Vitorlázás

Megszűnik a népszerű szörfmárka

A BIC windsurfmárka 2021-től megszűnik, a termékek viszont nem tűnnek el a piacról, Tahe néven folytatódik a gyártás. A BIC évente nyolcvanezer szörföt gyártott a 80-as évek elején, és biztos sok szörfös emlékszik arra a deszkára, amelyen egyáltalán nem volt érdesítés. A BIC sokban különbözött a többi szörfös márkától, többek között abban is, hogy ugyanezen

Az élen vitorlázik a Wild Joe a Rolex MIddle Sea Race-en

Hosszú éjszaka lesz. Lam pedusa kerülése után az utolsó, Málta felé tartó szakaszon a magyar hajó a végig vezető I love POland VOR70-es elé került. De a cél még messze van a gyenge szélben

November 5-ig lehet szavazni az Év Vitorlázója jelöltjeire
Mi sem bizonyítja jobban a szezon zárását és az év végének közeledtét, mint az, hogy a mai naptól kezdődően, ismét lehet szavazni az Év Vitorlázója díj jelöltjeire. A tagszervezetek ajánlása alapján a nőknél Érdi Mária, valamint Fehér Boróka a két jelölt, míg a férfiaknál Berecz Zsomborra, Vadnai Jonatánra, Németh Domonkosra és Siklósi Mórra érkeztek jelölések.
Laurel Kupa: Változó időjárás, 6 kiváló futam!
A szombati 3 hűvös futamot vasárnap 3 napsütéses követte, így hat futamot sikerült megrendezni a Laurel Kupára nevező Finndingiseknek.
Reklám
Őszi iskolai szünet a Balatoni Madártkertben
None
"Köszönjük Magyarország!" - Klubkoncert
None
"Köszönjük Magyarország!" - Klubkoncert
None
KULTKIKÖTŐ: Boldog születésnapot! - avagy Hatan pizsamában
None
II. Lángosgolyó és Újbor Weekend
None
Tök Jó Napok Rádpusztán
None
Rátonyi Róbert emlékest Siófokon
None
“Mi újság, Szomszédok?”
None
Boldog születésnapot, Kálmán Imre!
None
Reklám
Őszi gasztro- és kézműves vásár
None
Kiváló szélben rendezték az Őszi Regattát

Az idei Őszi Regattán 57 hajó állt rajthoz, amelyen a Mátrix futott be elsőként és nyerte a Nautic 330-as osztályt. A YS I kategória abszolút győztese az Ellinore lett, a YS II-es egységek közül az Orion, a YSIII-as csoportban pedig a Solaris állhatott a dobogó legfelső fokára. A versenyzőknek a Balatonkenese–Balatonaliga–Balatonkenese–Balatonalmádi–Balatonkenese pályát kellett vitorlázniuk. Az

Körvasút és villamos a Balatonnál?
A balatoni üdülőkörzet közlekedésfejlesztési stratégiájában elsődleges cél a tó vasúti körbejárhatóságának megvalósítása – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi online konferenciáján.
Nemzeti ünnep – október 23. Zamárdi

Rendhagyó módon rendezik meg 2020. október 23-án Zamárdiban az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának városi ünnepségét.

DOGtober Halloween Party
None
Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa 2020 Tihany

2020. október 22-28. között ismét megrendezik Tihanyban a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát. 

A vásárlás éjszakája Hévízen: ez az új gyógymód
Idén először hirdették meg a Shopping nightot, azaz a vásárlások éjszakáját Hévíz élvonalbeli kereskedői október 24-ére, hogy néhány órán át látványos kínálattal és vásárlási árengedményekkel tegyék mozgalmassá a borús őszi napokat.
Ízek, zamatok és aranyló őszi színek a Balatonnál

Van, ahol már hordókba kerültek a mosolygó szőlőszemek, van, ahol még a tőkén pihennek, ám a balatoni szőlősorok látványa mindkét esetben lenyűgöző.

