Vitorlázás

A vegán étrend is hasznára vált az Ultrabalaton bajnokának

Tavaly két versenye is elmaradt ugyan a járványhelyzetből kifolyólag az Ultrabalaton győztes Bódis Tamásnak, de a futó mégsem elégedetlenkedik. A 2020-as évben a felkészülésé volt a főszerep, a jövőbeli tervekről pedig a csupasport.hu-nak nyilatkozott a sportoló. Alkalmazkodni, improvizálni – ez kapott főszerepet Bódis Tamás 2020-as évében, hiszen (ahogy a sportban és az életben egyaránt jellemző […]

Ingyenes a beutazás a Maldív-szigetekre

A Maldív-szigetek kormányzata december 28-án kihirdetett döntése eltörli a 15 méternél rövidebb bérelt vagy magánhajók belépési díját az ország felségvizeire. Eredetileg minden vízi jármű köteles volt 5000 maldív rúfiát (körülbelül 93 ezer forint) fizetni, amit később lecsökkentettek 500, illetve 2000 rúfiára (akkor már meghúzták a 15 méteres határt), most pedig bekövetkezett az a törlés, amit

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Becehegyi Szentháromság Kápolna, Balatongyörök

A györöki Becehegy katonás szőlősorai és bodros levelei közül magasodik elő a római katolikus Szentháromság Kápolna. Az idilli magaslati ponton, autentikus környezetben megbújó templom igazi kis ékköve a nádfedeles présházakkal tarkított, balatoni domboldalnak. A mostani épületet falait 1907-ben húzták fel közadakozásból, de csak egy évvel később adták át. Helyén előtte is templom állt, melynek keletkezéséről […]

Kulcsár Krisztián: Senkit nem akarunk ökrös szekérrel Tokióba vontatni
150-160 fős magyar küldöttségre számít a Magyar Olimpiai Bizottság az egy évvel későbbre halasztott tokiói olimpián – jelentette ki a DIGI Sport híradójának Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke. Jelenleg 84 kvótája van a magyar csapatnak, ezek közül a legtöbbet a tradicionális sportágak hozták, de a sportvezető meglepetésérmekben is reménykedik. Egyúttal elmondta, az olimpián senkinek nem kötelező indulnia, ha az oltás alapfeltétel lesz, akkor minden olimpikonnak be kell oltatnia magát.
Reklám
A köd alatt szunnyadó Keszthely is gyönyörű
Csütörtök reggelre köd telepedett megannyi balatoni városra, így Keszthelyre is. A Festetics kastély és a kastélypark, mintha álomba merült volna. Ritkán fotózott, megkapó felvételek a januári Balatonról.
10 emlék az elmúlt évek jeges-havas Balatonjáról

Még a nyárimádók is epekedve várnak arra, hogy fehérre fesse a Balaton környékét a puha hópaplan, és befagyjon a nagy tó vize.

Ez pörgött 2020 tavaszán - TOP 5 cikk
Készítettünk egy 2020-as toplistát a legolvasottabb cikkekből. Évszakonként mutatjuk, mit szerettetek a legjobban. Jöjjön 2020 tavasza. Ezernyi tulipán, rejtélyes bűneset, covid, fürdőzés a Balatonnál.
Nyereményjáték 1. szabályzat teszt
A Soós-hegy, ahonnan beláthatod a Balaton egész keleti medencéjét

A Tihanyi-félsziget is belekúszik a Balaton északkeleti csücskében, a balatonkenesei Magasparton álló kilátó látómezejébe.

Horvátország – Paradicsomi környezet, kulináris élvezetek

Déli szomszédunknál, a turizmussal lépést tartva, a gasztronómia is rohamléptékben fejlődik. Minden igényt kielégítő luxuskörülmények, fantasztikus ízek és élmények várják mindazokat, akik akár hajón, akár szárazföldön töltenék el a szabadságukat Horvátországban. Tájékozódni itt is érdemes: https://croatia.hr/hu-HU/elmenyek/hajozas Az ország kincseinek száma végeláthatatlan, ahogy a tengerpart is, amelynek mentén végighaladva számtalan szépség tárulkozik az ember szeme elé.

