Vitorlázás

A Gulács-hegy meghódítása – túra a magyar Fujiyamán
None
Időutazás a Tűzgyűrű-tanösvényen
None
Téli SUP kaland a Hévíz-patakon
None
Mikulás SUP kaland a Hévíz-patakon
None
Reklám
Vadászgépektől lesz hangos a légtér Veszprém megye felett
Central Hawk 2021 elnevezéssel magyar–brit kétoldalú repülő harcászati gyakorlatot hajt végre az MH 59. Szentgyörgyi Repülőbázis 2021. október 8-25. között – olvasható közösségi oldalukon.
Generali RUN Balatonfüred
None
48 órás, 24 órás és 6 órás ultrafutó magyar bajnokság
None
A Zalakarosi Fürdő három kategóriában is ötcsillagos minősítést szerzett

A Magyar Fürdőszövetség nemzeti védjegy minősítésének ellenőrzése után újra ötcsillagos minősítést szerzett a Zalakarosi Fürdő a Strand, a Gyógyfürdő és az Élményfürdő kategóriában.

Sikeres szereplés a Soling nyílt Európa-bajnokságon
Kilenc nemzet 25 csapata részvételével zajlott le az olaszországi Mandello del Larioban (Comoi tó) szeptember 30 és október 3 között a SOLING osztály nyílt Európa-bajnoksága, mely eredetileg a spanyolországi Santanderben került volna megrendezésre, de ez a koronavírus-járvány miatt júliusban elmaradt.
Idegenek is bekukkanthatnak az otthonunkba a noname kamerákkal?
A szezonnak vége, így sok balatoni nyaralóba került az interneten rendelt noname távfelügyeleti kamera. Vajon jó döntés volt?
Zala-kocka
None
A Pálmaház titkos élete
None
A zene szárnyán...hullámain vagy kerekein?
None
Reklám
48 éves, 8 éve fut, és 48 km meg sem kottyan neki
Kovács Ádám 2018-ban teljesítette a két legendás versenyt, az UTMB-t és Spartathlont, előtte a Dél-Zala Dombjai Ultra Trailt futotta le, most pedig az Athén–Spárta–Athén útvonalra készül.
Szaunázók éjszakája októberben a Zalakarosi Fürdőn 2021

2021. október 22-én textilmentes éjszakai Szauna és medence party várja a Zalakarosra látogatókat.

Filmklub indul Balatonfüreden

Nyolc filmből álló sorozat veszi kezdetét a Balaton Moziban A valóság látszata címmel. A filmklub havonta jelentkezik majd és igazi moziélményt ígér – írja a balatonfured.hu. Első vetítés október 12-én lesz, majd havonta egyszer válogatnak a mozgókép izgalmas világából. Hogy milyen filmek lesznek a filmklubban, kiderül a Füred TV videójából.

Ismét kirobbant a csikágó Csopakon a régi kikötő körül

Kerítést vont az új tulajdonos a Balatoni Hajózási Zrt.-től korábban vásárolt csopaki kikötő köré. A szerződés és a jogszabályok értelmében a NER-hez köthető vállalkozó ezt azonban nem tehette volna meg – olvasható a Népszava hasábjain. – Sajnos, kerítést nem bonthatunk! – jelentette ki Ambrus Tibor, Csopak polgármestere, miért hagyják, hogy a közpark besorolású, és a […]

Pontok és színek a veszprémi kiállításon
Pontfestéssel készült alkotásokból nyílt kiállítás az Agórában.
Álomszép skandináv kabinház épült egy balatoni szőlőhegyen

Mindössze öt hónap alatt húzták fel a Balaton festői környezetében azt a takaros mégis modern kabinházat, amely egy fiatal házaspár álmait váltotta valóra. A természet tisztelete mellett az anyagtakarékosság volt a fő szempont a faszerkezetes épület kivitelezésekor – olvasható a lakaskultura.hu-n. Ez a kabinház biztosan a nyugalom szigete: a szőlődűlők kellős közepére került, hajnalonta őzikék […]

