Vitorlázás

Hallgattál már élőzenét a veszprémi kilátóból? Íme!
Visszanézhető az a hangulatos live stream, amelyet a veszprémi Harmat utcai kilátóból közvetítettek a napokban. Hangolódj te is egy igazán különleges lelkiállapotra!
Június végén veszprémi, balatoni buli lesz a magyar mozgókép ünnepe
Három helyszín, négy nap, és filmek sora.
Május 1-től forog Keszthelyen az 50 méteres óriáskerék, árak és információk

Nem csak Keszthely városa, hanem a Balaton nyugati medencéje, a Balaton-felvidék hegyes-völgyes tájéka is elénk tárul az óriáskerék gondoláiból.

Vasárnap várható egyedül zápor

Pénteken a napos-gomolyfelhős időben jelentős csapadék sehol sem várható. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lehet. Napközben 13-18 fokot mérhetünk. Szombaton is gomolyfelhős időre készülhetünk, csak elvétve fordulhat elő egy-egy zápor. A helyenként élénk északi-északnyugati szélben 11-17 fokot mutathatnak a hőmérők.  Vasárnap a változóan napos-felhős időben néhol kisebb eső, egy-egy zápor átmenetileg kialakulhat, de nagyrészt száraz marad az […]

Reklám
Hajóval mentették a zsiráfokat az eltűnő szigetről

A kenyai Baringo-tóban álló képződmény egykoron félsziget volt, de a vízszint emelkedése nyomán sziget lett belőle. Tavaly egy özönvízszerű eső után csapdába ejtett kilenc zsiráfot, akiket mostanra sikerült kitelepíteni. A Rothschild-zsiráfok (Giraffa camelopardalis rothschildi) boldogan elvoltak a félszigeten, annak ellenére, hogy a vízszint lassan emelkedett, majd tavaly özönvízszerű eső ömlött a környékre, jelentős áradást okozva,

Terasznyitás tömegverekedéssel Balatonlellén

Két társaság keveredett tettlegességig fajuló konfliktusba vasárnap Balatonlellén. A rendőrség hétfőn állított elő hat környékbeli és ózdi személyt. Az egyik férfi nyolc napon túlgyógyuló sérülést szenvedett – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Az eljárás adatai szerint 2021. április 25-én 21 óra körül egy balatonlellei vendéglátóipari egység teraszán két társaság tagjai vitába keveredtek egymással. A szóváltást tettlegesség […]

„Utazz a Balatonra!” - A Balaton felfutása a trianoni békediktátum után / 1. rész
A trianoni békediktátumot követően Magyarország elveszítette népszerű fürdő- és üdülőhelyeinek nagy részét. Ezáltal a Balaton és vidékének értéke minden szempontból felértékelődött. Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogyan változott meg a Balaton világa 1920 után, valamint milyen részletei és eredményei lettek a nagyfokú fejlesztéseknek, melyeknek 1945 után vége szakadt.
Konferencia az Adrián
Az egész még tavaly úgy kezdődött, hogy elmaradt. Pedig nagyon készültünk a Captain’s Cup leánykori nevén Aranysekli 2020-as versenyére. Aki már megpróbálta az tudja, hogy valóban ez a legnehezebb, leghosszabb tengeri versenyünk, legalábbis nekünk, magyaroknak.
Fonyód és Badacsony között sűrűbben járnak a hajók május 1-én

Sűrített menetrenddel várja az utasokat a Balatoni Hajózási Zrt. május 1-én Fonyód és Badacsony között.

Balatoni kerítéseket mutat be a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program

A kampány első része az 1960-1970-es években épült nyaralók kerítéseiről készült fotókon enged betekintést az építészet területére.

