Vitorlázás

KulcsSoft utánpótlás támogatás: Megszületett a döntés
Lezárult a rendhagyó és példaértékű Kulcs-Soft kezdeményezés, amely remélhetően más cégek számára is „utat mutathat”, hiszen a hazai vitorlás sportnak nagy szüksége van a felelősséget és támogatói szerepet vállaló cégek együttműködésére.
Nehezebb a horvátországi beutazás

Horvátország szigorít beutazási feltételein, csak 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel lehet bemenni az országba. Azon európai uniós országok állampolgárai, amelyek zöld besorolású tagállamból érkeznek Horvátországba, továbbra is korlátozások nélkül léphetik át a határt. Jelenleg ebbe a kategóriába csak Finnország tartozik. Az új protokoll alól kivételt képeznek az átutazók, az egészségügyi dolgozók, a tanulók, a fuvarozók,

Fa Nándival a Vendée Globe első harmadáról

Ki másnak kérdeztük volna a véleményét a versenyen eddig történtekről, mint az ötszörös földkerülő, Vendée Globe 5. és 8. helyeket elért Fa Nándorét!

Vendée Globe: Sébastien Simon emelőuszonya megsérült

Víz alatti akadálynak ütközve sérült meg az Arkea Paprec jobb oldali uszonya és uszonyháza

Reklám
Meghosszabbított, adventi nyitvatartás a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

2020. december 1-30. között este 7-ig látogatható az ünnepi díszt öltött keszthelyi Festetics-kastély parkja.

Nyakig a vízbe merülve tisztítják a szakemberek a Hévíz-csatornát
Ha lehet, géppel dolgoznak, ám sok helyütt, ahol nagy tömegben élnek védett fajok, a vízben állva, kézzel távolítják el a szakemberek a természetes környezetre veszélyes növényeket.
Megjelent a Balatoni Vakáció mesekönyv, amely a tó legszebb pontjait mutatja be

A Balaton északi partjának az elejétől egészen a délig part végéig csavaroghatunk a mesekönyv 18 történetének révén.

Módosították a horgászokra vonatkozó speciális szabályokat
Legfeljebb három családtag vagy két ismerős tartózkodjon egy csónakban a veszélyhelyzet idején – ezt ajánlja a Magyar Országos Horgász Szövetség.
Hazánk természetes élőhelyein nincs helye idegenhonos halaknak
Még augusztusban a Hévízi-tó kifolyó vizében, a Gyöngyös-patakon fogott furcsa halat kukorica-giliszta csalival egy horgász. Mivel nem ismerte fel, milyen fajról van szó, a Magyar Haltani Társasághoz fordult segítségért.
90 települést ihletett meg a balatonőszödiek élő adventi naptárja
Idén robbanásszerűen megnőtt azoknak a településeknek a száma, ahol december 24-ig, élő adventi naptárként minden este más és más család ablakában gyúlnak fel a kivilágított számok sziluettjei. Balatonőszödön 2015 óta minden évben megrendezik az élő karácsonyváró kalendáriumot. Mintegy 90 településen indult el az ő mintájukra ez a hagyomány.
Siófoki lány lett az első udvarhölgy a Nemzet Szépe versenyen

Több ezer jelentkező közül választotta ki a zsűri az idei Nemzet Szépe verseny 20 legszebb lányát. Az elbírálás során az egyik fő szempont a természetesség volt, tulajdonképpen ez motiválta a 23 éves, siófoki illetőségű Milei Fannit is a részvételre. „Néhány évvel ezelőtt egy hormonbetegség miatt felszedtem 20-25 kilót, és a közösségi médiában folyamatosan azt láttam, […]

Főzött már igazi séf a konyhádban?
Ha már unod, hogy csak a tévében főzőcskéző séfek varázsolnak ínycsiklandó finomságokat a konyhádban, akkor most eljött a te időd.
Így drágul jövőre az M7-es

A szombat este megjelent, új autópályahasználati feltételeket tartalmazó ITM-rendelet értelmében, az alábbi táblázat mutatja pályadíjak várható módosulását. A nyáron elfogadott törvénymódosítással Magyarország bevezette az inflációkövető útdíjemelés rendszerét az hazai autópályákra. A pontos emelés mértéke eddig azonban nem volt ismert, a szombat este megjelent Magyar Közlöny azonban már tartalmazza azt a minisztériumi rendeletet, amelyből kiderül a […]

Reklám
Busás támogatás a vitorlázó utánpótlás tehetségeinek

A Kulcs-Soft 2020 júliusában – társadalmi felelősségvállalásának keretében – a hazai vitorlázó utánpótlást fókuszba helyezve rendhagyó kampányt indított. A cég vállalása volt, hogy minden, az idei Kékszalag vitorlás versenyen induló hajó után 10.000 Ft-ot fordít a Kulcs-Esély Alapítványon keresztül a fiatal sportolók támogatására. Ennek szellemében a július 30-án rajthoz álló 535 vitorláshajó után 5.350.000 Ft-ot […]

