Vitorlázás

Idén még nagyobb élmény lesz körbetekerni a Balatont
None
Kávé a Jordanicsban
None
Szakmai „házibuli-sorozat” keretében épülnek a kreatív-kulturális hidak
Jó embereket összehozni, sokféle területről – erre az alapgondolatra és a tudásmegosztásra épül a HUB Design House – Veszprém, a Super Channel design ügynökség inspiráló, új eseménysorozata.
Borzongás Fesztivál 2022 Balatonfűzfő

2022. október 27-29. között ismét Borzongás Fesztivált rendeznek Balatonfűzfőn.

Reklám
SZÉP-kártyát is elfogadnak a táborok
A várakozásoknak megfelelően és az áremelkedések ellenére rekordév vár a táborozási piacra, ennyi gyermek még soha nem táborozott Magyarországon, mint idén fog.
Pünkösd 2022 Ábrahámhegy

2022. június 3-5. között színes programkínálattal várja Ábrahámhegy az érdeklődőket.

Hűha!
Fúj ám az északi szél rendesen, tarajos hullámokat korbácsolva. Ez kell nekünk, ugyanis nagy vágtatást tervezünk. Neszét vettük ugyanis, hogy a legtávolabbi sarokban jeles dolgok történtek, amiről kutya kötelességünk beszámolni. Megcélozzuk tehát a nyugati-medencét.
Kvíz: A Balaton leghíresebb hattyúja, Totó
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!
Csúcsközelben járnak a balatoni ingatlanárak
Már a luxuskategóriában is túlárazott a környék.
Több baleset miatt óriási a torlódás az M7 autópályán
None
Erős szezonra készül a rendőrség a Balatonnál

Többek között a visszatérő nagyobb fesztiválok miatt is erős idényre készül rendőrség a Balaton környékén, ahol az ezt megelőző évek gyakorlatához hasonlóan középiskolások is besegítenek majd a bűnmegelőzésben – nyilatkozta Molnár Gábor, Somogy megyei rendőrfőkapitány. Az érintett megyéktől és a Készenléti Rendőrségtől érkező “megerősítő erőkkel” garantálni tudják a Balaton és a Velencei-tó közbiztonságát. Az érintett […]

Ingyenes mentőmellény-állványok jelennek meg a Balatonnál
Ha otthon hagytuk, akasszunk le egyet.
Kalandozás a tanúhegyek körül
A Balaton északnyugati partszakaszával határos térségben különleges szépségű tanúhegyek magasodnak.
Reklám
Miért vannak műanyag palackok a Balatonban?

A Balaton egyes kikötőiben, nádasai előtt üres műanyag palackokat láthatunk lebegni a vízen, ám ebben az esetben szó sincs környezetszennyezésről. A palackok bójaként funkcionálnak, amelyeket a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet munkatársai helyeztek ki. A bóják azokat a helyeket jelzik, ahová mesterséges aljzatokat (falapokat) helyeztek ki, hogy a rajtuk kialakuló algabevonatot tanulmányozzák. Kiválasztottak egy tucat balatoni kikötőt,

Elképesztően nőttek az ingatlanárak a Balaton környéki településeken
Tihany a legdrágább Balaton parti város.
A hétvége a Balatonon is a pünkösdé

A pünkösdi hosszú hétvége alkalmával valósággal dúskálhatunk a mindhárom napot felölelő programkínálatban. Népművészeti fesztivált, grandiózus, kulturális városnapot és spirituális elvonulást is választhatunk az ünnepléshez és persze lesznek választékos konceretek, illetve a Plázs is megnyitja a kapuit Siófokon eldörrentve ezzel a nyári szezon startpisztolyát. A Balaton.hu ajánlja:Június 3-6: Pünkösdi Fesztivál, SiófokJúnius 4: Plázs Grand Opening, Siófok […]

A világ legjobb szuperjachtjai 2022-ben

Bemutatták a 2022-es World Superyacht Awards győzteseit. Motorosok, vitorlások, új és felújított csodák kapták meg a vágyott Neptun–szobrocskát. Az év motoros jachtja – VivaAz év vitorlás jachtja – Perseverance 1 Felújított jachtok – MasquenadaÁtépített jachtok – Here Comes the SunVitorlás jachtok 30-tól 39,9 méterig – Perseverance 1Vitorlás jachtok 40 méter fölött – PathFélig vízkiszorításos vagy