Lakópark épül a balatoni kemping helyén

Februárban adta el a nemzeti vagyonkezelő az állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. vízparti, balatonszemesi Hattyú kempingjét. A vevő kikiáltási áron, 1,016 milliárd forintért nyerte meg a licitet. A vevő a Biggeorge 4. Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alap, és az idén nyáron még marad a kempingfunkció, de a területre egy színvonalas lakóprojektet tervezünk a helyi építési

Érdekes formájú kerítéseket mutat be a balatoni retrósorozat
None
A keszthelyi kastély a fő helyszíne a Netflix új fantasy-sorozatának
A keszthelyi Festetics-kastély cári palotaként lett a fő helyszíne a napokban bemutatott új, nagyköltségvetésű fantasy-sorozatnak, amelyet szinte teljes egészében Magyarországon készített a streaming-szolgáltató.
Reklám
Hatalmas lángokkal égő autót oltott el a keszthelyi testvérpár! Videón mutatjuk a részleteket!
Az ország egyik legritkább tűzoltóautójával fékezte meg a tomboló tüzet a keszthelyi Gehilio's Garage csapata. Ezt neked is látnod kell!
15 érv a balatoni kempingezés mellett – szabadság a szabadban

Ne csak álmodd a Balatont, kerekedj fel, nyaralj a szabadban és felejtsd el a négy falat!

Egész hétvégén sütni fog a nap, kisebb megszakításokkal Copy

Pénteken a napos-gomolyfelhős időben jelentős csapadék sehol sem várható. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lehet. Napközben 13-18 fokot mérhetünk. Szombaton is gomolyfelhős időre készülhetünk, csak elvétve fordulhat elő egy-egy zápor. A helyenként élénk északi-északnyugati szélben 11-17 fokot mutathatnak a hőmérők.  Vasárnap a változóan napos-felhős időben néhol kisebb eső, egy-egy zápor átmenetileg kialakulhat, de nagyrészt száraz marad az […]

Magyarország egyetlen hullámvasútja újra megnyitja kapuit a Kis-Balaton mellett

Fél év pihenő után újra száguld a Zobori Élménypark hullámvasútja a zalai dombok között, amelyet csak itt találsz meg az országban, nem messze a Balatontól.

Megtartják Kapolcson az idei, 30. Művészetek Völgye fesztivált

2021. július 23. és augusztus 1. között valósul meg a különleges atmoszférájáról ismert Művészetek Völgye, ahol a főszerepet 1989 óta a művészet és a természet kapja.

Szent György-hegy hajnalig 2021
None
Madarász és kolostortúra Ábrahámhegy és Salföld között
None
Bakony napijegy: egyszerűbben utazhatsz a Balaton északi partján
Már megvásárolható a Bakony napijegy, amely korlátlan utazási lehetőséget biztosít a MÁV-Start Veszprém-Győr vasútvonalán és a Volánbusz kijelölt környékbeli járatain.
Művészetek Völgye Fesztivál 2021
None
Reklám
Játék motorcsónakról közvetítik a balatoni viharokat
Az időjáráselőrejelző oldal meteorológusai olyan eszközöket fejlesztenek ki, amelyek nemcsak lenyűgöző képeket és videókat készítenek, hanem meteorológiai méréseket is végeznek majd. Most még minden nap tölteni kell egy 70 cm hosszú játék motorcsónak akkumulátorait, ám a későbbiekben képes lesz kikötni és egy vízparti ingatlan közelében feltölteni magát, így akár egy teljes szezont is a vízen tölthet.
Mit tegyek, ha nem kaptam meg a védettségi igazolványt?
Rengetegen töltik a karanténos időszakot a bejelentett otthonuktól távol, például egy balatoni nyaralóban, így gondot okozhat a betegség vagy oltás utáni kártya kézhezvétele.
Hegyre fel! Kétnapos ajánló Fonyód csúcsaira
Fonyód az egyik legjobban behatárolható déli-parti település, hiszen a vidék két legmagasabb hegye, mint világítótorony virít a Balaton mellett. Kétnapos ajánlókban most ezekre a magaslatokra invitálunk.
Petíció indult a balatonrendesi bánya védelmében

Aláírásgyűjtésbe fogtak Balatonrendes és a környék többi településének polgárai, hogy megakadályozzák a község kőbányájának építőipari hulladékanyaggal történő megtelítését. A lakosok a bányát üzemeltető cég terveinek esztétikai és ökológiai következményeitől egyaránt tartanak, ehelyett inkább a terület szabadidős tevékenységek helyszíneként való újraértelmezését szorgalmazzák. “Tisztelt Veszprém Megyei Kormányhivatal! Kérjük, semmilyen formában ne engedélyezze a Balaton-felvidék szívében bánya-rekultiváció címen […]

A Festetics-kastély cári palotaként jelenik meg a Netflix új, fantasy sorozatában

A Netflix a keszthelyi Festetics-kastélyban forgatta az Árnyék és csontot (Shadow and Bone).