A Wild Joe a befutó szakaszon vitorlázik

A harmadik versenynap végén eőnyszámítással a Class 1 osztályban első, az abszolút sorrendben az egytestűek között második helyen halad a magyar hajó a 41. Rolex Middle Sea Race-en

Reklám
A Kajla útlevéllel ingyen utazhattok a Balcsihoz az őszi szünetben
Nem csak élményeket és pecséteket gyűjthetsz az őszi szünetben a Kajla útleveledbe, de ingyenesen utazhatsz az ország egész területén a MÁV és Volánbusz járatain. A Balaton is számtalan látnivalóval vár benneteket!
Vasúti gázolások a Balatonnál - egy mozdonyvezető vallomása
"Azt álmodtam, elütök valakit. Furcsa, de a valóság pontosan olyan volt." Mozdonyvezetők rémálma a gázolás. Trauma a több száz méteres fékút ­tudatában várni a biztos ütközést, majd az elsők között szembesülni a borzalmas látvánnyal.
A boglári Gömbkilátó is esélyes az Év Kilátója címre

Pályázatot hirdetett az aktivmagyarorszag.hu az Év Kilátója titulusért. A versenyre 177 nevezés érkezett, amelyek közül szakmai zsűri választotta ki a tíz legjobbat. Ezek közül a közönség dönti majd el, hogy melyik legyen a befutó. A hegyek vonulata a horizonton, a távoli városok pompája, a Balaton víztükre – három a legszebb dolgok közül, amiben egy kilátóba […]

Brutális építkezési dömping Siófokon

Az év első felében az új lakások hatvan százaléka a fővárosban és Pest megyében vagy Győr-Moson-Sopron megyében épült, de a legnagyobb meglepetést talán Siófok okozta, ahol négyszer annyi ingatlan készült el, mint tavaly ilyenkor – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal friss kiadványában. A januártól júniusig tartó időszakban épített 8697 lakás mennyisége a következőképpen oszlik el […]

Egyre több a cápa Kaliforniában

Több cápát észleltek idén eddig Dél-Kalifornia vizeiben, mint bármikor korábban. A Long Beach-i Cápalabor kutatói eddig 38 cápát regisztráltak, több mint háromszorosát a tavalyinak. Ősszel a cápák általában délre úsznak, mert a dél-kaliforniai vizek kezdenek lehűlni, így a kutatókat meglepte, hogy még mindig ennyien úsznak a környéken. A világ cápapopulációjáról júliusban megjelent átfogó tanulmány szerzői

Így oszlott meg a Balaton kiskereskedelme a nyáron

Nyolc élelmiszerlánc száz egységét vette górcső alá egy elemzés a balatoni régióban. Ezen a nyáron minden hatodik magyar a belföldi nyaralást, azon belül is a Balatont választotta. A mobiltelefonok anonimizált helyadatain alapuló lokációelemző szolgáltatás, a LocSight minden korábbinál precízebb elemzést készített arról, milyen hatást gyakorolt ez a régió kiskereskedelemére – olvasható a turizmus.com-on. Az elemzés […]

Őszi Regatta kiváló szélviszonyokban
Az Őszi Regatta a balatonkenesei versenyszezon hagyományos záró eseménye, a KMPVSE rendezésében. Az idei rövidebb szezon és az előre jelzett szél miatt is lelkesen várták a vitorlázók a versenyt. 57 hajó állt rajthoz. Kiváló szélviszonyok, remek csaták jellemezték a szombati hideg, ám kihívóan szeles versenyt. A Mátrix futott be elsőként és nyerte a Nautic 330-as osztályt. A YSI kategória abszolút győztese az Ellinore lett, a YSII-es egységek közül az Orion örülhetett az arany éremnek, míg a YSIII-as csoportban a Solaris állhatott a dobogó legfelső fokára.
Érdemes október végén is Hévízre utazni, mutatjuk, hogy miért

Megannyi lehetőség között válogathatunk, ha a hosszú hétvégét az egyedülálló Hévízi-tó városában töltjük.