Horvátország – Paradicsomi környezet, kulináris élvezetek

Déli szomszédunknál, a turizmussal lépést tartva, a gasztronómia is rohamléptékben fejlődik. Minden igényt kielégítő luxuskörülmények, fantasztikus ízek és élmények várják mindazokat, akik akár hajón, akár szárazföldön töltenék el a szabadságukat Horvátországban. Tájékozódni itt is érdemes: https://croatia.hr/hu-HU/elmenyek/hajozas Az ország kincseinek száma végeláthatatlan, ahogy a tengerpart is, amelynek mentén végighaladva számtalan szépség tárulkozik az ember szeme elé.

Kvíz - Ezt tervezték a Balatonnal: lecsapolás, olimpia, alagút
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Vízkeresztkor Balatonlellén megszentelték a Balatont
Első alkalommal tartottak Balaton-szentelést a déli parti városban vízkereszt estéjén. A kikötő mólóján közel százan imádkoztak és énekeltek, a sötétben sokan lámpásokkal, fáklyákkal világítottak. A megszentelt Balaton vizét kis üvegekben vitték haza a hívek az otthonukba.
Reklám
Balatonakarattyán érnek majd össze az épülő bicikliutak

Folytatódik a Budapest-Balaton kerékpáros összeköttetés kiépítése, valamint a Balatoni Bringakör korszerűsítése is 2021-ben. A két nagyobb fejlesztés Balatonakarattyán kapcsolódik egymáshoz majd – olvasható az ITM közleményében. A főváros és a Balaton közötti kerékpárút kivitelezése ebben az évben 2,9 milliárd forintból folytatódik. A tervek szerint 2021 második felében átadják a teljes Budapest-Etyek szakaszt, a Székesfehérvár bevezetőt […]

A cigánycsuk lett 2021-ben az év madara

Lakossági szavazáson a cigánycsuk nyerte el az év madara címet – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A társaság 1979-ben alapította az “Év madara” titulust, hogy a természetvédelmi szempontból kiszolgáltatott fajokra összpontosítsák a társadalom figyelmét. A szavazáson győztes cigánycsuk a mezei verébnél kicsit kisebb méretű madár. A nászruhás hím feje, torka és háta […]

Srí Lankán már várják a turistákat

Srí Lanka január 22-től újra megnyitja a repülőtereket a kereskedelmi repülőjáratok előtt, ezzel újraindítva az ország turizmusát a járványügyi intézkedések betartásával. A repülőteret speciális egészségi felügyelet mellett nyitnák meg, miközben az ország gazdaságának élénkítésére összpontosítanak. Sudath Samaraweera, Srí Lanka járványügyi főorvosa elmondta: „A turizmus nagy szerepet játszik az ország gazdaságában, ezért sürgősen újra kell indítani.

Az új év első napjaiban sem érkezik meg az igazi tél Copy

Újév reggelén pénteken kevesebb felhő lesz az égen, de pára, köd kialakulhat. Napközben többfelé hosszabb időszakokra is kisüthet a nap, számottevő csapadék nem várható. A délies szél helyenként élénk lesz. Hajnalban -4, +4, napközben 4-9 fokra van kilátás. Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, majd késő délután elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat. A délkeleti […]

Hatalmas havazások bénították meg a balatoni közlekedést
Az még rendjén is lenne, hogy januárban hófúvások nehezítik az életünket, de a múlt század elején többször volt téli ítéletidő áprilisban is. Hihetetlen felvételeken mutatjuk meg a balatoni ítéletidőt!
Vágányzár az észak-balatoni vonalon
Január 9-től a Székesfehérvár – Balatonfüred és a Lepsény – Balatonfüred állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.
A kikötőn kívül nincs számodra hely?
Építők, MKB, Zánka, Révfülöp... tovább is lesz mondjam még? Felkészül: Szövi, MAFC-UNI, Aliga, Fűzfő Laguna, de a Bahart kikötők nyugalmára sem tennék nagy tétet. És vannak kihasználatlanok, ahova csak a kiváltságosok juthatnak be: ugye tudnátok sorolni?
Meztelen hajózásra várják a pihenni vágyókat