Hatvan éves lett a klasszikus sportmagazin

A Finnfare a Finn vitorlásosztály szerves része már hatvan éve. 1961 áprilisában jelent meg először, és mindig élen járt abban, hogy a hajóval, a versenyekkel, az eseményekkel kapcsolatos híreket, véleményeket közzé tegye. Az olvasók 1961-ben (és utána még sokáig) csak a Finnfare-ből értesülhettek a versenyekről, ahogy a hősökről is csupán ott lehetett olvasni, netán képet

Újabb lakópark épül Balatonszemesen

A Balatoni Hajózási Zrt. balatonszemesi Hattyú kempingje februárban cserélt gazdát, egész pontosan a Biggeorge 4. Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alapra, amely egymilliárd-tizenhatmillió forintért tett szert a telekre – írja az mfor.hu. A Hattyú kempinget a Biggeorge 4. Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alap vásárolta meg, a birtokba adása még nem történt meg – tudta meg a lap a Baharttól. A vevő a […]

A terasznyitás érdekességei: Balatonlellén hatan verekedtek össze
Szombaton nyitottak a teraszok, vasárnap este pedig már zajlottak is az események. A rendőröknek kellett intézkedni, mert két társaság összeverekedett Balatonlellén, az egyik vendéglátóhely teraszán. A vitázók egyike elég komoly sérülést szenvedett.
Nem fürödhetnek kutyák a Balatonban?

A siófoki önkormányzat felhívja az állattartók figyelmét, hogy május 15. és szeptember 15. között a kijelölt fürdőhelyekre állatot bevinni tilos. Jó néhány megkeresés érkezett Siófoki Közös Önkormányzati Hivatalhoz és a Balatonpartok kezelőjéhez, a Balaton-parti Kft.-hez a lakosság részéről a kutyasétáltatást tiltó táblák eltávolítása miatt. A Siófok Város Önkormányzata az alábbi döntést hozta: „Tájékoztatjuk a tisztelt

Idegen fajok veszélyezetik az őshonos balatoni élővilágot
Kilenc év után újra önálló a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet. A tihanyi­ kutatóhelyet vezető Erős Tibor biztos abban, hogy váratlan események a jövőben is lesznek, hiszen a klímaváltozás és más globális környezeti ­hatások a Balaton állapotát egyre jobban érintik és befolyásolják. Az igazgató ­arról is szól, hogy az intézet nem hatóság, de szakmai kiállással segítheti a természeti értékek megőrzését.
Újra együtt csápolhatunk a tóparton! ? Ezt kínálják a nyári balatoni fesztiválok
Egy fesztiválok tekintetében ínséges 2020-as nyár után a nagyobb események zömét végre megrendezik a Balatonnál. Lesz itt világzene, utcaszínház, utcazene, dszessz, rock, elektronikus zene, tánc, bábozás, jóga és minden, amit egy fesztiválon el lehet képzelni. Ha a hőség nem is biztos, a jókedv garantált lesz mindegyik eseményen, bár néhány rendezvény pontos fellépőlistájára még várni kell.
Szúnyoggyérítés zajlik a Balatonnál
A Balatonnál és a Velencei-tónál, a Tisza Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán, a Tisza-tónál, Békés megyében a Körösök mentén, a Duna Baranya megyei szakaszán is folytatódik a héten a szúnyoglárvák elleni fellépés.
Átadták, és májusban kinyit a felújított 470 éves gyenesdiási vízimalom

A balatoni település legrégebbi épülete, a Talabér-vízimalom született újjá és kapott – az eredeti működés helyett – turisztikai funkciókat.

