020 Balatonfüred

2020. július 12-18. között a balatonfüredi Vaszary Villa kertje ad otthont a Klassz a parton rendezvénysorozat komolyzenei hangversenyeinek.

Hévízi-tó TT túra
None
Nyári menetrend szerint robog a fenyvesi kisvasút
Naponta 14 járat közlekedik az idén 70 éves kisvasúton. Az első vonat 5:35-kor indul Balatonfenyvesről, az utolsóra 18:55-kor lehet felszállni.
Tematikus vezetett séták Füreden #8 - Écsy-villa
Balatonfüreden sok gyönyörű villa van ami megcsodálható, némelyik bejárható és mindegyik külön történettel rendelkezik. A történetek és épületek ismerője, Fülöp Júlia idegenvezető mesél nekünk a VillaSéták alkalmával. Füred híres fürdőigazgatója soha nem élt az általa építtetett nyaralóban, de az Écsy-villa falai sok érdekes történetről mesélhetnének.
Audi Nádas Kupa hétvégén Alsóörsön - Újabb verseny a legfiatalabb vitorlázóknak
Audi Nádas Kupa hétvégén Alsóörsön - Újabb verseny a legfiatalabb vitorlázóknak
Augusztus 1-jén lesz a Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között

Az 5200 méteres távon rajtolni Révfülöpön a kikötőből 8.00 és 12.00 óra között lehet majd.

Hétvégén sűrűbben közlekednek a sétahajók Fonyód és Badacsony között

Május elsején ezrek szoktak áthajózni Fonyódról Badacsonyba, hogy megízleljék a zamatos borokat, felfedezzék a környéket, ez idén elmaradt, de most bepótolhatjuk.

Reklám
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Tekeres-völgy, Veszprém

A veszprémi népek általában büszkék a városuk természeti adottságaira, hiszen az tulajdonképpen a Bakony kislábujja, de a Balaton sincs egy köpésnél nagyon messzebb. Számtalan olyan titkos zug övezi azonban a megyeszékhelyet, amely még a tősgyökeres veszpréminek is meglepetés számba megy. Most ezek közül is egy különlegesen szépet vettünk górcső alá: a Tekeres-völgyet. A Laczkó-forrástól kifelé […]

Ringo Starral vitorlázik a Balatonon a Republic énekese
A Republic zenekar énekes-frontembere hazajár a Balatonhoz, családjával együtt imádják a vidéket. A zenész-műsorvezető mesélt a tóhoz fűződő kapcsolatáról, a koronavírusos időszakról, de elmondta azt is, mivel tölti az estéjét Tobrukban, valamint hogy mi köze van mindennek Ringo Starrhoz.
Megvan az idei Balaton-átúszás új időpontja
A járványhelyzet miatt az eredeti, június 27-re kiírt időpontot módosítaniuk kellett a szervezőknek.
Új időpontban a Balaton-átúszás
None
Augusztus 1-jén lesz a Balaton-átúszás
Persze csak ha az időjárás is úgy akarja.
Csak úszni indult a fiatal lány, a vízirendőrök mentették ki
Fél óra múltán sem tért vissza a zamárdi partra az úszni indult fiatal lány, a vízirendőrök mentették meg csütörtök délután.
Pörköltfőző Verseny és Old Boys Kispályás Foci Kupa
None
Beindulnak a bulik a Plázson
Bár a nagykoncertek még váratnak magukra, a Plázson tavaly felépült Arénában már hétvégétől beindul az élet. Június 26-án elstartol az idei Metzker Viktória & Friends sorozat, másnap, szombaton pedig Sterbinszky és Mynea szórakoztatja a nagyérdeműt. Egyelőre a bulikban csak limitált számban fogadják a látogatókat.
Open Water Tournament Alsóörsön
None
Gattyán György adományából vásároltak a vízimentők új mentőautót a Balatonra

2020. június 25-én Balatonfüreden adták át a vízimentőknek azt az új mentőautót, melyet a Gattyán Alapítvány adományából 31,5 millió forintért vásároltak.

Örömbiciklizéssel hangolódtak a szeptemberi versenyre a Kis-Balatonnál
33, 60, 137 - ezek nem nyerőszámok, hanem a kilométerek, melyek a Tour de Zalakaros résztvevőire várnak!
Egy hajó, ami akkora, mint egy város

Érdekes koncepcióval állt elő a Beiderbeck Designs: Galileo2 munkanevű katamaránjuk 183 méter hosszú, van benne egy kikötő, szabadtéri mozi és 460 négyzetméteres medence. Kalkulált ára is ehhez mért: 500 milliárd euró. A Beiderbeck Designs munkatársainak határozott célja „lényegesebb kijjebb tolni a lehetőségek határait”. És ahogy a látványterveket nézzük, nem féltek nagyot álmodni. A Galileo 2:

Sűrűbben közlekednek hétvégén a sétahajók Fonyód és Badacsony között

Május elsején ezrek szoktak áthajózni Fonyódról Badacsonyba, hogy megízleljék a zamatos borokat, felfedezzék a környéket.

Balatonfüreden forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén
Pénteken és szombaton több utcát is lezárnak Balatonfüreden az esti órákban. Mutatjuk, merre nem lehet behajtani.
A Padka Színház előadása 2020 Alsóörs

Játszunk pantomimet! címmel 2020. augusztus 1-jén 19 órától a Padka Színház interaktív előadását rendezik meg az alsóörsi Merse parkban.

Nem múlhat el a nyár szigligeti várkoncertek nélkül
Koncertek a Balaton felett a naplementében? A Szigligeti várban idén is a magyar könnyűzene legjobbjai zenélnek!
Kiss Domonkos Judit koncert 2020 Alsóörs

Alsóörsön, az Művelődési Ház melletti átrium ad otthont Kis Domokos Judit ingyenes koncertjének 2020. július 25-én 20 órától.

Júliusi Jazz Móló a Sirály parkban 2020 Alsóörs

A jazz ritmusát élvezhetjük 2020. július 18-án 20 órától Alsóörsön, a Sirály parkban a Jazz Móló ingyenes rendezvényen.

Kövi Szabolcs koncert 2020 Alsóörs

Kövi Szabolcs ad ingyenes koncertet 2020. július 3-án 19 órától Alsóörsön, a Merse-parkban.

Gattyán György adományából a vízimentők új rohamkocsit vásároltak a Balatonra

2020. június 25-én Balatonfüreden adták át a vízimentőknek azt az új mentőautót, melyet Gattyán György adományából, 31,5 millió forintért vásároltak.

Hévízi orgonakoncertek Teleki Miklóssal 2020

2020. július 8-tól szerdánként este 8 órától Teleki Miklós orgonakoncertjei várják a zenekedvelőket Hévízen, a Szentlélek templomban.

Érdekességek a hévízi fürdő épületeiről

A platán fák szegélyezte dr. Schulhof Vilmos sétány egyik oldalán a Hévízi-tó, másik oldalán a Szent András Reumakórház történelmi épületei tárulnak elénk.

Ideális körülmények várják a horgászokat Alsóörsön
Csend, nyugalom, idilli hangulat. Mindez jellemzi az Ezüsthíd Horgász Egyesület tanyáját. Látszik, hogy jó kezekben van, tiszta, rendezett udvar, impozáns épület. A mintegy ötven csónakot befogadó kikötőt nádas veszi körül.
Zánkai nyár 2020

2020. július 4-augusztus 23. között a család minden tagjának szórakoztató programokat kínálnak Zánkán, a strandi szabadtéri színpadon.

Reklám