Vitorlázás

Könyv-Bor-Jazz Fesztivál 2020. szeptember 4-5., Balatonfüred

Zenék-betűk-nedűk: e három alapélmény köré szerveződik a Könyv-Bor-Jazz, Balatonfüred tradicionális kulturális rendezvénye 2020. szeptember 4-5. között.

Svédországban ült hajóba Érdi Mária
Svédországban ült hajóba Érdi Mária
Lélegzetelállító fotón az Űrbatyu II és a Balaton
A Bakonyi Csillagászati Egyesület először 2019 júliusában indított ballont, akkor a holdraszállás 50. évfordulójának tiszteletére.
13 balatoni település augusztus végi programja

Eseménydús hétvégével köszön el a nyártól a Balaton: gasztronómiai, kulturális és sport programok követik egymást augusztus utolsó napjain.

Reklám
Turisztikai kampány indult a Balaton kulturális értékeinek bemutatására
Turisztikai kampány indult a Balaton kulturális és gasztronómiai értékeinek népszerűsítésére - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.
Svédországban ült hajóba Érdi Mária
Érdi Mária északon hajózik. A tokiói olimpiára készülő magyar vitorlásversenyző jelenleg Svédországban edz. Ezt megelőzően Koppenhágában edzőtáborozott.
Csak csalihalat akart fogni a varsával, de tényleg - nem hittek neki...
Saját vízparti telkéről horgászott, de két varsát is kitett a vízbe, ezért járt pórul a kenesei férfi, akinek a szombat estéjét rontották el a halőrök.
Karosi Kirakodó 2020 Zalakaros

2020. augusztusában minden szerdán, pénteken és szombaton, szeptemberben pedig pénteken és szombaton termelői- és kézműves vásár Zalakaroson.

Országos bringásverseny a Balatonnál - befolyásolja a forgalmat is!
Mutatjuk, merre haladnak ma a kerékpárosok, és hogy ez melyik útszakaszok forgalmát befolyásolja.
Endless summer party 2020 Fonyód

Nyolctól a nyolcvanas, kilenctől a kilencvenes évek zenéire táncolhatunk majd Fonyódon az Endless summer partyn 2020. augusztus 28-án.

Veszprémi Utcazenész Verseny 2020

2020. augusztus 26-29. között rendhagyó módon, a fesztivál rész elengedésével rendezik meg a Veszprémi Utcazene Fesztivált, s marad az utcazenész verseny.

Mintegy 40 filmet vetítenek ingyenesen a Veszprém-Balaton Filmpikniken

2020. szeptember 3-5. között Veszprém és Balatonfüred öt helyszínén közel negyven magyar filmet vetítenek majd az első Veszprém-Balaton Filmpikniken.

A kisvonat nagy születésnapja - Idén hetven éves a fenyvesi kisvasút
Különleges lesz a XXIII. kisvasúti nap Balatonfenyvesen. Szeptember 5-én rendezik a nagyberki tájakat bejáró szerelvény születésnapját.
Reklám
Friss! Több autó karambolozott az M7-esen!
Baleset az M7-esen! Mutatjuk a pontos részleteket!
Képeken elevenedik meg a 20. század balatoni “Riviérája”

A balatoni turizmus berobbanása ezen a nyáron minden számítást felülírt, a tavat azonban mindig is nagy népszerűség és megbecsülés övezte. Erről árulkodnak például azok a képek is, amelyeket a merce.hu gyűjtött egy csokorba, hogy emlékezzünk egy kicsit a tó múltjára és jelentőségére a magyar emberek szívében.

Elpusztult a Lady MM megajacht

Tűz ütött ki a 48 méteres Lady MM megajachton. A 17 fős legénység biztonságban elhagyta a hajót és a tenderen egy közeli kikötőbe menekült. A tűz teljesen elpusztította az ISA Yachts által épített hajót, amelyet Costa Smeraldától 50 mérföldre ért a végzete. A Lady MM Capriból indult és Porto Cervóba tartott. A tűzjelző berendezés reggel

Különleges szoboravatással ünnepelte Almádi augusztus 20-át

Az idei augusztus 20-át Balatonalmádi önkormányzata többek között szoboravatással is ünnepelte. Érdekesség, hogy az eseményt Gulyás Anna, a HolddalaNap együttes énekesnője nyitotta, akinek történetesen nagyapjáról, Vajkai Aurél, híres etnográfusról mintázták az egyik mellszobrot. A Panteonban avatták fel Kompolthy Jób és Vajkai Aurél mellszobrát, Major Janka és Beretvás Csanád szobrászművészek alkotásait.