Hamarosan tető alá kerül a sümegi vár Csabi-tornya

A sümegi vár felújítási és rekonstrukciós munkálatai a tervezettnek megfelelően, jó ütemben haladnak.

Nyáron a kényelmes és a stílusos nő is szandált visel
Hirdetés - Kevés olyan ruhadarab van mely kiállta az idők próbáját, és lassan több ezer éve a mindennapok ruhatárának megszokott és kedvelt része.
Vadnai Benjamin nyerte az olimpiai válogatót

A portugál Vilamoura vízein futott európai olimpiai kvalifikációs versennyel lezárult a Vadnai-testvérek közötti válogatózás az olimpiai részvételért

A Kis-Balaton csodája: a berek, a kócsagok és az évgyűrűk
A Kis-Balaton 1403 hektárja 1951-ben került a természetvédelmi törzskönyvbe. A 70. évfordulón egy méltatlanul elfelejtett művel emlékezünk a természetóvás kezdeteiről.
Sakura a Balaton közelében
Nem kell Japánig utazni ahhoz, ha cseresznyevirágzást szeretnél látni, Zalakaroson a következő napokban még átélheted a varázslatos látványt!
Horgász került slamasztikába a Balaton nyílt vizén

A hétvégi járőrözés közben észlelték a vízirendőrök Alsóörs-Paloznak vízterületén, hogy egy személy segítségért kiált egy csónakból. Mint kiderült, a férfi csónakjának motorja üzemképtelenné vált, anélkül pedig már nem tudott biztonságosan partot érni – olvasható a police.hu-n. Az egyenruhások a 66 éves alsóörsi lakost a csónakkal együtt épségben a csopaki horgászkikötőbe vontatták. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság […]

Új konferencia központ építésébe fogtak Füreden

Idén augusztussal veheti kezdetét a régi Huray utcai piac területén egy új, mélygarázsos konferencia központ építése Balatonfüreden. A beruházás során a 71-es úton két új csomópontot is létrehoznak majd. A hatmilliárd forintos kivitelezés 2023-ban fejeződik be, ha minden a megfelelő ütemben halad – olvasható a település honlapján. A turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás […]

Beneteau Oceanis 40.1 – A tágas családi túravitorlás

Vérbeli vitorlázóknak való hajó, amelynek a belseje egyáltalán nem versenyzősen puritán, sőt! Kokpitjának az ergonómiája kimagaslóan jó, nagyvitorlája alapértelmezésben árbócba tekerhető, a fockja pedig önváltós. A 40 lábas hajóhossz sokak számára jelent tökéletes megoldást: se nem túl nagy, se nem túl kicsi, viszont ideális két felnőtt és néhány gyerek számára. Ezenfelül épp alatta marad a

DJ szett a veszprémi naplementében

Ahogy a szórakoztatóipar semelyik képviselőjének, így a lemezlovasoknak sem ez a legprosperálóbb időszakuk a járványhelyzetből kifolyólag. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros projekt viszont nemrég megkísérelt némi örömöt csempészni az ürömbe és a Sintérdombra telepített egy egyedülálló zenei installációt Peter Makto a Be Massive Horizon tagjának tolmácsolásában – adta közre a vehir.hu. Az elektronikus zene […]

A négyévszakos Balatont is népszerűsíti a Veszprém 2023 kulturális pályázata
Elindul a Kultúrpont program: művészeti és kreatív-ipari alkotóközösségek pályázatait várja a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. Pályázz te is, mutatjuk a részleteket.
Különleges görögországi ajánlat búvároknak

A turizmusból élő országok fél szemmel már a nyári szezont nézik, a görögök pedig ezúttal a búvárokat célozták meg. A hosszú időn át korlátozott merülési lehetőségeket kínáló országban folyamatosak a fejlesztések. A napokban egy 91 roncsból álló listát tettek közzé, ami az ország különféle térségein nyugvó hajók, tengeralattjárók, repülők maradványait tartalmazza, ahol a búvárok a

Reklám