Vitorlázás

A Balaton-felvidék csábító tanúhegyei

A valaha félelmetes tűzhányók napjainkra a béke szigetei: a Balaton fölé emelkedve, mint a bölcs öregek, nyugalommal regélnek az eltelt évmilliókról.

Múlt és jelen találkozása a Tihanyi Apátságban
Megújult állandó kiállítással, sok különlegességgel várja a látogatókat a Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum július 11 óta. A tárlat kiállítás egyik különlegessége egy kőtábla, amely az 1950-ben államosított, a szerzetesektől erőszakkal elvett, évtizedekig csupán múzeumként működő Tihanyi Apátság főhomlokzatán állt.
A Balatonnál vagy, de más víztükör is érdekelne? Jó helyen jársz

A strandolás, a vízisportok Mekkája a Balaton, de nem ez az egyetlen hely, ahol elmerülhetsz a habokban, horgászhatsz, vagy épp csónakázhatsz a környéken.

Seiko Bajnokok vacsora 2020

Reklám
Megkóstoltuk az Év felfedezettje büfé spéci hot dogjait
Balatonbogláron a Platán strand közelében nyílt egy új büfé, ahol spéci hot dogokat kínálnak, Az év strandétele versenyen ők lettek idén az év felfedezettjei.
Holczhauser András: kilencven új hajó regisztrált az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj előtt

Litkey Farkas: komolyan kell venni a hínárhelyzetet, befolyásolhatja a taktikát

Tragédia! Végignézte, ahogy a párja megfulladt a Balatonban - Videó
A fiatal pár egy gumimatracon úszott be a tóba, ám a szél hirtelen feltámadt és messzire sodorta őket a parttól. A férfi elmerült, és mivel nem tudott úszni, a nő segítségéért kiáltva igyekezett kijutni a partra, ám amire segítséget szerzett, már késő volt.
Kékszalag-melléklet a Nemzeti Sportban!

Tematikus vezetett séták Füreden #10 - Horváth Ház
Balatonfüreden sok gyönyörű villa van ami megcsodálható, némelyik bejárható és mindegyik külön történettel rendelkezik. A történetek és épületek ismerője, Fülöp Júlia idegenvezető mesél nekünk a VillaSéták alkalmával. Talán kevesen tudják, hogy a mai Horváth Házban rendezték meg a legelső Anna-bált a család lányának tiszteletére.
Vízitúra megállóhelyet adtak át Siófokon

Hétfőn víziturisztikai megállóhelyet avattak Siófokon, amely a szabadidősportot, az élsportot és az utánpótlás-nevelést is egyaránt segíti majd. Az állomás 188,6 milliós Európai Uniós támogatással jöhetett létre. Az egyik szabadstrand melletti területen megvalósult beruházás részeként vadonatúj csónakházat, öltözőket, vizesblokkokat, továbbá számos eszközt – túra-, illetve sit-on top kajakokat, surf skiket, sárkányhajókat, lapátokat, SUP-okat, mentőmellényeket, illetve GPS […]

Barta Sylvia Csopakon pózolt szexi bikiniben - bombaformában van az időjós! - FOTÓ!
Nézd meg te is a Balatonnál pózoló időjóst, szexi bikiniben! Azok után, hogy megküzdött a koronavírussal, szinte ragyog!
A Nautor Swan új, globális ügyféltámogatási központot hozott létre

A finn Nautor’s Swan létrehozta a Nautor Swan Global Service-t, amely központilag irányítja és fejleszti a nemzetközi ügyfélszolgálatot. A Nautor Swan 1966 óta több mint 2350 jachtot szállított a világ minden részére. Az új divízió egységes irányítás alá szervezi a Palma de Mallorcan, Badalonaban, ​​Villefrancheban és Scarlinoban létesített saját-, valamint a világszerte licenccel rendelkező többi

Reklám
Félmillió utas a balatoni vonatokon

A MÁV Zrt. közleményében arról tájékoztatott, hogy a megnövelt szállítási kapacitás és az új jegytípusoknak köszönhetően folyamatos emelkedés figyelhető meg Balaton felé tartó vonatok létszámát illetően. Az elmúlt hónapban ugyanis félmillióan vették igénybe a MÁV balatoni szolgáltatásait. A Balaton déli partjára 335 ezren, az északi partra pedig közel 164 ezren érkeztek vonattal az elmúlt egy hónapban. A MÁV-START […]

Két keréken a Balaton körül #3: Történelmi emlékek, magasságok, mélységek és szépségek
Tekerés és suhanás a tó körül – felejthetetlen élmény egy Balaton körüli bicajtúra. Elmesélem, milyen volt az a négy nap, mialatt körbetekertem a Magyar Tengert. A körútra való felkészülés és az első napi szakasz látnivalói után a számomra kissé nehéznek bizonyult, de rengeteg élménnyel teli nap története következik.
Balatoni hajókázás a felejthetetlen nyári élményekért
Hirdetés - Az Ön számára is a Balaton jelenti a legtökéletesebb nyári kikapcsolódást?
Friss időjárás előrejelzés az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj idejére
Friss időjárás előrejelzés az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj idejére
Kevesebb mint 30 nap múlva 2000 lóerőnyi zöldenergia szabadul el a Balatonon
Kevesebb mint 30 nap múlva 2000 lóerőnyi zöldenergia szabadul el a Balatonon
Közel hatvanan vettek részt a Balatonfűzfői optimist edzőtáboron!
Közel hatvanan vettek részt a Balatonfűzfői optimist edzőtáboron!
Tengerálló Magyar elektromos hajó
Leszállította az első adriai hajóját a Wia
Egy kép csak az emlékkönyvből


teszt

teszt bejegyzés hosszabb szöveggel

Reklám
Friss időjárás előrejelzés

Előrejelzés az első napra (2020.07.30. csütörtökre): 