Vendée Globe: Kevin Escoffier hajója elsüllyedt
Vendée Globe: Kevin Escoffier hajója elsüllyedt
Megújul több balatoni strand

Több mint 80 szabadvízi többek között a zánkai, a balatonfenyvesi, a dunabogdányi, az abádszalóki és a tiszalöki szabadstrand újulhat meg a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának negyedik ütemében. A most biztosított forrásnak köszönhetően a következő szezonban újabb európai színvonalú, családbarát és akadálymentes fürdőhelyekkel találkozhatnak a vendégek. Az elnyert támogatásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség év végégig

Arcok az elnökségből: Juhász Miklós
Juhász Miklósról sokaknak a Glória jut először az eszébe. Az 1925-ben Balatonfüreden épült gyönyörű 40-es cirkáló, amelynek megrendelője és első tulajdonosa a magyar technikatörténet egyik legnagyobb zsenije, Kandó Kálmán volt. „15 éve miénk a hajó. Először egy 8m OD-t szerettünk volna, le is előlegeztük. Aztán megláttam a Glóriát a gyúrói gyárudvaron, megalkudtunk, ráfizettem az előlegre, és vittük a hajót.
Vendée Globe: Kevin Escoffier hajója elsüllyedt
Továbbra is Charlie Dalin vezet a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen, amelyen Kevin Escoffier-t Jean Le Cam mentette ki az óceánból.
Bezárt a Hévízi Tófürdő, várhatóan december 12-től látogatható ismét

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján a Hévízi Tófürdő is bezárásra kényszerült.

Bezár a Hévízi Tófürdő, várhatóan december 12-től látogatható ismét

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján a Hévízi Tófürdő is bezárásra kényszerült.

Folytatódik a strandok felújítása a Balatonnál
None
Ideiglenesen bezárt a Hévízi Tófürdő is
A Hévízi Tófürdő keddtől, azaz december elsejétől a járványügyi intézkedések miatt ideiglenesen felfüggesztette az üzemeltetést.
Reklám
Ünnepség nélkül is állítottak Betlehemet Balatonfüreden
Már áll a Betlehem Balatonfüreden a Római katolikus Plébániatemplom, illetve a Piros templom melletti téren, amit Schindele Györgyné Emília, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága elnöke kezdeményezett 18 évvel ezelőtt, amelynek máig házigazdája. Idén az adventi ünnep elmaradt a járvány miatt.
Hét vízitúra megállóhely újult meg a Balaton körül

A túrázni vágyók a 2021-es vízitúra szezon kezdetétől vehetik igénybe az új szolgáltatásokat.

Ázz és bringÁzz – gyógyfürdő és sportrehabilitáció Zalakaroson

Így készül Szollár Zsolt kétszeres IRONMAN a következő szezonra - meglestük hol edz, hogy edz, hogy lazít, és mit tesz ízületei egészségéért.

A Karma (is) segített – mentés az óceán közepén

November 30-án kora délután a Vendée Globe egyszemélyes földkerülő vitorlás versenyen Kevin Escoffier vészjelzést adott le, mert hajója gyorsan süllyedt, a szkipper pedig kénytelen volt átszállni a mentőtutajába. Négy versenytársa sietett a segítségére. Az események gyors egymásutánban követték egymást (az időpontokat UTC-ben adtuk meg). Kevin Escoffier, november 30-án, még az események előtt: 13:46 Kevin Escoffier

Vándor Róbert és Kékszalag-győztes csapata már az újabb hajófejlesztésen dolgoznak
A balatonfűzfői Vándor Róbert 3 éves korától édesapja jóvoltából mindig valamilyen hajón vagy azok közelében töltötte a nyarakat. 11 évesen kezdett el vitorlázni, most pedig arra a legbüszkébb, hogy beérett 10 évnyi munkája, és csapatával sikerült megnyerni a hőn áhított Kékszalagot. 2020. július 31-én hajnalban az RSM2 haladt át elsőként az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán. Élményekről, tervekről kérdeztük a neves versenyzőt.
A bűnmegelőzési egyesület elnöke árulta a drogot a Balatonnál
A civil szervezet bűnmegelőzési védjeggyel felfestett terepjárójával szállította az árut, és még tavaly is tartott drogprevenciós órát diákoknak.
Jean Le Cam megtalálta és megmentette Kevin Escoffier-t

Magyar idő szerint hajnali 2 óra 18 perckor a 61 éves francia versenyző sikerrel megtalálta a mentőtutajban sodródó Escoffier-t, aki biztonsgban a Yes We Cam! fedélzetére jutott

Állatvédelmi civil kezdeményezés indult Füreden

Civil kezdeményezést indított az Arácsért Alapítvány a környék háziállatainak érdekében. Arra kérik a lakosságot, hogy az idei szilveszterkor mellőzzék a pirotechnikai eszközök használatát és csak a pezsgők durrogjanak. Az Arácsért Alapítvány jövő évi rendhagyó naptára a körülöttünk élő állatokat mutatja be, ezáltal is szeretnénk felhívni a figyelmet az állatvédelemre, az élet iránti tiszteletre. Mindehhez szervesen […]

