Vitorlázás

Balatoni sétahajózás
None
Keszthelyi Szilveszter 2019

Keszthely főterén búcsúztatják a 2019-es esztendőt sok zenével, sztárvendéggel, tűzijátékkal december 31-én.

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny 2019 Balatonfüred

2019. szeptember 14-én ismét megrendezik a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversenyt Balatonfüreden.

Szezonzáró Vonyarci Búcsú 2019 Vonyarcvashegy

2019. szeptember 15-én rendezik meg Vonyarcvashegyen a 28. Szezonzáró Vonyarci Búcsút a település több helyszínén.

Reklám
Festetics Trófeaszemle 2019 Keszthely

A vadászathoz kötődő zenei, irodalmi és képzőművészeti programok, solymász bemutató várja az érdeklődőket 2019. szeptember 14-én Keszthelyen.

Mikulásfutás 2019, Siófok

5. alkalommal rendezik meg Siófokon 2019. december 7-én a Mikulásfutást, melyen rengeteg meglepetés is várja a sportolókat.

Szilveszteri Party 2019, Siófok

Az év utolsó napján remek zenékkel, hangulatos gasztro faházakkal, fergeteges szilveszteri bulival búcsúztatják 2019-et Siófokon.

Tihanyi Félmaraton 2020

Többféle távon, gyönyörű pályán, családi programokkal várja a Tihanyi Félmaraton a futókat 2020. január 1-én.

Alsóörsi horgásznap és halfőző verseny 2019

2019. szeptember 14-én családi programokkal, főzőversennyel színesített program várja az érdeklődőket Alsóörsön.

Szent István napi ünnepi hétvége Balatonudvariban
None
Jamie Winchester koncert
None
Három nap alatt hét futam a Zugvogel Flottabajnokságon
Három nap alatt hét futam a Zugvogel Flottabajnokságon
Keszthelyi Táncpanoráma 2019

17. alkalommal rendezik meg a Táncpanorámát Keszthelyen, amely a Balaton Színház és a Nemzeti Táncszínház közös szervezésű rendezvénye.

Reklám
Az időjárás is közbeszólt a füredi versenyen

Két pályán, 8 hajóosztály 68 hajója versenyzett a Füred ODT kupán. Az A pálya felelős rendezője Igali Csilla, a B pályáé Böröcz Berta volt. Előbbin a J24, a Scholtz22, a Sudár Regatta és az Elliott770, utóbbin az Asso, a Melges24, az X35 és a 8m osztályok versenyét vezényelték le. Az első versenynapon az időjárás nem

Heppiend Fesztivál 2019 Csopak

Szezonzáró rendezvényt tartanak a csopaki strandon 2019. szeptember 7-én 10-23 óra között koncertekkel, családi programokkal

A Balatonnál ellenőrzött minden negyedik vállalkozást megbüntette a NAV
Csaknem minden negyedik vállalkozásnál talált valami szabálytalanságot balatoni ellenőrzéssorozatán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A vállalkozók negyede annak ellenére mulasztott, hogy az akciót a hivatal ezúttal is előre meghirdette honlapján. Az ellenőrzéssorozat kapcsán kiszabott mulasztási bírság megközelíti a 115 millió forintot.
Nyári néptáncest
None
Fonyódi Kutyafesztivál
None
Jön az őrült hajók versenye

Augusztus 17-én kezdődik a VI. Hartai Őrült Hajók Versenye a hartai Duna-parton. A kizárólag manuális hajtással és úszásra rendeltetésszerűen alkalmatlan eszközökből készített „járművekkel” versenyző csapatok próbálnak minden évben minél látványosabb őrültségekkel előállni és minél gyorsabban megtenni a néhány száz méteres dunai szakaszt. A jelmezekkel, vízi bombákkal, füstölőkkel és hajókürtökkel tarkított megmérettetés minden évben tartogat meglepetéseket,

Baranyay László koncert
None
Rio Buli és Hó party a fonyódi kikötőben!
None
Tűzijátéknéző hajók a Balaton körül 2019-ben!
Tegye igazán felejthetetlenné az idei nyarat és ünnepeljen augusztus 19-20-án a Balaton közepén a Mastercard Tűzijátéknéző hajóink egyikén.
Reklám
Füred ODT Kupa beszámoló
A Balatonfüredi Yacht Club hagyományos versenyére augusztus második hétvégéjén került sor. Két pályán, 8 hajóosztály 68 hajója versenyzett.
3 nap alatt 7 futam a Zugvogel Flottabajnokságon
Igazán jó körülméynek között zajlott a Kielzugvogel Flottabajnokság Agárdon, az osztály anyakikötőjében a Yacht Klub Agárdban, a Magyar Kielzugvogel Flotta Egyesület szervezésében, az YKA támogatásával augusztus második hétvégéjén
Balatoni Beatles Mánia koncert Alsóörsön
None
Balatoni Beatles Mánia koncert Siófokon
None
7 balatoni templom- és várrom, ahova mindenképp látogass el

A fantasztikus természeti adottságokon kívül gazdag múltidéző épített örökséggel is büszkélkedhetnek a balatoni és környékbeli települések.

