Vitorlázás

Hálóval, tiltott módon halászott a pécsi pár a Balatonnál
Meglepő módon nem egy egyedülálló pecás, hanem egy pár bukott le orvhalászat miatt, mert Baranyából a Balatonra ruccantak ki, de kevésbé romantikus tevékenységbe fogtak a tónál.
Zajlik a süllőnász a borókafészkekben
Háromezer süllőfészket helyeztek ki a napokban a Balatonba. A boróka ágakból készített helyek májusig maradnak a tóban, addig a süllők, balinok és a keszegfélék ivóhelyéül szolgálnak.
"Fogadjuk a vészhelyzetben is szeretettel a hozzánk érkezőket!" kéri a Balatoni KÖR
Legyünk felelősek, és fogadjuk a vészhelyzetben is szeretettel a hozzánk érkezőket, de mindnyájan tartsuk be azokat a szabályokat, amik a vírus elterjedését gátolják - kéri a Balatoni KÖR.
Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt
Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt
Reklám
Siófokon már nyoma sincs a happening-hangulatnak
A hét közepén tömegek költöztek le balatoni nyaralóikba. A helyi polgármesterek szerint ezzel viszont felgyorsulhat a járvány terjedése.
Tematikus vezetett séták Füreden #2 - a Vaszary villa
Balatonfüreden sok gyönyörű villa van, ami megcsodálható, némelyik bejárható és mindegyik külön történettel rendelkezik. A történetek és épületek ismerője, Fülöp Júlia mesél nekünk a VillaSéták alkalmával. Mai állomásunk a Vaszary Galériának helyet adó Vaszary villa.
A Balatonnál is éreztük a zágrábi földrengést
Földrengést érzékeltek többen reggel 6 óra 24 perckor hazánk délnyugati településein, Zalakaroson, Hévízen és a Balatonnál is.
Ezekben a balatoni éttermekben kapod a legjobb rántott húst 2020-ban
Ha a vasárnapi ebédre gondolunk legtöbbünknek valószínűleg a húsleves és a rántott hús jut eszébe. Nem véletlen, hiszen a magyar konyhának egyik alapvető elemévé vált a panírozott hússzelet. Lássuk a Balatonnál hol kóstolhatjátok a legjobbakat! A Dining Guide TOP100 Étteremkalauza ezúttal nemcsak a legjobb vidéki éttermek és cukrászdák listáját mutatja be nektek, hanem elkészítette toplistáját […]
Markáns front és hó érkezik a hétvégén
Szombaton észak, északnyugat felől markáns hidegfront érkezett, amelynek mentén a záporokat már délelőtt néhol dörgés, villámlás kísérte.Zivatarveszély miatt minden balatoni megyére – Veszprém, Somogy és Zala – elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A következő napokban télies időjárásra, főleg az ország DNy-i tájain, a Balaton térségében is havazásra van kilátás.
Online szentmise a Tihanyi Apátságból
Streemelte a Tihanyi Bencés Apátság szombaton délután a Rózsafüzér és Szentmisét. Ha lemaradtál, de szeretnéd pótolni, most megheteted. Mutatjuk.
Kiürültek a parti sétányok
Múlt hétvégén még a nyaralóktól volt hangos a Balaton, fittyet hánytak a koronavírusra. Szerencsére mára mindenki megértette, hogy haza kell menni.
Jótékonysági kampányt indít a badacsonyi borászat
Idén is jótékonysági akciót indít a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat a Down-szindróma világnapja alkalmából.
Pozitív lett egy nem akkreditált laborban készült koronavírusteszt Balatonlellén
Pozitív lett a koronavírus tesztje egy állampolgárnak Balatonlellén – ezt Kenéz István, Balatonlelle polgármestere írta ki az önkormányzat hivatalos weboldalára pénteken.
Reklám
Dániel András mesél online
None
Érdi Mária vitorlázó Tihanyban vonult karanténba
Érdi Mária önkéntes karanténba vonult. A vitorlásversenyző a közelmúltban a Trofeo Princesa Sofián ült volna hajóba, a szervezők azonban bejelentették, hogy a világjárvány miatt törlik a versenyt.
Vaskakas (online) Bábszínház - Matiné: Óz
None
Szalóki Ági mesél - minden este
None
Online előadás - Christian Morgenstern: Bitódalok
None
Live matiné: Veronaki Duó koncert- Kuruttyoló Békakirály
None
Legyen örömteli az otthonlét gyerekkel, lakásban, kert nélkül is
A négy fal közé szorulva sokan a túlélésre hajtanak, a család a fejét töri: hogyan fogja kibírni ezt az időszakot, amikor ennyi a tennivaló és a gyerekeknek otthon kell tanulniuk, a szülőknek pedig dolgozniuk. Fontos lenne úgy tekinteni erre az időszakra, hogy mennyi jó dolgot tudunk kihozni belőle, és az összezártságot örömtelinek megélni.
Ima és hit az online térben
A keresztény egyházak a modern technikát is felhasználják a hívekkel való kapcsolattartásra, a hitgyakorlás segítésére.
Újabb szakaszába lépett az észak-balatoni vasútvonal fejlesztése
A rekonstrukció keretében mintegy 55 kilométeres vasútvonal villamosítását végzik el, illetve négy állomás is megújul az érintett szakaszon – olvasható a magyarepitok.hu oldalán. Jól halad az észak-balatoni vasútvonal villamosítása, a fejlesztés 23 milliárd forint uniós és állami támogatásból valósul meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában.A mintegy 55 kilométeres szakasz villamosításának köszönhetően gyorsabbá és […]
Reklám
Mi lesz az idei vitorlásszezonnal?

