Vitorlázás

Megjelent a Vitorlás Etikett filmsorozat első része
A kikötőbe, valamint a hajóra érkezés szabályainak bemutatásával kezdődik a hajózás, ezen belül is a vitorlázás illemtanának bemutatásáról szóló rövidfilmsorozat első része, mely a napokban jelent meg.A Magyar Vitorlás Akadémia és a Sailing Film közös produkciójában az alkotók szándéka az volt, hogy humoros jelenetekkel átszőve, a negatív példákat is megjelenítve mutassák be az Etikai Kódex egyes pontjait.
Októbertől Ordacsehiben is bemutatják a Nagy-Berek világát
Már áll az épület, bár egyelőre még vezetékek lógnak ki a falából. A leendő kiállító- és konferencia teremben is arra vár a deszkahalom, hogy beépítsék a helyére. Csupán az utolsó simítások vannak vissza a véghajrában, és hamarosan látogatható lesz a Nagy-Berek legújabb attrakciója, amely csaknem 300 millió forintból valósul meg.
Magyar győzelem született a Finn Masters Európa-bajnokságon

Az első két nap után a második helyen álló Lukáts Ákos harmadik napi versenyzésével az élre állt, és megnyerte az Eb-t. Így az egy hete elhódított magyar bajnoki cím mellé begyűjtötte a Masters Európa-bajnokság első helyét is. Tihanyban a Finn dinghy Masters Európa-bajnokság mezőnye a verseny harmadik napján 3 kitűnő futamot teljesített, a verseny zárónapján

A leghosszabb szüreti felvonulás volt az idei Szentgálon
Jó hangulatú szüreti felvonulást rendeztek szeptember 11-én, szombaton Szentgálon. A már hagyományos vigasságot 15 éve megrendezik a településen. Az idei különlegessége az volt, hogy a vonulók most alkották a leghosszabb menetet a szüreti felvonulások történetében.
Reklám
Hatékony online albérletkeresés

A megfelelő albérlet felkutatása nem egyszerű feladat. Akár fővárosi, akár vidéki lakhatásban gondolkozunk, ez általános igazságnak számít. Fontos, hogy megfelelően szűrni tudjunk a kínálatból. Ebben segíthetnek az erre szakosodott weboldalak. Az ingatlanpiac folyamatos mozgásban van és az év nagy részében szinte csúcsra járatva pörög. A lakáseladások esetén ez talán kevéssé igaz, ugyanakkor az albérletek kereslete […]

Összezárul a Balatoni Bringakör
Az eredményes közbeszerzést követően a napokban kötik meg a kivitelezői szerződést a balatoni tókerülő kerékpárút egyetlen még kiépítetlen elemének kivitelezőjével, a nettó 420 millió forintos beruházásban jövő őszre elkészül a mintegy 200 kilométeres Bringakört tényleg összezáró balatonrendesi szakasz.
Kiállítás Csopakon: Újragondolt ősi technika
A Zámbó Galériában nyílt meg szombaton T. Szabó László képzőművész Heuréka! avagy Frottázsok újragondolva című kiállítása.
Késő este a Balatonból kellett kimenteni egy férfit
Kétségbeesve kért segítséget az a férfi, aki vasárnap késő este került bajba a Balatonban.
Ritka látványnak lehetünk tanúi a Balatonnál
None
Nagyot emelkedett a vendégéjszakák száma júliusban tavalyhoz képest
A Balaton volt az ország legnépszerűbb turisztikai régiója idén júliusban is.
2022 júniusában nyitja meg kapuit a balatonfüredi Esterházy-kastély

A város egyik legértékesebb épületének rehabilitálása után a felújított kastélyban nyaralástörténeti látogatóközpontot alakítanak ki.

Közel 60 éve folyik el literszámra a gyógyhatású ásványvíz a Balatonnál
None
Szeptember 13-tól új észak-balatoni menetrend lépett életbe

Új menetrendi struktúrát alakított ki a MÁV-START a Székesfehérvár-Balatonfüred vonalszakasz villamosításának elkészültével.

