Vitorlázás

Hévízen a te utcádba is eljut a zene és a könyv hétvégén
Hévízen május 1-jétől, az elmaradó városnapi programok helyett "házhoz viszik" a zenét a város több utcájába, a könyvtárból pedig a kölcsönözni szánt könyveket viszik ki a lakóknak.
Egy-két autó van az M7 autópályán, de sikerült dugót csinálni
Gyönyörű idő van, háromnapos hétvége jön, hétfőtől szabadon jöhetünk-mehetünk a Balaton környékén... De most még érvényes a kijárási korlátozás. Megnéztük, mi a helyzet a Balaton felé az autópályán.
Példa nélküli! Elmarad a Balaton Sound - mi lesz a jegyekkel? Minden infó itt!
Zamárdi és a Balaton egyik legnagyobb és nemzetközi érdeklődésre is számot tartó fesztiválja, a Balaton Sound kapui idén zárva maradnak, ahogyan a cég más fesztiváljai sem nyitnak ki. Nem lesz Sziget és Volt fesztivál sem. Mi lesz a jegyekkel? Mit tesznek most a szervezők? Nézd meg a részleteket!
Elmarad a Balaton Sound a koronavírus járvány miatt

A Sziget, a VOLT, és a Balaton Sound fesztivált szervező Sziget Csoport bejelentette, hogy idén mindhárom fesztivál elmarad.

Reklám
Hétfőtől újraindul az élet a Balatonon
A védekezés ötvenedik napjánánál tartunk, a kormány tegnap arra jutott, hogy a védekezés első fázisa lezárult – mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Több, a balatoni turizmust is érintő bejelentés is elhangzott.
Balatoni vendéglátósok: pozitív várakozás van, konkrét dátum nincs a szezon elindulására
Pozitív várakozással tekintenek a kijárási korlátozások bejelentett vidéki enyhítésére a balatoni vendéglátósok, már megkezdték a teraszok előkészítését, várják a részletszabályokat. Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke az MTI-nek elmondta: mindenki azon dolgozik, hogy megpróbáljon a törvények adta lehetőségeknek megfelelően megnyitni, most háttérmunkákat végeznek.
Kórházak dolgozói kapták a kőröshegyi tulipánokat
Három budapesti kórház orvosainak, ápolóinak adományozott gyönyörű tulipáncsokrokat a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa. Szabó Lajos így szerette volna megköszönni a koronavírus idején kifejtett munkájukat, odaadásukat. Az is motiválta, hogy előző cikkünk nyomán több ezren mozdultak meg és rendeltek nagyszüleiknek, rokonaiknak kiszállításra a színpompás növényekből.
Virtuálisan ünneplik Hévíz város napját

2020. május 1-jén rendhagyó városnapot tartanak a zászlódíszbe öltöztetett Hévízen.

Magánkézre adhat több értékes balatoni kikötőt az állam
A többségi tulajdonos állam átszervezné a Bahartot, a kritikusok szerint magánkézre játszanák az értékes ingatlanvagyont.
Szavazz az "Év kerékpárútjára"! A balatoni szakaszok is versenyeznek
A Közlekedési Kultúra Napja oldal szavazást hirdetett az év kerékpárútja témában. A címért három Veszprém megyei szakasz is versenybe szállt.
Csisztapusztán látogatóközpont épül

A csisztai fürdő infrastrukturális fejlesztése mellett egy új látogatóközpontot is építenek a nagyberekben, amely a térség flórájába és faunájába enged majd bepillantást. A Nagyberek élővilágát bemutató látogatóközpont épül Csisztapusztán. Az létesítmény alapja már el is készült. Ha megnyit, akkor a turisták interaktív módon ismerhetik majd meg a berek növényeit, állatait. A beruházástól a térségi vendégjárás […]

Elindult a legnagyobb konténerszállító

Első útjára indult a HMM Algeciras, a világ legnagyobb konténerszállító hajója. A HMM Algeciras a kínai Csingtao kikötőjéből futott ki. A hajó 339,9 méter hosszú, a területe 24 ezer négyzetméter, körülbelül három és fél futballpálya férne el rajta. Összesen 24 ezer konténert tud szállítani. Az első útján 4560 konténer rakományt szállít, vegyi anyagokat, elektronikai cikkeket

Időjárás a Balatonon – Május 1-3.

