Vitorlázás

Drága kikötőárak miatt kivonul Palmáról a Sunsail Charter

A yaacht charter világ vezető cége az amerikai Sunsail felmondja kikötőhelyeit a magas árak mia Palma de Mallorcán

Mesés drónfotók a szigligeti Óvári-kilátóról és az őszi Balatonról

Királyné szoknyája - így nevezik a Szigligeten mindössze 182 méterre magasodó vulkáni kúpot, melyen az Óvári-kilátó áll.

A tulajdonos szerint mégsem szállítás okozhatta az elefántok halálát
Október végén erősítette meg René Caselly, hogy elpusztult Mambo és Betty, akik az ifj. Richter József vezette Magyar Nemzeti Cirkusszal Somogyot is megjárták. A NÉBIH állatkínzás vétségének gyanúja miatt bűntetőfeljelentést tett.
Egész évben programokkal várja négylábú vendégeit a keszthelyi Kutyás Park

Dogtóber névre keresztelt tematikus nappal ünnepelte a Halloweent a Keszthelyi Kutyás Park közössége. Meleg italok voltak csapon a kellemes őszi időben lezajlott rendezvényen, de decemberre is tervben vannak hasonló programok a park területén. Az egyik fő célkitűzésünk az volt a kutyás strand megnyitása után is, hogy nem csak a szezonban, nyárban gondolkozunk, hanem elő- és […]

Reklám
Vészforgatókönyvek is be vannak készítve a balatoni vállalkozásoknál

Az idei szürreális nyár nyertesei egyértelműen a szezonális vállalkozások a Balatonnál. Az egész évre berendezkedett cégek viszont veszteséggel zárhatták az idényt. A Balatoni Kör azonban a legrosszabb eshetőségekre is fel van készülve. Ha nem is sínylik meg a 2020-as évet, de biztosan nehezebb dolguk van azon vállalkozásoknak, amelyek nem szezonálisan tartanak nyitva, hanem egész éves […]

Kikapcsolták a balatoni viharjelzést

Már csak magukban és az odafigyelésükben bízhatnak azok, akik a Balaton vizére merészkednek horgászni vagy vitorlázni, mivel a viharjelző rendszert jövő áprilisig kikapcsolták. Ahogy az minden évben szokás, az idén is lekapcsolták a viharjelző rendszert a Balatonon. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan április elseje és október 31-e között segítenek a parti lámpák azoknak, akik a

5+1 film, amely a ramaty időben is elhozza a magyar riviéra hangulatot

Itt van az ősz, itt van újra és mindenki a borús horizontot kémleli. Elménkben felsejlenek a nyár szúnyogriasztó szagú szépiái. Aggodalomra azonban semmi ok: itt van 5+1 darab a hazai filmművészet csimborasszói közül, amelyek a magyar tenger körül forogtak. Jobb, ha bekészíted az Algoflexet, mert ezektől a filmektől biztosan átjár majd a balatoni láz. 1. […]

Arcok az elnökségből 3. rész: Böröcz István
2009 fontos év volt Böröcz István számára: azóta a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója, és ebben az évben kezdett dolgozni a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségében is.
Van még hely a Balatonon?
A Magyar Vitorlás Szövetség elmúlt éveiről, balatonfüredi kötődéséről, nemzetközi eredményekről, nem utolsó sorban a balatoni kikötők kihasználtságáról és a vitorlástársadalom összetételéről is beszélt a napokban tartott online előadáson a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára. Holczhauser András elmondta: a Balatont használnunk kell, de nem szabad kihasználni!
2020 évi MVSZ egyesületi eredményességi ranglisták
2020 évi MVSZ egyesületi eredményességi ranglisták
Arcok az elnökségből 3.rész: Böröcz István
Arcok az elnökségből 3.rész: Böröcz István
UKKO UltraRun - Balatonalmádi
None
Van még hely a Balatonon?
Van még hely a Balatonon?
Reklám
Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!
Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!
Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd
Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd
Geotúra a Koloska-völgyből a Tamás-hegyre
None
Geotúra a vulkánok és hévforrások világába
None
XIX. Gardália Napok a Levendula Ház Látogatóközpontban
None
Őszi színes-köves tájséta
None
Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb

Szeptemberben a belföldi vendégek a tavalyihoz hasonló intenzitással utaztak, így továbbra is a magyarok tartották mozgásban a hazai szálláshelypiacot. Az egész évben nyitva tartó szállodák teljesítettek a legjobban a Balaton térségében is, ahol a belföldi forgalomélénkítő kampány támogatásának is köszönhetően több mint 150 ezer vendégéjszakát töltöttek el. Augusztus 24. és szeptember 30. között zajlott az

9 balinnal akartak hazamenni a Balatonról, de lebuktak - akár öt év is lehet az ára
Résen voltak a balatoni halőrök, akik hosszas megfigyelés után ellenőriztek egy háromfős társaságot az északi parton. A horgászok 9 balint tartottak meg, de csak egy volt szabályosan elkönyvelve a fogási naplójukban. Az egyik pecást öt évre eltilthatják a balatoni területi jegy váltásától.
Már megszoktuk, hogy kiscicát mentenek a tűzoltók a tetőről, de hogy galambot?!
Egy hotel tetején került szó szerint szorult helyzetbe egy galamb a keszthelyi Galamb utcában.
Reklám
Oscar – mesterséges intelligencia hajóbalesetek ellen

A november 8-án rajtoló Vendée Globe szóló földkerülő versenyen már a résztvevők több mint felét segíti az ütközések elkerülésében az Oscar nevű különleges eszköz

Káprázatos panoráma a keszthelyi hegység legdélebbi kilátójából

A Festetics-kilátóról, annak ellenére, hogy csak kevéssel 230 méter magasságban emelték, pazar látvány tárul elénk.

Hogyan?! Állatszőrvizsgálat a Kis-Balaton Látogatóközpontban?!
Ismeretterjesztő foglalkozások, vízi makrogerinctelen vízvizsgálat, mikroszkópos előadással, de lesz állatszőröket, növényi részeket vizsgáló foglalkozás is. Ez mind Keszthelyen vár!
Márton-napi libaságok 2020 Balatonkenese

A balatonkenesei Tájházban 2020. november 14-én 14 órakor kezdődik a Márton-napi libaságok rendezvény.

Magyar Nyelv Hete 2020 Balatonfüred

Egyhetes programsorozattal ünneplik Balatonfüreden a Magyar Nyelv Napját 2020. november 6-15. között.

Keszthely Balaton-parti területének megújítására írt ki pályázatot az MMA
Keszthely Balaton-parti területének megújítására írt ki nyílt építészeti ötletpályázatot 40 alatti építőművészek, építészmérnökök, építészek, belsőépítészek számára a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata.
A COVID miatt pótlóbuszok közlekednek a fenyvesi kisvasút vonalán
A Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút teljes vonalán Balatonfenyves és Somogyszentpál között pótlóbuszok szállítják az utasokat, mert az egyik vasutas dolgozó COVID tesztje pozitív lett.
Töretlen a Balaton népszerűsége ősszel is

Többnyire a belföldi turizmus jellemezte 2020 szeptemberét: a Balaton térségében az összes vendégéjszaka negyedét regisztrálták.

Kvíz - Pecázás az őszi-téli Balatonon
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Hamvas Bélára emlékeznek Füreden a Magyar Nyelv Hetén

Egy hétig tartó programsorozattal ünneplik Balatonfüreden a Magyar Nyelv Napját. A Hamvas Béla előtt tisztelgő rendezvényen könyvbemutató, koncertek, versek, improvizációk és finom borok várják majd a nagyérdeműt. A november 6-15. között zajló programsorozathoz ezúttal a Hamvas Napok rendezvényei is kapcsolódnak. A magyar irodalom örök megosztó, egyben legendás szerzőjét, a hazai irodalom és bölcselet egyik legnagyobb […]

Nálatok is laknak sünik a kertben? Vigyázzunk rájuk!
Már a legkitartóbbak is lezárják a nyaralóban a vizet, felkészülnek a télre. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület arra figyelmeztet, hogy a levél- és rőzsehalmok ideális búvóhelyek a telelésre készülő állatoknak.
Rekordot repült Dolhai Krisztián

Dupla rekordot állított Dolhai Krisztián pilóta szombaton. A rekordrepülés körülményeit Vörös Gyula felügyelte az FAI sportkódex 10. fejezetében leírt szabályrendszer alapján – olvasható az mrlsz.hu-n. Két rekordot született: repülés zárt pályán leszállás nélkül: 1036,073 km táv 1000 km-s zárt pályán elért legnagyobb sebesség: 154,875 km/óra.  Mindkét rekord nemzeti rekord és világrekorddá való nyilvánítása is folyamatban van.