A balatonfüredi fürdőház története
Az 1800-as évek végén még különböző betegségek kezelésére ajánlották a magyar tengert, például vérszegénység, ideggyengeség vagy női betegségek ellen is hatásosnak tartották a Balatonban való gyógyfürdőzést. Fürdőházakat is építettek ezért, amelyek közül a legnagyobb Balatonfüred egyik meghatározó épülete volt annak idején. Meglétére ma már csak egy üvegtábla emlékeztet.
Negyedik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon
Negyedik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon
Pomucz Tamásra emlékeztek a Spariban
Pomucz Tamásra emlékeztek a Spariban
Harmadik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon
Harmadik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon
Vándor Róbert történelmet irt

Az idei Kékszalag győztese, Vándor Róbert a Zöld szalagot is begyűjtötte a legnagyobb hajók kategóriájában, amire még nem volt példa a magyar hajósport történetében. Rendkívül látványosan, a vitorlásversenyeknél ismeretlen állórajttal indult neki augusztus 21-én a 9. Zöldszalag Regatta 39 hajót számláló mezőnye a Balaton keleti medencéjének a kenesei Balatonfői Yacht Club elől. A tíz kijelölt

Reklám
Szerdán kezdődik az Utcazene Fesztivál
A járványhelyzet miatt „csökkentett” módban, szerdától szombatig tart idén a Veszprémi Utcazene Fesztivál.
Új vízisport hódít a Balatonon

A SUP – stand up paddle röviden – egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. Egy izgalmas vízisport ez, amely hasonlít a szörfre, de mégsem igényel, annyi gyakorlást vagy elhivatottságot a gyakorlatban. Popularitása ezért nem meglepő és külön jó hír, hogy a Balatonon is egyre csak hízik a sport rajongóinak tábora. A SUP egyik fontos kelléke egy […]

Balatoni eladó ingatlan (nem csak) a fergeteges nyári kalandokhoz
Hirdetés - Ingatlanvásárlást tervez a Balaton környékén? Szeretne egy nyaralót, ahová nyáron korlátlan időre, szabadon leutazhat családjával, hogy felejthetetlen élményekkel fűszerezve pihenhessék ki az egész évi fáradalmakat? Ahol nemcsak a nyári hónapokban, de egész évben bármikor eltölthet egy kellemes hétvégét?
Sikeresen zárt a Bujtor István Filmfesztivál
Mind szakmailag, mind a programkínálat és az érdeklődők számát tekintve csúcsokat döntött a XI. Bujtor István Filmfesztivál. Első filmes rendezők nemzetközi porondon is esélyes filmjei vitték el a Bujtor-díjat, az Oscar-díjas Deák Kristóf több kategóriában is aratott új filmjével, ismert művészek látogattak el sok ezer néző előtt a filmes seregszemlére egy hét leforgása alatt. De több ezer embert vonzottak a koncertek, a színházi előadások, a retro utcabál és a veterán autós találkozó is Balatonszemesen.
"A szépségre esküdtem" – Vészabó Noémi festményei Csopakon
A Magyar táj, magyar ecsettel című, különleges színvilágú festmény is látható Vészabó Noémi festőművész-író, a Magyar Alkotóművészeti Társaság és a Magyar Írókamara tagja legújabb kiállításán, amely Nyári balatoni tárlat címmel Csopakon, a Szomszéd Kertjében nyílt meg szerdán, amit szeptember 5-ig lehet megtekinteni.
Sümegi szüret
None
Sebestyén Balázs már búcsút mondott a nyárnak
Az idei nyarat Sebestyén Balázs is a magyar tengernél töltötte.
A Völgyhétvégéken izgalmas programokkal vár mindenkit a MANK ArtPorta
Alkotás és feltöltődés egy helyen: a Völgyhétvégéken ismét kinyit a MANK ArtPorta kapuja Kapolcson a Kalapos Udvarban. Itt az önkifejezés új művészeti formáit ismerheti meg bárki, ráadásul a pihenésnek, a jóízű beszélgetéseknek és a családias hangulatnak is teret ad.
Itt lesz vízhiány a Balatonnál - A te utcád rajta van a listán?
Szeptember első hetében, tisztítják az ivóvízhálózatot, ezért vízhiány lesz Balatonlelle és Balatonboglár több utcájában is.
Szüreti hétvége
None
A hatvanhatos úton címmel nyílt meg Boda Balázs kiállítása Paloznakon
A hatvanhatos úton címmel 18 festmény és hét szobor látható Boda Balázs képzőművész kiállításán, Paloznakon a Szent József Házban, amit szeptember 20-ig lehet megtekinteni. A 66 éves művészt és alkotásait, amire utal a tárlat címe, Pócsik Andrea filmesztéta, kultúrakutató ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
A Káli-medencében folytatódik a KÉPMÁS-estek vakációja