Reklám
Figyelem! Napokig nem lehet majd bojlizni a Balatonon
A IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) ideje alatt a Balaton teljes területén tilos behúzva horgászni. Akár a területi jegyet is bevonhatják.
Októberre már elkészül az új füredi sétány

Következő hónapban már róhatják a gyalogosok Balatonfüred vadiúj sétaútját, a Kékszalag sétányt. Az 550 méteres szakasz a Füred Kemping előtt fog elhaladni és pihenő padok, valamint sok zöldfelület övezi majd – írja a város honlapja. Az új sétány a kempinget köti össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy impozáns, egységes arculatú, egybefüggő […]

Ritka látványosság lesz a Balatonon! A teljes hajóflotta csak 25 évente látható díszszemlén
Olyan kivételes eseményt láthatunk a balatonfüredi Tagore sétányról, amelyet legközelebb csak 25 év múlva rendeznek meg. A BAHART és más személyhajózási társaságok hajóinak nagyszabású együttállása és felvonulása az őszi Balaton egyik legérdekesebb látványosságának ígérkezik.
52 világháborús bombát találtak egy bakonyi patak fenekén

Világháborús robbanótesteket emeltek ki a bakonyi Gerece patak medréből a tűzszerészek a múlt héten. A korrodálódott szerkezetek az alacsony vízállás következtében bukkantak elő. Ugyan a bombák már elrozsdásodtak, még mindig veszélyesnek minősülnek, ezért a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezredének tűzszerészei kiemelték őket a vízből. A tűzszerészek összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű, […]

Felvonulással zárják a szezont a Tiszán

Az Abádi Kikötő ismét megrendezi az Abádszalókról induló nagy sikerű és látványos hajós felvonulását. Az Abádi Kikötő az idén is meghirdeti a III. Tisza-tavi évadzáró hajós felvonulást. A szervezők szeretnék legalább évente egyszer összehozni a Tisza-tó hajósait egy közös eseményre. Az indulás szeptember 18-án, szombaton 11-kor lesz, gyülekezés 10-től az Abádi Kikötő előtti vízterületen. Az

Nyárbúcsúztató fesztiválok a Balaton szerelmeseinek

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Káli Feszt. Öko barát családi fesztivál, környezet tudatos előadásokkal, programokkal és megmozdulásokkal! Balaton ünnepén, balatonvilágoson gyűlnek össze mindazok, akik szeretik a Balatont. Az egynapos fesztivál méltó módon zárja a nyarat koncertekkel és programokkal. A Balaton.hu ajánlja:Szeptember 17-19. – Káli feszt – KöveskálSzeptember 17. – A Balaton Ünnepe – Balatonvilágos Szeptember […]

F5-E OB 2021.
F5-E hajóosztályban, Ölbőn rendezték a modellvitorlás Országos bajnokságot.
IBCCC Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa 2021
None
IX. NBBH – Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny
None
Reklám
Új csapat a SailGP-ben: Svájc

A következő évadtól egy fiatalokból álló, igen ambiciózus svájci egység is részt vesz a globális versenysorozatban. Vezetőjük Sébastien Schneiter, a kétszeres olimpikon 49er osztályban. A Switzerland SailGP Team szeptember 6-án mutatkozott be Genfben, támogatójuk a Lundin Energy, és a következő három szezonban biztos résztvevői lesznek a SailGP-nek. Ahogy Schneiter elmondta: „Ezzel új és fontos fejezet