Kiss Endi - Hooligans: "Szeretném, ha benőne a fejem lágya" - interjú
Kiss Endi dobos kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy mi zajlik most a lelkében párkapcsolati téren, hogy mit jelent számára a család, ez a furcsa év és persze, az új Hooligans klipről is megkérdeztük.
Kiss Endi - Hooligans: "Szeretném, ha benőne a fejem lágya" - interjú
Kiss Endi dobos kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy mi zajlik most a lelkében párkapcsolati téren, hogy mit jelent számára a család, ez a furcsa év és persze, az új Hooligans klipről is megkérdeztük.
Kiss Endi - Hooligans: "Szeretném, ha benőne a fejem lágya" - interjú
Kiss Endi dobos kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy mi zajlik most a lelkében párkapcsolati téren, hogy mit jelent számára a család, ez a furcsa év és persze, az új Hooligans klipről is megkérdeztük.
9 évet kaptak a balatoni dílerek

Idén májusban emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű drogkereskedelem miatt öt gyanúsítottal szemben, akik feltételezhetően szervezett módon árultak kábítószert a balatoni régióban – tájékoztat közleményében a Somogy Megyei Főügyészség. A vádirat lényege szerint a 46 éves Balaton-parti férfi budapesti társával már hosszabb ideje állt baráti kapcsolatban. A férfiak rendszeres kábítószer fogyasztók voltak, majd […]

Besegített a vihar a régészeknek

Az Eta névre keresztelt hurrikán november közepén érte el Florida északi részének partját, és „feltárt” egy hajóroncsot. Mark O’Donoghue St. Augustine partján sétálva különleges leletekre bukkant, a fadarabok egy az 1800-as évekből származó hajótól maradtak fenn, a roncsot az Eta trópusi vihar által keltett hullámok hozták a felszínre. A szakértők szerint a roncs egy amerikai

Felújítás miatt zárva a Festetics-kilátó

Szükségessé vált az immár 20 esztendős Festetics-kilátó felújítása a Keszthelyi-hegységben. Az elöregedett fa tartószerkezet miatt, a látogatók biztonsága érdekében az objektum november 26-tól zárva van a felújítás befejeztéig – közölte a Bakonyerdő Zrt. Az elmúlt időszakban a Bakonyerdő Zrt. munkatársai szakemberek bevonásával felmérték a kilátó állapotát. A felmérés során vizsgálták a faanyag-szerkezeti és statikai állapotát. Az eredmények […]

Hét vízitúra megállóhely újult meg a Balaton körül

A túrázni vágyók a 2021-es vízitúra szezon kezdetétől vehetik igénybe az új szolgáltatásokat.

Arcok az elnökségből 6.rész: Juhász Miklós
Arcok az elnökségből 6.rész: Juhász Miklós
Vendée Globe: Alex Thomson befejezte
Vendée Globe: Alex Thomson befejezte
Szörf EB Gádorfalvi Áron kvóta nélkül, de még van esélye Tokióra
Szörf EB Gádorfalvi Áron kvóta nélkül, de még van esélye Tokióra
Vendéée Globe: A PRB elsüllyedt, Le Cam menti Escoffier-t

Még pontosan nem ismert okból a földkerülő versenyen a harmadik helyen vitorlázó PRB megsérült és Kevin Escoffier-nek mentőszigetbe szállva el kellett hagynia az elsüllyedő hajót

Óvoda épült búvároknak

A lengyelországi Mszczonówban megépült Deepspot nevű létesítmény hivatalosan is a világ legmélyebb medencéje. A 45,4 méter mély verembe 8 ezer köbméter víz fér. A medencét elsősorban búvároknak tervezték, akiknek így nem kell elutazniuk valamelyik tengerpartra, hogy igazán mélyre merülhessenek. A víz alatti részt ennek megfelelően rendezték be: van itt elsüllyedt hajó, maja műrom és bebarangolható

A bűnmegelőzési egyesület vezetője árulta a drogot a Balatonon
Elítélte a Balaton déli partján éveken át kábítószert terjesztő, bűnmegelőzésre alakult egyesület vezetőjét és társait a Kaposvári Törvényszék - tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn.
Orvhalászokat fogtak a Balatonnál
Két férfit fogtak el a rendőrök, miközben illegálisan horgásztak a balatonkenesei kikötőben. Orvhalászat miatt indítottak eljárást ellenük.
Újabb strandok újulnak meg nyárra a Balatonnál
Több mint 80 szabadvízi strand újulhat meg országszerte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandfejlesztési programjának negyedik ütemében.
Óvatosan az adventi gyertyákkal!
Vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban nem biztonságos koszorút veszünk vagy készítünk, esetleg nem megfelelő helyre tesszük az adventi díszt, könnyen bekövetkezhet a baj, amikor már csak a tűzoltók segíthetnek.
Reklám