Vitorlázás

Dj az öbölben
None
Saturday Morning Brunch - Music: Time Out Duo
None
Auer Fesztivál
None
1817 - ezt a számot jól jegyezd meg, ha a Balatonnál vagy!
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság segélyhívó számát mentsd el a telefonodba! Az ingyenesen hívható 1817 közvetlenül a vízirendőrök ügyeletén cseng ki!
Reklám
Mire számíthatunk a balatoni horgászvizsgán?
Az elmúlt másfél évben több mint százezerrel nőtt hazánkban a horgászok száma, így ma már közel 600 ezren hódolnak e szabadidős sportnak.
A legforróbb napokon is irány a Plázs
Aki szereti a tengerparti életérzést és a napfényes nappalokat szívesen fordítja holdfényes éjszakákba, azoknak a Plázs ezen a hétvégén is jó választás lehet, ahol több helyszínen is zajlanak a bulik.
Éjszakai teniszversenyt tartottak Keszthelyen

Az ország minden pontjáról 48 játékos vett részt a Helikon Tenisz Club éjszakai megmérettetésén. A 23. alkalommal megrendezett program a testmozgást hívatott népszerűsíteni és persze közösségépítő hatással is volt a versenyzőkre. Mind a négy pálya foglalt volt szombaton délután a Helikon Tenisz Clubban. A hétvégén immár 23. alkalommal szervezték meg az éjszakai teniszversenyt, amelyre az […]

Igazi balatoni strandidő lesz a hétvégén

Péntekre visszatér a 30 fok feletti maximum, napos, túlnyomóan száraz időre van kilátás. Az északkeleti szél még többfelé élénk, helyenként erős lehet. Hétvégén sok lesz a napsütés, említésre méltó csapadék nem várható. Néhány helyen lehet szeles az idő, legfeljebb időnként élénkülhet meg a légmozgás. Szombaton és vasárnap is kifejezetten meleg lesz, a legmelegebb órákban 30-35 fok ígérkezik.

Strandidővel köszönt be az Augusztus a Balatonon Copy

Pénteken sok napsütés és kevés felhő lesz az égen. Egy-egy kisebb záporra, zivatarra délen van némi esély. Hajnalban 14-20, délután 28-33 fok várható. Szombaton szinte felhőmenetes, zavartalanul napos időre készülhetünk. A mérsékelt északi, északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 26-33 fok között alakulhat. Vasárnap délelőtt is derült idő ígérkezik, de kora délutántól nyugat felől megnövekszik […]

Új applikáció a vészhelyzet megelőzésére

A hajótársaság megoldást talált a biztonságos távolság megtartására a hajóin. A Muster 2.0 applikáció kiváltja mentési gyakorlatot. Ez azt jelenti, hogy a mentési gyakorlat miatt az embereknek nem kell összetorlódniuk a gyülekezőállomásokon, ehelyett a gyakorlatot az utasok a saját mobileszközük támogatásával végezhetik el. A mentési gyakorlat minden hajóút kötelező biztonsági eleme. A célja, hogy az

A szigligeti vár is szerepel majd a NatGeo filmjében

A National Geographic egy készülő dokumentumfilmjébe került be a szigligeti vár felújítása is. A napokban zajlott a műsor magyarországi epizódjának forgatása, amely a “Europe from above” címet fogja viselni. A műsor a látványosságokat drónok segítségével mutatja be, az érdekesebb részleteket pedig emberi történeteken keresztül láttatja – a Vatikánt például egy svájci gárdista reggeli kocogása közben […]

"Fantasztikus élmény volt!" - Kolléganőnk átúszta a Balatont, a lányai szurkoltak neki!
Kolléganőnk nem csak szelte, olykor bizony nyelte is a habokat. Kalandos volt az idei Balaton-átúszás, s most megmutatjuk, hogyan élte meg mindezt Dóra Évi. Izgalmas, részletes beszámoló egy, már rutinos átúszótól.
Egy utolsó nagy dobásra készül az olimpián a világbajnok Berecz Zsombor
A vitorlázó Berecz Zsombor az utolsó pillanatig kőkeményen készült a 2020-as tokiói olimpiára, egészen addig, amíg biztossá nem vált, hogy idén nem rendezik meg az ötkarikás játékokat. A finn dingi hajóosztályban versenyző, a végső győzelemre is esélyes sportember akkor sem szeretne rajthoz állni a 2024-es játékokon, ha a hajóosztálya megmenekülne attól, hogy töröljék az olimpiai programból. Berecz Zsombornak egyetlen célja van, a 2021-es játékokon egy utolsó, nagy alakítás.
Reklám
Félbevágott pipafüst - Berecz András estje
None
Túrázz a zamárdi erdőkben!
None
Túrázz a zamárdi erdőkben!
None
Balaton Mesefesztivál
None
Karavánhajót dobott piacra a Tchibo