SUP-VB - Új-kaledóniai és amerikai aranyérem a technikai számban
A férfiaknál a francia/új-kaledóniai Noic Garioud, míg a nőknél az amerikai Fiona Wylde bizonyult a legjobbnak a technikai számban a balatonfüredi SUP-világbajnokság zárónapján.
Megdöbbentő képek az Ify-kápolnáról
A fákkal és bokrokkal benőtt hátborzongató remetelak egyes legendák szerint kísértet járta hely. Ha lakott is valaha szellem a kápolnában, mára minden bizonnyal ő is odébbállt.
Újabb világbajnoki címet szerzett a vitorlázó Majthényi-Domokos páros
A Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős nyerte a spanyolországi Alteában rendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot.
Jubileumi tűzoltóverseny Balatongyörökön
"Mindenki a györöki futamot akarja megnyerni!" - tíz évvel ezelőtt indult útjára az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság, amelynek azóta is állandó szervezői és szereplői a Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A györöki futam 2021. szeptember 11-én került megrendezésre a Parti sétányon.
Végre teljesen elkészülhet a balatoni tókerülő kerékpárút
2022 szeptemberére végezhetnek a munkálatokkal.
Megvan a Majthényi-Domokos páros 14. világbajnoki aranya Repülő Hollandiban
Majthényi Szabolcs és Domokos András (Spartacus VE) idén éppen harminc éve hollandiznak együtt. A spanyolországi Alteában, a Földközi tengeren megrendezett idei Repülőhollandi világbajnokságon elért első helyükkel együtt összesen húsz világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérem van a kollekciójukban. (Első világbajnokságukat az ausztráliai Adelaide-ben nyerték 1994-ben, azóta töretlenül ott vannak a hajóosztály legszűkebb nemzetközi élvonalában.)
Horváth László ezredes: csapatjátékos a balatoni vízi rendészet élén
Férfias küldetés, amikor hatalmas viharban és hullámzásban, száz kilométeres szélben, csapkodó villámok között kell menteni, erről is beszélt Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság (BVRK) vezetője.
Ma feltétlenül figyeld az információkat az utakról
A Balaton körül is terelésekre, korlátozásokra kell számítani az utakon.
Rendőrbetörők a bűn szolgálatában - Mítosz vagy valóság?
Rendőri közreműködéssel törtek fel több száz magánlakást és valutaváltó irodák tucatjait. A bűncselekményeket nagy százalékban a Balatonnál követték el az 1980-as évek közepén.
Mentes volt a szélsőségektől a nyár a Petőfi sétányon a rendőrség szerint

Megnyugtatónak találta a nyári hónapok statisztikáit a siófoki rendőrség. A rend őrei a város kriminalisztikai gócpontján, a belföldi turizmus tetőpontján is derekasan helytálltak – áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. Amíg 2016. június 1. és augusztus 31. között 74 bűncselekményt regisztráltak, addig – a jelenlegi adatok alapján – idén 49-et. Ebből 28 esetet már felderített a rendőrség. […]

Hétfőtől újabb dunántúli vasútvonalakon kell előre jelezni a leszállási szándékot

A május közepe óta a Gyékényes–Pécs vasútvonal nyolc, valamint a Nagykanizsa–Zalaszentiván vonalszakasz pötrétei megállóhelyén szerzett tapasztalatok alapján szeptember 13-tól a Kaposvár–Fonyód, a Sárbogárd–Bátaszék és a Bátaszék–Baja–Kiskunhalas, a Szentlőrinc–Sellye, a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonal egyes megállóhelyei előtt is előre jelezni kell a leszállási szándékot – írja a MÁV a szerdai közleményében. Az utasforgalmi szempontból szükségtelen […]

Vigyázat, szarvasveszély a balatoni utakon
Az utóbbi napokban egyre több a vadon élő állattal történt ütközés a Balaton környéki közutakon. Beindult a gímszarvasok násza, a vadak sokkal óvatlanabbak és figyelmetlenebbek, napközben is sűrűbben mozognak, így nem árt felkészülni a gyakoribb megjelenésükre.
Alsóörsön a Balaton mindenkié

Mintegy 16 ezer négyzetméteres vízparti területet kapott önkormányzati tulajdonba Alsóörs. Kontrát Károly képviselő kiemelte, Alsóörs polgármestere kereste meg azzal, hogy a vízparti területet szeretné az önkormányzat közösségi célra megkapni, ezzel a Balaton megközelíthetőségét mindenkinek még jobban tudnák biztosítani. A képviselő támogatta a kérést, így a mintegy 16 ezer négyzetméteren lévő négy ingatlan Alsóörs önkormányzatának tulajdonába