A Realteam nyert, övék az összetett elsőség is – TF35

Sikeres évadot zárt Scarlinóban a TF35 Trophy, a csúcstechnológiás hidrofoil katamaránoknak rendezett sorozat, amelyben a svájci csapatok domináltak. Az utolsó versenynapra erős szelet jósoltak, és bár a kezdeti 18 csomós szél még nem lett volna sok, az ebédidőre várt 25 csomó már túlzottan próbára tette volna a mezőnyt. Így aztán a rendezőség a záró futamok

Nem szabadott hibázni – Menorca 52 Super Series Sailing Week

Mivel a tervezettnél jóval kevesebb futamot tudtak megtartani az 52 Super Series második állomásán, senki nem engedhette (volna) meg magának a rossz eredményt. Miután az utolsó két napon nem lehetett futamot tartani, akinek becsúszott két számjegyű eredmény, az el is búcsúzhatott a dobogó legfelső fokától. A Harm Müller Spreer vezette Platoon 4., 3., 6., 4.,

Felborult vitorlásról estek vízbe a Balatonnál
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a hétvégén két esetben négy bajbajutottnak segítettek partra jutni.
Reklám
Színes programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja idején a Balatonnál is

A november 11-ig tartó fesztiválon országszerte 130 múzeum várja az érdeklődőket, Balatonfüreden, Keszthelyen és Siófokon is izgalmas programokkal készülnek.

Fél milliárdért eladó Varga Imre szobrászművész aranyparti háza
Egy darabka kultúrtörténetet és egy jó darabka balatoni ingatlant kínálnak eladásra. A kultikus aranyparti villa és a karnyújtásnyira lévő tó jelene és lehetséges jövője képekben, részletekben, most!
Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 Siófok

Siófokon a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház kínál programokat a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 Keszthely

Keszthelyen a Festetics-kastély és a Balatoni Múzeum kínál rendezvényeket a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Füredi Szüret: látványos programok és zamatos borok a Balaton-parton

Október közepén ismét megünnepli a szüretet Balatonfüred, természetesen nem maradhat el a felvonulás sem a Szent István térről a Kisfaludy színpadig.

Kvíz: A balatoni fesztiválok és fesztiválszervezők titkai II.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!
Legendás balatoni hajók #8 - A Kékmadár történetét mostani tulajdonosa meséli el
A Balaton vizét számos nevezetes hajó szelte az idők során, és szeli a mai napig. A 30-as cirkálók sorát gazdagította a Kékmadár, amely a legtöbb bajnoki címet szerezte meg az idők során. A hajó hiteles történetéhez a jelenlegi tulajdonost, Wossala Györgyöt kérdeztem.
Harmadik lett az SSL Gold Cup tesztversenyén a Magyar csapat
Szombati két második helyükkel csoport másodikként kerültek az október 3-i, vasárnapi nagy döntőbe, ahol a brazilokkal, a horvátokkal és a svájciakkal küzdöttek
Napsütéses Unitef Kupa Földváron
Talán az utolsó szép versenyhétvége az idén – jegyezte meg valaki a stégen.
Online konferenciát tartanak a Balaton fenntarthatóságáról

Október 6-án, azaz holnap 14.00 és 16.00 között tart ingyenes, szemléletformáló konferenciát a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete, melynek fókuszában az anyaghasználat és a fenntarthatóság áll. A rendezvényhez az alábbi linken lehet majd kapcsolódni okostelefonnal, számítógéppel vagy laptoppal. A BFT munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság […]

Seregélyek októberi rohama Szigligetnél
Alfred Hitchcock Madarak című filmjét idézte az a hétfő délutáni madártámadás, amit az egyik szigligeti szőlő táblánál láthattam.
Év végéig megépül a tihanyi apátsághoz vezető lépcsősor

Ismét megindultak a munkálatok a tihanyi Csokonai ligetben és az apátsághoz vezető lépcsősornál. Ha minden igaz, év végére lezárul a lépcső és a támfal fejlesztése, a liget parkosítása viszont jövő tavaszig várat magára. Még júniusban álltak le a munkálatok a helyi vállalkozók kérésének megfelelően, az idegenforgalmi szezon elmúltával azonban újra megjelentek a munkagépek a területen, […]

Online konferencia a Balatonról

Október 6-án, szerdán 14 és 16 óra között ingyenes online szemléletformáló konferenciát tart a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete az anyaghasználatról és a fenntarthatóságról. A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság érdekében tavaly ősszel szemléletformáló rendezvénysorozatot indított, hogy felhívja a figyelmet mindannyiunk személyes érintettségére, a klímaváltozásra, a