Pénteken többfelé eshet, záporokra, zivatarokra van esély. Délután nyugat felől már felszakadozik a felhőzet. Többfelé szeles időben lesz részünk. Az enyhe hajnal után napközben 16-22 fokot mérhetünk. Szombaton is számíthatunk esőre, záporra, néhol egy-egy zivatarra is, de délután nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Élénk lesz az északi-északnyugati szél. 16-21 fokos maximumokra számíthatunk. Vasárnap előreláthatóan hidegfront érkezik […]

Reklám
Akár strandolhatunk is, vagy élvezhetjük a balatoni kerthelyiségeket
A védekezés első szakasza lezárult, mondta Orbán Viktor, amikor a Facebookon bejelentette az új védelmi intézkedések egy részét. Hamarosan más lesz érvényes a fővárosra és környékére, mint az ország többi területére.
Május 3-a után kinyithatnak az éttermek, kávézók és a strandok

A kormány folyamatosan konzultál a járványügyi szakemberekkel és kéthetente felülvizsgálják a hatályban lévő védelmi szabályokat.

Jön az automata vízitaxi

Egy amerikai cég odáig jutott, hogy mesterséges intelligenciát, kamerákat és szenzorokat összekötve megalkotta a kormányos nélküli hajóirányítás lehetőségét. Eredetileg a konténerszállítók automatizálását tűzték ki célul, de most szélesítik a felhasználási területet. Egész úgy indult, mint bármelyik másik egyetemi kutatási projekt. Thiru Vikram, Alexander Zhitelzeyf és Emilie Reynolds a Buffalo University végzős mérnökhallgatóiként csak iskolai feladatot

Idén is algásodhat a Balaton?
Egészen 2019 nyarának végéig mondhattuk, hogy a Balaton vízminősége kiváló.
Az élet nem állt meg

A Magyar Fóliázók Szociális Társasága (MaFoSzT) bemutatót tartott a kedvtelési célú szárnyalásból.

Partra vetve
Már vagy 6 hete annak, hogy nagy nehézségek árán, de sikerült hazajutnunk Spanyolországból. Lenyomtuk a két hetes önkéntes karantént, de sok minden azóta sem változott. Beszorultunk és próbáljuk megszokni új életünket. A hírek nyomasztóak, a TV nem opció, a jóga nem vonz, így leginkább a kertben bambulok a mezőgazdaság, a kisállattenyésztés és a halgazdálkodás bűvöletében. Hiányzik a mozgás. A bringázás tűnt a legjobb opciónak, bár nőm és leánygyermekem a mosás-vasalás-porszívás kombóban is találtak volna számomra aktív kikapcsolódást.
A nagykövetség hozta át a lezárt határon a balatoni tanárnőt
Ázsiából érkezett balatoni otthonába Árok Diána. A fiatal pedagógus a konzulátus segítségével térhetett haza, két hét karanténban várt rá, amelyet főként edzéssel és főzéssel töltött.
Dometic – Az otthon kényelme hajózás közben

Világszerte több millió ember használja a Dometic termékeit. Egyetlen közös dolog van bennük: szeretnek utazni – legyen szó lakókocsis túrázókról, hajótulajdonosokról, a természet szerelmeseiről vagy akár kamionsofőrökről. A svéd Electrolux 1925-ben, az elsők között kezdett el hűtőgépeket gyártani, és ezen a területen rövid időn belül piacvezetővé vált. Ahogy nőtt a jólét Amerikában, az emberek egyre

Házhoz jön a Veszprémi Állatkert: videósorozatban mutatják be lakóikat
Mivel március 16. óta a Veszprémi Állatkert sem nyithatta ki kapuit a látogatók előtt, ezért a zoo munkatársai úgy döntöttek, ők hozzák el az állatokat otthonainkba, hogy ne maradjunk állati élmények nélkül. Most otthonról – a nappaliból, az erkélyről vagy akár a fürdőszobából – is bepillantást nyerhetünk az állatkerti lakók életébe a ZOOnline videósorozatnak köszönhetően.
Reklám
Drasztikus korlátozásokat vezet be Badacsonytomaj és további öt település

Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget közös közleményt adott ki a május 1-jei hosszú hétvégére.

Anyák napjára készül a Strand Fesztivál

Anyák napjára készülve hazánk négy, ikonikus zenei alakja közösen dolgozta fel Bródy János: Mama kérlek című dalát. Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Járai Márk és Horváth Tamás a STRAND Fesztivál felkérésére állt mikrofon elé, hogy több tízezer fesztiválozó nevében mondjanak köszönetet minden anyukának. A STRAND ALLSTARS klipje pár nappal Anyák napja előtt, április 27-én debütált.. A […]