Tihany kör - Dr. Dulin László Emlékverseny beszámoló
A Tihany kör - Dr.Dulin László Emlékverseny rekordszámú 75 nevezővel szeptember 4-én rajtolt el szélcsendes időben. A szervezők által járt esti széltánc azonban mégis segített, a rajt után a keleti medencében enyhe légmozgás alakult ki, így a „komppénztárból fújó szél„ ismét segített, amiben igen szoros, hajó-hajó melletti tihanyi csőben való cirkálás után egy újabb leállás után jutottak el versenyzők a 1. számú pályajelig.
Magyar győzelem született a Finn Masters Európa-bajnokságon
Hazai győzelem született Tihanyban a Finn Masters Európa-bajnokságon. Az első két nap után a második helyen álló Lukáts Ákos harmadik napi versenyzésével az élre állt és miután a verseny utolsó napján nem volt futamokra alkalmas szél, megnyerte az Eb-t. Így az egy hete megnyert magyar bajnoki cím mellé begyűjtötte a Masters Európa-bajnokság első helyét is.
Szomorú adatok a Balatonról

Az idén nyáron 14-en fulladtak a Balatonba, és 376 embert kellett kimenteni a vízirendőröknek. Az idei év a korábbiaknál több tragédiát hozott: míg tavaly nyolcan, három éve hatan fulladtak a tóba, addig ebben a szezonban, szeptemberig már 14 áldozatot követelt a Balaton. Az idei nyár átlagosnak mondható, bár mi nem szeretjük, ha ilyen az átlagos

Mutatjuk, hogy milyen gyönyörű most a Balaton – fotós körkép
Nyári meleg és tiszta víz fogadja a Balatonra érkezőket szeptember második hétvégéjén. A parton sokan élvezik a víz nyugtató látványát, mások bringára pattannak, vagy sétahajózni indulnak. Lefotóztuk, hogy nincs tömeg, és a legszebb arcát mutatja a magyar tenger.
Furcsa szerkezetekkel az oldalán vetett partra a víz egy busát a Balatonnál
None
Csúcsot döntött idén nyáron a balatoni komp forgalma
Új csúcsot ért el a balatoni komp nyári utasforgalma az idén, amely a tavalyit csaknem 15 százalékkal, de az elmúlt évtizedek rekordévének számító 2019-est is 3 százalékkal túlszárnyalta; a szállított kerékpárok száma 2019-hez képest 25 százalékkal nőtt augusztus végéig.
Nagyon népszerű volt a Kajla útlevél a balatoni vonatokon
Kétszer annyian utaztak Kajla útlevéllel a MÁV-Volán-csoport és GYSEV járatain, mint tavaly nyáron, nagyon sokan választották a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet is.
Vonattal ütközött a robogós Balatonedericsen - mentőhelikopter vitte kórházba
Személyvonattal ütközött péntek délután a Balatonfüred irányából Keszthelyre tartó motoros, aki a vasúti piros jelzés ellenére hajtott rá a sínekre.
Kellemes, nyárias hétvégénk lesz
Már nem sokáig marad velünk a nyárias meleg, de most akár harminc fok is lehet!
Férfi kézilabda Európa-liga – Kiesett a Balatonfüred

A Balatonfüredi KSE a selejtező első fordulójában búcsúzott a férfi kézilabda Európa-ligában, miután a vasárnapi visszavágón 22-20-ra kikapott a svéd HK Malmö otthonában. A párharc egy héttel ezelőtti, első meccsét a fürediek 27-25-re megnyerték hazai pályán, így idegenben lőtt több góllal jutott tovább a Malmö.      Eredmény, selejtező, 1. forduló, visszavágó:HK Malmö (svéd)-Balatonfüredi KSE 22-20 (9-10)———————————————-    lövések/gólok: […]

Reklám