Vitorlázás

Próbált már vitorlázni? Itt a lehetőség!

Április 27-28-án PÖFFesztivál Balatonudvari-Fenyvesen

Nagy borok a Kis-Balatonnál
A Zalai borvidék hazánk ha nem is a legrégibb, de – történelmileg igazolható – a legnagyobb magyar borvidéke volt egykoron. A borvidék elismertsége mára ugyan kicsit megkopott, de az itt születő borok még mindig csodálatosak.
Jetski-adrenalin-függőség-veszély! Na és a szabályok?
Amikor a jetskivel száguld valaki a vízen, nem érdekli, hogy ez veszélyes, hiszen a veszélyes helyzetek keresése élteti. Mindig meg kell kapnia az adagot, ami feltölti. Hiába vannak szabályok, ezeket a célelérés motivációja elhomályosítja.
Elkezdődött a Balaton Boat Show szervezése
Elkezdődött a Balaton Boat Show szervezése
Reklám
Repülő amerikaiak
Az Airbus segítségével fejleszti az American Magic csapat a következő Amerika Kupás megmérettetésen használt egytestű repülő hajóját. Íme egy videó a fejlesztésről és az első tesztmodellről a vízen!
A sikerről mesélt Érdi Mári
Érdi Mári sikereinek mentális, fizikai és technikai összetevőiről beszélt az MVSz szakmai sorozatának előadásán.
Balatonalmádi 30 éve város

Balatonalmádi 2019-ben ünnepli várossá nyilvánításának 30. évfordulóját, és 150. évfordulóját annak, hogy önálló településként tartják számon.

Majális 2019, Balatonakarattya

Májusfa állítással, főzőversennyel és családi programokkal várják a majálisozókat Balatonakarattyán 2019. május 1-jén.

Balatoni programok, majálisok 2019. május 1-jén

Május első napján hivatalosan is elkezdődik a balatoni szezon, s több településen ünnepséget, családi programokat, majálist rendeznek.

Kiöntött a Balaton Keszthelynél
A parti sétányon átvették az uralmat a kacsák.
TOP 10 ország ahol 2019-ben a legtöbb szuperjacht található

A vizsgált jachtok hossza átlagosan 48 méter volt.

Retro majális 2019, Balatonboglár

Szőlőskislakon, Balatonboglár városrészében Retro majálist rendeznek 2019. május 1-jén traktoros felvonulással, vidám játékokkal, koncertekkel.

Majális 2019, Balatonszemes

Koncertekkel, családi programokkal színesített majálist rendeznek Balatonszemesen 2019. május 1-jén, az iskola melletti parkban.

Reklám
Bringás piknikre és futóversenyre készülnek Balatonlellén
Húsvét után is várják a mozogni vágyókat a déli parton. Balatonlellén szombaton második alkalommal szervezik meg a bicajosok találkozóját és kiállítását.
Szombattól több vonat jár a Balatonra Budapestről

A vasúttársaság ezzel már jóval a főszezon előtt biztosítja a nyár közeledtével fokozatosan növekvő velencei-tavi és balatoni utazási igény kielégítését.

Egy új Jules Verne Trophy kísérlet Yann Guichard - tól
Egy új Jules Verne Trophy kísérlet Yann Guichard - tól
Jön az SSL Gold Cup, a világ első, igazi nemzetek közötti vitorlás csapatversenye
2021-ben jön a várva várt SSL Gold Cup, ahol a résztvevő országok legjobb vitorlázói fognak egymás ellen versengeni 47 lábas egytestű hajókon, tavi környezetben. A magyar csapatot Berecz Zsombor vezeti és reméljük, hogy a magyar vitorlázók szépen helytállnak majd a "világ legjobb vitorlázó nemzete" címért folytatott küzdelemben.
Vitorlázósikerek a Garda-tavon
Immár 37. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb utánpótlás vitorlásversenyét az olaszországi Garda-tavon, ahol Optimist hajóosztályban több mint ezer versenyző állt rajthoz. A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség képviseletében két edző és öt versenyző utazott a versenyre, amelyen Jandl Rómeó és Völler Hanna a válogatott kerettagságért, Koch Péter, Pécsi Koppány és Léderer-Vágó Lóránt a hazai ranglistaversenyekre
Jól teljesítettek a hazai fürdők
Nőtt a nettő árbevétel és a fürdőszolgáltatást igénybe vevők száma is – derül ki a Magyar Fürdőszövetség trendriportjából. A fürdőüzemeltető társaságok értékesítésének nettó árbevétele 2017-ről 2018-ra 9,1, ezen belül a fürdőszolgáltatás nettó árbevétele 7,5 százalékkal emelkedett. A gyógyszolgáltatásból származó nettó árbevétel (NEAK-támogatás és a vendégek által fizetett önrész együttesen) viszont 0,4 százalékkal csökkent. A gyógykezelések
Majális 2019, Balatonkenese