Lakóautóhoz hasonló hajókat kezdett értékesíteni Németországban a Tchibo. A karavánhajót a Deutsche Composite GmbH gyártja, és két változatban árulják. A kisebb 105 ezer, a kicsit nagyobb verzió pedig 117 ezer euróba kerül, azaz forintra átszámolva 35 milliónál kezdődik. A szerkezetet csak egy 15 lóerős motor hajtja, és nem tengeri használatához nem kell hajóvezetői engedély. Mivel

Kultkikötő: Az elveszett királyság - bábjáték
None
Mit csináljunk a Balatonnál esős időben?

Egy kis eső még nem lehet ok a rosszkedvre, mert a Balaton még borult időben is számtalan élményt tartogat.

Kultkikötő: Csalóka Péter – mesejáték
None
A mindszentkállai istenháza, a Mindenszentek-templom

1829-ben klasszicista stílusban emelték Mindszentkálla, a Káli-medencében, a Kopasz-hegy keleti lábánál fekvő település templomát.

Reklám
Kultkikötő: Hoztam valamit a hegyekből – Tóth Auguszta estje
None
A pecázás szabályait a gyerekeknek is be kell tartaniuk
A gyermekhorgászokra is éppen olyan szigorú szabályok vonatkoznak, mint nagykorú társaikra, de hogy pontosan melyek ezek - most összegyűjtöttük.
Kultkikötő: Azt meséld el, Pista! – Mácsai Pál előadóestje
None
Kultkikötő: Operett műsor Oszvald Marikával
None
Vakrepülés - Hajóteszt a Kékszalagon
Utoljára 2 éve vettem részt a Kékszalagon, versenyen kívül egy Kalózzal. Akkor 33 óra alatt értünk körbe, ezzel teljesült egy bakancslistás tervünk, egyúttal bizonyítottuk, hogy a Kalóz mint YS III. hajótípus méltó ellenfele az előnyszámához sorolt osztálytársaknak.
52. Kékszalag – kaleidoszkóp – 2. rész : Liberák párviadala

Mára ketten maradtak a sok szép Liberából. A Király Zsolt vezette Raffica és a Principessa Oroszlán Péterrel a kormánynál. A párviadaluk végén az idei Kékszalagon is mindketten beértek a potenciálisan gyorsabb többtestűek közé.

Kultkikötő: A kellékes - Orlai Produkció
None
Holnap kezdődik a Nagyhajós Bajnokság
Az év legnagyobb versenye, az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj után, máris a hajóosztályok számára talán legfontosabb verseny következik. Annak a kilenc hajóosztálynak biztos, amely részt vesz a Nagyhajós Országos Bajnokságon, ami csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart. A Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében lebonyolításra kerülő ob-n a 15-ös jolle, a 25-ös jolle, a Scholtz 22, a 33-as, a Sudár Sport, a Regina, a 11mOD, a Nautic és az X35 Hungary osztályok hajói indulhatnak és versenyezhetnek a magyar bajnoki címekért.
Középkori kézműves piac nyílt Sümegen

Megújult a sümegi belvárosi piac, és a Tarisznyavárnál egy új középkori stílusú kézműves piacot is kialakítottak.

Kultkikötő: Ember a falvédőről – L’art pour l’art Társulat
None
Kultkikötő: Megyek utánad – Orlai Produkció
None
2020-ban elmarad a Boglári Szüreti Fesztivál

Augusztus 19-22. között rendezték volna meg a 44. Boglári Szüreti Fesztivált, amely a járványhelyzetre való tekintettel idén elmarad.

