Vitorlázás

Ezek a Balaton leghíresebb marhái – nézd, milyen aranyosak a fenyvesi angus bocik!
Van, aki onnan ismeri ezeket a vörös vagy fekete marhákat, hogy az M7 mellett legelésznek, van aki az étlapokról. A balatoni angus fogalom a steak kedvelők körében.
Tehénfejés a piacon? A Balatonnál ez sem lehetetlen!
A hévízi jersey-show és fejési bemutató visszavitte az érdeklődőket a gyökerekhez, Boróka és Bazsalikom azt is békésen tűrték, hogy gyerekek próbálták fejni őket. A friss, langyos tej mindenki körében rendkívül kapós volt.
50 kis vitorláshajó népesíti be a Sarudi-medencét
A Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával és az Magyar Optimist Osztályszövetség és az Élményfalu közösségépítő szervezete, a Gyerekreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület összefogásával a Sarudi- medencében először kerül megrendezésre országos vitorlás verseny.
52. Kékszalag – kaleidoszkóp – 3. rész: Hrehuss György 67. versenyköre

A Balaton legendás hajója a 124 éves Kishamis az Összevont Cirkáló osztályban győztesként az abszolút sorrendben 51. helyen ért célba, ami az egyre gyorsuló mezőnyben kiváló teljesítmény

Reklám
A Balatonnál már szüretelnek – nemsokára ihatjuk az első újbort
Ordacsehiben a legkorábban érő magyar szőlőfajta, a Csabagyöngye begyűjtésével augusztus 8-án elindult a szüreti szezon. A Varga Pincészet Magyarország és Európa első újborát állítja elő ebből a dél-balatoni szőlőből.
Megnyílt a balatonfüredi Borhetek a Tagore-sétányon

A borászok mellett három pecsenyesütő, négy pálinkás és 15 kereskedő árulja majd a portékáit minden nap reggel tíztől éjfélig.

Kerékpáros szervizpontot avattak Révfülöpön
A móló előtti kerékpárútszakaszon, a gyermekjátszótér mellett bűnmegelőzési célokat is szolgáló kerékpáros szervizoszlopot adott át szerdán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a révfülöpi polgármesterrel és a kivitelező vállalkozás képviselőjével.
Környezeti katasztrófa fenyegeti Mauritiust, olaj ömlik az óceánba

A megfeneklett tankerből kiömlő olaj tengeri élőhelyeket veszélyeztet Blue Bay, Pointe d'Esny és Mahebourg lagúnáiban, és negatív hatással lehet az egész sziget gazdaságára.

Megnyitották a balatonfüredi borheteket

Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.  A tárcavezető kiemelte: a járványhelyzet következményeinek enyhítése érdekében a gazdaságvédelmi alapból elkülönített 25 milliárd forintos mentőcsomagból 1,8 milliárd forintra pályázhatnak a borászok. Tájékoztatása szerint a pályázatot augusztus 10-étől lehet benyújtani.Beszámolt arról is, hogy 4,8 milliárd forintos […]

Chatbot funkcióval bővül az ÉletMentő applikáció

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációja újabb funkcióval bővül. A chatbot gyorsabb és hatékonyabb segítséget nyújt a felhasználóknak, emellett kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja. A segélyhívásokat gyorsabbá és hatékonyabbá tevő ÉletMentő applikációba újabb funkció került annak érdekében, hogy a lakosság számára a lehető legnagyobb segítséget nyújthassa. Augusztus 6-tól érhető el […]

Rekordszámú jelentkező a Balaton-átevezésre

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre. Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) STOPPER úszóházában elhangzott, hogy a Badacsony és Fonyód közötti 9 kilométeres táv kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető a vitorlásokból álló vízi folyosón keresztül, amely a déli […]

Pörgős futamokat vitorláztak a gyerekek

Edzőversenyt rendezett a Balatonfüredi Yacht Club és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület az RS Feva osztálynak. A gyerekek három nap alatt tíz pörgős futamot vitorláztak. A versenyt Böröcz Berta és Náray Vilmos rendezte, akik a bírói feladatokat is ellátták. A BYC-VGYE Regattán a csapatok Tihany és Balatonfüred között a vízen félúton találkoztak. Az up-and-down pályák hosszát

Babos Tímeával bárhol találkozhatsz a Balatonnál és nagyon jól mutat bikiniben
Balatonfüreden, Tihanyban és Balatonbogláron bármelyik strandon összefuthatsz Babos Tímeával. A világklasszis magyar teniszező, szabályosan Balatonfüggő.
Reklám
Jól alakul a horvát turistahelyzet

Horvátországban 2,44 millió külföldi turistaérkezést és 18,6 millió külföldi vendégéjszakát regisztráltak júliusban. Az érkezések száma a tavaly júliusi 50 százaléka, a vendégéjszakák terén a forgalom eléri a tavalyi 58 százalékát. A horvát belföldi forgalomban jóval kisebb volt a visszaesés: 325 ezer turista 2,9 millió éjszakát töltött el a kereskedelmi és nem kereskedelmi szálláshelyeken, valamint a

Veszprémben pezseg a kulturális élet, és 2023-ig még tovább fejlődik
Veszprém és a Bakony-Balaton régió az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet 2023-ban viselheti. Ennek apropóján rengeteg kulturális és művészeti programot szerveznek, fejlesztik a terület meglévő infrastruktúráját és erősítik a régió kulturális intézményeit és civilszervezeteit.
A három évszázada romos Csobánci vár

A tatárjárás után emelték a Balaton-felvidék 376 méter magas tanúhegyére az erődítményt, melyet 1722-ben már romként említenek a krónikák.