Medvebőrrel kereskedők buktak le Sümegen

Medvebőrrel kereskedő férfiak ellen emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség. Az ügy vádlottja egy budapesti és két sümegi férfi, akiket természetkárosítás miatt vontak felelősségre. A barna medve fokozottan védett, ezért az adásvétele nem engedélyezett, és ez vonatkozik az elpusztult állatra, bármelyik részére, valamint a belőle készült termékre, készítményre is. A medvebőrt az egyik sümegi férfi […]

Rangos versenyt rendeztek a Balatonon

A Rooster-Monautix Európa-kupán négy nap alatt hét futamban mérhették össze tudásukat a versenyzők, ennek végén az Európa-kupa eredményeinek felhasználásával magyar bajnokokat is hirdettek. A verseny rendezését az osztályok világ- és Európa-bajnokságain gyakorlott Rauschenberger Miklós vezette, a sportszerű versenyt hattagú nemzetközi versenybíróság biztosította. „Nehéz négy nap van mögöttünk. A gyenge és erős szél komoly kihívást jelentett

A Balaton októberi lehelete: álomszép felvételeken a hajnali áhítat
A Balaton, a mi kis magyar tengerünk ősszel egész más arcát mutatja, mint nyáron. Nincsenek turisták és nincs lángosos, ilyenkor a természet visszaveszi, ami az övé. A lakaskultura.hu gyönyörű fotókat közölt, olvasójuk jóvoltából.
Végetért a klasszikusok idei sorozata
A Klasszikus Kupa-versenysorozat azzal a céllal jött létre 2017-ben, hogy népszerűbbé tegye a klasszikus hajóosztályokat, vitorláshagyományokat és -kultúrát, emellett ösztönözze a hajótulajdonosokat, csapatokat a klasszikus hajók állagának megóvására, valamint az osztályok sajátosságainak, előírásainak megfelelő fejlesztésére.
A Balaton szocreál nyaralókerítései ihletette versekből nyílt kiállítás
None
Napsütéses Unitef Kupa Földváron
Talán az utolsó szép versenyhétvége az idén – jegyezte meg valaki a stégen. Bízzunk azért benne, lesznek még a szezon hátralévő részében napos-szeles napok, de egy biztos: a Spartacusnak megint sikerült remek időjárást kifognia a hagyományosan érdekes túra- és pályaverseny kombinációra.
Megjelent a Vitorlás Etikett film 2. fejezete
Ismét a fedélzetre szálltak a színészek, hogy újabb pontokat mutassanak be a vitorlázás illemtanából. Máté P. Gábor, Farkas Laura és Langer Soma ezúttal a kihajózással kapcsolatos etikett szabályokból mutatnak be néhányat, köztük van az egyik leggyakoribb és legfeltűnőbb, a pufferek bevételének szabálya is.
Felborult egy kamion az M7-esen, elterelik a forgalmat az autópályáról
Felborult egy kamion az M7-esen Martonvásárnál hétfőn kora hajnalban; a baleset miatt a sztráda mindkét oldalán korlátozták a forgalmat - közölte a katasztrófavédelem.
Közösen szurkolnak a tűzoltók Kárász Dávidnak
A tűzoltók nem csak munka közben összetartóak. Ezt bizonyítja az a kedves gesztus is, ahogy a siófoki tűzoltók lelkesen támogatják volt kollégájukat, Kárász Dávidot.
Ömlik be a szőlő a Hableányba
Az időjárásnak köszönhetően csúcson van a szüret a Laposa birtokon, a korai szőlők később értek, a későbbi fajták viszont hamarabb, így hatalmas a forgalom a Hableány feldolgozó üzemében.
Egy pécsi férfi tört be a templomba Balatonszárszón

Egy lemezszekrényt felfeszítve több mint 60.000 forint készpénzt tulajdonított el egy betörő egy balatonszárszói templomból két hete – adta közre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A betörőt, egy 56 éves pécsi férfit a múlt héten elfogták. A pécsi férfi a hívek összegyűjtött adományait vitte el az imaházból. A rendőrök az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt. Autójára […]

Reklám