Határozatlan időre elhalasztják a 2020. évi versenyszezon kezdetét – erről döntött a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége. A Balatoni Vízirendészti Kapitányság tájékoztatása szerint az egészségügyi vészhelyzetet kihirdető kormányrendelet értelmében egyetlen vízi rendezvény sem tartható meg, hiszen ott sem szervező, sem résztvevő, sem pedig néző nem tartózkodhat. Holczhauser András főtitkár kijelentette: a sportolók, szakemberek és szakvezetők egészségének

További 10 forinttal csökkennek az üzemanyagárak
Péntektől ismét csökkentek az üzemanyagárak: a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára egyaránt 10 forinttal csökkent. A holtankoljak.hu információi szerint a hétvégén tovább zuhannak itthon az üzemanyagárak. A benzin és a gázolaj ára bruttó 10-10 forinttal fog kevesebbe kerülni, így az átlagárak az alábbiak szerint alakulhatnak:-95-ös benzin: 318 Ft/liter-Gázolaj: 335 Ft/liter
Balatonlellén is találtak egy fővárosi koronavírus beteget
Ausztriából tért haza az a budapesti család, akik úgy döntöttek, hogy a balatoni nyaralójukban töltik a karantén időszakát. A hírek szerint hazaérkezésük után a saját költségükre minden családtagot leteszteltek egy magánlaborban, így lett az egyikük eredménye pozitív. Ezután a családot állami tesztnek is alávetették, aminek egyelőre még nincs meg az eredménye.
Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #1. – Hoffmann Henrik
Optimista a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, aki szerint amint túljutunk a járvány csúcsán, a belföldi turizmusban azonnal megjelenik a kereslet. Az emberek egycsapásra elindulnak, mert ki akarnak szabadulni, és nem a külföldi utakat választják.
Óriási segítség az adókönnyítés a turizmusban ? sok munkahelyet sikerül megmenteni - videó
A járulékfizetési halasztás és az adókönnyítés rengeteget segít a turizmus szereplőinek, a szállodatulajdonosoknak és a vendéglátósoknak ? mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, aki egy szállodának és egy csárdának is a tulajdonosa. Szerinte az iparágban dolgozók eddig munkaerőhiánnyal küzdöttek, most pedig, aki csak tudja, nem engedi el a dolgozóit, hiszen az adókönnyítés miatt minimálisra csökkent a veszteség. Arra kérte az iparágban dolgozókat, hogy ne szabadítsák rá a dolgozókat az államra, hiszen most a kormánynak a védekezéssel és a további gazdasági intézkedésekkel rengeteg költsége van. A Balatonnál abban bíznak, hogy a járvány júniusig lecseng és utána beindul újra a szezon, sőt, azok, akik külföldre utaztak volna, talán inkább a belföldi utakat választják.
Római kori hajómaradványokat találtak Szerbiában

Mintegy 1600 éves, a Római Birodalomból származó hajómaradványokat tártak fel Szerbiában. Ez a terület Kostolac közelében, az ország délkeleti részén található, a Duna jobb partján fekszik, egykor római város és táborhely volt. A régészek a régi római város egy részét már feltárták, de még mindig lapulnak a föld alatt értékes maradványok. A most felszínre hozott

Mesébe illő, biztonságos világba vonulhatsz el Tagyonban
A Zánkához közeli Tagyon Birtokon most is béke és nyugalom honol. A Balatoni panorámával a háttérben reggeliznek a teraszon, minden háztáji és friss, jó a levegő és ha kell, be is vásárolnak az apartmanokban lakóknak. Igazi pozitív válságkommunikáció, ami a Balatonnak ebben a gyöngyszemében jelenleg történik. Irigylésre méltó és most te is a részese lehetsz ennek a biztonságos kis világnak. Olvass tovább!
Elhalasztják a vitorlás versenyszezon kezdetét, új időpontban lehet a Kékszalag

A koronavírus járvány okozta egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel határozatlan időre elnapolják a 2020-as versenyszezon kezdetét Magyarországon.