Így utazunk jövőre

Az emberek jelenleg leginkább arra vágynak, hogy újra együtt lehessenek a családjukkal és a barátaikkal. Arra még egy ideig várni kell, hogy újra turisztikai céllal utazzunk, de néhány érdekes trend már most látszik a szállásfoglalási szokásokat illetően – derült ki az Airbnb felméréséből. Míg a pandémia előtt jellemzően a szabadúszók és digitális nomádok számára volt

Elkezdték kiépíteni Tihany új kapuját

Már több, mint egy éve, hogy megkezdődtek az egyeztetések a tihanyi Rév melletti terület és az azon álló, leromlott állapotú épület sorsáról. Végül egy több fordulós pályázat kiírása után megkezdődhettek a felújítási munkálatok. A tihanyi Rév környezetében lévő két magántelek helyi és országos szempontból is fontos, frekventált és kiemelt fejlesztési terület, ennek ellenére meglehetősen hányattatott […]

Vendée Globe arcképcsarnok: Pip Hare
Pip Hare későn, 35 évesen fedezte fel a szóló vitorlázást. Nem mintha nem vitorlázott volna korábban – 15 éves profi skipper karrierrel a háta mögött a brit kormányos azóta több tízezer mérföldet vitorlázott, többek között 2 Mini-Transatot és egy Transat Jacques Vabres-t. Lassan alakította Vendée Globe projektjét a megfelelő időpontig. Isabelle Autissier könyvei által inspirálva Pip álma a kiemelkedő női skipperek által kijelölt út követése, önmagát egyszerre kalandorként és versenyzőként definiálva.
Hírek a hídról
Újraindul a Hírek a hídról, a Magyar Vitorlás Szövetség havi tájékoztató összefoglalója, amely minden hónap első hétfői napján kerül majd fel a www.hunsail.hu weboldalra, a Magyar Vitorlás Szövetség Facebook oldalára, valamint email formájában is eljut az MVSZ teljes tagságához. A cél egyértelmű: megfelelő tájékoztatás nyújtása a tagoknak a szövetség működéséről, a célokról, a struktúrák kialakításáról, a döntésekről, a tervekről, az előkészítésre váró feladatokról.
Szeptemberben is a Balaton volt a legnépszerűbb úticél
Nőtt a szállodákra eső vendégéjszakák aránya is.
Minicunami Törökországban – videóval

A görögországi Számoszt október 30-án 7-es (a török hatóságok szerint 6,6-os) erősségű földrengés rázta meg, amelynek nyomán szökőár is kialakult, leginkább Izmirt sújtva. A földrengést Bulgária, Törökország, Görögország és Észak-Macedónia egyes városaiban is érezni lehetett, de a legkomolyabb károkat Izmirből és a görög szigetekről jelentették. A fő rengést hat utórengés követte. A szárazföldön túl a

Szívesen fest csendéleteket az alsóörsi Nagy Ágota
Nagy Ágota festő Veszprémben született, gyermekkorát Lovason töltötte. Ebben az időszakban kezdett kibontakozni érdeklődése a képzőművészetek iránt. Jelenleg Alsóörsön él és alkot. Tizennyolc éve aktív tagja az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesületnek, korábbi nevén az Alsóörsi Föstőörsnek.
Így használd az élményfürdőket a járvány idején!
A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése után sok minden mással egyetemben a gyógyfürdőket is gyorsan bezárták, de az első hullám lecsengésekor újra kinyitottak. A fürdőkben azóta szigorú rendszabályokat hoztak, ezeket mutatjuk be.
V. Mikulás Regatta
None
GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár Balatonlellén
None
II. Adventi vásár a Kistehénben
None
Jazz koncert és Márton napi borvacsora
None
Reklám