Egész napos családi szórakozást kínál a balatonkenesei Majális 2019. május 1-én a Vak Bottyán strandon.

Vízre tették a szupertitkos tengeralattjárót
Oroszországban vízre bocsátották a Poszejdon (Poszeidón) típusú, nukleáris hadászati drónok hordozására kialakított atommeghajtású tengeralattjárók első kísérleti darabját. A Belgorod tengeralattjáró vízre bocsátását Vlagyimir Putyin orosz elnök élő videokapcsolásban figyelte. Andrej Volozsinszkij ellentengernagy, az orosz haditengerészet vezérkari főnöke a konstruktőri gondolat ünnepének nevezte a jármű megjelenését. A tengeralattjáró építése ezt követően vízen folytatódik. A TASZSZ hírügynökség
26 tonna pontyot fogtak egy hét alatt
Befejeződött az ötödik Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa: összesen 26 418 kiló halat fogtak az indulók. A Deepex Lithuania 629,81 kilóval szerezte meg a győzelmet.
Reklám
Még 2 méterrel a víz alatt is káros a jetski a Balatonra
A száguldozásnak akkor is lehet természetkárosító hatása, ha nem robbanómotorral működő jetskivel közelkedünk a Balatonon. A sekély tóban másként keletkeznek és nyelődnek el a hullámok, valamint a rezgések, mint a nagy vízmélységű tengerekben.
Földvár vár! Sparis versenyek 2019 - ben
Földvár vár! Sparis versenyek 2019 - ben
Jön az SSL Gold Cup, a világ első igazi nemzetek közötti vitorlás csapatverseny
2021-ben jön a várva várt SSL Gold Cup, ahol a résztvevő országok legjobb vitorlázói fognak egymás ellen versengeni 47 lábas egytestű hajókon, tavi környezetben. A magyar csapatot Berecz Zsombor vezeti, és reméljük, hogy a magyar vitorlázók szépen helytállnak majd a "világ legjobb vitorlázó nemzete" címért folytatott küzdelemben.
Révfülöpön népszavazás lesz a tervezett 133 férőhelyes kikötőépítés miatt

A kistelepülés választásra jogosult 1160 lakosának több mint 25 százaléka, 309 fő aláírta a kérdőívet, így a népszavazást meg kell tartani.

Népszavazás lesz Révfülöpön a 133 férőhelyes kikötőépítés miatt

A kistelepülés választásra jogosult 1160 lakosának több mint 25 százaléka, 309 fő aláírta a kérdőívet, így a népszavazást meg kell tartani.

Földvár vár!
Minden eddiginél gazdagabb versenyprogrammal várja a vitorlázókat a Spartacus Vitorlás Egylet Balatonföldváron. A World Sailing hajóosztályokban elért eredmények alapján messze legeredményesebb hazai vitorlásklub a versenyrendezésben is szintet kíván lépni. Idén is lesz nagy nemzetközi verseny Földváron: a szeptember 13-20 között megrendezésre kerülő Repülő Hollandi Európa-bajnokság, ahol a tizenháromszoros világbajnok Majthényi-Domokos páros ismét összecsaphat a világ legjobb hollandisaival.
Holttestet találtak a Balatonban Csopaknál
A vízirendőrök kérték a vízimentők segítségét ma reggel, egy akkor még csak eltűnt ember kereséséhez Csopakon a BAHART kikötőben.
Holtan találtak meg egy eltűnt embert a Balatonban Csopaknál

8 perc alatt megtalálták az eltűnt férfit, de már csak a holttestét tudták kiemelni. Azt, hogy pontosan mi okozta a tragédiát, a rendőrség vizsgálja.