Vadnai Jonatán 9. lett az olimpiai ILCA7 világbajnokságon
Jean-Baptiste Bernaz (FRA) az ILCA7 világbajnok, Vadnai Benjamin 26. lett.
Patrik Pollak nyerte a balatonföldvári Raceboard Világbajnokságot
A pénteki kényszerpihenő után szombaton három futammal fejeződött be a raceboard-világbajnokság Balatonföldváron. Patrik Pollak magabiztosan, a 12 futamból 9-et megnyerve gyűjtötte be a világbajnoki címet a cseh Petr Kucera előtt. A legjobb magyar, Sánta Bence a nyolcadik helyen zárt. A világbajnokság házigazdája a Spartacus Vitorlás Egylet volt.
Balatoni fotókkal örvendeztette meg rajongóit Kiss Ramóna
A veszprémi születésű színésznő, műsorvezető Szigliget környékéről posztolta a fotókat közösségi oldalára.
Véget ért a Steering the Course - Női vitorlásfesztivál jegyében rendezett verseny
A World Sailing a 2021-ben debütáló Steering the Course nevű nemzetközi női vitorlás fesztivállal meghódította a világot. Az idei esemény a Föld északi féltekéjén május 20-29 között zajlott, és a 10 napos program célja az volt, hogy minél több lány megismerje a vitorlázást és kedvet kapjon hozzá. Magyarországon a Magyar Vitorlás Akadémia május 27-én Női Vitorlás Workshopot tartott az érdeklődő hölgyeknek, míg a Magyar Vitorlás Szövetség másnap, május 28-án női csapatoknak szervezett versenynapot az Alsóörs Marinában.
A szemerkélő eső ellenére is zsúfolt programok zajlottak a Balatonnál – videó!
Nem hatotta meg a Balatonnál lévőket szombaton a szemerkélő eső. Ezrek kerékpározták körbe a tavat, Siófokon megteltek a hajójáratok, Badacsonyban pedig rengetegen kirándultak.
Reklám
Veszprém nyerte a hivatásos tűzoltók sportversenyét Tapolcán

A városi sporttelep adott otthont a megye hat hivatásos tűzoltó parancsnoksága csapatának, hogy sportversenyen döntsék el egymás között, ki megy tovább az országos megmérettetésre. Tavaly Pétfürdő vitte el a pálmát, idén viszont a veszprémi hivatásosok lettek a legjobbak a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében zajló rangos versenyen – írja a tapolcaimedia.hu. Ezúttal Badacsonytomajról, Ajkáról, Pápáról, Balatonfűzfőről, […]

Vadnai Jonatán – Magyar laseres először végzett a legjobb tízben az olimpiai osztály világbajnokságán!

A mexikói Vallarta vízein lebonyolított ILCA7 világbajnokságon 44 nemzet 126 laserese között Vadnai Jonatán a 9. helyen végzett.

Hidroplánnal a Balatonra
1923 nyarán ezüst sirályokkal repültek a fővárosiak a Balatonra, nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben is indulnak hidroplán járatok a tóra.
Gólyales a kócsagok között - Gyere velünk a Kis-Balatonhoz
270 féle madár él a Kis-Balatonnál, túrázz, evezz te is a vidéken, és ismerd meg Fekete István berki világát.
Hét országgal köti össze a Balaton-partot a FlixBus a nyári szezonban

A szezon közeledtével bővíti a Balatont érintő összeköttetések számát a FlixBus. A globális mobilitási szolgáltató idén hét országgal kapcsolja össze az ország legnagyobb tavát. Május 26-tól Németországból is menetrend szerinti éjszakai járatok érkeznek, Berlinből és Drezdából közvetlenül lehet utazni Siófokra. Az idei tavaszi-nyári szezonban Németország mellett Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország és Horvátország több városa […]

Vasárnap megkóstolhatjuk az EKF sörét az Óváros téri piacon
Méltó az Európa Kulturális Fővárosa címhez, amit jövőre Veszprém viselhet, a régióban egy manufaktúrában készítik, a hagyományokra, a múlt értékeire alapozva, de a mai trendeknek, irányzatoknak megfelelően. Egyelőre ennyit tudhatunk a VEB2023 EKF hivatalos söréről, amit azonban hétvégén már meg is kóstolhatunk.
Mégsem lesz belépődíj Velencébe

Velence a napokban bejelentette, hogy nem az idén júniustól, hanem csak a jövő év elejétől szednek belépődíjat az egy napra érkező turistáktól. A díj és az előzetes regisztráció bevezetését évek óta tervezik a túlturizmus megfékezése érdekében. Az egy napra érkező, tehát Velencében szállást nem foglaló turistáktól beszedett belépődíj 3 és 10 euróba kerül majd, attól

Kerékpáros útvonalak a Balaton körül, a bringakörön túl
Ha a Balaton körüli bringakörút már megvolt, vagy szeretnénk egy adott balatonparti szálláson maradni több napig, és onnan felfedezni a környéket, akkor nagy segítségünkre lehet a tavasszal elkészült BalatonBike365 weboldala és mobilapplikációja.
Finom borokkal és hangulatos programokkal vár a Szent György-hegy hajnalig
None
Kardszárnyú delfin úszik a Szajnában