Mire figyelj, ha SUP deszkán evezel a Balatonon?
Nincs mentőmellényem, ittam egy fröccsöt evezés előtt, igazoltathat a vízirendőr, evezhetek sötétedés után? Ha SUP-pal szállsz vízre a Balatonon, biztos felmerültek benned is ezek a kérdések. Megkérdeztük a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságot, mire kell figyelnünk, milyen szabályok vonatkoznak ránk az állva evezés során.
Hétvégi balatoni programajánló - a Balatonnál most is minden van, és lesz is!
Más ez a nyár, de így is rengeteg program vár! Lesz itt koncert, sportverseny, kirándulás, bringa és kulturális esemény is, úgyhogy nehogy otthon maradj!
Meglepően tiszta a Balaton vize

A Balaton-átúszás térségében (Révfülöp és Balatonboglár között) valamint további hét helyen vett vízminták arra engedték következtetni a kutatókat, hogy a néhol zavaró algásodás ellenére a Balaton vize a legtöbb helyen kiváló minőségű. A kutatók nemcsak a tó közepén, hanem partközelben is vettek vízmintákat: a legkritikusabbnak számító Keszthelyi-medencében a vízben a megengedhető, literenként 50 mikrogrammnyi algamennyiségnek […]

Hatalmasat fejlődtek a balatoni fürdőhelyek

A Balatoni Szövetség (BSZ) titkára, Fabacsovicsné Kovács Krisztina több éves strandminősítő impulzusait foglalta össze: “Az utóbbi években óriásit fejlődtek a strandok, amelyek ma már komplex szórakozási lehetőséget nyújtanak, mindegyik rá jellemző, egyedi hangulattal, ezért érdemes körbestrandolni a Balatont” – nyilatkozta a hirbalaton.hu-nak. Egy évtizede csak álmodhatott ilyenről a fürdővendég “Idén a Kék Hullám Zászló strandminősítés során […]

Jön a hajóosztályok legfontosabb versenye

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a nagyhajós bajnokság, a hajóosztályok számára talán a legfontosabb verseny. A megmérettetésen a 15-ös jolle, a 25-ös jolle, a Scholtz 22, a 33-as, a Sudár Sport, a Regina, a 11mOD, a Nautic és az X35 Hungary osztály hajói versenyezhetnek. Az MVSZ által rendezett verseny kiírása szerint a helyezések tíz futam

3+1 balatoni pizzéria, ami előtted is feltárja Itáliát

A Balaton népszerűsége talán még sosem állt ennyire magasan a különleges körülményeknek köszönhetően. A parti települések zsúfolásig teltek nyaraló családokkal és ez megannyi éhes szájat is jelent ilyenkor. Ki ne dobna be egy finom pizzát egy egész napos strandolás után? Összeraktunk egy kis listát a legjobb pizzériákból, amelyek a magyar tenger környékén fellelhetők. 1. Giuseppe […]

Százakat mentenek ki a Balatonból, négyen azonban életüket vesztették a tóban
Elszabadult hajó kutatása a vaksötétben, matracon sodródó gyerekek kimenekítése, viharban pánikba esett vitorlázók segítése. Csak néhány azon esetek közül, amelyek az idei szezonban feladták a leckét a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság szakembereinek. Ezek szerencsés kimenetelűek voltak, idén azonban négy alkalommal megtörtént a tragédia.
Black Sheep Trail - terepfutóverseny Ságváron
None
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjátadó ünnepség - VIDEÓ

XXXI.Köris Kupa
Majdnem minden időjárási viszony képviseltette magát.
Invictus GT280 – A dizájn új korszaka

A GT280 a legkeresettebb és legnagyobb számban eladott modell, amit a borgiai Aschenez hajógyár előállít Reggio Calabriában. Formabontó ívek, a színek az olasz Christian Grande Design Works stúdió munkája. Nézzük az összképet: anderalinszint-emelkedést érezni már a kikötőben az Invictus GT280-ast megtekintve. A különleges orrkiképzés új trend, egyedi, mégis sportos megjelenésű. A test metálfényezése csillog a

Ismét fizetni kell a parkolásért Hévízen
Augusztustól fizetős a parkolás, igaz, ezért „cserébe” új, korszerű rendszer és a korábbiaknál több hely szolgálja a vendégeket és a helyieket a zalai üdülővárosban.
Reklám