Barátnője végignézte, ahogy megfulladt a párja a Balatonban
Tragédia történt a balatongyöröki strandon vasárnap. Az áldozat egy fiatal török férfi, aki messzire sodródott a tóban, de nem tudott úszni. Megdöbbentő, de egy hét alatt ez már a második értelmetlen haláleset.
Vadnai Benjamin – Első az olimpia

Vadnai Benjamin és Jonatán, a Balatonfüredi Yacht Club kiváló vitorlázói egymás között dönthetik el, ki képviselheti hazánkat Tokióban. Csakhogy a vírus megjelenése az ő felkészülésüket is megakasztotta. Ahogy mondani szokták, minden rosszban akad némi jó is, így szerencsére sikerült Benjit elcsípni egy beszélgetésre. Aqua: A Vadnai név ismerős a vitorlázóberkekben, én az egész családodat közelről

Nyertesek és kedvencek a harmadik héten - Mutasd meg te is a balatoni nyarad!
A múlt héten minden eddiginél több fotó érkezett olvasóinktól felhívásunkra, köszönjük! Te se maradj ki: örökítsd meg kedvenc balatoni pillanatodat, töltsd fel, és nyerj!
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - rendhagyó kormányosi értekezlet

Szuper jó applikáció segít a túrázóknak a Balatonnál
A Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes alkalmazása óriási népszerűségnek örvend,próbáld ki te is! Mutatjuk, miért olyan szuper.
Az Ecséri romtemplom, a különleges román kori templom Révfülöpnél

Nem csak festői környezete, az elmúlt évszázadokról mesélő kövei, hanem alaprajza is érdekessé teszi az Ecséri templomromot.

Friss időjárás előrejelzés az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj idejére

Csónakházzal együtt nyílt új vízitúra-megállóhely Siófokon
None
Almádiban is forog már az óriáskerék!
Siófok, Fonyód, Balatonlelle és Keszthely után Balatonalmádiban is felépült az óriáskerék, amely nyár végéig forog az északi part eme szegletében.
Horvátországban megint bálnát láttak

Ezúttal Žirje szigetén, a Muna-öbölben bukkant fel egy cet, amiről a helyi szemtanúk állítják, hogy 15 méter hosszú volt. A tavaszi felfedezés után tehát júliusra is jutott szokatlan látvány, lévén az Adria vizében nem él bálna, legfeljebb felúszik a Földközi-tengerről. És ez volt az első alkalom, hogy a Šibenik közeli sziget térségében volt megfigyelhető efféle

Új vízitúra-megállóhelyet adtak át Siófokon ? képek
A szabadidősportot, az élsportot és az utánpótlás-nevelést is kiszolgáló víziturisztikai megállóhelyet adtak át hétfőn Siófokon.
A Balaton is szerepel a Mozaik Múzeumtúra Virtuális Roadshow-jában
Indul a Mozaik Múzeumtúra Virtuális Roadshow, amely Magyarország négy nagy tava körüli múzeumi, kulturális és turisztikai kalandozással jelentkezik.
Tánc-Öröm
None
Ünnepi fényjáték a várban
None
Az újonnan átadott siófoki vízitúra-megállóhely
None
Mintegy 800 millió forintos támogatással újulnak meg a hévízi magánszálláshelyek

A hévízi magánszálláshelyek közül 267 szálláshely, összesen 761 millió forint támogatásban részesül.

Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert
None
Hagyományőrző napok a Szigligeti várban
None
Új víziturisztikai megállóhelyet adtak át Siófokon

A Balatonon tavaly óta hét vízitúra-megállóhely: Siófok, Zamárdi, Balatonszemes, Fonyód, Keszthely, Révfülöp és Tihany újult meg, illetve létesült.

Pusztatorony: a magányosan álló 800 éves templomrom

A Balatontól mintegy 30 kilométerre, szántóföldek közé ékelődve nyúlik a magasba a somogyvámosi Pusztatorony, melynek falai 800 év történelméről regélnek.

Félmillióan utaztak vonattal a Balatonra egy hónap alatt
Sikeresek az új balatoni jegytípusok, és a megnövelt szállítókapacitásnak köszönhetően folyamatosan növekszik a vonatozó kerékpárosok száma is. Jól látszik, hogy az itthon nyaralók továbbra is számítanak a vasúttársaságra - közölte a MÁV.
Két keréken a Balaton körül #2. rész: A várva várt nap, az indulás
Tekerés és suhanás a tó körül – felejthetetlen élmény egy Balaton körüli bicajtúra. Elmesélem, milyen volt az a négy nap, mialatt körbetekertem a Magyar Tengert. Előző részünkben a készülődésről és felkészülésről írtam, s ott fejeződött be a cikk, ahol a történet valójában kezdődik. Elérkezett a várva várt nap, az indulás ideje. Az első etap a Balatonfenyves-Badacsony közti több mint ötven kilométer hosszúságú szakasz volt.
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - beharangozó

Reklám