Bódi Sylvi a Balaton partján jógázott - Fotó
Bódi Sylvi alakját nem csupán a kertészkedésnek köszönheti, ami jól látszik legújabb képein is.
A Hiperkarma énekese nem volt koncertképes a badacsonytomaji bulin - félbeszakadt a koncert
Minden adott volt egy kellemes és tartalmas estéhez a badacsonytomaji frissTeraszon: telt ház, balatoni panoráma, kiváló borok és a magyar könnyűzene egyik legizgalmasabb dalszövegírója. Mégsem sikerült túlságosan jól az esemény.
Szeptemberben lesz a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál Veszprémben
Szeptember 6-tól rendezik meg a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben. Az ötnapos rendezvényen a hazai társulatok produkciói mellett külföldi előadókkal is találkozhat a közönség - közölte a veszprémi sajtótájékoztatón a fesztivál művészeti igazgatója.
50 milliárd forintos támogatás Veszprémnek és a Balaton-régiónak

2023-ban Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa, amely nem pusztán Veszprém, hanem a Bakony-Balaton térségének egésze szempontjából jelentős.

260 kamera óvja Siófok biztonságát

Siófok utcáit mostantól mintegy 260 biztonsági kamera vizslatja így a Petőfi sétány lefedettsége is teljes – nyilatkozta dr. Lengyel Róbert polgármester a siofoki-hirek.hu-nak. A város legforgalmasabb közterületeinek bekamerázása folytatódik. A város sok tízmillió forintot költött a közbiztonság növelésére (közterületi kamerák, a sétány őrzése, túlórapénz a rendőröknek, stb.) az elmúlt években. Lengyel Róbert szerint a közbiztonság […]

Mutatjuk milyen volt a balatoni nyár régen

Megannyi könnyűzenei dal örökítette meg a Kádár-korszak Balatonját. A mai fiatalok egyfajta cinikus rokonszenvvel tekintenek a csatos üveges Bambik és a forintos lángosok korára, az idősebbek pedig nosztalgikus mosollyal. A nuus.hu képei ebbe az érába kalauzolnak vissza bennünket. A magyar tenger. Nekünk, magyaroknak a Riviéra. S azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak külföldre utazni, […]

Reklám
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Eötvös Károly kilátó, Szentbékkálla

A Káli-medence legverhetetlenebb panorámáját nyújtja az Eötvös Károly kilátó, a 369 méter magas Fekete-hegyen. Az ámulatba ejtő kilátás többek között a Hegyestűből, a tanúhegyek füzéréből és a Szigligeti-öböl karakteres domborulataiból áll össze miközben a végtelennek tetsző Balaton hullámain táncol a napfény és a térség kisebb tavacskái is fel-felcsillannak. A Fekete-hegy vulkanikus fennsíkjára mocsaras kis állóvízfoszlányok […]