Kardszárnyú delfin úszik felfelé a Szajnán, szemlátomást egyre rosszabb egészségi állapotban, ezért minél hamarabb vissza kellene vinni a tengerbe. A gyilkos bálnaként vagy orkaként is ismert tengeri emlőst április elején látták a nyílt tengeren, akkor még 30 kilométerre a Szajna torkolatától, azóta a négyméteres állat már 60 kilométert úszott felfelé a folyón, és már Rouen

Készen állnak a strandok a nyitásra!
A strandok a balatoni települések gyöngyszemeinek számítanak, mindenütt folyamatosak a fejlesztések, már készen állnak a nyári szezonra.
Mindenki Balatonfüred környékén akar ingatlant vásárolni
Hiába az akár 200%-os árnövekedés, mégis az északi parti városban szeretnének a legtöbben ingatlanhoz jutni. Mi is lehet jobb annál, mint a saját lakásodban ébredni a Balatonnál?
Hogyan kell összerakni egy Kékszalag-győztes hajót? - videó

A Kékszalag címvédője, az RSM legénysége mutatja meg egy rövid videóban, hogyan kezdték a szezont. Hajószerelés csuklóbemelegítéssel, csavarozással, darus árbócszereléssel. 

Bárki licitálhat egy balatonszemesi üdülőre
A Rába Járműipari Holding 1 hektáros nyaralótelepét 231,14 millió forintos kikiáltási áron árverezik el, amely a Kistücsök étterem és a Latinovits-emlékház közelében van.
Változik a Balaton-régió társadalma: polgármesterekkel készítenek felmérést kutatók

A Balaton térségében új globális kihívások regionális lecsapódásával szembesülhetünk. A Balatoni Integrációs Kft. kutatásba kezd a kiemelt üdülőrégió településvezetőit június-júliusban felkeresve, hogy felmérje egyebek közt a világjárvány, a háború és a betelepülési hullám hatásait – számolt be Fekete Károly, a társaság társadalomtudományi kutatócsoportjának tagja a hirbalaton.hu-nak. Az elemzők már a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos vizsgálat eredményei […]

Ezekkel a programokkal jön az idei Rozé, Rizling és Jazz Napok

Bejelentették a szervezők az idei Rozé, Rizling és Jazz Napok programjait. A sajtóeseményen köszöntőt mondott Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, majd Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója és Zsandár Tamás, a Rozé, Rizling és Jazz Napok rendezvényigazgatója ismertették az idei zenei és gasztronómiai kínálatot. A Rozé, Rizling és Jazz Napok július 8. […]

Ezek az úszó ásványvizes palackok a balatoni kutatásokat szolgálják
A felhívó szöveggel ellátott műanyag palackokat a tihanyi székhelyű Balatoni Limnológiai Kutatóintézet munkatársai helyezték a vízbe. A bójákat kéretik békén hagyni!
Ezt látnod kell! Full-extrás mediterrán terasz készült a Balatonnál
Az igazi mediterrán életérzést szerette volna megidézni Balaton-környéki otthonában Andrea. Jódarabig azonban nem tudta, mivel érhetné el a kellő hatást. Aztán jött egy fantasztikus ötlet, majd Benjámin, aki valóságos csodát tett a teraszon.
Újabb halak pusztultak el a Városligeti-tóban

Ismét haltetemeket találtak a fővárosi Városligeti-tóban. A vízvizsgálatot a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. munkatársai végezték el több külső laboratórium munkatársával. Nem mutattak ki toxikus anyagot a Városligeti-tónál elvégzett laboratóriumi vizsgálatok, a víz hőmérséklete és összetétele is megfelel az előírásoknak. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. dolgozói a helyszínen önállóan, valamint külső, független akkreditált

Vitorlás szemmel: Podcast beszélgetés Litkey Farkassal
A Magyar Vitorlás Szövetség új podcast sorozata, a Vitorlás Szemmel első vendége Litkey Farkas, aki meghatározó alakja a magyar vitorlás sportnak.
Mennyibe kerül egy IMOCA 60-as?

Az IMOCA - International Monohull Class Association - határozza meg annak a hatvanlábas hajótípusnak az osztályelőírását, amely hajókkal például a Híres Vendée Globe kikötés nélküli szólóvitorlás földkerülő versenyen lehet rajthoz állni

Művészetek szárnyán – indul a Kenese Art Fest
Május végén kezdődik a Kenese Art Feszt. Az ingyenes közösségi művészeti foglalkozássorozatra gyermekes családokat, fiatalokat és művészetszerető felnőtteket várnak.
Új vitorlásrekord az Antarktisz körül

Lisa Blair ausztrál szólóvitorlázó május 25-én reggel kikötött Albanyban, és ezzel új Antarktisz-kerülő rekordot állított be – tíz napot faragva a korábbi időből. A vitorlázó 92 nap, 18 óra, 21 perc és 20 másodperc alatt teljesítette az Antarktisz körüli utat Albanyból Albanyba, megdöntve ezzel az orosz Fedor Konyukov 2008-as 102 napos rekordját. Egyúttal kiköszörülve a

Hotel Menthol Musical
None
Reklám