Lóhátról locsoltak a hévízi huszárok
Lóhátról érkezett a szódavizes locsolás húsvéthétfőn a Festetics téren a város ünnepi vigasságán, amelyen négy napon át míves portékák is várták a látogatókat.
Teszteltünk egy 69F foilert a Garda tavon
Teszteltünk egy 69F foilert a Garda tavon
Operett gála a Budapesti Operettszínház sztárjaival Hévízen

2019. május 20-án a Budapesti Operettszínház sztárjai lépnek fel Hévízen, a Fontana Filmszínházban.

Fertői vitorlázó sikerek a Garda tavon!
Fertői vitorlázó sikerek a Garda tavon!
A világ legnagyobb atomtengeralattjáróját bocsátotta vízre Oroszország

Az új 184 méter hosszú Belgorod nevű tengeralattjáró 6 személyzet nélküli hadászati 2 megatonnás nukleáris drón hordozására lesz alkalmas.

Megismertük a faművesmesterség titkait Zalakaroson
Ácsfúrót, vonókést és hordó­készítő gyalut is láthattunk a zalai fürdővárosban. A faművesmesterségek bemutatója mágnesként vonzotta a gyerekeket.
Keszthelynél kiöntött a Balaton, kacsák úszkálnak az elöntött szárazföldön

Ideiglenes kis Balatonok költöztek a keszthelyi Balaton-part sétányát övező gyepes területre, amelyben boldogan pancsolnak a vadkacsák.

Érdi Mária Franciaországban versenyez!
Érdi Mária Franciaországban versenyez!
10 kihagyhatatlan tavaszi program Hévízen

Hévíz minden évszakban kedvelt célpontja a turistáknak, hiszen az egyedülálló gyógytó, a csodálatos természeti és épített környezet télen-nyáron felüdülést nyújt az oda érkezőknek.

10 kihagyhatatlan program Hévízen

Hévíz minden évszakban kedvelt célpontja a turistáknak, hiszen az egyedülálló gyógytó, a csodálatos természeti és épített környezet télen-nyáron felüdülést nyújt az oda érkezőknek.

VIII. Tolnay Kálmán László Emlékverseny

A verseny a BYC örökös tagja, a kétszeres olimpikon Tolnay Kálmán László előtt tiszteleg, aki 1965-ben a Balaton Kékszalagját is elnyerte.

A magyar vitorlás sport történetében először nyert magyar versenyző Világkupa versenyt
A magyar vitorlás sport történetében először nyert magyar versenyző Világkupa versenyt
Lux Ádám hétszer úszta át a Balatont
Nem bánta meg azt sem, hogy szabadúszó lett annak idején, mert úgy érzi, így sokkal több lehetőséget kapott, mint egy társulatban.
Jól halad a Velencei-tavi felújítás
A Velencei-tavi partfal komplex felújításának a negyede elkészült, nyár végére a munkák csaknem felével végeznek. A teljes projektet 2021 őszére kell befejezni. A partfal-rekonstrukció mellett öbölkotrások folynak, a projekt eredeti terveiben pedig szerepelt a csónakkikötők és a közvilágítás fejlesztése is, de az unió ezeket nem támogatta, így erről lemondtak. A kivitelezést végző Velence 2016 konzorcium
Rekordot döntöttek a balatoni kompok
Mintegy 11 ezren utaztak a balatoni személyhajókon a négynapos húsvéti hétvége alatt. A kompforgalom is erős volt, csaknem 34 ezer ember kelt át rajtuk az északi és a déli part között. A téli időszakban felkészítették a cég hajóit a szezonra, a beruházásokra, a járművek fejlesztésére és karbantartására 290 millió forint állt rendelkezésre – mondta Dónucz
Újabb elsüllyedt hajót találtak a búvárégészek
A második világháborúban egy japán tengeralattjáróról torpedóval elsüllyesztett ausztrál szállítóhajó roncsait találták meg tengeri régészek a délkelet-ausztráliai Victoria partjaitól száz kilométerre, az óceán mélyén. Az SS Iron Crown szállítóhajó 1942-ben süllyedt el, a támadásban a legénység 38 tagja halt meg. Öt túlélőt egy másik hajó vett a fedélzetére. A torpedó 60 másodperc alatt elsüllyesztette a
Reklám