Hévízi gesztenye kisokos
Gesztenyés finomságokkal is csábította vendégeit az elmúlt hétvégén Hévíz. A termelői piacon és a Kertészeti Centrumban is nagy volt a sürgés-forgás, és természetesen kóstolni is lehetett.
Passzív napokkal ért véget a Swan-világbajnokság

Október 13. és 17. között, az olasz csizma nyugati oldalán, a Follonicai-öbölben rendezett a Swan két világ- és egy Európa-bajnokságot az általa gyártott hajók számára, a márkához illő körítéssel és privát hajókiállítással kiegészítve. Az október 13-i nap a megnyitó ünnepségé és a próbafutamé volt, különösebb izgalmak nélkül. Másnap aztán belehúzott a mezőny, a 3 osztályban

Felkerültek a hétvégi Laurel Kupa eredményei
Felkerültek a hétvégi Laurel Kupa eredményei
Őszi Regatta - Kiváló szélviszonyok
Őszi Regatta - Kiváló szélviszonyok
Könyvritkaságok a keszthelyi Festetics-kastély könyvtárában
Különleges könyvritkaságokat mutat be hónapról hónapra a Helikon Kastélymúzeum a Festeticsek felbecsülhetetlen értékű gyűjteményéből. Októberben Pázmány Péter munkássága került a középpontba.
A balatonboglári Gömbkilátó lett az Év Kilátója

3901 szavazattal a Xantus János Gömbkilátó nyerte meg az Év Kilátója szavazást 2020-ban!

Ezért utaznak most a Balatonhoz a magyarok
Megnőtt az érdeklődés a borászati rendezvények iránt, 50 százalékkal meghaladta a tavaly ilyenkor mért adatokat ? derül ki egy elemzésből, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült. A hétvégén a balatonlellei Kishegyen például tucatnyi pince, étterem nyitott ki, őszi ételeket és újbort kínálva.
A Balatonba esett Zalatnay Cini eljegyzési gyűrűje
Az énekesnő anno kikosarazta Komár Lacit, aki az elutasításra adott neki egy tockost, amitől kettétört egy foga.
Rolex Middle Sea Race: párviadal az első helyért

Két napja vannak versenyben és Szicília északnyugati sarkánál a Wild Joe utolérte az I love Poland VOR 70-est. Józsa Márton csapata előnyszámítással vezeti az IRC 1 osztályt.

Elengedés online, offline - Beszélgetés Tari Annamáriával
None
Kálmán Imre Emléknapok 2020 Siófok

2008 óta minden évben nagyszabású rendezvénysorozatával tiszteleg Siófok Kálmán Imre emléke előtt.

Íme az idei balatoni szezon legfelkapottabb áruházai
Egy piaci elemzés a balatoni régió nyolc élelmiszerláncának száz egységét rangsorolta a látogatottság alapján.
Nemzeti ünnep – október 23. Balatonakarattya

2020. október 23-án 11 órakor kezdődik az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi esemény Balatonakarattyán.

Balatonfüreden rendezik a következő évben a SUP-világbajnokságot
A Balaton-átevezéssel egy időpontban, 2021. június 18-20. között rendezik meg a SUP-világbajnokságot Balatonfüreden. Várhatóan több ezer résztvevő szállhat vízre a vb három napja alatt.
Irány az őslevendulás – Bittera Gyula emléktúra
None
Rejtőző kiskastélyok a Balaton északi partján #5 - Angolkisasszonyok nyaralója
Hívhatjuk őket villáknak vagy kastélyoknak, mindenképpen az építészet olyan kis kincseiről van szó, amelyek története sok érdekességet rejt. Ne hatalmas uradalmi épületeket képzeljünk el, ahol egykor szolgasereg leste a gazdák minden kívánságát. Az épületek némelyike nincs tökéletes állapotban, némelyikben laknak, van amelyik üresen áll, műemlék vagy éppen egy múzeumnak ad otthont. Ez a csopaki épület nem éppen rejtőző, szabadon megcsodálható, falai között pedig a Balaton-felvidék hűséges őrzői tevékenykednek.
Reklám