Ilyen se volt még a Balatonnál: terepfutóverseny kutyával
Újfajta futóverseny indul hódító útjára a Siófok melletti Ságvár határában. A Black Sheep Trail 12, 21, és 30 km-es távjait izgalmas helyszíneken jelölték ki, ráadásul akár a kutyánkkal együtt is futhatunk. A 2020. augusztus 15-i hagyományteremtő versenyről a szervezőket, Karsai-Nagy Gabriellát és Karsai Krisztiánt kérdeztük.
A Kiwik is beszállnak a SailGP – be
A Kiwik is beszállnak a SailGP – be
Kereked Ifjúsági Kupa 2020: több mint 200 hajó, sok futam, tökéletes verseny
Kereked Ifjúsági Kupa 2020: több mint 200 hajó, sok futam, tökéletes verseny
Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE
Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE
Faltboot sztori I.
Amikor szóba került egy rövid online beszélgetés folyamán, hogy milyen „hajóval” és milyen formában szoktam vízre szállni és milyen területeken, elhangzott egy megjegyzés, hogy ezeket akár meg is írhatnám, biztos mások is szívesen olvasnák. Aznap munkából hazaérve (pontosabban már előtte a hazaúton) elkezdtem gondolkozni rajta, hogy ezt milyen formában lehetne élvezetessé és kerek egésszé tenni. Volt rá időm, a város egyik feléből a másikba járok minden nap dolgozni. Végsősoron arra jutottam, hogy csak úgy lesz teljes a kép, ha a kezdetektől fogva mondom el az utóbbi bő két és fél év hajóval kapcsolatos eseményeit.
Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE
Háromnapos edzőversenyt rendezett a Balatonfüredi Yacht Club és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület az RS Feva osztálynak, amely nem vehetett részt a Csopak előtt zajló ifjúsági ranglistaversenyen. A gyerekek kitettek magukért: három nap alatt változatos szélviszonyok között tíz kemény, pörgős futamot vitorláztak. A legjobbak szerda délután a BYC-ben tartott eredményhirdetésen vehették át megszolgált díjaikat.
Kereked Ifjúsági Kupa 2020
Remek napokon vannak túl az ifjúsági vitorlázók, ugyanis valamennyi hajóosztályban sikerült sok futamot lebonyolítani a Kereked Ifjúsági Kupán. Gyönyörű látvány volt a Csopak, Tihany, Siófok, Alsóörs határolta területen a rengeteg hajó és ifjú vitorlázó. Az Optimisteseknek 12, a Laser osztályoknak 8, a 420-as versenyzőknek 12 míg a 29er-nek 14 futamot tartottak, így nem adták könnyen az érmeket, alaposan meg kellett küzdeniük a versenyzőknek a jó helyezésekért.
Hihetetlen! Belülről kezdett égni egy fa Siófokon
Egy fűzfa belsejéből egyszer csak ömleni kezdett a füst Siófokon, az Aranyparton. A növény törzse és gyökere is csak úgy okádta a fehér anyagot. A tűzoltók megállapították, hogy korhadt a belseje, ezért jobbnak látták kivágni a fát.
Változatos kikapcsolódás a Tisza-tónál

A Tisza-tó sokszínűségének köszönhetően a partján garantáltan mindenki megtalálja a kedvére való helyszínt. Vannak felújított strandok, madárrezervátum, ökocentrum, a kerékpárral érkezők pedig körbe is tekerhetik a tavat. Abádszalókon átadták a település felújított Tisza-tó Strandját: megújultak a büfék és a rendezvénytér, korszerű panorámaterasz nyílt, bővültek a homokos plázsok, a sétányok és a csúszdapark. Lehet vízi ejtőernyőzni,

Toszkán életérzés a Balaton-felvidéken
Lenyűgöző szépségű a Balaton és az egész ország, ráadásul biztonságos is, a szolgáltatás, a gasztronómia pedig egyre több helyen világszintű. Jó látni, hogy már trendi itthon nyaralni, pihenni.
Idén Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbb balatoni városok
None
Off Road Hungary Gyenesdiáson, a Faludi síkon

Egy különösen nívós Off-road fesztivál várja az érdeklődőket Gyenesdiáson 2020. augusztus 28-30 között. Egy rendezvény, amire sokáig emlékezni fogtok.

Anconai szerelmesek / Tihanyi Szabadtéri Játékok
None
A férfiak a fejükre estek / Tihanyi Szabadtéri Játékok
None
Sunday Morning Chill - Quiet Chords
None
Közeledik a hétvége, 4-5 kilométeres a torlódás az M7-esen a Balaton felé
Torlódás, baleset, a forgalom csak lépésben halad. Mutatjuk a részleteket.
Más szezon, új szokások és furcsa kérdések a Tourinform-irodákban
A műlt hétvégén már szinte mindenhol ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a Balatonnál a hőségben. Igazi főszezoni hangulat volt a jellemző a tó környékén, ám az idei nyár még ennek tükrében is más, mint a megszokottak.
Több mint kétezren neveztek már az augusztus 16-i Balaton-átevezésre

A Badacsony és Fonyód közötti 9 kilométeres táv kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető.

Több mint kétezren neveztek már az augusztus 16-i Balaton-átevezésre

A Badacsony és Fonyód közötti 9 kilométeres táv kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető.

6 település 7 malma a Balatonnál, amit neked is látnod kell

Ma már ipartörténeti műemlékek azok a vízi- és szélmalmok, melyek lapátjait hajdan a Balaton-felvidék bővizű patakjai, vagy az uralkodó légmozgások hajtottak.

Elmarad a Keszthelyi Kilométerek
Találkozzunk inkább 2021 pünkösdkor, adták hírül a keszthelyi futóverseny szervezői, akik a bizonytalan járványügyi helyzet miatt nem tartják meg az őszre szervezett futást!
Hogyan értsük félre a nőket? / Tihanyi Szabadtéri Játékok
None
A belföldi foglalások harmada a balatoni régióba szól a főszezonban
Idén nyáron is abszolút sláger a Balaton: a főszezonban a belföldi foglalások 34 százaléka szól ide, így nagyjából 12 százalékpontot nőtt az átlagos foglalási érték az előző évhez képest a Szállás.hu legfrissebb adatai szerint.
Reklám