Nehéz év elé néz Zamárdi, ha elmarad a Balaton Sound

Zamárdi nagyon nehéz év elé néz, várhatóan elmarad a Balaton Sound is, teljesen felborult a település költségvetése – mondta az MTI-nek Csákovics Gyula polgármester. Kifejtette, a másfél milliárd forintos költségvetésen eddig 25 százalékos lyuk keletkezett, ami miatt drasztikus intézkedéseket kellett hozni, három prioritást szem előtt tartva: maradjon meg az önkormányzat működőképessége, garantált legyen a lakosság biztonsága, és […]

Csúszdákra is jut pályázati pénz

A 100 millió forintot elnyerő Balatonfenyves polgármestere szerdán az MTI-nek elmondta: öt önkormányzat kapott értesítést a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) az elnyert támogatásról.Lombár Gábor – aki a régió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöki tisztét is betölti – hozzátette: a jelenlegi helyzetben nehéz lesz a 28-30 millió forintnyi önerőt előteremteni, de ha nem is erre a nyárra, jövőre […]

Tihany a déli parton volt 500 éve?
A Balatonról már hétszáz éve is készült térképrajz. Arról, hogy ezek mennyire lehettek pontosak, illetve a Balaton vízszintjének változásairól is sokat elárul, hogy az idők során Tihany volt sziget és a déli parthoz tartozó félsziget is.
Országos felmérés indul a járvány monitorozására
Mekkora a koronavírus-fertőzöttek valós száma hazánkban, hányan betegedtek meg eddig összesen és szerezhettek immunitást a vírussal szemben, illetve hányan lehetnek a szinte tünetmentes vírushordozók? Ezekre a kérdésekre keres választ a hazai orvosegyetemek és a KSH által indított reprezentatív országos szűrővizsgálat, amelynek részleteiről videokonferencián számoltak be ma a szervezők.
Sealine C390v – Irány a magyar tenger!

A Balatonon is használható, van három franciaágyas kabinja, két fürdője, panorámaablaka a szalonban. Mindezekkel és sok minden mással együtt harminckét csomós végsebességre képes. Amikor a tágas terek, a nagy méretű ablakok és a részletekre is odafigyelő dizájn találkozik a német mérnöki tudással, akkor abból jellemzően olyasmi születik, mint a Sealine új külmotoros modellje, a C390v.

Megújult külsővel készül Szigliget a nyárra
Szigliget nagy erőkkel dolgozik azon, hogy ha újból megnyithatja kapuit, még több látnivalóval, még színvonalasabb, igényesebb körülmények között várhassák a turistákat.
A világ legsúlyosabb tengeri katasztrófájának nyomában

Orosz katonai kutatók megtalálták a Fekete-tengerben a náci légierő által 1941. november 7-én elsüllyesztett Armenyija szovjet kórházhajó roncsait. Az Armenyija pusztulása a világ egyik legsúlyosabb tengeri katasztrófája volt. A menekülőket és sebesülteket szállító hajón feltételezések szerint 6-10 ezernyien lehettek, így a tragédiának legkevesebb négyszer annyi halálos áldozata lehetett, mint a Titanicnak. A hajótörzset hanglokátor segítségével

Misztikus fotókon a reggeli, köd fedte Balaton-felvidék

Látványos, ködös hajnal várta a melengető napsugarak érkezését a Balaton-felvidék szívében, a Tapolcai-medencében.

Megújul az északi part egyetlen vasúti alagútja

A Csittényhegyi alagút mellett a Szabadbattyán-Balatonfüred pályát is renoválják majd. Az április végéig tartó, jelenleg is érvényes vágányzárban elvégzik a felsővezetéki oszlopok állítását, Balatonfűzfő állomás átépítését, valamint a Balatonakarattyán található 95 méter hosszú Csittényhegyi alagút szükséges mélyítését is. Mivel az alagút mélysége nem volt alkalmas az elektromos felsővezetékek kiépítésére, így a teljes pályaszerkezetet helyezik alacsonyabbra, […]

Az első online Jókai-bableves főzőverseny sikere - receptekkel
2020. április 25-én, szombaton lezajlott Balatonfüred évente megrendezett tradicionális bablevesfőző versenye, ezúttal azonban a virtuális térben. Több mint 10 család vállalta, hogy otthon főz, folyamatosan dokumentál, és feltölti a képeket az internetre.
Flip-flop papucs: tippek, előnyök, jó tanácsok a vásárláshoz és a viseléséhez
Hirdetés - A strandolás elképzelhetetlen egy jó strandpapucs nélkül, ami tetszetős, kényelmes és praktikus. A flip-flop nagy előnye, hogy a legnagyobb forróságban is jól szellőzik, ráadásul kimondottan trendi viseletnek számít.
Díjnyertes fotó készült egy hajóról

Horváth Eszter magyar fotósnak ítélték oda környezet kategóriában a World Press Photo fődíját, jegesmedvékről készült fotójáért, amelyet a Polarstern hajó fedélzetéről készített. „Épp a Polarstern sarkvidéki expedíciója elején voltam egy hajó fedélzetén, amikor megpillantottam két jegesmedvét, egy mamát és a bocsát. Közeledtek felénk. Végigszimatolták az egész kutatófalut, amit felépítettünk a jégen, és közeledtek a hajóhoz.