A vállalkozások negyedénél talált szabálytalanságot a NAV a Balatonon
Pedig előre szóltak, hogy ellenőrzés lesz. 115 millió forint bírságot osztottak ki.
Zene, csend és belső utazás – különleges művészeti fesztivál Pannonhalmán
Hirdetés - Az Arcus Temporum XV – Pannonhalmi Művészeti Fesztivál első pillantásra lehetetlenre vállalkozik: meghívni egy pillanatnyi csendre az idelátogatókat a művészet és az élet forgatagában.
19-én és 20-án is lesz tűzijáték - mutatjuk hogy hol!
Ábrahámhegyen, Badacsonyban, Balatonszepezden, Balatonbogláron augusztus 19-én, a többi balatoni településen 20-án lesz tűzijáték. Összegyűjtöttük, mikor hol kezdődik.
Kigyulladt a Kék Hullám sebesvonat mozdonya - 300 utast szállítottak le
A 418 331-es remot Csörgő kapott lángra az egyik Tapolcára tartó Kék Hullám sebesvonaton, hétfőn, az év eddigi legforróbb napján.
Oldtimer hajók versenyeznek a Balatonon

Huszonegy éves múltra tekint vissza a Tabu Oldtimer Vitorlás Kupa, amely egy tradicionális fahajók részére kiírt túraverseny és az összevont cirkálók számára pedig ranglistaverseny. Az idén 10 hajóosztály számára kiírt eseményt minden évben az augusztus 20-a előtti szombaton rendezik meg Balatonkenesén. A verseny útvonala: Balatonkenese–Balatonaliga–Balatonkenese–Balatonalmádi–Balatonkenese. A rendezvény megnyitója idén augusztus 16-án 11 órakor lesz Balatonfüreden,

Rólad is készülhet rúdtáncos kép a Balatonnál!
Ha mindig is kipróbáltad volna rúdtáncot, vagy már profin űzöd a sportot, netán csak csodaszép szexi lányokat néznél a rúdon, akkor Fonyódon a helyed! A SUPport Bázison a világbajnok rúdtáncos, Floch Bernadett augusztus 18-án különleges fotózásra vár bennünket!
Jól sikerült a Zugvogel flottabajnokság

Ideális körülmények között zajlott a Kielzugvogel Flottabajnokság az osztály anyakikötőjében, a Yacht Klub Agárdban, a Magyar Kielzugvogel Flotta Egyesület szervezésében, az YKA támogatásával. Pénteken két, inkább taktikus futamot sikerült tartani a nagytisztáson, 5-8 csomós dél-nyugati szélben, amely szombaton délire fordult és kicsit erősödött, három futamot vitorláztak. Ezek a hajók 10-15 csomós szélben érzik igazán jól

Hosszú hétvégi balatoni programajánló
Itt a régóta vágyott hosszú hétvége, s a Balaton partja tele lesz jobbnál-jobb programokkal, pláne, hogy számtalan helyen rendeznek tűzijátékkal egybekötött augusztus 20-i ünnepségsorozatot is.
Eladó, egy 1952-es, sebességi világrekordot tartó Ferrari motoros (600 LE) hidroplán

A metanol égésű 4,5 literes iker kompresszoros 600 LE-s erőművének köszönhetően 1953-ban megdöntötte az aktuális végsebesség csúcsot (242 km/h)

Fastnet Race és a Kékszalag

Ami nekünk a Kékszalag, az a briteknek a Rolex Fastnet Race

Kalandor lett Zalakaros bora
A város fehérbora címet idén a zalaszabari Kányaváry Borbirtok 2018-as évjáratú Kalandor bora, a város vörösbora címet pedig a miháldi Vig Zsolt 2017-es merlot-cabernet franc házasítása nyerte el.
Egy este kedvenceinkkel: Létay Dóra és Éliás Jr.
None
Egy este kendvenceinkkel: Horgas Eszter és Dajka Krisztián
None
Egy este kedvenceinkkel: Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert - Libikóka
None
Forraltbor-főzőverseny 2019 Badacsony

2019. november 30-án ismét versenybe szállnak a forraltbor készítők legjobbjai a hagyományos Badacsonytördemici Forraltbor-főzőversenyen.

Szőlőhegyi Piknik
None
Balaton Sound Fesztivál 2020 Zamárdi

2020. július 8-12. között rendezik meg Zamárdi szabadstrandján a térség egyik legnagyobb elektronikus zenei buliját, a Balaton Soundot.

Augusztus 20-i ünnep Balatonszárszón
None
Advent Keszthelyen 2019

2019. november 30-tól színes programkínálattal, gasztronómiai és kézműves vásárral, ünnepi gyertyagyújtással készülnek a karácsonyvárásra Keszthelyen.

Reklám