A járvány kezdete óta a turistákat szállító üdülőhajók is leálltak, a Bare Necessities azonban máris nudista hajóutat tervez. A Bare Necessities nevű társaság már korábban is kibérelt nagy tengerjáró hajókat, hogy nudizmust kedvelő turistákat szállítson rajtuk egyhetes utakra. A járvány természetesen ezeket a járatokat is leállította, most azonban a cég – a nagy hajóeladási hullámot

Zalakaros a Balaton zöld tüdeje
A fürdőváros országos hírű gyógyászati központként mindig nagy figyelmet fordított zöldfelületei és parkjai állapotára, a környezettudatos nevelésre.
Reklám
Milliárdokat szánnak idén a balatoni kerékpárutakra
A Budapest–Balaton bringaút összes szakaszán dolgoznak idén a kivitelezők, melyre 2,9 milliárd forintot fordítanak. Megkezdődnek a Bringakör első északi engedélyköteles szakaszainak munkálatai is Tihany-Örvényes és Balatonkenese-Balatonfűzfő között. Ősztől pedig a tókerülő kerékpárút még hiányzó egyetlen szakaszának kivitelezése is megindulhat Balatonrendesen.
2,9 milliárd forintból folytatódik idén a Budapest-Balaton kerékpárút építése

Ezen kívül, a tervek szerint, a Balatoni Bringakör korszerűsítése is elkészül Balatonakarattyától Balatonlelléig.

Százéves hajszárító a kézipoggyászban?
Szekrény méretű útiládák, hajvasaló és a laptoptartó őse is látható a múlt század utazási kellékeit bemutató tárlaton Keszthelyen.
Balaton-átúszás 2021

2021. július 31-én 39. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást Révfülöptől a balatonboglári Platán strandig.

Nemzeti Hét 2021 Balatongyörök

2021. július 7-11.között rendezik meg a Nemzeti Hét fesztivált a balatongyöröki móló melletti sétányon.

Március 15-i ünnepi megemlékezés 2021 Balatongyörök

2021. március 15-én 11 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés a Petőfi szobornál Balatongyörökön.

Badacsonyi borok nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

A badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje nyerte a Magyar Bor Nagydíjat fehérbor kategóriában, a vörösborok között pedig a Géza Pincészet csakugyan 2017-es Feketeleányka Selectionje söpörte be az elismerést. Tapasztalataik alapján a borszakírók ezekből a tételekből állították össze a tizenkét-tizenkét legjobbnak ítélt fehér-, illetve vörösbort tartalmazó, Super 12 elnevezésű listájukat – közölte a […]

Megkezdték a strandszezont, nem kellett hozzá jeget törni
Lelkesítő zenéről is gondoskodtak a partról Balatonszemesen, hogy páran megmártózzanak a 4 fokos Balatonban január 1-jén. A baráti társaság szerint nem lesz beteg az, aki ilyenkor csobban egyet a magyar tengerben.
MasterCraft Xstar – Csúcstechnológia és luxus

Az ikonikus, wakeboard teljesítményű hajónak kettős személyisége van, amely szörfözés közben is megmutatkozik. A hét méter hosszú, vésett stílusú hajótest a szemünket, míg a hihetetlenül sokféle wake- és szörfbeállítási lehetőség a sportolási élményt ragyogja be. A MasterCraft díjnyertes Gen2 Surf System fejlesztésének jóvoltából elérhető a világ legnagyobb, leginkább állítható szörfhulláma. A fiataltól az idősig, a