Szerelem korona idején – romantikus randi, de hogyan?
Hogyan randizzunk a járvány idején/után? Mi lesz velünk idén tavasszal és nyáron ilyen szempontból? Mondják, hogy semmit sem szabad elsietni, így a randizást sem - de hogyan ismerkedjünk a korona idején? Nem csak elmélkedünk, hanem orvost és pszichológust is megkérdeztünk.
Megszűnő hajójáratok, bezáró kikötők

Megszűnne a Bahartnál a szálloda-, a kemping- és a vitorláskikötő-üzemeltetés, valamint több menetrendi és sétahajójárat. Öt hajót kivonnának a forgalomból, négy kikötőt bezárnának a reorganizációs terv részeként. Profiltisztításról szóló reorganizációs tervet készített a tavaly nyár végén meghatározó állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új igazgatósága, a javaslatra május 6-ig várja a kisebbségi tulajdonba

“Nem az a fontos, hogy mikor nyitunk ki, hanem az, hogy újra meglesz-e már addigra a fogyasztói bizalom.” – helyzetjelenés Laposa Bencétől

Régen éltünk ilyen bizonytalan időket a Balatonnál, mint mostanában. A szezonkezdést és az élet beindulását egyelőre mindenki csak találgatja, ki optimistább, ki pesszimistább becslésekkel számol az éppen aktuális hírek és információk hallatán. Az biztos, hogy az igény már most is nagyon nagy a jó időben a balatoni szabadidő eltöltésre, ezt bizonyítja a rengeteg intézkedés, amellyel […]

Megmutatjuk a titkokat, hogyan csinálhatsz profi drónvideót
Különleges perspektívából mutatja be a Kis-Balatont az a felvétel, melyet egy drón és egy földi kamera rögzített. Gyere velünk egy képzeletbeli utazásra, ahol azt is eláruljuk, mi kell ahhoz, hogy neked is szuper drónos felvételeid legyenek!
Mintegy 1,5 milliárd forint bevételkiesés várható Hévízen a koronavírus-járvány következtében

Ennek ellenére Hévíz fejlesztései nem állnak le, jelenleg is zajlik az állami és európai uniós forrásokból elnyert pályázatok megvalósítása.

A hajózás nem alapvető szükséglet

Koronavírus-járvány idején a Riviérán sem fenékig tejfel az élet, Monacóban pedig egyenesen megtiltották a szuperjachtok tulajdonosainak, hogy hajójukkal elhagyják a kikötőhelyüket. Monaco harmincnyolcezer lakosának körülbelül a harmada milliomos (euróban), a Port Hercules-ben számtalan igen drága motoros parkol, itt rendezik minden évben a Monaco Yacht Show-t. Utóbbi tavaly harmincezer érdeklődőt vonzott, a kiállításra 4,3 milliárd dollár

Színházat a hősöknek - a Petőfi Színház kezdeményezése
A Veszprémi Petőfi Színház előadásra hívja a rendkívüli veszélyhelyzetben erő feletti munkát ellátó egészségügyi és szociális szférában dolgozókat.
Daganatos gyerekekért, varratokkal a tenyerében tekerte körbe a Balatont Zsiga Csaba

Április 24-én körbetekerték a Balatont Borókáért, a daganatos gyerekekért, önmagukért, hogy bebizonyítsák, a sok mozgás, a kitartás segíthet a gyógyulásban.

Grófok nyomában a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

Ha lehetséges lenne az időutazás, és Festetics Tasziló ismét sétálhatna a keszthelyi kastély parkjában, biztos, hogy elégedetten nyugtázná a látványt.

Andalúziában ragadt a Kékszalag-győztes vitorlázó

Litkey Farkas a koronavírus-járvány miatt Spanyolországban elrendelt szigorú intézkedések miatt Andalúziában ragadt. A 13-szoros Kékszalag-győztes vitorlázó legkésőbb május közepén, autóval tud elindulni Magyarországra. Az 54 éves vitorlázó az M4 Sportnak azt mondta, Spanyolországban legfeljebb öt percre lehet kimenni az utcára, de a gyermekeknek teljes mértékben tilos elhagyni a lakhelyüket. Bár tengerparton vannak, hajós edzésekre nincs

Reklám