Az idei nyár sem telhet el KÉPMÁS-estek nélkül: a Velencei-tavi víkendet követően augusztus utolsó hetében a Balaton-felvidéki KŐFESZT keretében és Szentendrén A MANK Galériában és a Szentendrei Régi Művésztelepen szervezett ArtKert összművészeti fesztivál programjain találkozhatunk többek közt a zenei előadóművészet, képző-, film -, és fotóművészet jeles képviselőivel. A tavaly indult KŐFESZT rendezvénysorozata idén szinte a […]

Új rekordot értek el a szörfösök

Az idén negyedik alkalommal rendezték meg a WSC Kupa – gyerek magyar bajnokságot, amelyen soha nem látott nagy mezőny, 32 versenyző indult. A 32 induló új rekord, ezek szerint a szörf egyre népszerűbb a fiatalok körében. Az idén impozáns helyen került sor a versenyre, hiszen a Wind Sport Club új központja színvonalas környezetet biztosít a

Páratlan balatoni fotókkal tért vissza az “űrbatyu”

Tavaly eresztett először úgynevezett “űrbatyut” a magasba a Bakonyi Csillagászati Egyesület a holdraszállás 50. évfordulójának alkalmából. Idén megismételték a műveletet és ez alkalommal is gyönyörű képek születtek többek között a Balatonról is. Az Űrbatyu II. ballont eredetileg az idei Csillagászat napján szerettük volna felengedni. A járványhelyzet miatt azonban a startot augusztus 20-ra halasztottuk.Több kamera is utazott […]

Nézd meg a gyufából készült balatoni kastélyt!
Balatonedericsen a hónap végéig te is megcsodálhatod az 14 500 db gyufaszálból készített hátborzongató Fekete-kastély makettjét.
Nyertesek és kedvencek ezen a héten - Mutasd meg te is a balatoni nyarad legjobb pillanatait!
Továbbra is érkeznek olvasóinktól a jobbnál jobb balatoni fotók, köszönjük! Te se maradj ki: mutasd meg te is a nyarad legjobb pillanatait, és nyerj!
23. ARTESZ KUPA, 2020.08.21-23 Balatonfüred, Koloska Marina
Örvendetes résztvevő számmal, Finn dingi 42 résztvevő, Kalóz 23 hajó, 420-as osztály 19 egység, az ASE történetében rekord nevezéssel zajlott a verseny, amely egyben a Kalóz junior osztály Flottabajnoksága is volt.
Még nincs vége a balatoni nyárnak!
Bár a hét elején kissé borúsabb az idő a Balatonnál, még nem kell siratnunk a nyarat! A strandok és látnivalók várják a vendégeket, akik kihasználják az iskolakezdés előtti hetet a tónál!
Sirállyal barátkozott az amerikai hajós

John Makowsky sokáig járta egyedül a tengert a kis halászhajójával, mígnem 2005-ben barátságot kötött egy sirállyal. Makowsky hajórára 2005-ben szállt le egy sirály. A madár a szélvédőhöz tipegett és bámulni kezdte a kapitányt. Azóta, vagyis több mint 15 éve, bárhol is járjon a vízen a kis halászhajó, a sirály mindennap leszáll rá. A kapitány barátjává

Bikinis szépségkirálynőt választottak Balatonbogláron
Ma már a legtöbben a munkahelyükön vannak azok közül a hölgyek körül is, akik néhány nappal ezelőtt még a balatonboglári bikinis szépségversenyen vettek részt. Mutatjuk a legszebbeket és a legdögösebb fotókat.
Szüreti Mulatság és Halászléfőző-verseny
None
Mozdulj, Balaton! - Sporttalálkozó
None
Baukó Éva vadítóan szexi Baywatch lánynak öltözött - Fotó
A szabadszájú celeb, Baukó Éva sem hagyta ki idén a Balatont, az utolsó nyári napokat a magyar tengernél töltötte, ahonnan brutál szexi bikinis fotókkal árasztotta el követőit.
Gyenesdiási burgonya nap
None
Reklám