Új időpontban lehet a Kékszalag, elhalasztják a vitorlásszezon kezdetét

A Vitorlás Szövetség javasolja, hogy a kikötők és klubok területére a munkavállalók és a sportolók is csak kis csoportokban lépjenek be.

Juhász Roland a Balatonon vonult karanténba
Távol Budapesttől, egy balatoni nyaralóban tölti a házi karantént családjával a Mol Fehérvár csapatkapitánya, Juhász Roland. Csak vásárolni járnak ki, azt is orvosi maszkban.
Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult
Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult
Tájékoztatás a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozásával összefüggő szabályozások vonatkozásában
Tájékoztatás a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozásával összefüggő szabályozások vonatkozásában
Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult
Érdi Mária önkéntes karanténba vonult! A vitorlásversenyző a közelmúltban a Trofeo Princesa Sofián ült volna hajóba, a szervezők azonban bejelentették, hogy a világjárvány miatt törlik a versenyt.
Elhalasztják az idei vitorlásszezont
Határozatlan időre elhalasztják a 2020. évi versenyszezon kezdetét – erről döntött a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén. A Balatoni Vízirendészti Kapitányság tájékoztatása szerint az egészségügyi vészhelyzetet kihirdető kormányrendelet értelmében egyetlen – korábban már engedélyezett – vízirendezvény sem tartható meg, hiszen ott sem szervező, sem résztvevő, sem pedig néző nem tartózkodhat.
Egy különleges hajót ünnepeltek Japánban

A japán tengeri önvédelmi erők hadrendbe állította első, továbbfejlesztett Aegis felderítő és rakétaelfogó rendszerrel felszerelt rombolóját. A Maya az első hadihajó, amelyet a legmodernebb, amerikai–japán közös fejlesztésű rakétavédelmi rendszerrel szereltek fel. Ez rövid és közepes hatótávolságú fenyegetéseket is képes kivédeni. A hajón található Standard Missile-3 Block IIA rakétát könnyebb irányítani, mint elődeit, és több helyzetben

Laposa live-online borkóstoló
None
Gyorssegély! / Véradás a Hableányban
None
Litkey Farkas az új TF35 szárnyas katamaránon

A tizenháromszoros Kékszalag győztes Spanyolországban részt vett a svájci D35 helyére szánt új katamarántípus egyik edzésnapján

Tematikus, vezetett séták Füreden #1 - aki mesél: Fülöp Júlia
Balatonfüred a csodás tóparti miliő és a dombok borvidékei mellett megszámlálhatatlan más szépséggel is rendelkezik. Az itteni gyógyvíz felfedezése után az első üdülőváros volt a Balatonnál, csodálatos villáinak többsége a reformkort idézi - a település ekkor indult komoly fejlődésnek. A városról és kincseiről Fülöp Júlia idegenvezetővel beszélgettem.
Ilyen a tavasz a Szent György-hegyen

Virágba borult fák köszöntik a csillagászati tavasz megérkezését a Balaton-felvidék csodaszép táján, a Szent György-hegyen.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A Szent György-hegy
A Badacsony szomszédságából, a Tapolcai-medence lápvidékéből emelkedik az illusztris “koporsó” alakú csonka kúp. A Szent György-hegy tomboló tűzhányók kialudt dédunokája. Figyelemre méltó földrajza mellett turisztikai és borászati szempontból is jelentős. Az emblematikus tanúhegy nevét a lábánál álló, egykori Szent György kápolnáról kapta, bár a népi emlékezetben élnek Szent György és a sárkány mítoszából táplálkozó mende-mondák […]
Balatonra várják a járvány után az egészségügyi dolgozókat
Amennyire nekünk szükségünk van a levegőre és tüdőnkre, úgy lesz ápolóinknak, orvosainknak is szükségük egy óriási lélegzetvételre, amikor túl vagyunk ezen a krízishelyzeten. Vidéki, köztük balatoni szálláshelyek ajánlanak fel pihenési lehetőséget a vírus lecsengése utáni időszakra az egészségügyben dolgozók számára.
Bort, burgert, békességet otthonra is a Laposa jóvoltából
Házhozszállítással, #borozzotthon kampánnyal és #LaposaLive videókkal reagál a Laposa Birtok a kialakult helyzetre. Legyél te is #kanapeborasz! “Több mint egy hete már biztosan tudjuk, hogy badacsonyi vendéglátóként, turisztikai célpontként, pincészetként a tavasz idén nem úgy fog beköszönteni, mint azt mindannyian vártuk. Persze az élet nem áll meg, mint ahogy egy nagy üzem és rendszer sem tud […]
A világ legnagyobb, 1000 ágyas korházhajóját New York mellé vezénylik

A USNS Comfort mintájára a Pentagon a legtöbb kórházhajót az amerikai partok mellé vezényli a koronavírus járvány miatti segítségnyújtás céljából.

Reklám