Jön a nagy lehűlés és havazás is várható

Erősen felhős és borult időre lehet számítani elsősorban a Dunántúlt illetően, de néhol azért előfordulhat szakadozás a felhőzetben. Ma valószínűleg már érkezik a nagy lehűlés, akár a fél országot is befedheti majd a hó. Hétvégén tovább csökken a hőmérséklet. Ami a csapadékot illeti, a friss modellfutások szerint szombat estétől egyre nagyobb területen havazás veheti kezdetét − írja az Időkép. […]

5+1 túraútvonal az északi part legjobbjaiból a téli időszakra is

Nagy nehezen csak véget ért ez a viszontagságos 2020-as év, de a korlátozások még egy ideig valószínűleg érvényben maradnak. Ez idő alatt talán a leghasznosabb tevékenység, amivel az ember elfoglalhatja magát a szabadidejében, az a kirándulás és kedvenc tájegységeink felfedezése gyalogszerrel. Ha van pozitívuma az elmúlt időszaknak, akkor az mindenképpen az, hogy kicsit jobban megismerhettük […]

A VHF-rádió titkai

A VHF-rádió a korszerű jacht legfontosabb és nélkülözhetetlen kommunikációs eszköze. Segítségével kapcsolatot lehet teremteni a parti rádióállomással, a kikötővel és más hajókkal. Időjárási előrejelzésekről, biztonsági közleményekről, egyéb hasznos információkról szintén a rádiótelefon segítségével szerezhetünk tudomást. Annak érdekében, hogy a rádióban mindenki jól érthetően, röviden és gyorsan el tudja mondani a közlendőjét, az IMO az egyszerű

Garda Fesztivál, Gardália 2021 Tihany

2021. november 19-21. között a tihanyi gardahalászat hagyományait elevenítik fel szórakoztató programok és gasztronómiai ínyencségek kíséretében a Garda Fesztiválon.

Szüreti Napok 2021 Tihany

2021. szeptember 10-12. között rendezik meg a hagyományos Szüreti Napokat Tihanyban gasztronómiai-zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal.

Pofátlanság! 12 keszeget kínoztak meg gereblyéző módszerrel Balatonföldvárnál
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei videóra vették, ahogy egy horgász keszegeket gereblyézett a földvári kikötőnél. Ez a módszer orvhalászatnak és bűncselekménynek minősül.
Új év, új remény: kisbárányok születtek újévkor Felsőörsön
Az újév hajnalán, egy könnyűnek és szépnek nem nevezhető esztendő után a felsőörsi alpolgármester háztáji gazdaságában január elsejére virradóra született meg két kisbárány.
Negyed évszázados a Balaton-felvidéki Kéktúra

1996-ban alakították ki a több mint 100 kilométer hosszú, Pétfürdőtől Badacsonyig vezető kék sáv jelzésű túraútvonalat.

Privát Ultrabalaton sikerrel indult az újév Csipi számára
Az ultrafutó szombaton indult Balatonfüredről és 31 óra 30 perc alatt ért célba vasárnap.
KeszthelyFest 2021

2021. július 2-4. között ismét pezsgéssel, zsongással telik meg a Keszthely patinás, történelmi belvárosa.

Művészetek Völgye Fesztivál 2021

30. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját 2021. július 23. és augusztus 1. között.

Keszthelyi Retro Fesztivál 2021

2021. július 24-én a Retro legnagyobb képviselői látogatnak el Keszthelyre, hogy közösen repüljünk vissza az időben, hallgatva a nagy slágereket.

Badacsonyi bor is nyert Magyar Bor Nagydíjat
Fehérbor kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.
Gombócfesztivál 2021 Balatonfűzfő

Különleges gasztronómiai élményt, a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt tartalmas szórakozást nyújt a Gombócfesztivál Balatonfűzfőn.

Samsara Fesztivál 2021 Siófok

2021. augusztus 11-15. között hatodik alkalommal rendezik meg Siófokon a Samsara Fesztivált, amely a jóga, zene, a tánc és a természet szerelmeseinek találkozója.

Reklám